ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Πως να υπολογίσετε το πρόστιμο για το αυθαίρετό σας. Παράδειγμα για το Ηράκλειο.

Ψηφίστηκε τη βδομάδα που μας πέρασε από την ολομέλεια της βουλής η τροπολογία για την τακτοποίηση αυθαιρέτων κατασκευών. Με βάση τα όσα περιέχει, μπορείτε να υπολογίσετε το ύψος του προστίμου για την τακτοποίηση μιας αυθαίρετης κατασκευής, χρησιμοποιώντας τους συντελεστές και το φύλλο υπολογισμού προστίμου που βλέπετε παρακάτω:

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΈΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ

image

image

Το πρόστιμο υπολογίζεται με βάση τον τύπο: τετραγωνικά μέτρα αυθαιρεσίας x 15% x τιμή ζώνης x συντελεστές τετραγωνιδίων. Κάθε αυθαίρετη κατασκευή υπολογίζεται ξεχωριστά και το τελικό πρόστιμο είναι άθροισμα των επιμέρους, ανά ιδιοκτησία.

Για το Ηράκλειο, η πλειοψηφία των αυθαιρέτων είναι ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ. Οπότε τα πράγματα είναι λίγο απλά, αφού οι συντελεστές 5,6,7,8,9 δεν μετράνε. Η τιμή ζώνης κυμαίνεται από 700 μέχρι 1000 ευρώ.

  • Έτσι, για ένα αυθαίρετο 100 τετραγωνικών εκτός σχεδίου,χωρίς οικοδομική άδεια,  κύρια  κατοικία χτισμένη πριν από το 2004 (και μετά τις 31-1-1983) με τιμή ζώνης 700 ευρώ το πρόστιμο είναι:

(τ.μ.) 100  * (τιμή ζώνης) 700 * 0,15 * (χωρίς άδεια) 2 * (εκτός σχεδίου) 2 * (κύρια κατοικία) 0,4 * (από 31-1-1983 έως 31-12- 2003) 0,8= 13.440 ευρώ,

ή αλλιώς, 134,4 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Αν έχετε παραπάνω ή λιγότερα τετραγωνικά μέτρα, απλά πολλαπλασιάστε το 134,4 με τα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού σας, και δείτε πόσο πρέπει να πληρώσετε.

  •  Αντίστοιχα, για ένα αυθαίρετο 100 τετραγωνικών εκτός σχεδίου,χωρίς οικοδομική άδεια,  κύρια  κατοικία χτισμένη πριν από το 2004 (και μετά τις 31-1-1983) με τιμή ζώνης 900 ευρώ το πρόστιμο είναι:

(τ.μ.) 100  * (τιμή ζώνης) 900 * 0,15 * (χωρίς άδεια) 2 * (εκτός σχεδίου) 2 * (κύρια κατοικία) 0,4 * (από 31-1-1983 έως 31-12- 2003) 0,8= 17.280

ή αλλιώς, 172,8 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Αν έχετε παραπάνω ή λιγότερα τετραγωνικά μέτρα, απλά πολλαπλασιάστε το 172,8 με τα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού σας, και δείτε πόσο πρέπει να πληρώσετε.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΡΙΒΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΑΣ.

Ένα τραγούδι που σαν να γράφτηκε σήμερα…

Γράφει ο "anthropakos"

Το τραγούδι που ακολουθεί, το θυμήθηκα, ακούγοντας πολλούς ανθρώπους να κατηγορούν την κυβέρνηση Παπανδρέου ως φασιστική και να δηλώνουν πως δεν πρόκειται να πληρώσουν το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ. Θα πάνε στο Παρακαταθηκών και Δανείων και θα καταθέσουν μόνο τα χρήματα που αντιστοιχούν στο λογαριασμό της ΔΕΗ, αρνούμενοι να πληρώσουν το λεγόμενο Ειδικό Τέλος. Α, και για να μην ξεχνιόμαστε. Όταν γράφτηκε το τραγούδι αυτό, πάλι ένας Παπανδρέου κυβερνούσε την Ελλάδα. Ο Ανδρέας. Ήταν στη δεκαετία του '80. Περίεργο όμως. Αυτό το τραγούδι είναι σαν να αναφέρεται στο σημερινό καθεστώς. Γιατί άραγε; Πατέρας και γιος έχουν καμία σχέση; Ακούστε το και ίσως πάρετε μια απάντηση...

Έτσι θα γλυτώσετε την έκτακτη εισφορά στο ακίνητό σας!

Τώρα που “τακτοποιούνται” και τα αυθαίρετα, με μια μικρή προσθήκη στο ακίνητό σας, μπορείτε να γλυτώσετε την έκτακτη εισφορά!

Εξάλλου, το σπίτι του καθενός είναι ο προσωπικός του χώρος λατρείας! Εγώ κάθε βράδυ που πάω για ύπνο, κάνω την προσευχή μου: “Θεέ μου, κάνε να μη μου βάλουν κανένα νέο φόρο αύριο!!!”

image

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Μπαμπά, γιατί τους άφησες;

Γράφει ο “anthropakos”

image

"Ο Γιώργος Λιάγκας τουίταρε το τρέϊλερ του"... Ναι ρε σεις... Το είδα το πρωί στην Μελέτη... Δεν το πιάσατε τι πάει να πει αυτό; Ότι ο Λιάγκας, μέσα από το τουτίτερ, έγραψε ότι επιτέλους, ξεκινάνε οι προετοιμασίες της εκπομπής του και ότι τώρα αρχίζει να φτιάχνεται το τρέϊλερ... Σώπα ρε;... Έφαγα μεγάλο "φλας", μιλάμε, μάγκες. Λέω κι εγώ... Αυτό το φοβερό πρόβλημα της Ελλάδας άλυτο θα μείνει;

Ξέχασα λοιπόν τότε όλα τα άλλα που ήθελα να γράψω... Αν θυμάμαι καλά, στο σχολείο τα παιδιά μας ζουν καταστάσεις των δεκαετιών του '60 και του '70. Δεν λέω ότι αν άλλαζα κανάλι και έβλεπα το "Μέγκα" ή τους άλλους, θα ήμουν περισσότερο ενημερωμένος. Μπα. Περισσότερο παραπληροφορημένος, μπορεί. Ενημερωμένος όμως, όχι...

Άκουσα, που λέτε, ή μάλλον στο διαδίκτυο το βρήκα, ότι είχαμε έκρηξη σε εγκαταστάσεις των πυρηνικών αποβλήτων της Ν. Γαλλίας. Κάπου στις ακτές της Μεσογείου. Κοντά μας, δηλαδή. Αλλά δεν μας το είπαν τα κανάλια. Μπορεί να μάθουμε τι χρώμα βρακί φορούσε η τηλεπαρουσιάστρια χθες. Αλλά ότι αφορά τη δική μας τη ζωή, μας το κρύβουν επιμελώς. Έχουν και το ποδόσφαιρο και φανατίζουν τους λαούς. Το ένα παιδί μαχαιρώνει το άλλο, αντί να κατέβουν και τα δυο, πιασμένα χέρι - χέρι να διαδηλώσουν, να κάνουν καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, να φωνάξουν βρε αδελφέ για τα όνειρα που τους κλέβουν. Τις ζωές που τους σκοτώνουν στο βωμό των τεράστιων συμφερόντων Εξουσίας και Μεγάλου Κεφαλαίου... Είναι καλό να σε φανατίζουν με τις ομάδες, το στριγκάκι της τηλεπερσόνας, τις λεγόμενες "λάιτ" - και γαμώ τα ελλληνικά μας ρε - εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης. Είναι καλό γι΄αυτούς. Γιατί έτσι μας τελειώνουν. Ξεπουλάνε το σύμπαν. Ότι με μόχθο, αίμα και ιδρώτα έχτισαν οι πατεράδες μας, που έφαγαν ξύλο από τη Χούντα νομίζοντας ότι έτσι θα έφερναν τη Δημοκρατία στην Ελλάδα. Οι παππούδες μας, που πολέμησαν τον ιταλό και γερμανό κατακτητή. Που οργάνωσαν ομάδες αντίστασης στις πόλεις και τα χωριά, τα βουνά και τις πεδιάδες, για να ελευθερώσουν την Ελλάδα. Την υποδουλωμένη μια ζωή μέχρι και σήμερα Πατρίδα μας. Για ποιους, μωρέ, σκοτώθηκαν οι πρόγονοι μας; Για τον Παπανδρέου, την Τρόικα, την Μέρκελ, τους λοιπούς ευρωπαίους χειροκροτητές και υποτελείς; Που από τις υποκλίσεις τους στους Γερμανούς και τους Αμερικάνους, έχουν πάθει ζημιά στη μέση και μετακόμιση...σπονδύλου;

Θέλω να φωνάξω. Αλλά προς το παρόν λέω να γράψω. Ο Σεπτέμβρης μπήκε. Η εξουσία έχει αποθρασυνθεί εντελώς. Ο λαός από κάτω βομβαρδίζεται από τις ανάλαφρες παπαριές της ελληνικής  αθηνοκεντρικής τηλεόρασης σε συνδυασμό με την υποτιθέμενη σκληρή δημοσιογραφία που κάνουν οι πολιτικοί αναλυτές μας, που "βγάζουν" όσα τους επιτρέψουν. "Μέχρι εδώ", τους λένε τα αφεντικά τους. Και τότε, κάτι παθαίνουν και αρχίζουν να μασάνε λίγο τα λόγια τους και να ανακαλύπτουν ότι "εδώ που τα λέμε και οι εκπαιδευτικοί γιατί να κάθονται το καλοκαίρι"; "Εδώ που τα λέμε, υπάρχουν στις δημόσιες υπηρεσίες και πολλοί που παίρνουν ένα σωρό λεφτά. Να τους τα κόψουν"...

Εδώ που τα λέμε, φίλοι μου, δεν πάει άλλο... Ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε αυτό το σύστημα. Όχι μέσα από τη Βουλή. Αλλά μέσα από τους λαϊκούς αγώνες σε κάθε γειτονιά και κάθε δρόμο. Ελάτε να αγωνιστούμε για τον Σοσιαλισμό. Να τους ανατρέψουμε μέσα από τη δική μας αντίσταση, χωρίς καμία υποχώρηση αυτή τη φορά. Και όσο ο..."Γιώργος Λιάγκας θα τουιτάρει το τρέιλερ του", εμείς ας πιάσουμε τα χέρια και ας υψώσουμε το δικό μας ανάστημα, για μια άλλη κοινωνία. Μια κοινωνία που δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Και που τα δικά μας τα παιδιά θα κάνουν μάθημα κάτω από ανθρώπινες συνθήκες και δεν θα πεινάσουν όταν βγουν έξω στην κοινωνία για να βρουν μια δουλειά να κάνουν.  Το ζητάνε τα παιδιά μας. Κοιτάξτε τα ματάκια τους. Και θα σας το πουνε. "Γιατί μπαμπά τους άφησες να μου σκοτώσουν τη ζωή μου και δεν μπήκες μπροστά να με γλιτώσεις"; Το βλέπω στα ματάκια των δικών μου παιδιών. Και ετοιμάζομαι με λύσσα να βγω μπροστά στους δρόμους, για να μην παραδώσω τις ζωές τους στην κρεατομηχανή που έχουν φτιάξει και αλέθουν όνειρα, προσδοκίες, κατακτήσεις που βάφτηκαν με τα αίμα των προγόνων μας... Μια απίστευτη κρεατομηχανή, όπου έχουν πετάξει μέσα σε δύο χρόνια, τα κεκτημένα και αιματοβαμμένα δικαιώματα, ενός ολόκληρου λαού!

Δ.Τ. ΚΟΕ: Ανεπιθύμητος ο γκαουλάιτερ Ράιχενμπαχ και οι τοποτηρητές

image Στην χώρα μας βρίσκεται μαζί με την ομάδα του ο εκλεκτός του Βερολίνου, Χ. Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της «task force» (Ομάδα Δράσης) της Κομισιόν, που θα «επιβλέπει» αν τηρούνται οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Παπανδρέου – Βενιζέλου απέναντι στην τρόικα.

Η έλευση Ράιχενμπαχ και της ειδικής Ομάδας Δράσης είναι προφανές ότι πιστοποιεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Μια ομάδα Ευρωπαίων τεχνοκρατών αναλαμβάνει με κάθε… επισημότητα τον ρόλο του τοποτηρητή της ελληνικής κυβέρνησης. Αν και όπως υποστηρίζουν σκοπός τους είναι η παροχή τεχνικής βοήθειας, είναι αυτονόητο ότι θα ελέγχουν και θα ορίζουν σε πραγματικό χρόνο κάθε κυβερνητική δραστηριότητα και απόφαση, με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη ισοπέδωση της κοινωνίας.

Μάλιστα ο κ. Ράιχενμπαχ, ο οποίος θα έχει το δικαίωμα της τελικής έγκρισης κάθε κυβερνητικής απόφασης που αφορά στο Μεσοπρόθεσμο, θα αναφέρεται αποκλειστικά στους Μπαρόζο και Ρεν και η «Ομάδα Δράσης» θα έχει την δυνατότητα να διακόψει το δανεισμό αν θεωρεί ότι υπάρχει λόγος.

Ψεύδεται η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός όταν υποστηρίζουν ότι η «Ομάδα Δράσης» θα έχει στη δικαιοδοσία της μόνο την επιτάχυνση εκταμίευσης των κοινοτικών κονδυλίων. Με κάθε επισημότητα παραδίδουν και τυπικά τα κλειδιά της χώρας στους ξένους επιτηρητές και τοποτηρητές, θυμίζοντας σε απελπιστικό βαθμό τον κουΐσλινγκ Τσολάκογλου.

  •  Μόνη λύση ο ξεσηκωμός
  • Δημοκρατία – Ανεξαρτησία – Χειραφέτηση
  • Να αγωνιστούμε για τη Μεταπολίτευση του Λαού

Το Γραφείο Τύπου της ΚΟΕ

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Πως υπολογίζονται τα μόρια για την εργασιακή εφεδρεία. Ολόκληρο το σχέδιο Π.Δ.

Κατατέθηκε προς Γνωμοδότηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού διατάγματος για την κατάταξη πλεονάζοντος προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με αυτό,τα κριτήρια και η μοριοδότησή τους για υπαλλήλους Πανεπιστημιακής (ΠΕ) , Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) εκπαίδευσης έχουν ως εξής:

Α. ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ

Οι μονάδες του βαθμού του τίτλου υπολογιζόμενες σε δεκάβαθμη κλίμακα με δύο δεκαδικά ψηφία και πολλαπλασιαζόμενες με τον αριθμό είκοσι πέντε (25) για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ και με τον αριθμό είκοσι (20) για την κατηγορία ΔΕ.Δεύτερος τίτλος σπουδών, εφόσον είναι της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας με το βασικό τίτλο σπουδών, σύμφωνα με το ισχύον εκπαιδευτικό σύστημα: σαράντα (40) μονάδες.

Β. ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

Μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ, όποιος έχει διδακτορικό δίπλωμα δικαιούται 150 μονάδες. Όσοι έχουν μεταπτυχιακό τίτλο ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης, δικαιούται 100 μονάδες. Αν κάποιος διαθέτει όμως και διδακτορικό δίπλωμα και μεταπτυχιακό τίτλο ή περισσότερα του ενός διδακτορικά διπλώματα ή μεταπτυχιακούς τίτλους, η βαθμολογία είναι αθροιστική, με μέγιστο όριο τις 200 μονάδες.

Γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου: είκοσι (20) μονάδες.

Γ. ΓΝΩΣΗ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

α) Για άριστη γνώση οποιασδήποτε ξένης γλώσσας: σαράντα (40) μονάδες, β) για πολύ καλή γνώση οποιασδήποτε ξένης γλώσσας: τριάντα (30) μονάδες, γ) για καλή γνώση γλώσσας της ευρωπαϊκής ένωσης : είκοσι (20) μονάδες, δ) για μέτρια γνώση γλώσσας της ευρωπαϊκής ένωσης: δέκα (10) μονάδες.

Για τον υπάλληλο που γνωρίζει περισσότερες ξένες γλώσσες, η βαθμολογία είναι αθροιστική, με μέγιστο όριο τις σαράντα (40) μονάδες.

Δ. ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

Χρόνος προϋπηρεσίας στο φορέα από τον οποίο προέρχεται ο υπάλληλος: είκοσι πέντε (25) μονάδες ανά έτος προϋπηρεσίας.

Ε. ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Εμπειρία στον κλάδο/ειδικότητα έως πέντε (5) έτη: είκοσι (20) μονάδες ανά έτος εμπειρίας.

Ε. ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Εμπειρία στον κλάδο/ειδικότητα έως πέντε (5) έτη: είκοσι (20) μονάδες ανά έτος εμπειρίας.

ΣΤ. ΗΛΙΚΙΑ

Για ηλικία από 21 έως 60 ετών: τέσσερις (4) μονάδες ανά έτος

Ζ. Οικογενειακή Κατάσταση:

Γονέας ή τέκνο μονογονεϊκής οικογένειας: εβδομήντα (70) μονάδες για κάθε τέκνο.

Πολύτεκνος ή Τέκνο πολύτεκνης οικογένειας: εξήντα (60) μονάδες για κάθε ένα (1) τέκνο του ή εξήντα (60) μονάδες για κάθε τέκνο της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού του.

Αριθμός τέκνων: Τριάντα (30) μονάδες για καθένα από τα δύο (2) πρώτα τέκνα του και με πενήντα (50) μονάδες για το τρίτο τέκνο.

Σε κάθε περίπτωση, προηγούνται του λοιπού πλεονάζοντος προσωπικού όλων των προαναφερθεισών κατηγοριών ανεξαρτήτως της συνολικής βαθμολογίας τους, κατά σειρά προτεραιότητας: (α) τα άτομα με αναπηρία 50% και άνω, (β) οι έχοντες σύζυγο ή την επιμέλεια τέκνου με αναπηρία τουλάχιστον 67% και (γ) ο ένας εκ των δύο συζύγων εφόσον και οι δύο χαρακτηρίζονται ως πλεονάζον προσωπικό.

ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΕ πάντως από τον υπουργό Εσωτερικών κο Χάρη Καστανίδη ότι  δεν υπάρχει θέμα εργασιακής εφεδρείας για τους εργαζόμενους στους δήμους και στις δημοτικές επιχειρήσεις, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο Πάρης Κουκουλόπουλος. Διευκρίνισε ωστόσο ότι θα γίνουν υποχρεωτικές μετατάξεις σε υπερχρεωμένους δήμους αλλά και σε δήμους με πλεονάζον προσωπικό, ακόμη και αν αυτοί δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Για την μοριοδότηση των υπαλλήλων Υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ), αλλά και για κάθε άλλη λεπτομέρεια για τη διαδικασία αξιολόγησης, δείτε ολόκληρο το σχέδιο του Π.Δ. παρακάτω:

Π.Δ. ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το σχέδιο νόμου για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων

Το σχέδιο νόμου για το Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων, σύμφωνα με το οποίο προβλέπονται αυστηρές ποινές που φτάνουν έως και την απόλυση για περιπτώσεις δωροδοκίας και κακοποίησης ανηλίκων, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα μετά την έγκρισή του από το Υπουργικό συμβούλιο.

Στα πειθαρχικά συμβούλια δεν θα μετέχουν πλέον συνδικαλιστές και εκπρόσωποι των εργαζομένων, παρά τις έντονες αντιδράσεις των τελευταίων.

Δείτε ολόκληρο το σχέδιο νόμου για το Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων:

ΝΕΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ανακάλεσε μερικώς η κυβέρνηση τη μη επιβολή έκτακτης εισφοράς στην εκκλησιαστική περιουσία

image Μετά το σάλο που ξέσπασε σε μέσα ενημέρωσης, ιστολόγια και ενημερωτικές σελίδες, αλλά κυρίως μετά τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, που σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα έσπασαν τα τηλέφωνα στη Βουλή και στο γραφείο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας διαμαρτυρόμενοι (γράφτηκε ότι κάποιοι από αυτούς πήραν τηλέφωνο απευθείας και τον πρωθυπουργό),  το υπουργείο Οικονομικών διευκρίνισε ότι η απαλλαγή από το τέλος ακίνητης περιουσίας αφορά σε ακίνητη περιουσία που εξυπηρετεί μόνο θρησκευτικούς ή λατρευτικούς σκοπούς και όχι σε ακίνητη περιουσία προς εμπορική εκμετάλλευση.

ΑΛΛΑ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. Γιατί να μη φορολογηθούν και οι ναοί; Το δικό μας σπίτι δηλαδή το έχουμε για εμπορική δραστηριότητα και μας το φορολογούν; Ας πληρώσουν λοιπόν τον έκτακτο αυτό φόρο μόνο οι ιδιοκτήτες που εκμεταλλεύονται εμπορικά τα ακίνητά τους, και όχι όλοι αδιακρίτως! Το σκεπτικό ότι θα χρεοκοπήσει η εκκλησία αν επιβληθεί ο φόρος αυτός ουδόλως ενδιαφέρει τον κόσμο, που βλέπει το δικό του σπίτι να χρεοκοπεί…

Το αίτημα της κοινωνίας θα πρέπει να είναι η μη επιβολή αυτού του φόρου. Και ο λόγος είναι πολύ απλός: δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί! Και πολύ περισσότερο, όταν αυτός επιβάλλεται τόσο άμεσα και απροειδοποίητα!  Σε κάθε άλλη περίπτωση, για να είναι ρεαλιστικό αυτό το μέτρο, θα πρέπει τουλάχιστον οι συντελεστές να μειωθούν κάτω από το μισό για τις τιμές ζώνης κάτω των 3.000 ευρώ.

Χτες βράδυ ονειρεύτηκα ότι πλήρωσα την έκτακτη εισφορά!

image 

Χτες πέρασα το βράδυ μου παρέα με το κομπιουτεράκι μου και το λογαριασμό της ΔΕΗ, για να δω πόσο θα πληρώσω για το σπίτι μου στο οποίο έχω την τύχη να ζω… Το σπίτι το οποίο έχω χτίσει ME ΔΑΝΕΙΟ και θα το χρωστώ για 20 χρόνια ακόμα. Το σπίτι που έχτισα όταν ο μισθός μου ήταν σχεδόν διπλάσιος από το σημερινό…

Μετά από ένα καραφάκι ρακί, βγήκε το πόρισμα: 1.200 ευρουλάκια θα πληρώσω ο προνομιούχος, επειδή το σπίτι μου είναι 120τ.μ με αντίστοιχο υπόγειο!!! Και μιλάμε για τιμή ζώνης μεταξύ 500 και 1000 ευρώ, και όχι σε καμιά χάι περιοχή!!

Και μετά θυμήθηκα ότι από μέρα σε μέρα περιμένω και το ραβασάκι της εφορίας, για τον κεφαλικό φόρο εισοδήματος. Ως προνομιούχος και πάλι, αφού διαθέτω μισθωτό εισόδημα που δεν μπορώ να κρύψω, πρέπει να πληρώσω άλλα 600 ευρώ κι εκεί. Το σύνολο 1800 ευρώ!! “Ευτυχώς δε διαθέτω και κανένα αυτοκίνητο 2.000 κυβικά να πληρώνω άλλα 400 ευρώ”, σκέφτηκα κάποια στιγμή…

Και τότε το συνειδητοποίησα: ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!! Και κάπου εκεί, ξαναγέμισα το καραφάκι…

Με πήρε ο ύπνος πάνω στο λογαριασμό της ΔΕΗ… Και μεταξύ ζάλης και ύπνου, το είδα το όνειρο: είχα μπει σε μια τράπεζα, και έκανα ληστεία!! Χωρίς κουκούλα, χωρίς κράνος, χωρίς τίποτα!!  “Τα μετρητά γρήγορα”, φώναζα! “Πρέπει να πληρώσω έκτακτη εισφορά”! 

“Είναι δυνατόν”; σκέφτηκα στον ύπνο μου, παράλληλα με το όνειρο… “Αποκλείεται εγώ να κάνω ληστεία…πρέπει να ξυπνήσω… γρήγορα πριν με πιάσουν…”

Ξύπνησα ιδρωμένος…Ευτυχώς ήταν όνειρο….

ΕΥΤΥΧΩΣ;;; Για ένα λεπτό… Υπάρχει άλλος τρόπος να πληρώσω τόσα χρήματα; Υπάρχει περίπτωση να μην ψωνίσω για τροφή, γάλα και φρούτα για τα παιδιά μου για να πληρώσω τις έκτακτες εισφορές; Υπάρχει περίπτωση αν μην ψωνίσω δύο φόρμες για τα παιδιά μου για τη νέα σχολική χρονιά; Δυο τετράδια, στυλό, μολύβια και ότι άλλο χρειάζονται για το σχολείο; Να μη βάλω βενζίνη για να πηγαίνω στη δουλειά μου;;; Μόνο γι’ αυτά φτάνει ο μισθός…

Είχα ακούσει από διάφορους ονειροπόλους ότι “τ’ όνειρο πολλές φορές δεν απέχει από την πραγματικότητα”… Εγώ πάλι ήμουν πάντα ρεαλιστής, και δεν τους πίστευα… Μέχρι σήμερα το πρωί…

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Πάλι εξαιρείται η εκκλησία από την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα!!

Βγήκε το “πόρισμα” από την κυβέρνηση για το πόσο και πως θα πληρώσουμε την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα. Και, πέρα από το πόσο άδικο και ανεφάρμοστο είναι αυτό το μέτρο, έχει και ένα ακόμα στοιχείο που χαρακτηρίζει την παρούσα, αλλά και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις: η εκκλησία και πάλι εξαιρείται και από αυτό το μέτρο!!!

Ας το δούμε όμως το πράγμα συνολικά: στον παρακάτω πίνακα φαίνεται τι θα κληθεί να πληρώσει ο κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου, για κάθε τετραγωνικό μέτρο που δηλώνεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ (δηλαδή συμπεριλαμβανομένων ημιυπαιρθίων χώρων, υπογείων, αποθηκών, κλπ) , ανάλογα με την τιμή ζώνης και την παλαιότητα του ακινήτου.

image

Φαίνεται καθαρά ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ, καθώς το 0,5 ευρώ ανά μέτρο δεν ισχύει για τις περιοχές με χαμηλή τιμή ζώνης έτσι απλά. Θα πρέπει επιπλέον ο ιδιοκτήτης να ανήκει και στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες! Αν δεν είσαι ανάπηρος δηλαδή, την έβαψες, γιατί και στο Μενίδι να έχεις σπίτι, θα πληρώσεις 3,75 ευρώ το τετραγωνικό, και όχι 0,5!!! Αφήστε που για τις ακριβές περιοχές, το ποσό είναι 20 ευρώ ανά τ.μ και όχι 10 που είπε ο Βενιζέλος. Αλλά φαίνεται δε βγαίνανε τα κουκιά, και το 10 έγινε πολύ απλά 20!!!!

Η επόμενη κοροϊδία αφορά στην παλαιότητα, καθώς ένα καινούριο σπίτι με ένα σπίτι 25 ετών έχει μέση διαφορά μόνο 1 ευρώ ανά τετραγωνικό!!!

Η μεγαλύτερη κοροϊδία όμως απέναντι στον ελληνικό λαό, είναι ότι εξαιρείται από την έκτακτη εισφορά η εκκλησία!!! Η εκκλησία η οποία έχει τεράστια ακίνητη περιουσία, την οποία σε πολλές περιπτώσεις νοικιάζει στο ίδιο το δημόσιο!! Μαζί με την εκκλησία όμως την γλυτώνουν και διάφορες ΜΚΟ, φιλανθρωπικά ιδρύματα και αθλητικά σωματεία!!

Φανταστείτε λοιπόν ότι μια μέση ελληνική οικογένεια με ένα σπίτι 120 τετραγωνικά, με 15 τ.μ . ημιυπαίθριο και 20 τ.μ . αποθήκη θα πληρώσει για τιμή ζώνης 1000-1500 ευρώ το ποσό των 900 ευρώ!!  Αν πρόκειται δε για μονοκατοικία 120 τ.μ, με αντίστοιχο υπόγειο 120 τ.μ., το ποσό αυτό ανέρχεται στα 1125 ευρώ!!

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΤΕ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΝΑ ΜΕ ΔΥΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!  

Αλλά μην ανησυχείτε, δε θα πληρώσετε το ποσό αυτό σε μία, αλλά σε δύο δόσεις. Βέβαια η μία θα συμπέσει με την άλλη έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα, αλλά αυτό δεν πτοεί καθόλου την κυβέρνηση!!! Νομίζει ότι όλοι θα τρέξουμε να τα πληρώσουμε και τα δύο αμέσως, επειδή έχουμε τα χρήματα κάτω από το στρώμα μας, και δεν έχουμε τι να τα κάνουμε!!!

Αν τώρα πάλι πλήρωνε και η εκκλησία , με την τόσο μεγάλη ακίνητη περιουσία που διαθέτει, τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά! Θα μπορούσαν οι παραπάνω συντελεστές να είναι πολύ χαμηλότεροι! Τα 5 ευρώ θα ήταν 3, τα 6 θα ήταν 4, κοκ. Αλλά η κυβέρνηση για άλλη μια φορά “έκανε τα έξι, πέντε”,  που λέμε και στο χωριό μου!!!

Το θέμα βέβαια δεν είναι καθόλου αστείο, και απαιτεί ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ, ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΗΣΥΧΟΥΣ!!! ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

Υ.Γ.: Πραγματικά δεν ξέρω πόσο χειρότερα μπορεί να είναι τα πράγματα αν χρεοκοπήσει η χώρα… Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχουν και χειρότερα!

ΟΦΗ και ξερό ψωμί

Γράφει ο Eupalinos 2810

image

Διάβασα σήμερα στην εφημερίδα Πατρίδα άλλο ένα άρθρο για τις εξελίξεις στο θέμα της δολοφονίας του νεαρού Ρουσάκη Γιάννη. Φαίνεται ότι οι εξελίξεις τρέχουν γύρω από το θέμα και οι φίλαθλοι του ΟΦΗ πάνε και έρχονται στα δικαστήρια μέχρι και αυτό το γεγονός να θαφτεί στα αρχεία των εφημερίδων. Αυτό όμως που εγώ περίμενα να τρέξει στην επικαιρότητα και που δεν είδα ποτέ να συμβεί μετά από αυτό το τραγικό συμβάν, που μόνο έκπληξη δεν ήταν για κανέναν φίλαθλο που καλά γνωρίζει την αθλιότητα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι κάποιον να αντιδρά για τα όσα συμβαίνουν στον ελληνικό αθλητισμό.

Πολλοί «φίλαθλοι» έχουν βγει τον τελευταίο καιρό στο δρόμο για να διαδηλώσουν για τις «αδικίες» που γίνονται εις βάρος των ομάδων τους, την ώρα που οι τσέπες τους αδειάζουν ενώ των αγαπημένων τους προέδρων, προπονητών και αθλητών γεμίζουν (φαντάζομαι αυτό θα τους απασχολήσει αφού δε θα έχουν λεφτά για πίτσα και μπύρα την ώρα του ματς).

Κανένας όμως φίλαθλος δεν βγήκε στο δρόμο για να διαμαρτυρηθεί για τη ζωή που χάθηκε πριν από κάποιες μέρες στο Ηράκλειο. Εντάξει, ας το καταπιούμε ότι κανείς δεν διαμαρτύρεται για την ηθική που έχει χαθεί εδώ και καιρό από το ποδόσφαιρο (άραγε υπήρξε ποτέ;), αλλά για μία ζωή που χάθηκε τόσο άδικα κανένας φίλαθλος δεν έχει να πει τίποτα παραπάνω από το να υποδείξει ποιος ήταν στην συμπλοκή και ποιος όχι. Που είναι οι φίλαθλοι του ΟΦΗ που με μαύρο δάκρυ έκλαιγαν για την αδικημένη τους ομάδα προ καιρού; Δεν αισθάνονται τώρα ότι τέτοια γεγονότα αδικούν τον πολυαγαπημένο τους σύλλογο;

Η σιωπή τους προς απάντηση μας…

Ιδιωτικός τομέας και ανεργία…

Γράφει ο Alanis Alitampourakis

30 δις χρωστάει ο Ιδιωτικός και εδώ η λίστα. Να θυμίσω ότι το 1ο πακετάκι ήταν 110 δις. 30/110 = 0.27 ή 27%. Και γιατί να μην κλείσουν αυτές οι εταιρίες; Αν υπάρχει ανάγκη ύπαρξής τους θα πάρουν άλλες την θέση τους με καλύτερη διαχείριση να μην χρωστούν. Π.χ η ΠΑΕ ΑΕΚ, 100 μύρια είναι αυτά (βέβαια έχει υπαχθεί στο αρ. 44) αλλά ο ΔΥ που έκανε την λίστα δεν το πρόσεξε...Φυσικά και σήμερα η "νέα" εταιρία πάλι χρεωστάει. Αλλά οι πολιτικοί κάνουν τα χατίρια αφού άλλος πληρώνει...

Τώρα κάμποσα από τα υπόλοιπα 80δις τώρα, ε κάπου εδώ και εκεί θα είναι...

  • Ανεργία

image Η νέα μάστιγα… Στην Ελλάδα μεγάλο ποσοστό της ανεργίας οφείλεται στο γεγονός η δουλειά πρέπει να είναι και δίπλα στο σπίτι μας… Κατά την Eurostat άνεργος δεν θεωρείται αυτός που έχει εργαστεί για 1 ώρα την εβδομάδα (έτσι για τα στατιστικά...). Βέβαια στην Ελλάδα πολλοί έχουν βρει τον μήνα που τρέφει τους 11, δηλ. τον ΟΑΕΔ. Γιατί  για να δώσουν το επίδομα σε άλλες χώρες απαιτούν αποδείξεις ότι ψάχνεις για δουλειά, πχ συνεντεύξεις , σου κάνουν σεμινάρια, μετεκπαίδευση, κλπ. Αντιθέτως και κάποιοι των άκρων, δεν χορηγούν επίδομα για περισσότερο από 24 μήνες εφ' όρου ζωής (USA)….

Λόλα να ένα apple …

Γράφει ο Alanis Alitampourakis 

image

  • Τώρα που τα βιβλία έγιναν CDs οι δάσκαλοι θα γίνουν DJs ?
  • Μπαίνει η δασκάλα στην τάξη και λέει:
    - Βγάλτε ένα άδειο CD, θα κάνουμε διαγώνισμα...
  • Νομίζω ότι οι δάσκαλοι τελικά φωνάζουν τόσο γιατί οι μαθητές γνωρίζουν καλύτερα από Η/Υ παρά αυτούς...
  • Σιγά το πράγμα! Στο κρυφό σχολειό είχαν βιβλία; Εκεί οδεύουμε άλλωστε...
  • Σημασία έχει ο δάσκαλος πάντως όχι το βιβλίο. Δεν ξέρω κανένα να λέει  "θυμάμαι το βιβλίο μου ..."

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Βιβλία υπάρχουν!!!

Αλλά όχι όπως εσείς τα γνωρίζατε μέχρι χτες…

dvd

Σε εφεδρεία ένας σε κάθε οικογένεια!

image Κι εκεί που όλοι θεωρούσαμε ότι το “λεφτά υπάρχουν” είναι η κορυφαία ατάκα που έχει ξεστομίσει ποτέ πρωθυπουργός, που ξοδέψαμε χιλιάδες ώρες αναλύοντάς την, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε να μας δώσει νέα τροφή για δημιουργία. Έτσι, στην προχτεσινή ομιλία του στη ΔΕΘ είπε το καταπληκτικό:  “στόχος είναι σε κάθε οικογένεια να υπάρχει τουλάχιστον ένας εργαζόμενος και να μη μείνει χωρίς εισόδημα”.  

Μετά απ’ αυτό, αλλά και από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν  πρέπει να θεωρείται δεδομένη πλέον η έκτη δόση του δανείου από την Τρόικα. Συγχωνεύσεις, περικοπές, φόρος σε κάθε κεραμίδι, ξεπούλημα επιχειρήσεων του δημοσίου, συγχωνεύσεις είναι μερικά από αυτά που έστρωσε ως χαλί για να επανέλθει στη χώρα μας η αντιπροσωπεία των δανειστών μας.

Και βέβαια, έβαλε μπροστά την εργασιακή εφεδρεία….

Τι εστί εφεδρεία, πως θα εφαρμοστεί, με τι κριτήρια, και κυρίως ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ και τελικά θα καθοριστεί το ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, είναι ένα μυστήριο.

Τι ακριβώς αλήθεια σημαίνει “εάν ο φορέας απασχολεί περισσότερους των 100 εργαζοµένων, το σύνολο των υπολοίπων εργαζοµένων τίθεται σε διαδικασία αξιολόγησης”; Είναι σοβαρό κριτήριο αυτό; Βασίζεται σε κάποια μελέτη, ή απλά τους άρεσε το νούμερο; 

Το θέμα μου θυμίζει το ανέκδοτο με τα σουβλάκια: -Θα ήθελα 99 σουβλάκια παρακαλώ…   -Να τα κάνω 100;     -Τρελός είσαι; Ποιος θα τα φάει τόσα πολλά;

Βέβαια η κυβέρνηση δε θα σταματήσει εδώ… Ήδη καταστρώνει τα σχέδιά της για να προλάβει τις εξελίξεις και να μη δημιουργηθεί το ίδιο πρόβλημα με την επόμενη δόση σε 3 μήνες. Η συζήτηση στην βουλή για τον προϋπολογισμό του 2012 θα γίνει νωρίτερα. Και ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα μας πει “στόχος μας είναι για το 2012 σε κάθε οικογένεια να υπάρχει ένας εργαζόμενος… σε εφεδρεία”.  Εξάλλου, και στην εφεδρεία θα πληρώνεται το 60% του μισθού, οπότε μια τετραμελής οικογένεια μπορεί άνετα να ζήσει με αξιοπρέπεια…

Και βέβαια, και στον ιδιωτικό τομέα θα ισχύσει το “ένας εργαζόμενος ανά μικρομεσαία επιχείρηση”, αφού οι περισσότεροι θα έχουν ήδη απολυθεί μέχρι τότε…

Και μ’ αυτά θα σωθεί η Ελλάδα… Για τους Έλληνες βέβαια, διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις…

Αναγνώστης: Να που πάνε τα λεφτουδάκια μας!

Στην ανάρτηση του αναγνώστη πάνε τα λεφτουδάκια μας έχω να πω ότι τα λεφτά του Δήμου τα τρώνε από δω και από κει όπως τους αρέσει. Άμα ξέρεις, και είσαι έξυπνος υπάλληλος, μπορείς να κάνεις πολλά. Υπάρχει τιμολόγιο από συγκεκριμένη υπηρεσία του Δήμου για αγορά ipod. Αλήθεια τι το χρειάζεται?
Άσε τους πανάκριβους υπολογιστές. Αλήθεια χρειάζονται? Όταν στο παρελθόν έχουν ξαναπάρει τους ίδιους. Δείτε την παρακάτω ανάρτηση στη Διαύγεια.

Απόφαση 362/2011 Οικ. Επιτρ. με θέμα: «Έγκριση διάθεσης πίστωσης για την πληρωμή της Α΄φάσης του έργου :Λειτουργική ενοποίηση υφισταμένων πληροφοριακών συστημάτων και δεδομένων δήμου Ηρακλείου, για την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης »

Ημερομηνία: 05/08/2011 14:24:06ΑΔΑ: 4Α5ΖΩ0Ο-ΝΘΜ

image

Απόφαση 379/2011 Οικ. Επιτρ. με θέμα: Έγκριση διάθεσης πιστώσεων της Δ/νσης Πολιτιστικών

Ημερομηνία: 05/08/2011 14:16:04ΑΔΑ: 4Α5ΖΩ0Ο-ΝΣΧ

image
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Αναγνώστης

Περί δημοσίου και ιδιωτικού τομέα…

Γράφει ο Alanis Alitampourakis

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τον Ελληνικό δημόσιο τομέα, αλλά δυστυχώς πουθενά δεν έχω δει μια ανάλυση που να δείχνει ολοκληρωμένα τι συμβαίνει. Τα στοιχεία παρουσιάζονται εσκεμμένα νομίζω όπως βολεύουν. Εν συντομία λοιπόν αναφέρω: Η Ελλάδα ξοδεύει 0.2% λιγότερο σε σχέση με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο για τον Δημόσιο Τομέα (OECD 2010 10.6% vs 10.8% του Α.Ε.Π. αν θυμάμαι καλά) κ. Καπιταλιστή μου. ΑΛΛΑ το ελληνικό ΑΕΠ σε σχέση με το τι ξοδεύεται είναι χαμηλό κ. Σοσιαλιστή μου. Οι μισθοί μετά την είσοδο στην ΟΝΕ αυξήθηκαν περί το 30% η παραγωγή όμως όχι παρόλες τις εργατοώρες (περισσότερες από τον μ.ο. Ε.Ε.) που καταναλώνονται. Τα παραπάνω πιθανότατα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάποιοι αμείβονται χωρίς να αποδίδουν. Κάτι που αναμένεται να επαληθευτεί σύντομα από μια άλλη μελέτη του OECD που δείχνει ότι το κράτος έχει περισσότερες από 1000 γραμματείες και 3500 τμήματα εκ των οποίων το 33% έχει 0-1 άτομο (μυρίζει βόλεμα;) !!!

image

Το αξιοπερίεργο είναι ότι η κυβέρνηση προτίμησε την οριζόντια περικοπή δαπανών αντί τον εντοπισμό και βελτίωση των (πολλών και κομματικών) ατελειών δομής του κράτους.  Και να πεις ότι δεν υπήρχαν προτάσεις από ανθρώπους με διεθνή αναγνώριση και χωρίς κόστος;

Και το ακόμα πιο περίεργο είναι να συνεχίζουν φαινόμενα όπως αυτό, ή όπως πχ την άμεση κατάργηση θετικών διατάξεων. Για παράδειγμα στο σχέδιο Καλλικράτης δεν επιτρεπόταν ο Δήμαρχος να έχει συμβούλους μη απόφοιτους ανώτατης εκπαίδευσης αλλά σε ένα άλλο άσχετο νομοσχέδιο πέρασε τροπολογία που καταργούσε την οδηγία αυτή!

Τέλος δύο λόγια για τον Ελληνικό ιδιωτικό τομέα, είναι πρώτος στις οφειλές προς το κράτος στην Ε.Ε. και πληθώρα εταιριών βασίζουν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους στο ίδιο κράτος, οπότε ένα και το αυτό…

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Τελικά πρέπει να είσαι μεγάλος ψεύτης για να γίνεις Υπουργός!!!

Τελικά πρέπει να είσαι μεγάλος ψεύτης για να γίνεις Υπουργός!!! Δείτε τι έλεγε ο Βενιζέλος πριν μερικούς μήνες, στις 23 Ιουνίου του 2011:

“ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ Ο ΜΟΧΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΣ ΝΕΑ ΤΕΛΗ ‘Η ΦΟΡΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΣΚΟΠΟ ”

Τα συμπεράσματα και τα σχόλια δικά σας…

Ανατράπηκε νταλίκα στο Σκαλάνι. Από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα!

Περίπου στις 3 το μεσημέρι, στον παράπλευρο δρόμο της επαρχιακής οδού Ηρακλείου – Αρκαλοχωρίου - Βιάννου, και μόλις 700 μέτρα από τον κόμβο του Σκαλανίου, νταλίκα με κατεύθυνση προς τη Βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου ανατράπηκε, και προσγειώθηκε πάνω σε φορτηγό αυτοκίνητο που ήταν σταματημένο στο παρακείμενο χωράφι!

ntalika1

ntalika2

Ο οδηγός της νταλίκας , στην προσπάθειά του να περάσει δίπλα από το σταθμευμένο μπλε Ι.Χ. που βλέπετε στη φωτογραφία, χωρίς να ανακόψει την ταχύτητά του, πάτησε στην άκρη του ασφαλτοστρωμένου οδοστρώματος. Το οδόστρωμα όμως υποχώρησε, με αποτέλεσμα η νταλίκα να αναποδογυρίσει και να προσγειωθεί πάνω στο αγροτικό φορτηγάκι.

ntalika3Από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα, καθώς ο ιδιοκτήτης του αγροτικού οχήματος, η οικογένειά του αλλά και άλλοι εργάτες βρίσκονταν στο αμπέλι αμέσως μετά το χωράφι στο οποίο προσγειώθηκε η νταλίκα! Όπως χαρακτηριστικά είπε ο ιδιοκτήτης του αγροτικού στον οδηγό της νταλίκας: “Αν ήμασταν ένα “καρίκι” (μια σειρά του αμπελιού) πιο κάτω, θα  μας είχες σκοτώσει”.. Μάλιστα, επέπληξε λεκτικά τον οδηγό της νταλίκας, επειδή δε μείωσε την ταχύτητά του στην προσπάθειά του να περάσει το σταθμευμένο όχημα.

Ο οδηγός της νταλίκας βγήκε από το όχημα με μερικές μόνο γρατζουνιές. Σίγουρα έχει ευθύνη για το συγκεκριμένο τροχαίο, καθώς και την ταχύτητά του θα έπρεπε να είχε μειώσει, αλλά και να σταματούσε και να ζητούσε την απομάκρυνση του σταθμευμένου οχήματος αν δεν επαρκούσε το πλάτος του εναπομείναντος οδοστρώματος για τη διέλευση της νταλίκας. Όμως σημασία έχει ότι ο άνθρωπος είναι καλά στην υγεία του, παρά το σοκ που υπέστη.

Ο συγκεκριμένος δρόμος που συνδέει το Σκαλάνι με τη βιομηχανική περιοχή, αλλά και ο απέναντι παράπλευρος της επαρχιακής οδού που συνδέει το Σκαλάνι με τον οικισμό της Καλλιθέας, έχουν ασφαλτοστρωθεί σχετικά πρόσφατα (πριν 2-3 μήνες αν δεν κάνω λάθος). Σε πολλά σημεία όμως που ο δρόμος βρίσκεται ψηλότερα από τις ιδιοκτησίες δεν έχουν τοποθετηθεί μπάρες ασφαλείας, κάτι που ευτυχώς έχει γίνει από την πλευρά της επαρχιακής οδού. Όσο για την πλευρική διαγράμμιση, η οποία θα έδινε στους οδηγούς ένα ορατό όριο του δρόμου, όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες είναι ανύπαρκτη!

Καλό θα είναι λοιπόν η αρμόδια υπηρεσία να μεριμνήσει ΑΜΕΣΑ! Γιατί σήμερα οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο διπλανό αμπέλι, αλλά και ο οδηγός της νταλίκας, είχαν την τύχη με το μέρος τους…. Την επόμενη φορά όμως;

Αποκλειστικό: ο επόμενος φόρος της κυβέρνησης μετά την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα!

Ακούσαμε όλοι χτες τον υπουργό Οικονομικών να ανακοινώνει ένα νέο φόρο, μια “έκτακτη” εισφορά για τα ακίνητα, προκειμένου να καλυφθεί η μαύρη τρύπα των 2 δις ευρώ του προϋπολογισμού για το 2011, αλλά και για να μπουν επιπλέον 2 δις στα ταμεία του κράτους το 2012.

Το χαράτσι αυτό αν θυμάστε καλά υπήρχε στο σχεδιασμό της κυβέρνησης κατά τη σύνταξη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, απλά τότε δεν είχε προκριθεί ως λύση. Όπως φαίνεται, η κυβέρνηση το είχε “σε εφεδρεία”, και επέλεξε να το ενεργοποιήσει την παρούσα χρονική στιγμή.

Και αυτός ο φόρος φυσικά δε δίνει λύση στο πρόβλημα του ελλείμματος, παρά μόνο προσωρινά. Αν υποθέσουμε ότι όλοι οι υπόχρεοι θα σπεύσουν να τον πληρώσουν, μπορεί να κλείσει η τρύπα του φετινού προϋπολογισμού, και αυτό επειδή είμαστε στο τέλος του έτους. Για το 2012 όμως το έλλειμμα και πάλι θα υπολείπεται των στόχων για ένα πολύ απλό λόγο: ΑΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΥΦΕΣΗ, ΣΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ΣΕ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΦΠΑ ΚΑΙ ΠΟΙΠΩΝ ΦΟΡΩΝ, κοκ…

Τα ακίνητα είναι ένας εύκολος στόχος. Δεν μπορείς να τα κρύψεις, και δεν μπορείς να τα μεταφέρεις στο εξωτερικό. ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ η κυβέρνηση επέλεξε τον εύκολο στόχο. Αφήστε που τα προηγούμενα χρόνια της “ανάπτυξης” οι περισσότεροι Έλληνες (εμού συμπεριλαμβανομένου) χρεωθήκαμε για μια ζωή για ν’ αποκτήσουμε το δικό μας σπίτι. Και τώρα εκτός από τις υπέρογκες δόσεις των στεγαστικών δανείων, από το μειωμένο κατά πολύ εισόδημά μας έχουμε να πληρώσουμε και τα τεκμήρια και τις έκτακτες εισφορές και τους φόρους ακίνητης περιουσίας, που τότε δεν υπήρχαν !!!

Η χτεσινή απόφαση της κυβέρνησης δείχνει για άλλη μια φορά ότι είναι ανίκανη να χειριστεί την οικονομική κατάσταση της χώρας, αφού φορολογεί αδιαλείπτως μόνο αυτούς που δηλώνουν εισοδήματα και έχουν ακίνητη περιουσία. Μάλιστα, η είσπραξη φόρων μέσω ΔΕΗ θα επιφέρει πολλά προβλήματα, όπως διακοπές ρευματοδότησης σε ενοικιαστές, επειδή δεν πλήρωσε το φόρο ο ιδιοκτήτης!!!

Από την άλλη, η κυβέρνηση παρακαλεί του Έλληνες εφοπλιστές να καθίσουν μαζί στο τραπέζι, για να δουν με ποιο τρόπο θα μπορέσουν κι αυτοί να συμβάλλουν στη μείωση του ελλείμματος!!! Αυτό θα πει opengov!!!

Δε νομίζω όμως ότι ο Γιώγος, ο Βαγγέλης και η παρέα τους θα σταματήσουν εδώ. Χτες έδειξαν αποφασισμένοι να πάρουν μέχρι και το τελευταίο cent (ή μήπως δραχμή;) από κάθε οικογένεια, προκειμένου να φέρουν σε πέρας του στόχους τους. Κι επειδή δεν έχουν αφήσει και τίποτα αφορολόγητο, και με δεδομένη την ανικανότητά τους να πατάξουν τη φοροδιαφυγή και να εισπράξουν τις βεβαιωμένες οφειλές των μεγαλοφειλετών του κράτους, υπάρχει και ένα άλλο σχέδιο στο μυαλό τους:

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ. Αρχικά είχαν σκεφτεί να φορολογήσουν τον αέρα που αναπνέουμε, αλλά επειδή δεν ήταν εύκολα μετρήσιμος, κατέληξαν στην εξής λύση:   ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ… ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ!!!

eurosΒέβαια δε θα πληρώσουν όλοι το ίδιο!!! Θα υπάρχουν και κλίμακες ανάλογα με την ηλικία, το φύλλο, και το ποσοστό λίπους! Από το νέο φόρο θα εξαιρεθούν οι έγκυες και όσοι αποδείξουν ιατρικά ότι το βάρος τους οφείλεται σε παθολογικά αίτια, με χαρτί από την τριτοβάθμια επιτροπή του 401 στρατιωτικού νοσοκομείου!  Γιατί, όπως έχετε καταλάβει, η κυβέρνηση φροντίζει ο κάθε φόρος που επιβάλλεται να κατανέμεται δίκαια στους πολίτες!!!

Ούτε όμως ένας τέτοιος φόρος θα φέρει αποτελέσματα, αφού από την εφαρμοζόμενη λιτότητα έχουμε όλοι χάσει αρκετά κιλά!!!

Συγχωρέστε με για το σαρκασμό, αλλά μόνο έτσι πλέον μπορείς να αντιμετωπίσεις την κατάσταση… Αυτή η κυβέρνηση δεν αξίζει τίποτε περισσότερο από το σαρκασμό μας. Και, παρόλο που η χώρα δε διαθέτει και πολλές εναλλακτικές, αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση, ακόμα και του Σαμαρά, φαντάζει ως καλύτερη λύση…

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Να σκοτώνοντ’ οι οπαδοί, για τ’ αφέντη το φαΐ…

Πανό από τον αγώνα ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΠΑΟΚ για το θάνατο του Γιάννη Ρουσάκη…

image

Όταν η ιστορία, επαναλαμβάνεται...

Γράφει ο "Anthropakos"

Με δάκρυα στα μάτια άκουσα τον Πρωθυπουργό, να μιλάει για επανάσταση. Την "επανάσταση του αυτονόητου"... Τον ευχαριστώ. Και ακούγοντας τον, θυμήθηκα έναν άλλο "μεγάλο"...συνάδελφο του, που μιλούσε και αυτός τότε για "επανάσταση". Την επανάσταση του "πουλιού"... Ήταν 21 Απριλίου 1967. Είναι 10 Σεπτεμβρίου 2011. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Κι εγώ, ένας απλός και ασήμαντος ανθρωπάκος,  ένα μόνο τραγούδι μπορώ να αφιερώσω στον σημερινό πρωθυπουργό της ταλαίπωρης Ελλάδας. Αυτό που ακολουθεί...

Αναγνώστης