ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Οι “Αντίπαλοι” πάνε διακοπές!!!

Δεν αντέχω άλλο!!! Έχω πήξει στα νομοσχέδια, στις αιτιολογικές εκθέσεις, στις περικοπές, στην ανεργία και  στη φιλολογία περί...επιλεκτικής χρεωκοπίας!!  Από σήμερα τα βροντάω όλα κάτω, και  θα πάω…επιλεκτικές διακοπές!!!

bison at the beach3Δε θ’ ασχολούμαι με τίποτα από αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μου,(καλά, δεν παίρνω και όρκο βέβαια) παρά μόνο με την οικογένειά μου!! Θα την αράζω κάθε μέρα στην παραλία! Θα ..ξεκουράσω τα κέρατά μου!!! Θα κλείσω το τηλέφωνο να μη με βρίσκει κανείς!! Και ελπίζω να καταφέρω να πάρω και μια τζούρα μη Ηρακλειώτικο αέρα, έτσι για αλλαγή βρε παιδάκι μου!!!

Και συ Γιωργάκη, Αντωνάκη, Γιαννάκη και οι υπόλοιποι, θα με βρείτε πάλι μπροστά σας σύντομα… Έτσι κι αλλιώς, χάρις σε εσάς, δυνατότητες για πολλά πολλά δεν υπάρχουν…

Καλό καλοκαίρι λοιπόν στους φίλους του ιστολογίου, και τα λέμε σε μερικές ημέρες…

bull drinking boylh2

To HONDOS CENTER στο Ηράκλειο λειτουργεί … χωρίς άδεια ίδρυσης!!!

Θα θυμάστε φυσικά πολλοί από εσάς το φοβερό αγώνα δρόμου που είχε γίνει το Δεκέμβριο του 2010 για ετοιμαστεί το 5όροφο κτήριο στην πλατεία Αγίου Τίτου, επί της 25ης Αυγούστου στο κέντρο του Ηρακλείου, προκειμένου να στεγάσει το γνωστό πολυκατάστημα HONDOS CENTER, και να λειτουργήσει πριν τα Χριστούγεννα. Όλες οι υπηρεσίες τότε έκαναν τα.. στραβά μάτια, δεκάδες οχήματα μπαινόβγαιναν συνεχώς στον πεζόδρομο και στάθμευαν στην πλατεία, και ο …καημένος ο Άγιος Τίτος έκανε υπομονή μήπως κάποια στιγμή καταφέρει να γίνει αντιληπτός από τους επισκέπτες της πόλης ανάμεσα από τα φορτηγά και τους γερανούς!!!

Και φυσικά το πολυκατάστημα άνοιξε τις πόρτες του για το Ηρακλειώτικο κοινό πριν τα Χριστούγεννα του 2010, και από τότε κι έπειτα κάνει..χρυσές δουλειές παρά την οικονομική κρίση!

Αυτό όμως που αποδεικνύεται σήμερα είναι ότι, δεν έκαναν μόνο τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες τα στραβά μάτια, αλλά συνεχίζουν να τα κάνουν μέχρι σήμερα! Και όχι μόνο οι υπηρεσίες, αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου! Και το λέω αυτό, γιατί, όπως όλα δείχνουν, το ΗΟNDOS CENTER ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!!!

image

image

Όπως φαίνεται από την 66/2011 Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηρακλείου που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, μόλις πριν ένα μήνα περίπου, στις 10-06-2011 η εταιρία ROGE AE (HONDOS CENTER) έκανε αίτηση για χορήγηση άδειας ίδρυσης καταστήματος λιανικού εμπορίου από την Πολεοδομία Ηρακλείου, η οποία έκανε την αντίστοιχη (θετική φυσικά) εισήγηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Ηρακλείου στις 29-06-2011. Με τη σειρά της η Επιτροπή Ποιότητας ζωής, με την 66/2011 απόφασή της ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΣΤΙΣ 08-07-2011, εξέδωσε απόφαση, και “ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ HONDOS CENTER που βρίσκεται επί των οδών 25ης Αυγούστου, Κορωναίου, Παπαγιαμαλή και πλατεία Αγίου Τίτου” . Και βέβαια το θέμα δεν έχει λήξει ακόμα, καθώς αναμένεται από το Δημοτικό Συμβούλιο η σχετική απόφαση, για να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας το πολυκαταστήματος.

image

Πως λειτουργεί όμως ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟ HONDOS CENTER ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΜΗΝΕΣ;;;  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ; Δε γνωρίζω καλά από τη σχετική νομοθεσία, αλλά από το ψάξιμο που έκανα δε νομίζω ότι ένα πολυκατάστημα μπορεί να λειτουργεί χωρίς άδεια ίδρυσης…

Θυμάμαι πως για να πάρει άδεια ίδρυσης ένα άλλο πολυκατάστημα στην πόλη μας, το PRAKTIKER, χρειάστηκε να καταφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ανατρέψει τις αρνητικές εισηγήσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου που ήταν τότε αρμόδιο, με τον εμπορικό σύλλογο να πρωτοστατεί για τη μη χορήγηση άδειας .  Αντίθετα, το HONDOS CENTER, την ίδια μέρα που τελείωσε η ανακατασκευή του κτιρίου, λειτούργησε και το πολυκατάστημα!!!

Φαίνεται πως, όπως και σε πολλά άλλα ζητήματα, το Ηράκλειο και οι υπηρεσίες του λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά… Προσωπικά δεν είμαι αντίθετος με τη λειτουργία κανενός πολυκαταστήματος, αν αυτό φέρει μείωση τιμών στην αγορά, έστω και αν πιέζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είμαι όμως λάτρης της νομιμότητας, ειδικά  όταν την καταπατούν επιχειρήσεις που έχουν δείξει στο παρελθόν ότι δε σέβονται τα δικαιώματα των εργαζομένων..

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Θα πεινάσουν οι καημένοι οι βουλευτές!!!

Μειώθηκε με ομόφωνη απόφαση της βουλής η αποζημίωση των βουλευτών για παράσταση στις επιτροπές στα 150 ευρώ από 300 που ήταν μέχρι σήμερα ΑΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ. Μάλιστα ο πρόεδρος της βουλής επισήμανε στην ομιλία του ότι οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να συμβάλλουν και αυτοί στις θυσίες για τον περιορισμό της δαπάνης του δημοσίου.

Και αφού υπενθύμισε μια σειρά από αποφάσεις που έχουν παρθεί από την Άνοιξη του 2010 για τον περιορισμό των αποδοχών των βουλευτών, μας γνωστοποίησε το εξής απίστευτο:

Οι μειώσεις που έχουν επιβληθεί στις συνολικές αποδοχές των Βουλευτών, με αποφάσεις που έλαβε η Ολομέλεια της Βουλής από την άνοιξη του 2010 μέχρι και σήμερα, ανέρχονται σε ετήσια βάση στις 40.500 ευρώ, τουλάχιστον. Οι περικοπές αυτές ξεπερνούν το 35% των συνολικών ετήσιων αποδοχών του Βουλευτή”.

Τι μας είπε δηλαδή ο κος Πετσάλνικός; Ότι αφού το 35% των αποδοχών των βουλευτών είναι 40.500 τουλάχιστον, με απλή μέθοδο των τριών βρίσκουμε ότι ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 115.000 ευρώ!!!  ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ, ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 75.000 ευρώ!!

Σιγά καλέ, θα πεινάσουν οι καημένοι οι βουλευτές!!! Μόλις 75.000 ευρώ το χρόνο;;; Και τρώνε και τόσες μούτζες τελευταία;;; Δεν αξίζει καν τον κόπο!!!

Και για να σοβαρευτούμε και λίγο, επικροτώ φυσικά τη μείωση της αποζημίωσης για την παράσταση σε επιτροπές. Όμως θα έπρεπε ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ!!! Είναι ή δεν είναι μέρος της δουλειάς τους; Γιατί να αποζημιώνονται έξτρα ; Αφήστε που οι περισσότεροι από αυτές απλά πάνε και υπογράφουν, χωρίς να τους ελέγχει φυσικά κανένας, μόνο και μόνο για να πάρουν την αποζημίωση… 

Μία είναι η λύση όσον αφορά τη βουλευτική αποζημίωση: να είναι ενιαία για όλους, φορολογητέα εξολοκλήρου, και σε επίπεδα μη προκλητικά για τους πολίτες.  Και, γιατί όχι, να ενταχθούν και οι βουλευτές ως δημόσιοι λειτουργοί, στο ενιαίο μισθολόγιο. Να δώσουν το καλό παράδειγμα και στους πολίτες και στους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους. Όχι να περικόπτουν με δικές τους αποφάσεις τις συντάξεις ακόμα και των αγροτών που είναι κάτω από 300 ευρώ, και αυτοί να ζουν πλουσιοπάροχα…

Υ.Γ.: Ότι ο υιός Μητσοτάκης θα ήταν ο πρώτος βουλευτής που έχει παραιτηθεί από τη βουλευτική αποζημίωση για τη συμμετοχή σε επιτροπές, δεν το περίμενα! Μάλιστα επέστρεψε και το βουλευτικό αυτοκίνητο, και θα κινείται πλέον με το δικό του!!! Κάτι αντίστοιχο ανακοίνωσε στη συνέχεια και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Χαρά Κεφαλίδου. Και αυτοί οι δύο είναι οι μόνοι που το έχουν κάνει. Για να δούμε, θα φιλοτιμηθούν κι άλλοι;;

Kalo kouragio, κύριε Σισαμάκη!

Διαβάζω σήμερα στο cretalive για το ότι ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου κος Σισαμάκης προσπαθεί να βρει μια άκρη με τους υπαλλήλους του δήμου, που υπηρετεί ο καθένας και τι ακριβώς κάνει. Αφού θα του ευχηθώ με την καρδιά μου… kalo kouragio που έλεγε και ο Όλι Ρεν, θα ήθελα να επισημάνω κάποια πράγματα:

  • Είναι δυνατόν σε ένα δήμο οι μόνιμοι υπάλληλοι να είναι ίσοι στον αριθμό με τους συμβασιούχους; Να είναι 1000 οι μόνιμοι, και άλλοι τόσοι οι συμβασιούχοι; Και σε μια εποχή που υποτίθεται ότι οι προσλήψεις συμβασιούχων έχουν μειωθεί στο μισό;;; Δηλαδή πέρυσι υπήρχαν σίγουρα περισσότεροι από 1200 συμβασιούχοι, αν αναλογιστούμε πόσοι απολύθηκαν από τη ΔΕΠΤΑΗ, τις κεντρικές υπηρεσίες του δήμου και τους άλλους οργανισμούς. Αυτό ακριβώς δείχνει ότι ο δήμος Ηρακλείου τα τελευταία χρόνια, αντί να κοιτάξει να καλύψει τις οργανικές του θέσεις με μόνιμο προσωπικό, προχωρούσε σε προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου για ευνόητους λόγους. Σε πολλές περιπτώσεις δε, τέτοιοι συμβασιούχοι, γνωστοί και συγγενείς διαφόρων παραγόντων, απόκτησαν εμπειρία στο δημόσιο, μοριοδοτήθηκαν σε επόμενο διαγωνισμό και κατέλαβαν είτε μόνιμη θέση είτε θέση με σύμβαση αορίστου χρόνου. Οι υπόλοιποι απλά… διεκδικούν τώρα τα δεδουλευμένα τους στα δικαστήρια, αφού δεν τους αναγνωρίστηκε η 3η κατά σειρά 12μηνη σύμβαση που υπέγραψε ο δήμος και δεν ενέκρινε ο επίτροπος!!!
  • Ο μεγάλος αριθμός των υπαλλήλων του δήμου είναι γνωστό και που εργάζονται, και τι αρμοδιότητες έχουν. Αλίμονο άλλωστε αν δεν ίσχυε αυτό. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι κάποιοι και αντικείμενο δεν έχουν, αλλά ούτε και ωράριο…. Και αυτοί έχουν..μπάρμπα όχι στην Κορώνη, αλλά στη Λότζια!  Εξάλλου σε κάθε υπηρεσία υπάρχει τουλάχιστον ένας πολιτικός προϊστάμενος, αν και τελευταία ο δήμαρχος έχει αποφασίσει να δώσει δουλειά και σε άλλους! Τώρα αν δεν ξέρουν ή δε θέλουν να ελέγξουν συγκεκριμένους υπαλλήλους είτε επειδή είναι γνωστοί τους, είτε επειδή τους εξυπηρετούν σε διάφορες καταστάσεις, αυτό είναι άλλο καπέλο…

Τέλος, αφού ο κος Σισαμάκης φαίνεται αποφασισμένος να βρει μια άκρη, δεν μπορώ παρά να συμβάλω κι εγώ όπως μπορώ στο εγχείρημά του αυτό, και να του δώσω δύο συμβουλές:

Ξεκινήστε κε Σισαμάκη την έρευνά σας από τη Λότζια. Ψάξτε αν δείτε πόσους συνεργάτες απασχολεί ο Δήμαρχος, και πόσους πραγματικά δικαιούται. Και ποιοι από αυτούς είναι χρεωμένοι σε άλλες υπηρεσίες, π.χ. στο πράσινο. Δείτε ακόμα ποιοί έχοθν προσληφθεί στην καθαριότητα, αλλά ποτέ δεν έχουν δουλέψει εκεί..

Δείτε όμως και πόσοι υπάλληλοι που δηλώνουν παρουσία καθημερινά με υπογραφές, είναι εξωτερικοί συνεργάτες με αναθέσεις διαφόρων εργασιών ή μελετών και κόβουν δελτία παροχής υπηρεσιών. Και αυτοί φυσικά ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 1000 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ!!

Και κάτι άσχετο με το θέμα του προσωπικού: Επειδή βλέπω τελευταία στη Διαύγεια και αναρτώνται συνεχώς απευθείας αναθέσεις κυρίως προμηθειών, ανταλλακτικών και εργασιών, και μάλιστα στους ίδιους επαγγελματίες, μήπως να μοιράζατε τις προμήθειες αυτές και σε άλλους , τώρα που οι ελεύθεροι επαγγελματίες περνάνε δύσκολες ώρες;;;

Και πάλι, kalo kouragio κε Σισαμάκη!!!

Της τακτοποίησης αυθαιρέτων προηγείται … η εκμετάλλευση των αυθαιρετούχων!!

image

Κάθε πρωί που ξυπνάω να πάω στη δουλειά (που λέει και το τραγουδάκι) έχω μια κακή ομολογουμένως συνήθεια: να βάζω κάνα 10λεπτο τηλεόραση, μήπως δω την πρώτη ανάγνωση των εφημερίδων από τις πρωινές εκπομπές. Με το που την ανοίγω σήμερα, πέφτω πάνω στον Αυτιά. Και τι βλέπω ως τίτλο; ΠΩΣ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΣΑΣ!!!

Το ότι ο Αυτιάς δεν παίζεται, είναι βέβαια γνωστό. Είναι όμως γνωστό και ότι τον παρακολουθεί μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων προχωρημένης σχετικά ηλικίας, που πιστεύει σχεδόν κάθε λέξη που ο κύριος αυτός ξεστομίζει. Δεν έκατσα φυσικά να ακούσω τι θα πει για το θέμα, αφού γνωρίζω πολύ καλά ότι ΚΑΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. Όμως είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα κρέμονται από τα χείλι του μέχρι να τελειώσει η εκπομπή του για να δουν αν θα πει κάτι σχετικό…

Και το ανησυχητικό με αυτή την υπόθεση δεν είναι ότι ο Αυτιάς προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον πόνο των ιδιοκτητών των 1 εκατομμυρίων αυθαιρέτων κτισμάτων. Το σοβαρό στην όλη υπόθεση είναι ότι, όπως διάβαζα χτες, έχουν ήδη στηθεί “μαγαζάκια” σε όλη την Ελλάδα τύπου “one-stop-shop”, που υπόσχονται την επιτυχή διεκπεραίωση της “τακτοποίησης” των αυθαιρέτων!!!

Κι επειδή εδώ στο Ηράκλειο δυστυχώς υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή τους στο ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ και γίνουν γνωστές όλες οι παράμετροί του..

Αρκετά τους έχουν εκμεταλλευτεί μέχρι σήμερα διάφοροι..Ας το αποφύγουν τουλάχιστον τώρα στο, όπως όλα δείχνουν, τελικό στάδιο..

Υ.Γ.: Φυσικά και δεν έχω αναθεωρήσει τις απόψεις μου περί της μεγάλης ευθύνης που έχουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων για το χάλι του Ηρακλείου. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να τους εκμεταλλεύονται διάφοροι…

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Αναγνώστης: Για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο του Ηρακλείου

Διάβασα σήμερα στο www.real.gr  άρθρο με τίτλο ‘Το Ηράκλειο εξορίζει τα ΙΧ’  . Λέει πάρα πολλά για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κλπ. Αν όμως όλα αυτά που λέει γίνουν από συγκοινωνιολόγους που έφτιαξαν τον κόμβο στην Θέρισο (θερίσου με Κονδυλάκη και πρώην Ακαδημίας) τότε ζήτω που καήκαμε.  Ετοιμαστείτε  για μεγάλα γλέντια όσοι έχετε ΙΧ και θέλετε να κατέβετε κέντρο.

Πραγματικά θα ήθελα να γνωρίσω τα ‘κεφάλια’ που μελέτησαν και υλοποίησαν τον κόμβο αυτόν και να δω πάνω σε τι και ποιες μελέτες και το σκεπτικό αυτού του κόμβου πάντα με γνώμονα την κυκλοφοριακή ασχετοσύνη των οδηγών. Αν πάλι η όλη ιστορία γίνεται για να φύγουν τα ΙΧ από το κέντρο και να κοστίζει μόνο η σκέψη του να κατέβεις στο κέντρο 5-10€ τότε εντάξει.

Με αυτή τι λογική του πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι δεν πάμε πουθενά. Επίσης ότι ισχύει για τον κακομοίρη τον πολίτη θα ισχύει και για τους άρχοντες της πόλης ή αυτοί έχουν το ακαταλόγιστο και μπορούν να παρκάρουν όπου και όσο θέλουν άσχετα αν είναι σε συνεδρίαση στο δήμο ή στα προσωπικά τους ψώνια στην αγορά; Ή μήπως προσπαθούμε να διώξουμε τα ΙΧ από το κέντρο για να τα στείλουμε κατά ΤΑΛΩΣ μεριά για να αυξήσουμε την εκεί κίνηση;Γιατί κι εκεί σχεδόν κάθε βράδυ γίνεται το έλα να δεις αλλά δεν ιδρώνει αυτί…

Αλλά νομίζω ότι γενικά στο Ηράκλειο δεν ιδρώνει αυτί γιατί κάποιοι κρατούν κάποιους μάλλον γερά. 

Αναγνώστης.

Που ήσουνα ΕΣΥ κε Παπακωνσταντίνου;;;

imageΣτα βήματα του Πάγκαλου φαίνεται ότι αποφάσισε να κινηθεί ο πρώην τσάρος της οικονομίας και νυν Υπουργός… Αυθαιρέτων κος Παπακωνσταντίνου. Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στα ΝΕΑ, πέρα από το ότι χαρακτηρίζει δείγμα imageφασισμού τους  ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΥΣ βουλευτών (πράγμα σχετικά αποδεκτό αφού τονίζεται το θέμα του ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ) , λέει ότι “οι πραγματικά αυθόρμητες εκδηλώσεις πολιτών δείχνουν έναν έναν ευρύτεροι εκτροχιασμό”, για να καταλήξει στο εντελώς Παγκαλικό:  “Που ήταν όλοι αυτοί οι “αγανακτισμένοι” τα περασμένα χρόνια; Γιατί δεν αντέδρασαν τότε, στις πολιτικές που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση” 

Εγώ λοιπόν που είμαι ένας από τους
“αγανακτισμένους” , θα του απαντήσω που ήμουνα εγώ, καθώς δεν μπορώ να μιλήσω εξ’ ονόματος ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ πολιτών:

Εγώ κε Παπακωνσταντίνου ήμουνα στο σπιτάκι μου, έκανα τη δουλίτσα μου, έφτιαχνα την οικογένειά μου και χρεωνόμουνα χιλιάδες ευρώ για να φτιάξω ένα σπιτάκι να μην πληρώνω μια ζωή ενοίκια… Το ίδιο και η γυναίκα μου… Και, όντας ενεργοί πολίτες, παρακολουθούσαμε αυτά που το σινάφι σας μας έλεγε κατά καιρούς περί “ανάπτυξης”, περί “μείωσης του ελλείμματος κάτω από το 3 %” , και ψηφίζαμε ανάλογα με τα προγράμματα των κομμάτων.  Έχουμε λοιπόν την όποια ευθύνη μας αναλογεί, επειδή ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ (εσάς , τους άλλους, τους παράλλους, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ποιους), ΕΝΩ ΜΑΣ ΛΕΓΑΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΨΕΜΑΤΑ!

Όμως θα ήθελα, αν μου επιτρέπει ο τόσο δημοκρατικός υπουργός, που αγνοώντας τη βούληση του 70 % των Ελλήνων, υπέγραψε για λογαριασμό και των παιδιών μας το Μνημόνιο, να του αντιστρέψω την ερώτηση: ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΕΣΥ, κε ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΤΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;

Μήπως από το 1998 ήσουνα σύμβουλος του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη; Μήπως το 2000-2002 ήσουνα  Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών; Μήπως το διάστημα 2002-2004, διετέλεσες μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της ΕΕ;  Μήπως το διάστημα 2004 – 2007 ήσουνα οικονομικός σύμβουλος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου;  Μήπως από το Σεπτέμβριο του 2007 μέχρι τον Ιούνιο του 2009 ήσουνα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ , εκπρόσωπός τύπου από τις αρχές του 2008, ενώ έκανες και για ένα φεγγάρι τον Ευρωβουλευτή μέχρι να σε ΔΙΟΡΙΣΕΙ ο αρχηγός σου σωτήρα της Ελληνικής οικονομίας;  Τα παραπάνω στοιχεία είναι από το αν μη τι άλλο πλούσιο βιογραφικό σου…

Ποιος έχει λοιπόν κε Παπακωνσταντίνου μεγαλύτερες ευθύνες; Εμείς που απλά σας ψηφίζαμε και δεν αντιδρούσαμε νωρίτερα, είτε επειδή μας αποκρύπτατε την αλήθεια, είτε πιθανόν κάποιοι επειδή μπορεί να μας βόλευε (δεν το αποκλείω και αυτό) , ή εσύ που ήσουνα τόσα χρόνια στην πολιτική, και μάλιστα ως οικονομικός σύμβουλος του Σημίτη και του ΓΑΠ;

Το λιγότερο που θα μπορούσες  να κάνεις λοιπόν κε Παπακωνσταντίνου, είναι ότι κάνουν όσοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους: να αφήσεις τον κόσμο που αγανακτεί να το πράξει με τον τρόπο που τον εκφράζει.. Και να φας και μερικές μούτζες παραπάνω, δεν πειράζει… Εξάλλου έχεις δείξει τόση μεγαλοσύνη τον τελευταίο 1,5 χρόνο…

Αλλά τι περιμένει κανείς από έναν άνθρωπό που, ενώ εφάρμοσε τη χειρότερη για τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα οικονομική πολιτική στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, μετά την παταγώδη αποτυχία του δε ζήτησε ούτε ένα συγνώμη… Ούτε καν παραιτήθηκε όπως είχε σαφώς δηλώσει επανειλημμένα ότι θα πράξει… Αλλά εξακολουθεί να χαράζει την ίδια καταστροφική πολιτική και στον επόμενο τομέα που ο καλός του φίλος και Πρωθυπουργός της χώρας τον διόρισε…

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Η απάντηση για τους προπηλακισμούς βουλευτών έχει δοθεί από … το Νεύτωνα!!

image

Πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία, ατέλειωτες διαμάχες μεταξύ βουλευτών έχουν καταγραφεί στη βουλή, πολύτιμός (για ποιούς άραγε) τηλεοπτικός χρόνος έχει σπαταληθεί και πολύ μελάνι έχει χυθεί για το ποιος βρίσκεται πίσω από τους προπηλακισμούς ενάντια σε βουλευτές. Αλλά νομίζω ότι όλοι εσκεμμένα αποφεύγουν να δουν το αυτονόητο…

Το ΠΑΣΟΚ και ίσως και άλλα κόμματα βλέπουν το ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις επιθέσεις… Αυτό είναι τουλάχιστον ανακριβές. Φυσικά και σε κάποιες επιθέσεις πιθανότατα να συμμετέχουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και άλλων πολιτικών κομμάτων. Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι οι επιθέσεις αυτές οργανώνονται από βραδύς στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ, και εκτελούνται την επόμενη ημέρα. Πολλές από τις επιθέσεις γίνονται σε ανύποπτο χρόνο, όταν κάποιος βουλευτής γίνεται αντιληπτός. Εξάλλου υπάρχουν περιπτώσεις βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (κυρία Μερεντίτη) αναγνώρισε και στελέχη του κόμματός της ανάμεσα στο πλήθος.

Σαφώς και τα φαινόμενα αυτά θα πρέπει αν μη τι άλλο να μας προβληματίσουν όλους, αλλά κυρίως τους πολιτικούς. Και εγώ σίγουρα δεν είμαι από αυτούς που θα δηλώσω κατηγορηματικά ότι είμαι αντίθετος σε αυτά, γιατί πολύ απλά..δεν είμαι!! Δεν έχω συμμετάσχει ποτέ σε τέτοιες εκδηλώσεις, όμως είμαι σχεδόν σίγουρος ότι σε πρώτη ευκαιρία θα αποδοκίμαζα φραστικά ένα μεγαλοστέλεχος και νυν ή πρώην υπουργό. Πολύ απλά γιατί τους θεωρώ κύρια υπεύθυνους για την κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα. Όσο για τους νεότερους βουλευτές, αυτοί απλά πληρώνουν την επιλογή τους να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο, με το οποίο το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού δε συμφωνεί.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο από τους “προπηλακισμούς” θα δει ότι αυτοί που συμμετέχουν σίγουρα δεν είναι κάποιοι “μπράβοι”. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις διακρίνεις από νέους μέχρι ηλικιωμένους. Δεν μπορεί όλοι αυτοί να είναι “βαλτοί”… Όπως άλλωστε δείχνει και η δημοσκόπηση της Kαππα Research, που δημοσιεύεται σήμερα στο "Βήμα της Κυριακής", ένας στους δύο πολίτες (49,6%), τάσσονται υπέρ των προπηλακισμών βουλευτών, ενώ οι περισσότεροι (58,7%), δεν φαίνεται να πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για τα επεισόδια.

Όμως η καλύτερη μαρτυρία για το ποιοι συμμετέχουν σε τέτοιου είδους επεισόδια προέρχεται.. από το ΠΑΣΟΚ, και από τη βουλευτή Έβρου κυρία Ολγα Ρενταρή:

«Περικύκλωσαν το βουλευτικό μου αυτοκίνητο και άρχισαν να μου πετούν πέτρες, γιαούρτια, αβγά και μπουκάλια με νερό.Ένας μάλιστα είχε και μια ντουντούκα και την έβαλε στο αφτί μου και με εξέβριζε με τον πιο χυδαίο τρόπο και χειρονομούσε εναντίον μου. Εγώ που τίποτε δεν με φοβίζει έπαθα εκείνη την ημέρα σοκ. Και ξέρετε γιατί; Γιατί όλοι αυτοί που με προπηλάκιζαν ήταν άτομα ηλικίας πάνω από 60 ετών. Φαίνονταν "αγανακτισμένοι", δεν είδα ούτε έναν κουκουλοφόρο ούτε μασκοφόρο ούτε τίποτε. Ήταν ηλικιωμένοι-το καταλαβαίνετε;-αυτοί που μας πετούσαν τα αβγά και τα γιαούρτια. Αυτό ήταν το τραγικό».

Ίσως ο πατριώτης μας ο Καρχιμάκης και η παρέα του θα έπρεπε να ρωτήσουν και την κα Ρεντάρη πριν προβούν σε βαρυσήμαντες δηλώσεις… Ή απλά να παρακολουθήσουν τα επίμαχα βίντεο… Ή απλά να ρωτήσουν μερικούς ανθρώπους στο δρόμο… Αλλά η προπαγάνδα στην πολιτική είναι πάντα εύκολη, και εξυπηρετεί καλύτερα τους πονηρούς σκοπούς απ’ ότι η αλήθεια.

Η οποία αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητήσει τους λόγους που οι πολίτες αντιδρούν με αυτό τον τρόπο στις ίδιες τις πολιτικές της. Πολιτικές που έχουν ανατρέψει προγραμματισμούς πολλών ετών για πολλές οικογένειες και έχουν ανατρέψει τα σχέδια εκατοντάδων χιλιάδων νέων για το μέλλον.

Και τελικά η απάντηση για τα φαινόμενα βίαιης συμπεριφοράς στους βουλευτές από πολίτες βρίσκεται στον 3ο Νόμο του Νεύτωνα: “Κάθε δράση φέρνει και μια αντίδραση”. Και όσο πιο βίαιη είναι η δράση που ασκείται από την κυβέρνηση με την πολιτική της, τόσο πιο βίαιη θα είναι και η αντίδραση…