ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Αναγνώστης: Πάνε τα λεφτουδάκια μας!!!

Φίλε Αντίπαλε,

image διάβασα το δημοσίευμα για τα χρέη των δήμων, και είδα ότι ο δήμος Ηρακλείου  οφείλει 21.377.716 και 24.393.635 ευρώ σε μακροχρόνια και βραχυχρόνια βάση.

Εγώ δούλεψα ως συμβασιούχος μηχανικός στο δήμο Ηρακλείου, και η τελευταία σύμβαση δεν εγκρίθηκε από τον επίτροπο. Όμως και εγώ και οι υπόλοιποι μηχανικοί είχαμε δουλέψει για αρκετούς μήνες, και αναγκαστήκαμε να διεκδικήσουμε τα χρήματά μας δικαστικά. Έχουν περάσει όμως 2 χρόνια….

Ο Δήμος μας χρωστά ακόμα τα λεφτά και από ότι βλέπω θα μας τα χρωστάει ακόμα για πολύ καιρό.Τι είναι 8.500 x 25 (άτομα περίπου)=212.000 ευρώ μπροστά στα 45 εκατομμύρια?

Πάνε τα λεφτουδάκια μας Αντίπαλε !!!

Αναγνώστης

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Των.. φρονίμων υπαλλήλων του υπουργείου τα παιδιά, πριν τα άλλα παίρνουν βιβλία!!!

Το “αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πας” είναι μια φράση που λέγονταν τα παλιά τα χρόνια, κυρίως στους μύλους και στις βρύσες που περίμεναν οι άνθρωποι με τη σειρά ν' αλέσουν ή να πάρουν ένα σταμνί νερό. Έτσι, όταν έβλεπαν κανέναν παπά να θέλει να μην τηρήσει τη σειρά, του λέγανε τη φράση αυτή.

Φαίνεται ότι στη σύγχρονη Ελλάδα αυτό δεν ισχύει πια. Και αυτό αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, και μάλιστα με το χειρότερο τρόπο, από το παρακάτω έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΙΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ!

image

Το παραπάνω έγγραφο αποκάλυψε το ιστολόγιο newsbeast πριν μερικές ημέρες. Η κα Υπουργός παιδείας σε ραδιοφωνική της συνέντευξη σήμερα είπε ότι δεν το γνώριζε, και ότι “τώρα το μαθαίνει”…

Δύο είναι τα απαράδεκτα σημεία στην όλη ιστορία: το ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται την ιδιότητά τους, ώστε να ευνοήσουν τα παιδιά τους σε θέματα που έχουν να κάνουν με το –υποτίθεται- δωρεάν αγαθό της δημόσιας παιδείας,  και το ότι η ίδια η υπουργός , ενώ έχει γίνει τόσο μεγάλος ντόρος για το θέμα της καθυστέρησης διανομής των σχολικών βιβλίων, δεν είναι ενήμερη για το θέμα.

Δεν την βλέπω καλά την Αννούλα… Σύντομα θ’ ακούσουμε και τα δικά της τα μαντάτα…

Όσο για εσάς, τους συνδικαλιστές του υπουργείου παιδείας, έχω να σας πω ότι κάτι τέτοια περιμένει ο κάθε Λοβέρδος, για να ρίξει το φταίξιμο για την κατάντια της χώρας στους δημοσίους υπαλλήλους… Αλλά, παρά το ότι εργάζεστε στο υπουργείο παιδείας, φαίνεται ότι είστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως…

Απαράδεκτη η εικόνα του κτιρίου που στέγαζε το 6ο και 44ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Πέρασα προχτές από την οδό Αγίου Τίτου στο κέντρο του Ηρακλείου, και αντίκρισα μια απαράδεκτη εικόνα: το ιστορικό κτίριο που στέγαζε το 6ο και 44ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, με το ίδιο το κτίριο να έχει εικόνα κτιρίου υπό κατάρρευση  και τον περιβάλλοντα χώρο να μοιάζει με ..μικρή χωματερή!

Μπάζα από τις ερευνητικές τομές και τις καθαιρέσεις που έγιναν για τις ανάγκες της στατικής μελέτης έχουν αφεθεί στον αύλειο χώρο, και πάνω τους έχουν φυτρώσει αγριόχορτα!

DSC00306

DSC00305

Όπως αναφέρεται σε κάποιο δελτίο τύπου του δήμου σχετικά με το συγκεκριμένο κτίριο, “πρόκειται για το ιστορικό Σχολικό συγκρότημα που βρίσκεται στην οδό Αγίου Τίτου και το οποίο στο παρελθόν είχε κριθεί στατικά ακατάλληλο. Το εν λόγω κτίριο κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 30 ως διώροφο με τις αρχές του μοντέρνου κινήματος, ενώ την δεκαετία του 1970 έγινε η προσθήκη ενός ακόμη ορόφου και της στέγης. Στην αρχική του μορφή το κτίριο ήταν «μοντερνικό», επηρεασμένο από τις τάσεις και την μόδα της εποχής, βασισμένο στην απλή γεωμετρία, τον κάνναβο, το ρασιοναλισμό, το επίπεδο δώμα και όλα εκείνα τα στοιχεία με τα οποία οι αρχιτέκτονες της εποχής εξέφραζαν και διατύπωναν την αρχιτεκτονική τους άποψη. Πρόκειται για ιστορικό κτίριο με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία τα οποία και θα διατηρηθούν”.

Εντάξει, γνωρίζω ότι το σχολείο δε λειτουργεί. Γνωρίζω ακόμα ότι γίνονται ενέργειες για την ένταξη του έργου της ενίσχυσης και της επέκτασης του κτηρίου στο ΕΣΠΑ. Όμως αυτή η διαδικασία έχει τραβήξει πολύ περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε. Και το κτίριο αυτό, πέρα από την ιστορική και αρχιτεκτονική του αξία την οποία εκθειάζει ο δήμαρχος στο παραπάνω δελτίο τύπου,  βρίσκεται και στο κέντρο της πόλης, μπροστά στα μάτια όλων. Θεωρώ λοιπόν ότι δεν έπρεπε να έχει αυτή την εικόνα. Θα μπορούσε με ελάχιστο κόστος, ακόμα και από τις ίδιες τις υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου να έχει καθαριστεί η αυλή από τα μπάζα και τα σκουπίδια, ώστε η εικόνα να μην είναι τόσο αντιαισθητική.

Όσον αφορά το θέμα της ένταξης του έργου “Ενίσχυση – αντικατάσταση στέγης και προσθήκη νέου τμήματος στο κτίριο που στεγάζει το 6ο και 44ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου” στο ΕΣΠΑ, μαθαίνω ότι είχε σκαλώσει στις συνεννοήσεις μεταξύ δήμου Ηρακλείου και Περιφέρειας όσον αφορά τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης. Όμως το θέμα αυτό ευτυχώς θα ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα (εκτός απροόπτου) από το δήμο Ηρακλείου, και θα εκδοθεί και η πολυπόθητη απόφαση ένταξής του.

Τέλος, για τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει ότι το κτίριο αυτό προορίζεται για … άλλου είδους εκμετάλλευση, θα ήθελα να πω ότι είναι μάλλον ανυπόστατες. Αυτό το κτίριο δείχνει τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα στοιχεία ότι γλυτώνει τη μετατροπή του σε… κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος!!!

Καστρινό Καρναβάλι….ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!

imageΛένε ότι στην Ελλάδα έχει όλο σχεδόν το χρόνο καλοκαίρι, αλλά στο δήμο Ηρακλείου φαίνεται ότι έχουν όλο το χρόνο Απόκριες!!!

Σεπτέμβρη μήνα ο δήμαρχος Ηρακλείου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος παίρνουν αποφάσεις για …. το Καστρινό Καρναβάλι του 2011!!! Με μια μικρή λεπτομέρεια: το Καστρινό Καρναβάλι για το 2011 πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου!!!

6 μήνες αργότερα λοιπόν, λαμβάνονται αποφάσεις για την ανάθεση εργασιών που αφορούν στο Καστρινό Καρναβάλι του 2011. Μερικές από αυτές βλέπετε παρακάτω:

image

image

image

Η διαδικασία αυτή είναι πέρα για πέρα παράνομη, αφού δεν επιτρέπεται να εκτελείται ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ χωρίς να έχει προηγηθεί η αντίστοιχη απόφαση είτε του δημάρχου, είτε της οικονομικής επιτροπής αν πρόκειται για μεγαλύτερα ποσά.

Όπως έχω ξαναγράψει, αν ζούσαμε σε μια χώρα που οι δημοτικοί άρχοντες ελέγχονταν, που οι επίτροποι έκαναν καλά τη δουλειά τους, που οι Γ.Γ. των αποκεντρωμένων διοικήσεων δεν ήταν πολιτικά πρόσωπα και “κολλητοί” με τους δημάρχους, όλες αυτές οι αποφάσεις για απευθείας αναθέσεις, αλλά και οι προηγούμενες που έχω παρουσιάσει για τις εκδηλώσεις “Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2011” θα έπρεπε να ακυρωθούν. 

Να λοιπόν η ευκαιρία να αποδείξουν αυτοί που ελέγχουν διοικητικά τις αποφάσεις του δημάρχου Ηρακλείου και τα εντάλματα πληρωμών ότι δεν είναι διαπλεκόμενοι… Ότι τηρούν τη σχετική νομοθεσία… Αν δεν το κάνουν όμως, μας δίνουν κάθε δικαίωμα να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα…

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

O Βενιζέλος ως … Άγιος Σώζοντας της χώρας!

image Παραμονή της εορτής του Αγίου Σώζοντα χτες, και την ώρα που στο μικρό εκκλησάκι στον οικισμό Πατσίδες του δήμου Αρχανών - Αστερουσίων τελούνταν ο εσπερινός, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έβγαζε το δικό του διάγγελμα για .. τη σωτηρία της Ελλάδας!

Ως σύγχρονος Άγιος Σώζοντας, ο υπουργός οικονομικών πήρε πάνω του το βάρος της ανακοίνωσης των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου, ανακοινώνοντας… ξανά μια σειρά διαρθρωτικών αλλαγών, αυτή τη φορά όμως με τις όποιες τροποποιήσεις θέλουν οι δανειστές μας, προκειμένου να συνεχίσουν να μας χρηματοδοτούν, με το αζημίωτο φυσικά!

Υπό την χρονική πίεση του τελεσίγραφου της Τρόικα, που εκπνέει με την επιστροφή  της αντιπροσωπίας της την ερχόμενη εβδομάδα στη χώρα μας, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε  να γίνου άμεσα :

  • το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων “χωρίς αστερίσκους”
  • η καθιέρωση ενιαίου μισθολογίου χωρίς “προσωπικές διαφορές” για τους υπαλλήλους σε στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, και η καθιέρωση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας
  • η είσπραξη 5 δις ευρώ μέσα στο 2011 από ιδιωτικοποιήσεις, όπως προβλέπεται στο μεσοπρόθεσμο
  • η συγχώνευση φορέων του δημοσίου που προβλέπεται στο μεσοπρόθεσμο
  • Η απελευθέρωση των επιχειρησιακών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα
  • αλλαγές στο φορολογικό, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης μηχανισμών είσπραξης  ΦΠΑ και λοιπών φόρων

Επειδή είναι δύσκολο να εκφέρω άποψη στα πλαίσια μια απλής ανάρτησης, θα αναφερθώ επιγραμματικά στις παραπάνω αποφάσεις:

  • τα κλειστά επαγγέλματα θα πρέπει ν’ ανοίξουν, με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Αν δηλαδή π.χ. το κόμιστρο των ταξί παραμείνει το ίδιο ή αυξηθεί, τι θα κερδίσει ο Έλληνας πολίτης αν εκδοθούν άλλες 200.000 άδειες ταξί; Πως θα εξασφαλιστεί ο ανταγωνισμός σε όλα μέχρι τώρα κλειστά επαγγέλματα;
  • Για το ενιαίο μισθολόγιο δείτε εδώ την άποψή μου. Επιπλέον να πω ότι είναι σαφές ότι το πρωτεύον κριτήριο για το μισθολόγιο είναι όχι να επιβληθεί αξιοκρατία, αλλά να μειωθεί κατά συγκεκριμένο ποσό το μισθολογικό κόστος. Και όσο δεν πιάνουν τους στόχους στις στα έσοδα, κόβουν από τις αμοιβές των υπαλλήλων. Όσο για το πριμ παραγωγικότητας, ε αυτό είναι το ανέκδοτο της ημέρας, αφού μετρήσιμοι στόχοι μπορούν να μπουν μόνο σε ελάχιστες υπηρεσίες του δημοσίου!
  • Για να εισπραχθούν 5 δις ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις, με τις τρέχουσες χρηματιστηριακές τιμές των μετοχών των εταιριών, θα πρέπει να δοθούν μεγαλύτερα ποσοστά από τις εταιρίες απ΄ ότι αρχικά υπολόγιζαν. Αυτό στο χωριό μου το λένε “ξεπουλάω όσο-όσο”…  
  • Για τις επιχειρησιακές συμβάσεις απλά πάνε να νομοθετήσουν ότι ήδη γίνεται στην αγορά εργασίας, με τη ‘σύμφωνη’ γνώμη υποτίθεται των εργαζομένων, οι οποίοι για να μη χάσουν τη δουλειά τους αναγκάζονται να δηλώνουν ημιαπασχόληση ενώ δουλεύουν 8ωρο, να μη λαμβάνουν δώρα εορτών και επιδόματα αδείας, και να είναι κι ευχαριστημένοι που έχουν ακόμα δουλειά…
  • για το νέο φορολογικό θα κάνω μια πρόβλεψη: στο όνομα της ανάπτυξης και τις προσέγγισης επενδύσεων, θα επιχειρηθεί η μειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων. Από που όμως θα αντισταθμιστεί αυτή η απώλεια; Μα από τα φυσικά πρόσωπα βεβαίως-βεβαίως!!! Πάλι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι προβλέπω να πληρώνουν “την ανάπτυξη”!

Με τα παραπάνω λοιπόν δήλωσε χτες ο Βαγγέλης ότι θα σώσει τη χώρα! Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση τώρα θα πρέπει να νομοθετήσει για πολύ σοβαρά θέματα, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών και για μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν γίνει ολόκληρες δεκαετίες!!! Και πολύ φοβάμαι ότι όχι μόνο θα υπάρξουν βάναυσες αδικίες, αλλά οι ασάφειες στους νόμους θα θα είναι τέτοιες που για να εφαρμοστούν θα πρέπει να εκδίδονται καμιά δεκαριά υπουργικές αποφάσεις τη βδομάδα!!!

Αν ήθελα τώρα με μια φράση να περιγράψω αυτό που έγινε όχι μόνο χτες, αλλά όλη την προηγούμενη εβδομάδα, θα έλεγα:

“Γαυγίσαμε λίγο, και πήγαμε να δαγκώσουμε… Μας τράβηξαν αμέσως το λουρί και μας είπαν ότι θα μας κόψουν την τροφή… Βάλαμε λοιπόν την ουρά στα σκέλια, και συνεχίσαμε να τους γλύφουμε τα πόδια..”

Υ.Γ. Ποιον έχουμε πρωθυπουργό είπαμε;

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Μπήκε το μαχαίρι στο κόκαλο…

image Τα σημάδια υπήρχαν. Όμως οι αρχές δεν τα σπουδαιολόγησαν… Πολλά βράδια οπαδοί γυρνάνε κατά ομάδες σε διάφορες συνοικίες του Ηρακλείου και προκαλούν άλλους οπαδούς. Οι καταγγελίες φτάνουν στην αστυνομία από τους περίοικους, και στην καλύτερη περίπτωση απλά οι φίλαθλοι διαλύονται.. Κάποια στιγμή μοιραία θα γίνονταν το κακό. Και αυτή η στιγμή ήταν χτες…

Ένα παιδί 21 ετών έχασε τη ζωή του. Και αυτό με θλίβει πάρα πολύ.  Όμως θα είμαι σκληρός, και θα πω τα πράγματα όπως μου κατεβαίνουν στο κεφάλι….

Αυτό το παιδί, όπως και τ’ άλλα, είχαν πάει εκεί με κακό σκοπό… Να χτυπήσουν… Να τραυματίσουν… Να εκδικηθούν (για τι άραγε;)… Στη θέση αυτού του παιδιού θα μπορούσε να βρίσκεται οποιοσδήποτε από τους 60 περίπου που συμμετείχαν στις συμπλοκές… Και θα μπορούσε το χέρι του παιδιού αυτού να είχε κάνει τη ζημιά σε ένα άλλο παιδί… Γι’ αυτό δε θέλω να χαϊδέψω αυτιά, όπως ακούω όλη μέρα σήμερα στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις… Επειδή πέθανε αυτό το παιδί είναι “φίλαθλος”, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι οπαδοί και κακοποιοί, λένε οι δημοσιογράφοι…Εντάξει, το ξέρω, δεν είναι ότι ποιο ευγενικό να λες βαριές κουβέντες για ένα νεκρό παιδί… Πιστέψτε με όμως, δεν το κάνω από ασέβεια, και σκέφτομαι πάρα πολύ τους γονείς του. Και σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι του άξιζε, επειδή συμμετείχε σε συμπλοκή οπαδών. Σε κανένα δεν αξίζει ένας τέτοιος θάνατος, και πολύ περισσότερο σ’ ένα νέο άνθρωπο, που δεν πρόλαβε να ζήσει τα καλύτερα χρόνια του..

Όμως γι’ αυτό ακριβώς δεν πρέπει να χαϊδεύουμε αυτιά, κύριοι δημοσιογράφοι, και κύριοι πολιτικοί… Έφταιγε και το παιδί… Και αυτό πλήρωσε, δυστυχώς με τη ζωή του… Όλοι οι άλλοι όμως που φταίνε κυκλοφορούν ελεύθεροι και φιλολογούν  γύρω από το θάνατό του, αναπτύσσοντας για άλλη μια φορά θεωρίες και ξεστομίζοντας ευχολόγια για την καταπολέμηση της βίας μέσα κι έξω από τα γήπεδα…

Αυτές τις νοοτροπίες κάποιοι τις καλλιεργούν.  Δεν μπορώ να ξέρω ποιοι ακριβώς. Για ένα πράγμα όμως είμαι απόλυτα σίγουρος: ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ είναι έννοιες πολύ στενά συνδεδεμένες στη χώρα μας… Και όσο αυτές παραμένουν αλληλένδετες, η βία γύρω από το χώρο του ποδοσφαίρου δεν πρόκειται να εξαλειφθεί…

Ακούμε χρόνια τώρα ότι θα μπει το μαχαίρι στο κόκαλο… Γιατί δεν μπαίνει άραγε; Μα γιατί κάποιοι ευνοούνται από την όλη κατάσταση. Γιατί κάποιοι θέλουν οπαδούς, έτοιμους να κάψουν στην πόλη με το πρόσταγμά τους… Για την “αδικία” εις βάρος της ομάδας τους πάντα, την οποία οι ίδιοι έχουν πρώτοι αναδείξει, προς υπεράσπιση της πόλης φυσικά…

Όμως σήμερα το μαχαίρι μπήκε κυριολεκτικά στο κόκαλο… Στο στέρνο του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη από τα Μάλια… Και αυτό είναι η πραγματικότητα κύριοι… Η νέα πραγματικότητα του ποδοσφαίρου της Ελλάδας. Το ποδόσφαιρο των στημένων αγώνων έχει γίνει πλέον και ποδόσφαιρο των οπαδών – δολοφόνων…

Μία δήλωση από όλες αυτές που γίνανε με αφορμή τα αιματηρά επεισόδια της νύχτας ξεχώρισα: αυτή του βουλευτή κου Κεγκέρογλου: “ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ”, είπε ο βουλευτής, κάτι το οποίο δεν άκουσα κανένα άλλο πολιτικό να παραδέχεται… “Τρόποι υπάρχουνε για να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα. Το έχουν κάνει και άλλες χώρες, και δε χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό” , συνέχισε ο βουλευτής. Και έχει δίκιο. Τρόποι υπάρχουν. Πολιτική βούληση όμως;

Η παρούσα κυβέρνηση είναι αλήθεια ότι έχει δείξει μεγαλύτερη διάθεση από κάθε προηγούμενη στο να πατάξει την ποδοσφαιρική βία.  Όμως και αυτή θα κριθεί όχι από τις προθέσεις, αλλά από το αποτέλεσμα. Και με το θάνατο του 21χρονου σήμερα, θα έχει ένα ακόμα λόγο να προχωρήσει σε πολύ βαθιές τομές, που ο πολύς κόσμος θα στηρίξει.

Ας γίνει λοιπόν ο θάνατος του παιδιού η αφορμή να γίνει ΤΩΡΑ η αρχή… Η αρχή που θα οδηγήσει στην ελαχιστοποίηση παρομοίων γεγονότων είτε εντός είτε εκτός γηπέδων.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Μην ψάχνεις για εχθρούς σε άλλα σωματεία…

image

Θλίψη,Ανατριχίλα,Οργή,Αγανάκτηση προκαλεί το δυσάρεστο γεγονός για το θάνατο 21χρονου οπαδού σε ραντεβού θανάτου στην πόλη μας! Θλίψη και ανατριχίλα γιατί ένα νέο παιδί φεύγει από τη ζωή τόσο μα τόσο άδικα,σε μια ΑΚΟΜΑ οπαδική συμπλοκή για τα χρώματα μιας ομάδας! Οργή και αγανάκτηση γιατί αυτό το πράμα το ξέραμε ότι θα ‘ρχόταν γιατί αυτό το γεγονός προετοιμάζονταν από καιρό.Η βία μεταξύ οπαδών δεν γεννήθηκε χθες στην παραλιακή του Ηρακλείου,έχει γεννηθεί εδω και χρόνια και αυτή η βία έχει υπεύθυνους κύριε Κουράκη και κύριε Γερουλάνε και αντί να κατηγορείτε μόνο τις λέσχες οπαδών ως κύριες υπαίτιες ψάξετε λίγο και στο ίδιο στο σπίτι σας που είναι εξουσία και διαμορφώνει το πολιτικό σύστημα τα τελευταία χρόνια.

Γιατί κύριοι υπαίτιοι είναι αυτοί!

Οι μεγαλοπαράγοντες-μαφιόζοι που με την ανοχή και όχι μόνο των πολιτικών ηγεσιών του τόπου και την απαραίτητη χειραγώγηση από πολλά ΜΜΕ χρησιμοποιούν τον φίλαθλο κόσμο σαν οπαδικό στρατό,τους βάζουν να πιστεύουν ότι η ανώνυμη εταιρεία τους είναι ιδέα για την οποία πρέπει να πεθάνεις ενώ στην πραγματικότητα εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.
Οι ναρκέμποροι,τα φασιστοειδή και κάθε είδους περίεργα στοιχεία που συχνάζουν σε λέσχες οπάδων και διακηρύττουν το ρατσισμό την βία μεταξύ οπαδών και αποχαυνούν την νεολαία κάνοντάς τη να μισεί τον συνάνθρωπο που βρίσκεται στην ίδια μοίρα με αυτόν.
Η πολιτεία που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια σπρώχνει την νεολαία στην ανεργία,στην φτώχεια,στη κατάθλιψη και διαλύοντας και ξεπουλώντας πλέον και την παιδεία της,της κλείνει όλους τους δρόμους ανοίγοντάς της, την πόρτα των ναρκωτικών ,του χουλιγκανισμού της παραίτησης. Μα πάνω από όλα φταίμε εμείς οι οπαδοί που βλέπουμε σαν εχθρό την διαφορετική φανέλα, αντί να ΕΝΩΘΟΥΜΕ και να διώξουμε όλους αυτούς που γεμίζουν με φτώχεια,αίμα και άσπρη σκόνη τις γειτονιές και τις εξέδρες των γηπέδων,τους μαφιόζους των ΠΑΕ,τους φασίστες και αρχινατήδες των συνδέσμων,το σάπιο πολιτικό σύστημα που περιθωριοποιεί την νεολαία! Εμείς ως alternatives θα πρωτοστατήσουμε σε αυτό πράγμα,θα παλέψουμε με κάθε τρόπο για να γίνει πράξη το σύνθημα που κάναμε πανό μετά απο ένα ακόμη ραντεβού θανάτου στην πόλη μας και καλούμε τους απανταχού οπαδούς να το ενστερνιστούν και να το εφαρμόσουν...

ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΕΛΑ ΝΑ  ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

alternative fans of ergotelis