ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Σε μια εικόνα η παρακμή μιας ολόκληρης χώρας…

Σκέφτηκα να βρίσω, να κράξω αυτούς τους ανεγκέφαλους που κάνουν κουμάντο στα σώματα ασφαλείας, να χώσω μπινελίκια στον Παπουτσή, και άλλα πολλά τέτοια, αλλά δε μου βγαίνει τίποτα…

Έχω μείνει αποσβολωμένος να κοιτάζω τη φωτογραφία… Τη φωτογραφία του παππού από την Κρήτη με την παραδοσιακή φορεσιά και την κατσούνα (μαγκούρα) που πήγε στην πλατεία Συντάγματος να διαμαρτυρηθεί επειδή τα εγγόνια του δεν έχουν στον κατά τ’ άλλα λαμπρό ήλιο της Ελλάδας μοίρα… Και λίγο έλειψε να μην τον αντικρύσει ξανά και αυτός…

κρητικός σύνταγμαΘα μπορούσε να είναι ο παππούς μου.. ο παππούς σου ή ο πατέρας μας! Και αυτή η εικόνα δεν είναι απλά χίλιες λέξεις… Είναι η απόδειξη της παρακμής  μιας ολόκληρης χώρας, που ξεκινάει από το πολιτικό σύστημα και το κράτος…

Ίσως για άλλους να μην έχει σημασία ότι ο συγκεκριμένος παππούς είναι Κρητικός . Για εμάς όμως, που τη συγκεκριμένη φορεσιά δεν έχουμε συνηθίσει να τη βλέπουμε στο χώμα και λερωμένη, αλλά να τη φοράνε ακόμα περήφανα οι παππούδες μας, με το μαύρο πουκάμισο να φοριέται ως ένδειξη πένθους από το θάνατο του Ε.Βενιζέλου κι έπειτα και την όλη φορεσιά (κυλότα, πουκάμισο, μαύρο μαντήλι και στιβάνια) να έχει φορεθεί πολύ την περίοδο της εθνικής αντίστασης, επιτρέψτε μας να νιώθουμε λίγο μεγαλύτερη συγκίνηση… Ειδικά όταν η φορεσιά συμπληρώνεται από τη γαλανόλευκη τυλιγμένη στην πλάτη…

image

Σε λίγο στις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ θα ακούμε… Ρουβά!!

Μετά την κόρη του Μάνου Λοΐζου που απαγόρευσε στο ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί το τραγούδι του πατέρα της «Καλημέρα ήλιε, καλημέρα», άλλος ένας συνθέτης  απαγόρευσε τη χρήση ακόμα ενός εμβληματικού τραγουδιού. Το τραγούδι «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες» του  Ηλία Ανδριόπουλου δε θα ξαναπαίξει στις συγκεντρώσεις του κυβερνόντος κόμματος, μετά από απαίτηση του ιδίου!

«Υπάρχουν τραγούδια που καθαγιάζει με τον χρόνο η αγάπη του λαού μας, και τα φυλάσσει σαν ακριβό φυλαχτό μες στην ψυχή του. Ποτέ ένα καλό τραγούδι , αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον... δήμιο ή τον προδότη», αναφέρει σε δήλωσή του ο συνθέτης. «Αντίθετα στάθηκε πάντα δίπλα στους αδύναμους και ταπεινούς, στους μάρτυρες των στρατοπέδων και στους ευγενικούς αγώνες των νέων ανθρώπων. ΄Εχοντας υπ όψιν μου αυτά, και ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, δεν επιτρέπω από εδώ και στο εξής στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, να χρησιμοποιεί το τραγούδι μου "Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες" σε στίχους Μάνου Ελευθερίου,  που γράφτηκε για άλλους λόγους και συγκεκριμένα, για να imageεξυμνήσει την πιο ανιδιοτελή, την πιο τίμια και αγωνιστική μορφή του Ελληνισμού και του '21, τον Μακρυγιάννη»

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, και μετά και τα πρόσφατα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ του ιστολογίου “Αντίπαλοι”, στο ΠΑΣΟΚ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ο νέος ύμνος του κινήματος να είναι το τραγούδι του Σάκη Ρουβά “ΑΙΜΑ, ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑΣ”!!!

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ε όχι και αλλαγές προς το καλύτερο στον εφαρμοστικό!!!

Επειδή κάποιοι σήμερα προσπαθούν να μας πουν ότι με τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής στον εφαρμοστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου ευνοήθηκαν οι οικογένειες με παιδιά, σας παρουσιάζω τους πίνακες με το φόρο που πλήρωσε ο κάθε φορολογούμενος με 1,2,3 ή 4 παιδιά αντίστοιχα φέτος, το φόρο που θα πληρώσει του χρόνου και  την αύξηση φόρου που θα έχει.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, ένας φορολογούμενος με 1 παιδί και εισόδημα από 14.000 ευρώ και πάνω θα πληρώσει παραπάνω φόρο 470 ευρώ,  ένας φορολογούμενος με 2 παιδιά και εισόδημα από 16.000 ευρώ και πάνω θα πληρώσει παραπάνω φόρο 540 ευρώ, ενώ αντίστοιχες είναι και οι επιβαρύνσεις για 3τεκνους και πολύτεκνους αλλά για μεγαλύτερα εισοδήματα.

Δηλαδή τι ήθελαν αρχικά, να πληρώνει τον ίδιο φόρο ο πολύτεκνος με τον άγαμο;;; Μάλλον ήταν και αυτό άλλο ένα κολπάκι για να δείξουν δήθεν κοινωνικό πρόσωπο, ή άλλη μία από τις πολλές παραλείψεις τους!!!

Οι πίνακες είναι από ΤΑ ΝΕΑ .

image

image

Είδε κανείς το Λιάνη;

image Την τελευταία φορά που άκουσα τ’ όνομά του ήταν όταν ανεξαρτητοποιήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ… Ή μάλλον το άκουσα κι άλλες 3 φορές, από τους προέδρους της βουλής κατά τις ονομαστικές ψηφοφορίες για την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Παπανδρέου, για το μεσοπρόθεσμο και για τον εφαρμοστικό του νόμο. Μάταια φώναζαν: “Γιώργος Λιάνης, Γιώργος Λιάνης;”… Καμία απάντηση…

Όταν είχε αποφασίσει να ανεξαρτητοποιηθεί, και με τη δήλωση που έκανε, θεώρησα σωστή τη στάση του. Δε συμφωνεί με την κυβέρνηση του κόμματός του και με την πολιτική που εφαρμόζει, άρα δηλώνει ότι δεν ανήκει πλέον σε αυτό το κόμμα. Και δεν παραιτείται, γιατί ο κόσμος τον ψήφισε για να υποστηρίζει την άποψή του…

Όμως αυτό που κάνει ο κος Λιάνης απέχει κατά πολύ από αυτό που περιέγραψα. Ο ανεξάρτητος (;;;) βουλευτής επέλεξε προφανώς και παρά τα λεγόμενά του να αποστασιοποιηθεί από τις τρέχουσες και πολύ σημαντικές εξελίξεις της χώρας λίγο νωρίτερα από τις επόμενες εκλογές . Και με αυτό τον τρόπο, η σύγκρουσή του με το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου από μετωπική μετατρέπεται σιγά σιγά και έντεχνα σε πλάγια με ελάχιστες συνέπειες…

Αν τον δει κανένας, ας του πει ότι εξακολουθεί να πληρώνεται από τον Ελληνικό λαό για να βρίσκεται στο κοινοβούλιο, και ειδικά σε ψηφοφορίες που είναι οι κρισιμότερες της μεταπολιτευτικής περιόδου. Αν δεν έχει το θάρρος να σταθεί απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και να ψηφίσει κατά ή υπέρ, ας πάει σπίτι του καλύτερα…  Και τα υπόλοιπα περί επιστολών που δεν αναγνώστηκαν, και που πολύ καλά ξέρει ο κος Λιάνης ότι δε μετράνε στις ψηφοφορίες, είναι ιστορίες για να αποκοιμούνται μικρά παιδιά…

Να γιατί νοιάζονται τόσο πολύ Γάλλοι και Γερμανοί για εμάς…

image

Το βρήκα και στα Ελληνικά στη Ναυτεμπορική

image

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Η ομιλία του Παναγιώτη Κουρουμπλή στη βουλή πριν καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο (βίντεο)

Ο μοναδικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που με τα μάτια της ψυχής του είδε τις μεγάλες αδικίες που εμπεριέχει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, και δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς των κων Παπανδρέου και Βενιζέλου, ήταν ο κος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ. Μετά την καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ο κος Κουρουμπλής εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Πατριωτισμός, κατά την αντίληψη μου, είναι η σύγκρουση με την κοινωνική αδικία που δημιουργείται από την άνιση κατανομή των βαρών της κρίσης».

Σημείωνε ακόμη ότι «Η απαξίωση των βουλευτών στην συνείδηση του λαού είναι αποτέλεσμα μιας στυγνής λογικής της περίφημης κομματικής πειθαρχίας που στραγγαλίζει την ουσία της πολιτικής» και κατέληγε: «Το πατριωτικό και κοινωνικό καθήκον απέναντι στο τόπο και την κοινωνία είναι η στάση μου αυτή».

Βέβαια, αμέσως μετά την ψηφοφορία, ο κος Κουρουμπλής διαγράφηκε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, που πλέον αριθμεί 154 βουλευτές (χωρίς τους… πρόθυμους από άλλες παρατάξεις). Πάντως ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής ξεκαθάρισε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι δεν προτίθεται να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα.

«Είμαι πάντα ΠΑΣΟΚ. Όχι την έδρα δεν θα την παραδώσω, γιατί να την παραδώσω; Εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ, κανένας δεν μπορεί να με διαγράψει από το ΠΑΣΟΚ. Είμαι της συνείδησης του ΠΑΣΟΚ και της κοινωνίας. Ο Πρόεδρος αυτό έκρινε, τον ευχαριστώ, θα συνεχίσω την προσπάθεια μου να υπερασπιστώ ακριβώς αυτά που λέει η δήλωση μου»

Δείτε τη συγκλονιστική ομιλία του Παναγιώτη Κουρουμπλή στη βουλή:

 

Βίντεο από την εισβολή στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο (29-06-2011)

Κατά τη διάρκεια της σημερινής πορείας στο κέντρο του Ηρακλείου, στα πλαίσια της απεργιακής κινητοποίησης , και ενώ η πορεία είχε σταματήσει έξω από τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ και αποδοκίμαζε το κυβερνών κόμμα , μια μερίδα διαδηλωτών εισέβαλε μέσα στα γραφεία, έσπασε τη φωτεινή ταμπέλα, πέταξε έξω φυλλάδια και αφίσες, κατέβασε τη σημαία από το μπαλκόνι και στη θέση της έβαλε μία σφουγγαρίστρα, ενώ κατέβασε και την Ελληνική σημαία. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές που βρίσκονταν στο δρόμο έκαψαν τις σημαίες του ΠΑΣΟΚ και τις αφίσες.

Μέσα στα γραφεία υπήρχαν και μέλη της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι από αυτούς αποχώρησαν βιαστικά και φοβισμένα. Μία κυρία που φεύγοντας αποφάσισε να μιλήσει στον κόσμο, αποδοκιμάστηκε πολύ έντονα.

Στο παρακάτω βίντεο η εικόνα έχει παραμορφωθεί στα επίμαχα καρέ για ευνόητους λόγους..

Οι σημερινές (29-6-2011) συγκεντρώσεις στο Ηράκλειο (ΒΙΝΤΕΟ). Κατάληψη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα ότι ο κόσμος του Ηρακλείου δεν έδωσε το παρόν στις σημερινές συγκεντρώσεις και πορείες που οργανώθηκαν ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ στη βουλή. Ενός προγράμματος που, εάν και όταν ψηφιστεί (που είναι και το πιθανότερο) θα σημάνει μεγάλες αλλαγές στο βιοτικό επίπεδο της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων που ανήκουν στα μικρά και μεσαία κοινωνικά και οικονομικά στρώματα.

Το ΠΑΜΕ είχε το συνήθη κόσμο στην πορεία του (ίσως και λίγο λιγότερο από χτες) που ξεκίνησε γύρω στις 11 από το κτήριο της περιφέρειας στην Πλατεία Ελευθερίας, συνέχισε στην Λ. Δικαιοσύνης, ανέβηκε την Αγίου Μηνά και κατέληξε πάλι μέσω της Αβέρωφ και της Ανωνύμου στην πλατεία Ελευθερίας και στο κτήριο της Περιφέρειας.

Όσον αφορά στους “Αγανακτισμένους”, θα σημειώσω με μεγάλη μου λύπη ότι για μια πόλη όπως το Ηράκλειο, η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ. Ενώ το ραντεβού είχε δοθεί για τις 10, στις 10:30 δεν υπήρχαν περισσότερο από 50 άτομα, ενώ στις 11 είχαν γίνει γύρω στα 100. Υπήρξαν αρκετές ομιλίες από το μικρόφωνο, και σιγά σιγά μαζεύτηκε κάποιος κόσμος, που όμως ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΔΙΝΑΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ. Μάλιστα υπήρχαν και αρκετοί που έλεγαν να μη γίνει καν πορεία, αφού ο κόσμος ήταν λίγος. Τελικά αποφασίστηκε να γίνει πορεία, που ακολούθησε την ίδια διαδρομή με αυτή του ΠΑΜΕ.

Όμως έξω από τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ επί της οδού Αβέρωφ, η πορεία σταμάτησε και άρχισαν οι αποδοκιμασίες προς το κυβερνών κόμμα. Μάλιστα κάποιοι λίγο πιο θερμόαιμοι πέταξαν αντικείμενα (1-2 μπουκάλια και 1-2 πορτοκάλια), και άλλοι εισέβαλαν στο κτήριο, μπήκαν στα γραφεία και πέταξαν στο δρόμο σημαίες του και φυλλάδια του ΠΑΣΟΚ τα οποία και έκαψαν.  Μάλιστα, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που ήταν στα γραφεία, αποδοκιμάστηκαν έντονα από τον κόσμο κατά την αποχώρησή τους.

Τελικά ένα μέρος του κόσμου προχώρησε προς την πλατεία, ενώ ένα άλλο, προσκείμενο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ έμεινε έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ περισσότερη ώρα.

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ. ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ   ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ. ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ; ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΜΟΝΟ ΧΑΝΟΥΝ 4 ΜΙΣΘΟΥΣ;

Σε παλαιότερη ανάρτηση, μετά από τη μεγάλη συγκέντρωση των αγανακτισμένων της 5ης Ιουνίου, είχα γράψει ότι νιώθω λίγο καλύτερα που ο κόσμος έχει επιτέλους αρχίσει να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Μετά τη σημερινή πορεία όμως στο Ηράκλειο, θα μου επιτρέψετε να πω ότι από σήμερα νιώθω ότι, τουλάχιστον στο Ηράκλειο, τα θέλαμε και τα πάθαμε…

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή για τη “νέα γενιά” παράνομων χρεώσεων από Τράπεζες

Την περασμένη Παρασκευή 24 Ιουνίου ασχολήθηκε το ιστολόγιο με την παράνομη και μονομερή αλλαγή όρων σε δάνεια και κάρτες από συγκεκριμένη τράπεζα (παρεμπιπτόντως η Ελευθεροτυπία το έχει θέμα σήμερα!!).

Σε συνέχεια αυτού του θέματος, δημοσιεύω σήμερα το δελτίο τύπου του Συνηγόρου του Καταναλωτή που προτρέπει την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και την Τράπεζα της Ελλάδος να προβούν στους απαραίτητους ελέγχους και κυρώσεις, και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για να “συνετίσει” τα μέλη της…

  image

image

Οι διακοπές ρεύματος για σήμερα 28-6-2011 στην Κρήτη

Από τις 20:10 το βράδυ και μέχρι τις 22:10 θα κρατήσουν και για σήμερα οι διακοπές ρεύματος στην Κρήτη, που θα έχουν διάρκεια 40 λεπτών ανά περιοχή. Εν τω μεταξύ αναβλήθηκε για αύριο η έκδοση απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κατά των οποίων έχει προσφύγει η διοίκηση της ΔΕΗ, ζητώντας να κριθούν παράνομες .

Οι περιοχές αλλά και τα χρονικά διαστήματα φαίνονται στους παρακάτω πίνακες:

image

image

Αποκλεισμός καταστημάτων Χαλκιαδάκη και Ηλεκτρονικής Αθηνών από μέλη του Π.Α.ΜΕ.

Από τις 7.30 το πρωί μέλη του Π.Α.ΜΕ. έχουν αποκλείσει τις εισόδους των καταστημάτων ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ MAX ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ MEGA που βρίσκονται επί της Λ. Στέλιου Καζαντζίδη στον κόμβο της Ν. Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο, στα πλαίσια της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης, εμποδίζοντας όσους θα ήθελαν να εργαστούν να το πράξουν.

Στο σημείο βρίσκεται και ένα περιπολικό της αστυνομίας, με τα πράγματα μέχρι στιγμής να είναι ήρεμα.

 ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ανοιχτή επιστολή συλλόγου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων προς του βουλευτές του νομού Ηρακλείου

ΠΡΟΣ:
Βουλευτές νομού Ηρακλείου

Κοινοποίηση: Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
                      Ενημερωτικά Blogs και ιστοσελίδες

Θέμα: Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου

Τις επόμενες μέρες πρόκειται να συζητηθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που κατατίθεται τη Δευτέρα 27/6/2011στη Βουλή. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί το σχέδιο της κυβέρνησης και της τρόικας για τη σωτηρία της χώρας και αποτελεί προϋπόθεση (με εκβιαστικό τρόπο) για να πάρουμε την 5η δόση του δανείου.

Ανάμεσα σε άλλες διατάξεις, το πρόγραμμα αυτό που πρόκειται να εφαρμοστεί με τον εφαρμοστικό νόμο, προβλέπει:

τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 8.000 ευρώ, έκτακτη εισφορά, αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης (θα αυξηθεί 5-6 λεπτά η τιμή του για τους καταναλωτές), αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 10% κλπ.
τον περιορισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο (1 πρόσληψη για 10 αποχωρήσεις για φέτος) και τη μείωση συμβασιούχων του Δημοσίου.
τη θέσπιση νέων κριτηρίων για τη χορήγηση επιδομάτων ανεργίας, με τα οποία θα αποκλείονται ακόμα περισσότεροι άνεργοι από το δικαίωμα να τους χορηγείται το επίδομα.
την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας, που στο νομό μας θα σημάνει την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου και του λιμανιού της πόλης μας, ενώ από το σχέδιο δε λείπει η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ και άλλα λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας, μαζί με άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Ο λαός της χώρας εδώ και ένα μήνα έχει δείξει τη θέλησή του. Οι εκατοντάδες χιλιάδες που έχουμε βγει στις πλατείες απαιτούμε πραγματική δημοκρατία. Απαιτούμε να μην ξεπουληθεί η χώρα και οι πολίτες της. Καταδικάζουμε αυτό το σύστημα που έφερε τη χώρα και την κοινωνία σε αυτή την κατάσταση. Απαιτούμε να φύγουν οι υπαίτιοι. Απαιτούμε να μην ψηφίσετε το μεσοπρόθεσμο, που θα μας καταδικάσει για τις επόμενες δεκαετίες στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Αφουγκραστείτε το λαό και τις διαθέσεις του. Σας γνωστοποιούμε ότι σε περίπτωση που ψηφίσετε το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο θα είστε ανεπιθύμητοι στο νομό. Στην πόλη του Ηρακλείου δε χωράει κανείς ο οποίος αθετεί το λόγο του (μήπως θυμάστε τί έλεγε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά;), ο οποίος με τις πράξεις του δεν εξυπηρετεί τους πολίτες, αλλά υπακούει σε εντολές εκ των έξωθεν και ωφελεί μόνο τους λίγους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

300 ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο η έκτακτη εισφορά των βουλευτών

Είπαμε βρε παιδιά ότι το μεσοπρόθεσμο είναι χάλια, ότι οι φόροι είναι άδικοι, κλπ κλπ, αλλά δεν είναι σωστό να λέμε και ότι θέλουμε, ή να προσπαθούμε να παραπλανήσουμε τον κόσμο!!!

Το λέω αυτό, γιατί διάβασα την ανακοίνωση των οικολόγων πράσινων που λέει ότι οι βουλευτές, με την έκτακτη εισφορά 5% αντί 4% των υπολοίπων, επιβαρύνονται μόνο 60 ευρώ το μήνα επιπλέον. Για την ακρίβεια, αναφέρει:

«Στην ουσία πληρώνουμε, με δεκάδες δις ευρώ αιματηρών και άδικων επιπλέον φόρων και περικοπών, την απουσία πολιτικής βούλησης για σύγκρουση με τη φοροδιαφυγή και τις γκρίζες περιουσίες. Τα 60 ευρώ το μήνα που θα συνεισφέρει κάθε πολιτικός, αποτελούν κακόγουστη φάρσα μπροστά στις δεκάδες χιλιάδες ευρώ που γλυτώνει ο ίδιος μέσω των φορολογικών του προνομίων. 

Ο επιπλέον συντελεστής της έκτακτης εισφοράς για τους βουλευτές (5% αντί 4%) αντιστοιχεί σε επιπλέον μηνιαία επιβάρυνση μόλις 60 ευρώ.

Αντίθετα, η διατήρηση της «αυτοτελούς φορολόγησης» της βουλευτικής αποζημίωσης σε συνδυασμό με τα αφορολόγητα «έξοδα παράστασης» για το 50%, σημαίνει, με πρόχειρους υπολογισμούς: Ετήσιο όφελος 13.000 ευρώ για τους (ελάχιστους) βουλευτές χωρίς άλλα εισοδήματα…”

Όποιος το διαβάζει αυτό, νομίζει ότι οι βουλευτές θα συνεισφέρουν 60 ευρώ το μήνα μόνο!! Όμως το λέει και η ανακοίνωση, απλά δεν το τονίζει επίτηδες νομίζω, ότι αυτά τα 60 ευρώ είναι ΕΠΙΠΛΕΟΝ από κάποιον άλλο πολίτη που βγάζει τα ίδια χρήματα με το βουλευτή.

Αν το δεχτούμε αυτό, τότε ο βουλευτής θα πληρώσει έκτακτη εισφορά το μήνα 5x60= 300 ευρώ, δηλαδή το χρόνο 12x300= 3600 ευρώ!!! Νομίζω ότι για έκτακτη εισφορά δεν είναι άσχημα! Φυσικά και δεν είναι αρκετό αυτό, αλλά όχι ότι δεν είναι και τίποτα! Άπό τα 72000 ευρώ εισόδημα, θα πληρώσει 3600 επιπλέον φόρο. Και η εισφορά αυτή είναι και για τα εισοδήματα που είναι αφορολόγητα, όπως βλέπετε παρακάτω:

image

Θα συμφωνήσω βέβαια με τους οικολόγους πράσινους ότι τα αφορολόγητα έξοδα παράστασης και η αυτοτελής φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης θα πρέπει να φορολογούνται με τις φορολογικές κλίμακες των φυσικών προσώπων, οπότε ο επιπλέον φόρος που θα προκύπτει έτσι θα είναι πολύ μεγαλύτερος από τα 3600 ευρώ. Μάλιστα εγώ το έχω πάει και ένα βήμα παραπέρα, και ζητάω ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ!!! Όμως ένα ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ βήμα από την πρότερη κατάσταση είναι και αυτή η έκτακτη εισφορά, και είναι κυρίως συμβολική.

Καλύτερα να  επικροτούμε και κάποιες θετικές κινήσεις αν υπάρχουν από την πλευρά της (κάθε) κυβέρνησης, παρά να τα βλέπουμε όλα μαύρα… Γιατί με αυτό, θα τους δείχνουμε την κατεύθυνση στην οποία επιθυμούμε να κινηθούνε…

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Φλωρίδης: “η έλλειψη πολιτική βούλησης είναι αυτή που οδηγεί στο η Ελλάδα σήμερα να έχει τόσο μεγάλο χρέος" (βίντεο)

Όταν παραιτήθηκε ο (πρώην) βουλευτής Γιώργος Φλωρίδης, είχα γράψει ότι η στάση του αυτή δεν ήταν ηθικά σωστή, και ότι έπρεπε να υποστηρίξει τις απόψεις του εντός κοινοβουλίου. Αντ’ αυτού, ο πρώην βουλευτής προτίμησε να κρατήσει ζωντανή την πολιτική του καριέρα στο ΠΑΣΟΚ, αφού αντικαταστάθηκε με άλλο βουλευτή που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σήμερα όμως ο κος Φλωρίδης με εξέπληξε ευχάριστα, λέγοντας ότι υποστηρίζω και εγώ από αυτό το ιστολόγιο, αλλά και μια μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού, επιβεβαιώνοντας μας: ότι “ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ”!!!

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο", για πρώτη φορά μετά την παραίτησή του, επεσήμανε ότι υπάρχει αδυναμία πολιτικής βούλησης από τα δύο μεγάλα κόμματα να πατάξουν την φοροδιαφυγή.

"Δεν θέλουν, γιατί ουδέποτε συστηματοποιήθηκε μια προσπάθεια -υποστήριξε ο κ. Φλωρίδης- η οποία ξεκινούσε κάποια στιγμή από υπουργούς, όπως για παράδειγμα ο Αλέκος Παπαδόπουλος, όπου με τη βοήθεια και της αμερικάνικής υπηρεσίας και κυρίως μια βοήθεια από τη Δανία που είχαμε, προσπαθούσαμε να συστηματοποιήσουμε έναν τρόπο με τον οποίον οι έλεγχοι γίνονται αποτελεσματικοί. Τα κριτήρια είναι απλά και διαφανή και η σύλληψη της φοροδιαφυγής είναι εύκολη.  Ε, λοιπόν σας πληροφορώ ότι όταν πήγαινε να στηθεί κάτι τέτοιο ο επόμενος με όλη αυτή τη συνδικαλιστική διαπλοκή μεταξύ πολιτικής εργασίας και εργαζομένων ακύρωναν κάθε προσπάθεια. Άρα λοιπόν, έλλειψη πολιτική βούλησης είναι αυτή που οδηγεί στο η Ελλάδα σήμερα να έχει τόσο μεγάλο χρέος".

Με αυτές τις μεγάλες αλήθειες που είπε ο κος Φλωρίδης, με έκανε να τον εκτιμήσω αρκετά. Η άποψή μου για την παραίτησή του παραμένει, αλλά ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΟ ΦΛΩΡΙΔΗ για τις σημερινές του δηλώσεις, που δείχνουν γιατί η κυβέρνηση επιλέγει την εύκολη ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ λύση της υπερφορολόγησης των μισθωτών και των έντιμων φορολογουμένων, ενώ η ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ.

Επιπλέον σε ότι αφορά όσα ακούγονται ότι ο κος Φλωρίδης προτίθεται να φτιάξει ένα κόμμα εθνικής ενότητας απάντησε πως «Μιλούσα συστηματικά με πολλούς βουλευτές αλλά ξέρετε γιατί; Γιατί ήθελα να φτιαχτεί στην πράξη η εικόνα και το περιεχόμενο ότι η εθνική συνεννόηση είναι δυνατή. Μάλιστα ετοιμαζόταν μια πρωτοβουλία διακομματική με υπογραφές η οποία θα ήθελε να απεικονίζει ότι μπορεί να υπάρξει συναίνεση».

Δείτε ένα απόσπασμα της συνέντευξής του αυτής.

Μεσοπρόθεσμο: Φόροι και τεκμήρια σε πίνακες με παραδείγματα

image

image

image

 image

image