ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

3η Σεπτέμβρη: Ζήτω το ΠΑ.ΣΟ.Κ.!

Γράφει ο: "Αnthropakos"

image Ο πεινασμένος στα σκουπίδια που ψάχνει ένα κομμάτι μουχλιασμένο ψωμί.  Ο οικογενειάρχης με τα τρία παιδιά, που απολύθηκε και δεν ξαναβρήκε δουλειά, "λόγω οικονομικής στενότητας των ελληνικών επιχειρήσεων".  Ο φοιτητής που αναγκάζεται να αφήσει τις σπουδές του και να δουλέψει για να βοηθήσει τον άνεργο πατέρα του. Η κοπελίτσα που τελείωσε το πανεπιστήμιο και τώρα παρακαλεί τον κάθε κερατά να την πάρει σε καμιά ταβέρνα για να πλένει πιάτα, μην πεθάνει απ' την πείνα. Ο μαθητής που χωρίς βιβλία ετοιμάζεται να..."μάθει γράμματα"... Ο εργάτης, που ξέρει ότι αν μιλήσει για τα μεροκάματα που του "έφαγε" το αφεντικό, θα βρεθεί στο δρόμο και δεν θα ξαναστεριώσει πουθενά. Ο υπαλληλάκος. Μια ζωή "τρεις κι εξήντα" στο δημόσιο. Αλλά διαβάζει σήμερα στις εφημερίδες ότι φταίει και αυτός, γιατί έπρεπε τόσα χρόνια να παίρνει...ούτε τα μισά... Όλοι εμείς, βρε αδελφέ γιατί... "όλοι μαζί τα φάγαμε με τον Πάγκαλο και τα λοιπά παιδάκια της Βουλής", πρέπει να διαβάσουμε την ανακοίνωση του Φραγκίσκου Παρασύρη και να νιώσουμε περίφανοι για το κόμμα - ή μάλλον το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα - που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου στις 3 του Σεπτέμβρη του 1974 και που έχουμε την...τιμή να μας κυβερνάει σήμερα.

"Να πάμε", λέει, "σε μια νέα μεταπολίτευση", καλώντας μας να δείξουμε...κατανόηση και να αναφωνήσουμε... "Ζήτω το ΠΑΣΟΚ"!

Όπως γράφει ο βουλευτής:

"Σήμερα, 37 χρόνια μετά την Μεταπολίτευση και την 3η Σεπτέμβρη, το αίτημα για πλήρη και καθολική αλλαγή της ελληνικής κοινωνίας, μέσα από ρήξεις , τομές και μεταρρυθμίσεις φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ.

Μόνο με αυτή την λογική της αλλαγής και της προόδου η οποία είναι βαθιά εγγεγραμμένη στον πυρήνα της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη, ο τόπος θα μπορέσει να επανέλθει στην τροχιά ευοίωνων εξελίξεων".

Παρακάτω, ο κ. Παρασύρης υποστηρίζει ότι η χώρα μας έχει... Δημοκρατία. Μια Δημοκρατία που όπως λέει... "χρειάζεται εμπλουτισμό και την ζωογόνο συνεισφορά  του «νέου» και «ανατρεπτικού». Μία τέτοια αναζωογόνηση της Δημοκρατίας μέσα από ένα κίνημα ανατροπών είχε πετύχει ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και την 3η Σεπτέμβρη.

Σήμερα χρειάζεται ένα κίνημα ανατροπών με γνώμονα τον κανόνα της ευθύνης και της σωτηρίας της χώρας.

Το κύριο μήνυμα της 3ης Σεπτέμβρη δεν είναι άλλο από την πρόοδο και την προκοπή του τόπου και όχι ο μαρασμός και η στασιμότητα.

Αυτό το μήνυμα πρέπει να αναζωογονήσουμε και να το μετατρέψουμε σε σημαία προσανατολισμού όλων μας.

Η νέα μεταπολίτευση που χρειάζεται ο τόπος πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά υπεύθυνης διαχείρισης των δημόσιων πόρων και συλλογικών αγαθών, μέσα από την δημιουργία μιας νέας ευνομούμενης ισοπολιτείας, μέσα από τον ποιοτικό μετασχηματισμό του κοινωνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος και μέσα από την δημιουργία συνθηκών παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και πραγματικής ανάπτυξης".

Ο Φραγκίσκος δεν είπε όμως τίποτα για τον Σοσιαλισμό. Το σύστημα για το οποίο μιλούσε ο Ανδρέας. Ένα μόνο απόσπασμα από τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη θα αναδημοσιεύσω. Θέλω να το κάνω όχι για να δικαιώσω τα γραφόμενα του νεαρού βουλευτή που δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί αυτά που ανακοινώνει πράγματι να τα πιστεύει. Αλλά γιατί, θέλω να δείξω, πόσο "αληθινό", "σοσιαλιστικό" και "έντιμο" υπήρξε αυτό το Κίνημα, από την ίδρυση του μέχρι σήμερα. Μέχρι και σήμερα, που...κατέστρεψε την Ελλάδα:

"Μεταβλήθηκε η πατρίδα μας σε ξέφραγο αμπέλι, για να διαβρωθεί η οικονομία μας από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις των Η.Π.Α. και της Δύσης, με τη συνεργασία πάντα του ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου. Για να μαραθεί η ελληνική ύπαιθρος, για να μην αποδίδει ο ιδρώτας του αγρότη, για να συνεχιστεί η μετανάστευση, η προσφορά φτηνής εργασίας στην πρωτεύουσα, μα και στην ξενιτιά, την Ευρώπη, την Αυστραλία, τον Καναδά.
Η πορεία προς την υποτέλεια, την υπονόμευση των εθνικών μας συμφερόντων, τη διάβρωση της λαϊκής κυριαρχίας, τον οικονομικό μαρασμό και την εκμετάλλευση του Έλληνα εργαζόμενου πρέπει να ανακοπεί. Αντίθετα πρέπει να προχωρήσουμε με θάρρος και αποφασιστικότητα στη θεμελίωση μιας νέας Ελλάδας.
Ανακοινώνουμε σήμερα την εκκίνηση ενός νέου πολιτικού Κινήματος που πιστεύουμε ότι εκφράζει τους πόθους και τις ανάγκες του απλού Έλληνα, ενός Κινήματος που να ανήκει στον αγρότη, τον εργάτη, το βιοτέχνη, το μισθωτό, τον υπάλληλο, στη θαρραλέα και φωτισμένη νεολαία μας. Τους καλούμε να πυκνώσουν τις τάξεις του. Να στελεχώσουν και να συμμετάσχουν στην κατεύθυνση ενός Κινήματος που θα προωθήσει ταυτόχρονα την εθνική μας ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και τη δημοκρατία σ' όλες τις φάσεις της δημόσιας ζωής.
Βασικός κυριαρχικός στόχος του Κινήματος είναι η δημιουργία πολιτείας απαλλαγμένης από ξένο έλεγχο ή επεμβάσεις, πολιτείας απαλλαγμένης από έλεγχο ή επιρροή της οικονομικής ολιγαρχίας, πολιτείας ταγμένης στην προστασία του Έθνους και στην υπηρεσία του Λαού. Η εθνική ανεξαρτησία είναι αναπόσπαστα δεμένη με τη λαϊκή κυριαρχία, με τη δημοκρατία σε κάθε φάση της ζωής του τόπου, με την ενεργό συμμετοχή του πολίτη σ' όλες τις αποφάσεις που τον αφορούν. Μα είναι ταυτόχρονα συνυφασμένη με την απαλλαγή της οικονομίας μας από τον έλεγχο του ξένου μονοπωλιακού και ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου που διαμορφώνει την οικονομική, την κοινωνική, την πολιτική και την πολιτιστική μας πορεία, σύμφωνα με τα συμφέροντα όχι του Λαού αλλά της οικονομικής ολιγαρχίας. Και βέβαια πρέπει η Ελλάδα να αποχωρήσει και από το στρατιωτικό και από το πολιτικό ΝΑΤΟ. Και βέβαια πρέπει να ακυρωθούν όλες οι διμερείς συμφωνίες που έχουν επιτρέψει στο Πεντάγωνο να μετατρέψει την Ελλάδα σε ορμητήριο για την προώθηση της επεκτατικής του πολιτικής. Μα πίσω από το ΝΑΤΟ, πίσω από τις αμερικάνικες βάσεις είναι οι μονοπωλιακές πολυεθνικές επιχειρήσεις και τα ντόπια υποκατάστατά τους. Για αυτό η κοινωνική απελευθέρωση, ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός, αποτελεί το θεμέλιο λίθο του Κινήματός μας".

Αναγνώστης

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Οι δηλώσεις “ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ” των δημάρχων Γιάννη Κουράκη και Κώστα Μαμουλάκη

Σε προηγούμενη ανάρτηση είχα αναφερθεί στην από το νόμο υποχρέωση δημάρχων, αντιδημάρχων και μελών επιτροπών των δήμων να δημοσιεύουν τη δήλωση της περιουσιακής τους κατάστασης στην ιστοσελίδα του δήμου. Στην παρούσα ανάρτηση θα δούμε τις δηλώσεις ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των δημάρχων Ηρακλείου κου ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΗ και του δημάρχου Μαλεβιζίου κου ΚΩΣΤΑ ΜΑΜΟΥΛΑΚΗ.

Ξεκινάμε από το δήμαρχο Ηρακλείου κο Γιάννη Κουράκη. Ο κος Κουράκης δηλώνει για τα 3 προηγούμενα έτη εισόδημα 116.920,32 ευρώ για το 2008, 104.435,36 ευρώ για το 2009 και 105.545,63 ευρώ για το 2010, ενώ η σύζυγος του δηλώνει 4.780,00,6124,63 και 8.491,67 ευρώ αντίστοιχα. Μοναδικό περιουσιακό στοιχείο του δημάρχου είναι η οικία 70 τετραγωνικών μέτρων επί της οδού Γ. ΜΑΡΑΝΤΗ 21 στα Καμίνια που έχει αποκτήσει με γονική παροχή, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΥΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ‘Η ΜΕΤΟΧΕΣ, ΟΜΟΛΟΓΑ κλπ. Ακόμα, αν έχω καταλάβει καλά , έχει λάβει ή δάνειο ή δωρεά ή οικονομική ενίσχυση κατά το 2010 ύψους 195.900,00 ευρώ (πίνακας ΑΙ.1.β  στήλη 4). Τέλος, αυτός και η σύζυγος του έχουν στην ιδιοκτησία τους 2 οχήματα. Το ένα αποκτήθηκε το 2005 έναντι 105.720,00 ευρώ (όσο δηλαδή το εισόδημα ενός έτους!!!) ενώ το άλλο το 2008 έναντι 13.550,00 ευρώ.

Δείτε τη δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου κο Γιάννη Κουράκη, όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του δήμου :

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2011

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου κος Κώστας Μαμουλάκης δηλώνει εισόδημα για το 2010  25,993,64 από το μισθό του αντιδημάρχου Ηρακλείου (θέση που κατείχε το 2010), 5.020,48 ευρώ αμοιβή από τη ΔΕΥΑΗ, 26.678,08 ευρώ από σύνταξη του ΕΤΑΑ και 2.459,52 ευρώ (!!!) από μερίσματα μετοχών της εταιρίας ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ Α.Ε, δηλαδή συνολικά εισοδήματα ύψους 60.151,72 ευρώ. Η σύζυγός του δηλώνει αντίστοιχα 20,988,02 ευρώ σπό σύνταξη ΕΤΑΑ και 2.459,52 ευρώ (!!!) από μερίσματα μετοχών της εταιρίας ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ Α.Ε.

Όσον αφορά τα ακίνητα, η λίστα είναι πολύ μεγάλη, και μπορείτε να τη δείτε παρακάτω. Ενδεικτικά αναφέρω καταστήματα 55,75 και 116 τετραγωνικών μέτρων στις οδούς Γερωνυμάκη 8 (ποσοστό 50%), Θερίσσου 77 (ποσοστό 25%)  και Πλ. Κορνάρου 73 (ποσοστό 100%), οικία 120 τ.μ επί της οδού Χάνδακος (100%), γραφείο 77 τ.μ. επί της Πλ. Κορνάρου 73 (100%)  και αγροτεμάχιο (!!) 70 στρεμμάτων στον Κερατόκαμπο (ποσοστά 25% ο ίδιος και 25% η σύζυγός του). Τέλος ο κος Μαμουλάκης και η σύζυγός του διαθέτουν ΤΡΙΑ οχήματα (το πιο πρόσφατο αποκτήθηκε το 2009 έναντι 22.825,00 ευρώ) και  καταθέσεις ύψους 10.432,39 ευρώ έκαστος, δηλαδή 20.864,78 ευρώ συνολικά.

Δείτε τη δήλωση του δημάρχου Μαλεβιζίου κου Κώστα Μαμουλάκη όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του δήμου :

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΩΣΤΑ ΜΑΜΟΥΛΑΚΗ 2011

Η αλήθεια των παραπάνω δηλώσεων είναι αποκλειστική ευθύνη των δηλούντων, δηλαδή των ίδιων των δημάρχων. Αυτό που εγώ παρατηρώ είναι ότι και στις δύο δηλώσεις υπάρχει τουλάχιστον η εξής παράληψη: ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΕΞ’ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΞ ΑΓΧΙΣΤΕΙΑΣ ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΓΡΑΜΜΗ (ΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ), ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟΙ ΑΥΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΑΔΕΛΦΩΝ, όπως προστάζει ο νόμος. Και έτσι, σε τυχόν έλεγχο του πόθεν έσχες, ο ελεγκτής δεν μπορεί να δει αν στους υπόλοιπους συγγενείς υπάρχει κάτι περίεργο που δεν δικαιολογείται από τις φορολογικές τους δηλώσεις ή την επαγγελματική τους δραστηριότητα, ώστε να τους συνδέσει με τους ελεγχόμενους….

Και ο νοών νοείτω…

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Οι απευθείας αναθέσεις κατόπιν εορτής συνεχίζονται στο δήμο Ηρακλείου!!!

Απτόητος συνεχίζει ο δήμαρχος Ηρακλείου τις απευθείας αναθέσεις κατόπιν εορτής!

Μετά την απευθείας ανάθεση γραφιστικών εργασιών για το έντυπο “Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2011” που έγιναν πριν τον Ιούνιο και ανατέθηκαν στις… 27 Ιουλίου, Ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης με  μία σειρά αποφάσεών του που ελήφθησαν στις 30 Αυγούστου του 2011, αποφασίζει την απευθείας ανάθεση εργασιών και την ενοικίαση ταινιών για το Θερινό κινηματογράφο Βηθλεέμ! Μόνο που οι προβολές ταινιών στο συγκεκριμένο κινηματογράφο έχουν ξεκινήσει τον Ιούνιο !!!

Δείτε τις αποφάσεις παρακάτω…

image

image

image

image

Για αυτές τις καραμπινάτες παράνομες αποφάσεις και αναθέσεις, δε θα γίνει τίποτα;;; Ο Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης θα πρέπει να ακυρώσει όλες αυτές τις αποφάσεις, αφού είναι ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ότι γίνονται μετά την εκτέλεση των εργασιών και την προμήθεια των ταινιών!!! Επίσης ο επίτροπος στον οποίο θα πάνε τα εντάλματα πληρωμής θα πρέπει να τα επιστρέψει ως απαράδεκτα!!!

Μόνο έτσι θα σταματήσει ο δήμαρχος Ηρακλείου και ο κάθε δήμαρχος να παραβαίνει τους νόμους όποτε τον συμφέρει… Αλλά πρέπει και ο κος Καρούντζος και ο επίτροπος να σταθούν στο ύψος τους, πράγμα λιγάκι δύσκολο… Άλλωστε είναι και φιλαράκια ο δήμαρχος με τον Γενικό…

Αναγνώστης: Τα κουνούπια κάνουν πάρτι ακόμα και με το αίμα των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία!

imageΗ κ. Αριστέα Κακοδιακάκη από το Ηράκλειο, έστειλε προ ημερών στη "Ν.Κρήτη" η οποία και δημοσιεύτηκε, την παρακάτω δραματική επιστολή, (δεν είχε όμως κανείς το θάρρος να βγει και να την διαψεύσει. Και τι να μας πούνε, άλλωστε, για τα κουνούπια που μας έχουν πιει το αίμα φέτος, εκτός από...κυβέρνηση και τρόικα);

«Τον Ιούλιο 2011 νοσηλεύτηκε η κόρη μου στην Παιδιατρική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου και η κατάσταση με τα κουνούπια που αντιμετωπίσαμε ήταν τραγική. Οι τοίχοι ήταν μαύροι από κουνούπια. Τα μωρά, τα παιδιά, οι συνοδοί και το νοσηλευτικό προσωπικό δεν μπορούσαν να ηρεμήσουν από τα τσιμπήματα και τις επιθέσεις των κουνουπιών.

Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Όπως μας πληροφόρησαν οι νοσοκόμες, πρώτη φορά υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα στο νοσοκομείο. Αυτό οφείλεται στο ότι ο εργολάβος που έχει αναλάβει την καταπολέμηση των κουνουπιών σπάνια εμφανίζεται για να κάνει τους απαιτούμενους ψεκασμούς και το σπουδαιότερο ότι η Υγειονομική Υπηρεσία δεν έχει κάνει ποτέ κανέναν έλεγχο".

"Με έβρισε"...

"Παρά τις αλλεπάλληλες ενοχλήσεις και διαμαρτυρίες τόσο των υπαλλήλων του νοσοκομείου αλλά και των ασθενών και συνοδών τους, ο αρμόδιος υπάλληλος της Περιφέρειας (κ. Νίκος Καμπάνης) αδιαφορεί πλήρως. Εγώ προσωπικά όταν του τηλεφώνησα για να διαμαρτυρηθώ με έβρισε και με υπεροψία μου είπε να μην τολμήσω να τον ξαναενοχλήσω. Είναι γνωστό από πληροφορίες που συνέλεξα από γνωστούς και φίλους ότι τον κ. Καμπάνη το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει δημόσιες σχέσεις, να γλύφει τους εκάστοτε νομάρχες για να παίρνει βαθμούς. Εάν όμως τα παιδιά μας αρρωστήσουν με ελονοσία ή με τον ιό του Δυτικού Νείλου, τότε ποιος θα είναι υπεύθυνος;

Τότε ο κ. Καμπάνης θα φύγει νύχτα από την Κρήτη".

Αναγνώστης

Ποιοι δήμαρχοι έχουν δημοσιοποιήσει τη Δήλωση Περιουσιακής τους Κατάστασης!

Είναι γνωστό ότι με τη διοικητική μεταρρύθμιση που επιχειρείται με την εφαρμογή του “Καλλικράτη”, οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι αποκτούν πολύ μεγάλη εξουσία, και πάρα πολλές αρμοδιότητες που μέχρι πρότινος ανήκαν στην κεντρική εξουσία ή στις νομαρχίες μεταβιβάστηκαν αντίστοιχα σε αυτούς.

Αυτό όμως που δεν έχει γίνει ευρύτερα γνωστό, είναι ότι μαζί με την πρόσθετη εξουσία που αποκτούν, οι τοπικοί άρχοντες σε επίπεδο δήμων έχουν και πρόσθετες υποχρεώσεις, που, όπως φαίνεται, επιλέγουν να αγνοούν προκλητικά. Μία από αυτές είναι και η δημοσιοποίηση της περιουσιακής τους κατάστασης στην ιστοσελίδα του δήμου τους.

Ο “Καλλικράτης”, όπως είναι γνωστός ο νόμος 3852/2010, στο άρθρο 61 παρ. 4 με τίτλο “Υποχρεώσεις δημάρχου, αντιδημάρχου και μελών επιτροπών”, αναφέρει :

“Ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου.”

kalikratis64

Η πολύ σωστή αυτή διάταξη του Καλλικράτη δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα από τους περισσότερους δημάρχους! Με το λίγο ψάξιμο που έκανα στο διαδίκτυο, είδα ότι έχουν αναρτηθεί η περιουσιακή κατάσταση του δημάρχου Αθηναίων κου Καμίνη, του δημάρχου θεσσαλονίκης κου Μπουτάρη, του δημάρχου Ερετρίας, του δημάρχου Κέρκυρας, του δημάρχου Δωδώνης, του δημάρχου Χαλκιδέων, του δημάρχου Δάφνης Υμηττού, του δημάρχου Χίου, του δημάρχου Πάτρας και διαφόρων άλλων, που δεν έχει νόημα να τους αναφέρω όλους.

Πάρα πολλοί όμως δήμαρχοι, και οι πλειοψηφία των αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων που συμμετέχουν στις επιτροπές ποιότητας ζωής και στις οικονομικές επιτροπές των δήμων, δεν έχουν προχωρήσει ακόμα στη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες τους. Καλό θα ήταν λοιπόν να το κάνουν και αυτοί, αφενός για να συμμορφωθούν με το νόμο και αφετέρου για να μην υπάρχουν υπόνοιες για το σκοπό της παράλειψής τους αυτής.

Αυτό που έχει αξία τώρα να δούμε είναι πόσοι από τους δημάρχους του Νομού Ηρακλείου Κρήτης έχουν αναρτήσει τη δήλωση περιουσιακής τους κατάστασης στην ιστοσελίδα του δήμου τους.

Αυτούς που κατάφερα να βρω ότι το έχουν κάνει μέχρι σήμερα είναι ο δήμαρχος Βιάννου κος Παύλος Μπαριτάκης, ο δήμαρχος Χερσονήσου κος Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου κος Κώστας Μαμουλάκης αλλά και ο δήμαρχος Ηρακλείου κος ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ!

Για τους δημάρχους Αρχανών –Αστερουσίων, Φαιστού, Γόρτυνας και Μινώα Πεδιάδας δεν κατάφερα να βρω τίποτα, όσο και αν έψαξα… Και πιστέψτε με, έψαξα πολύ!!! Αν πάλι κάνω λάθος , τους ζητάω να μου στείλουν το σύνδεσμο που οδηγεί στη δήλωσή τους…

Όσο για το τι δηλώνουν οι δήμαρχοι, τα στοιχεία είναι αρκετά αποκαλυπτικά…. Γιατί δεν έχει σημασία μόνο να κάνεις τη δήλωση, αλλά και τι δηλώνεις… Αλλά αυτά θα τα δούμε σε επόμενη ανάρτηση…

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Αναγνώστης: Ποιος ο λόγος να πληρώνω ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ);

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ OAEE

Στις 27-8-2011 έξω από το σπίτι μου μηχανάκι κτύπησε αδέσποτο σκυλί. Τρέχει ο γιός μου να το βοηθήσει και το σκυλί τον δάγκωσε. Τον πήγα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου όπου μας έδωσαν αντιβιοτικό και αντιτετανικό ορό. ΑΛΛΑ τα έγραψαν σε συνταγή του νοσοκομείου και ΟΧΙ στο συνταγολόγιο το ΟΑΕΕ γιατί λέει δεν γράφουν φάρμακα πάρα μόνο ΟΓΑ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Άρα ποιος ο λόγος να ΠΛΗΡΏΝΩ ΤΕΒΕ; ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΙ ΕΓΩ αφού ούτως ή άλλως και σε δημόσιο νοσοκομείο να πάω πληρώνω.

Αναγνώστης

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης προσέλαβε…την κόρη του!! Δείτε τη σύμβαση και το ένταλμα πληρωμής!!

Το αίμα νερό δε γίνεται λένε… Και ποιος γονιός δε θα φρόντιζε για την επαγγελματική αποκατάσταση του παιδιού του… Όταν όμως είσαι Περιφερειάρχης, με τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος που συνεχώς ευαγγελίζεται την αξιοκρατία, τότε ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ να σκέφτεσαι όχι σαν γονιός, αλλά ως εκλεγμένος άρχοντας, και κάθε απόφασή σου θα πρέπει να διέπεται από τους κανόνες της ηθικής.

Ο Πέτρος Τατούλης όμως, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, φαίνεται ότι βάζει την οικογένειά του πάνω από την ηθική και την πολιτική. Και σε καιρούς που η ανεργία καλπάζει, προσέλαβε ΝΟΜΙΜΑ πάνω απ’ όλα την κόρη του ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ως δημοσιογράφο στην περιφέρεια, με σύμβαση ορισμένου χρόνου έως το τέλος της θητείας του.

ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΟΡΗΣ ΤΗ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:image

image

Παρακάτω βλέπετε και το διαβιβαστικό της Δ/νσης οικονομικού της περιφέρειας Πελοποννήσου στο οποίο αναγράφεται το ποσό των 3.751,20 ευρώ για την πληρωμή του μηνός Αυγούστου (υποθέτω ότι το ποσό αυτό είναι για την Παρασκευή Τατούλη, και το άλλο ποσό των 637,23 ευρώ είναι για τον κακόμοιρο τον άγνωστο δημοσιογράφο κο Τσοράκη!!).

image

"Αφήστε ήσυχους αυτούς που γεννιούνται! Μεριάστε να μεγαλώσουν. Μην τα 'χετε σκεφτεί όλα γι' αυτούς. Μην τους διαβάζετε το ίδιο βιβλίο. Θέλω να κουραστείς μαζί μου. Για κάθε τι ωραίο. Για καθετί που μας γερνάει. Για καθετί που το' χουν έτοιμο. Για να κουράσουν τους άλλους. Ας κουραστούμε μ' αυτό που σκοτώνει. Και μ΄ αυτό που δεν θέλει να πεθάνει."   ΄

Η παραπάνω πρόταση του Πάμπλο Νερούντα κοσμεί το προσωπικό ιστολόγιο του Περιφερειάρχη. Φαίνεται όμως ότι ο ίδιος δεν την ακολουθεί, αφού φρόντισε να σκεφτεί αυτός για την κόρη του. Μεριάζει άλλους, για να μεγαλώσει αυτή… Και αυτό στις μέρες μας είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ…

Όταν όμως στο παρελθόν έχει δώσει το παράδειγμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, και μάλιστα έχει υποστηρίξει σε όλα τα μέσα ενημέρωσης ότι είχε κάθε δικαίωμα να διορίσει την κόρη του ως μετακλητή υπάλληλο, τι περιμένετε να κάνει ο κάθε περιφερειάρχης;;;  Εξάλλου εδώ και κάποια χρόνια ζούμε στην εποχή του νόμιμου και όχι του ηθικού…

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ανεξάρτητη Αρχή για τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

image Πόσο ανεξάρτητη μπορεί να είναι μια αρχή που θα συστηθεί για να ελέγξει πολιτικούς, όταν ο επικεφαλής της εκλέγεται  από αυτούς; Όχι και τόσο θα ήταν μια λογική απάντηση….

Που να τη βρεις όμως τη λογική στην εποχή μας… Και ποιος την έχασε για να τη βρει η κυβέρνηση… Μια κυβέρνηση που καθημερινά αποδεικνύει ότι δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στο “φαίνεσθαι” απ’ ότι στην ουσία. Γιατί μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω την πρόθεσή της να συστήσει δήθεν ανεξάρτητη επιτροπή για τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος, ενώ ταυτόχρονα προτίθεται να ορίζει η βουλή τον επικεφαλή της!

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, η επιτροπή αυτή θα έχει τη δυνατότητα ελέγχου των βιβλίων των πολιτικών κομμάτων, να παρακολουθεί τη διαδρομή του «μαύρου» πολιτικού χρήματος, να ανοίγει και να ελέγχει τραπεζικούς λογαριασμούς κομμάτων και φυσικών προσώπων εις βάρος των οποίων υπάρχουν υπόνοιες για παράνομες χρηματοδοτήσεις, να ελέγχει τις προεκλογικές δαπάνες των υποψηφίων, να αποτιμά ακόμη και το κόστος των προεκλογικών συγκεντρώσεων και των διαφημιστικών σποτ και να ανακαλύπτει τα παράνομα περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών προσώπων μέσα από τον αναδρομικό επανέλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες».

Αν πραγματικά ήθελε η κυβέρνηση να συστήσει μια ανεξάρτητη αρχή, θα έμενε έξω από ορισμούς προέδρων. Και βέβαια δε θα μετείχαν σε αυτήν πολιτικοί. Και αυτό γιατί πολύ απλά δεν μπορεί ο ελεγκτής  να ταυτίζεται με τον ελεγχόμενο!!

Δεν είναι δυνατόν να θες να πετάξεις έξω από τα πειθαρχικά συμβούλια τους εκπροσώπους των δημοσίων υπαλλήλων, και την ίδια χρονική στιγμή να θες να διορίζεις  ως πολιτικό σύστημα τον πρόεδρο της αρχής που θα ελέγχει τους πολιτικούς και τα κόμματα για χρηματισμό. Αυτό λέγεται ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟΣ!

Πάντως ένα πράγμα πρέπει να αναγνωρίσουμε σε αυτή την κυβέρνηση: έχει αρκετό χιούμορ! Θα πρέπει κάποια στιγμή να μαζέψουμε όλες τις φοβερές εμπνεύσεις που έχει, και να εκδώσουμε ένα… βιβλίο με ανέκδοτα!!! Θα ξεπεράσει σε πωλήσεις ακόμα και αυτά με τον Τοτό!!

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Σε λίγο θα βάλει και περούκα ο… κος Αναγνώστου!

Απίστευτο!!! Το είδαμε και αυτό!! Ο πρωθυπουργός της χώρας, κάνει διακοπές με ψευδώνυμο!!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Καλαμάτας, ο πρωθυπουργός έκανε ολιγοήμερες διακοπές στην Καρδαμύλη, και διέμενε σε ξενοδοχείο με το όνομα “Αναγνώστου”!!!

image 

Φαίνεται ξέχασε πολύ γρήγορα τις δηλώσεις που έκανε σε υπουργικό συμβούλιο λίγο πριν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο. “Δεν κρυβόμαστε, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας” έλεγε τότε… 

Άλλο διακοπές όμως, και άλλο δουλειά. Ο…  κος Αναγνώστου φαίνεται ότι και φέτος είχε ανάγκη πολυήμερων διακοπών, αλλά δεν ήθελε να το μάθει πολύς κόσμος… Λογικό, αν σκεφτείς ότι με τα μέτρα της κυβέρνησης ελάχιστος κόσμος κατάφερε φέτος να πάει διακοπές!!!

Μα καλά κε Αναγνώστου, στην Καλαμάτα του Αντώνη πήγες διακοπές, και περίμενες να μη σε ανακαλύψουν;;;; Στου άσπονδου τον τόπο;;; Τόσο μυαλό πια;;; Αλλά, αφού άφησες την άλλη διάνοια, τον Αυθαίρετο να σου κανονίσει διακοπές, τι περίμενες;;;

Άντε, και του χρόνου στην πρώτη Σερρών!!! Και διάλεξε άλλο όνομα τότε! Κάντο… κος Αγνώστου, μήπως και δε σε πάρουν χαμπάρι!!

( ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” )

Οι βάσεις του 2011 για την εισαγωγή σε ΤΕΙ από ημερήσιο γενικό λύκειο

BASEIS_TEI_2011_90%

Οι βάσεις του 2011 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ από ημερήσιο γενικό λύκειο (90%)

BASEIS_AEI_2011_90%