ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Δήλωση αντίθεσης πληρωμής αντισυνταγματικής φορολογίας

Επειδή πολύς κόσμος αδυνατεί να πληρώσει την ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα και το τέλος επιτηδεύματος (ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3986 άρθρα 29-31), και επειδή η δήλωση ρητής επιφύλαξης που κυκλοφορεί σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσεις το φόρο, και επιφυλάσσεσαι απλά διεκδικήσεις την επιστροφή του, σας παραθέτω μια ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ  στην πληρωμή αυτή, που συνέταξαν εφοριακοί, δικηγόροι και συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η επιλογή είναι δική σας… Σε κάθε περίπτωση πάντως, το θέμα της άρνησης πληρωμών πρέπει να εξεταστεί πολύ σοβαρά από έγκριτους νομικούς, ώστε να βρεθούν σοβαρά νομικά “πατήματα” και να στοιχειοθετηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η αντισυνταγματικότητα των φόρων αυτών. Πιθανότατα δε να πρέπει να γίνει προσφυγή στη δικαιοσύνη από επίσημους φορείς, με την υποστήριξη νομικών.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

Η δήλωση είναι από το www.eforiakoi.org

Τη γλυτώσαμε από το δορυφόρο, αλλά θα πάμε από… το φόρο!!!

image Έπεσε τελικά σήμερα τα ξημερώματα στη Γη ο "νεκρός" δορυφόρος της NASA, βάρους 5,4 τόνων! 

Βέβαια δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό που, αλλά έπεσε! Που έπεσαν τα συντρίμμια του δηλαδή, αφού αναμενόταν να γίνει περίπου 26 κομμάτια!  Και η ώρα εισόδου του στην ατμόσφαιρα της Γης είχε υπολογιστεί ανάμεσα στις 06:45 και 07:45 ώρα Ελλάδος σήμερα.Μέχρι να πέσει όμως, είχε δημιουργήσει μεγάλο θέμα, αφού σχεδόν ολόκληρος ο πλανήτης ήταν υποψήφιος να δεχτεί κάποιο από τα κομμάτια του! Ακόμα και στην Ελλάδα έλεγαν ότι μπορεί να πέσει!

Απ’ ότι φαίνεται όμως, η χώρα μας τη γλύτωσε… Κι έτσι ο Έλληνας δεν φοβάται πλέον ότι θα πάει από δορυφόρο. Από φόρο μπορεί να πάει, από δορυφόρο όμως όχι!

Δε γουστάρω να σωθώ, ρε…

image

Μου λένε θα με σώσουν. Μου το υπόσχονται.. Έχουν χρέος λέει, ιστορικό, να το κάνουν. Αναλαμβάνουν , λέει, τις υποχρεώσεις τους και τις ευθύνες τους…

Γιατί εγώ δεν το εισπράττω; Γιατί δεν το καταλαβαίνω; Γιατί εγώ δεν μπορώ να αναλάβω πλέον τις δικές μου υποχρεώσεις; Τις δικές μου ευθύνες ως πατέρας; Ως οικογενειάρχης; Ως σπιτονοικοκύρης;

Είναι τόσο χαζοί και δεν το βλέπουν; Ή έχω παλαβώσει από τα χρέη; Ή μήπως είμαι λιγότερο Έλληνας από αυτούς;

Τίποτα από τα παραπάνω πιθανότατα… Μάλλον αυτοί είναι λιγότερο Έλληνες από εμένα. Και σίγουρα πιο χαζοί, αφού δε βλέπουν το προφανές. Ή δε θέλουν, ή δεν τους αφήνουν να το δουν.

Έτσι δε σώζεται η χώρα. Απλώς βουλιάζει πιο αργά. Και όσο πιο αργά βουλιάζει, τόσο πιο πολύ αγωνιώ που βλέπω το νερό σιγά – σιγά να φτάνει ως τη μύτη μου. Και προσπαθώ να κρατήσω την ανάσα μου, αλλά μπορώ να το κάνω μόνο  για λίγο. Και ξέρω ότι η τελευταία εικόνα που θα δω θα είναι οι μπουρμπουλίθρες που  θα βγαίνουν από το νερό καθώς θα χάνω τις αισθήσεις μου…

Εκτός και αν… Αν δώσω μια δυνατή σπρωξιά με τα πόδια μου και βγω έξω απ’ το νερό. Και βρεθώ στην πλατεία, μαζί με τους άλλους παραλίγο πνιγμένους.  Και φωνάξω: “Είμαι εδώ, ρε! Δε γουστάρω να σωθώ ,ρε! Δε θέλω τέτοια σωτηρία!”

Τότε ίσως, λέω ίσως, κάτι μπορεί να γίνει. Δεν είναι σίγουρο, αλλά αξίζει να προσπαθήσω. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ! Αλλιώς, αν δεν το κάνουμε και αυτό τώρα, ας δέσουμε μια πέτρα στο λαιμό μας και ας πέσουμε στη θάλασσα των φόρων που μας έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση μια ώρα αρχύτερα..

Οι τράπεζες στις υπηρεσίες σας…

Οι τράπεζες πάντα πρόθυμες να μας εξυπηρετήσουν…

image

image

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ξανά στην πλατεία Ελευθερίας την Κυριακή με τους “Πολίτες κατά του Χρέους”

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011 στις 8 το βράδυ καλούν οι Πολίτες κατά του Χρέους του Ηρακλειώτες.

image

Αυτό αποφασίστηκε στη χτεσινή γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο πολύκεντρο νεολαίας του δήμου Ηρακλείου. Αποφασίστηκε ακόμα να γίνουν και άλλου είδους κινητοποιήσεις, όπως συμβολική κατάληψη του κτιρίου της ΔΕΗ στο Τσαλικάκη με τη συμπαράσταση των εργαζομένων της, ως αντίδραση στη αναγκαστική συμμετοχή της εταιρίας στην είσπραξη του έκτακτου τέλους ακινήτων, αλλά και άρνηση πληρωμής του κεφαλικού φόρου που ήδη έχει αποσταλεί σε πολλούς συμπολίτες μας.

Τέλος,αποφασίστηκε να ενημερωθούν για την κίνηση αυτή οι διάφοροι φορείς της πόλης του Ηρακλείου, όπως ο εμπορικός σύλλογος, το εργατικό κέντρο Ηρακλείου, ο σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων, ώστε να υπάρξει  συντονισμός των δράσεων .

Με το σύνθημα λοιπόν “ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ, ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ” , κάνουμε μια νέα αρχή την ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 8 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Και πρέπει να δώσουμε δυναμικό παρόν, για να γίνει το κίνημα των “Πολιτών κατά του Χρέους” ένας υπολογίσιμος μοχλός πίεσης προς τους τοπικούς βουλευτές και την Κυβέρνηση.

Ουδέν μονιμότερο του…προσωρινού τέλους ακινήτων!

image Με μια εκτός κανονισμού βουλής διαδικασία, δηλαδή με τροποποίηση της τροπολογίας από τον ίδιο τον εισηγητή (υπ. οικονομικών), πράγμα που σαφώς δεν  επιτρέπεται, σε μια βραδιά το … έκτακτο τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων μετατράπηκε σε μόνιμο!

Η ειδική εισφορά για τα ακίνητα που θα εισπράττεται μέσω ΔΕΗ, ενώ αρχικά επρόκειτο να επιβληθεί μόνον για το 2011 και το 2012, τελικά θα ενταχθεί στο εθνικό φορολογικό σύστημα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος, με αποτέλεσμα να καταστεί μόνιμη, και πιθανότατα θα αντικαταστήσει το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ). Με τη σημαντική διαφορά βέβαια ότι για το ΦΑΠ το ατομικό αφορολόγητο είναι 200.000 ευρώ, οπότε σήμερα βαρύνει ιδιοκτήτες με σπίτια αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ, ενώ το νέο χαράτσι του Βενιζέλου το πληρώνουν όλοι, ανεξαρτήτου αξίας ακινήτου!

Αλλά ο μεγαλόψυχος υπουργός έκανε και υποχωρήσεις! Από το τέλος αυτό, το οποίο φυσικά δεν είναι τέλος, αφού ουδεμία ανταποδοτικότητα έχει, αλλά ΦΟΡΟΣ,  απαλλάσσονται οι μακροχρόνια άνεργοι. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.

Για να απαλλαγεί ο μακροχρόνια άνεργος, θα πρέπει:

  • να έχει οικογενειακό εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ (προσαυξάνεται κατά 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος),
  • η αξία της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου, με βάση τα στοιχεία ακινήτων του έτους 2008, να μην υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ (προσαυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο)

  • το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο να βρίσκεται σε ζώνη με τιμή εως 3.000 ευρώ

  • το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο να είναι μέχρι 120τ.μ (προσαυξάνεται  κατά 20 τ.μ. για κάθε προστατευόμενο τέκνο και μέχρι τα 200 τ.μ.)

ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!

Οι παραπάνω προϋποθέσεις ισχύουν και για τις υπόλοιπες ευπαθείς ομάδες, δηλαδή πολύτεκνους και τους ανάπηρους, προκειμένου να υπαχθούν στο χαμηλό συντελεστή 0,5 ευρώ ανά τ.μ.

Τώρα, πόσοι μακροχρόνια άνεργοι και ανάπηροι ή πολύτεκνοι πληρούν τα παραπάνω κριτήρια, δεν μας το είπε ο υπουργός. Αλλά φαντάζομαι ότι είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό, αφού οι προϋποθέσεις είναι πολύ “σφιχτές”! Ένας άνεργος που είτε η γυναίκα του δουλεύει, είτε έχει κληρονομήσει ένα σπίτι άνω των 120 τ.μ. , πληρώνει κανονικά! Το ίδιο και ο ανάπηρος, που παίρνει μια σύνταξη 700 ευρώ και η γυναίκα του άλλη μία π.χ. του ΟΓΑ των 350 ευρώ!

Κατά τ’ άλλα, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις κατά τη χτεσινή συζήτηση στη βουλή, από βουλευτές όλων των κομμάτων, αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Παρόλα αυτά, ο υπουργός οικονομικών φάνηκε ανένδοτος και αποφασισμένος να επιβάλει και αυτό το χαράτσι, και μάλιστα χωρίς ημερομηνία λήξης! Δικαιολόγησε δε την απόφαση να αφαιρέσει το χρονικό ορίζοντα επιβολής του μέτρου από τη ρύθμιση, "για να εγγραφτεί το έσοδο αυτό και στον προϋπολογισμό του 2013 και του 2014, και “να μην το βρει μπροστά της η επόμενη κυβέρνηση”!!!

Τι σε νοιάζει εσένα στο κάτω – κάτω Βαγγέλη; Μήπως εσύ θα είσαι στην επόμενη κυβέρνηση; Ασφαλώς και όχι! Το κακό όμως είναι ότι και οι μισοί από εμάς δεν θα έχουμε ακίνητα!!!

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Εξασφαλίσαμε και δημοσιεύουμε μεταφρασμένα αποσπάσματα της Legambiente. Στοιχεία – φωτιά για ναυάγια πλοίων με ραδιενεργά απόβλητα που κόβουν την ανάσα!

image Στα βάθη της Μεσογείου, πολύ κοντά στη χώρα μας αλλά ακόμα και σε ελληνικές θάλασσες, μπορεί να κρύβονται τα φοβερά ναυάγια που η ιταλική μαφία τα βύθιζε στις δεκαετίες του '80 και του '90, για να εξαφανίσει τα φορτία τους και να εισπράξουν οι ναυτιλιακές εταιρείες και τις αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Φορτία - θανάτου. Τοξικά και πυρηνικά απόβλητα. Μια φοβερή υπόθεση που άρχισε να βγαίνει στο φως της δημοσιότητας στις 12 Σεπτεμβρίου του 2009, όταν ένα τοξικό ναυάγιο αποκαλύφτηκε ανοιχτά της Καλαβρίας, στην γειτονική μας Ιταλία!
"Στο Cetrano, (εκεί εντοπίστηκε το ναυάγιο) έξω από τις ακτές  της Καλαβρίας στην Ιταλία, πιθανότατα ήταν η πρώτη μεγάλη απόδειξη ότι η ιταλική μαφία έχει βυθίσει σκοπίμως στα ιταλικά νερά αλλά και σε άλλες περιοχές της Μεσογείου πλοία, τα οποία μετέφεραν τοξικά και πυρηνικά απόβλητα, προκειμένου να τα εξαφανίσει και να εισπράξει αποζημιώσεις για τα πλοία. Αν οι πολιτικές και δικαστικές αρχές σε διάφορες χώρες αντιμετωπίσουν σοβαρά, αυτή τη φορά, τις πληροφορίες υπάρχει η πιθανότητα να ξετυλιχθεί όλο το κουβάρι με τα χαμένα πλοία στη Μεσόγειο (αλλά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη)", όπως αναφέρουν τα αρχεία της ιταλικής περιβαλλοντικής οργάνωσης Legambiente.
Τα αποσπάσματα που δημοσιεύουμε παρακάτω, προέρχονται από τα αρχεία της οργάνωσης, όπως αυτά μεταφράστηκαν από ομάδα επιστημόνων της οργάνωσης "Δίκτυο Μεσόγειος S.O.S":
"Το ιταλικό ινστιτούτο ISPRA (Ινστιτούτο για την Προστασία και Έρευνα του Περιβάλλοντος), στην περιοχή της λίμνης Lago Maggiore, σε συνεργασία με την Euratom και διάφορους άλλους φορείς, εκατοντάδες τεχνικούς και επιστήμονες από όλο τον κόσμο και με χρηματοδότηση από Αμερική και Ιαπωνία, ξεκινούν τη μελέτη ενός πολύ φιλόδοξου σχεδίου ονόματι “Dodos”, σχετικά με την απόρριψη πυρηνικών αποβλήτων.
Σύμφωνα με το σχέδιο, τα πυρηνικά απόβλητα θα τοποθετούνταν σε ατσάλινες τορπίλες και θα εκσφενδονίζονταν από πλοία προς το θαλάσσιο υπόστρωμα, όπου και θα θάβονταν. Έγιναν ακόμα και χάρτες με τα πιθανά σημεία στον πυθμένα της θάλασσας, που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν αυτές οι απορρίψεις. Τελικά, με το φόβο ότι θα ξεσηκωθούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και θα προκαλέσουν το κοινό αίσθημα, το σχέδιο αυτό εγκαταλείφθηκε. Όχι όμως από όλους… (βλέπε τα στοιχεία για τον Giorgio Comerio, άνθρωπος-κλειδί στην εμπορία των αποβλήτων/όπλων, και της εταιρίας του ODM)
Από τις ενδείξεις και τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί φαίνεται πως στην υπόθεση εμπλέκεται και η Ιταλική Εθνική Υπηρεσία Νέων Τεχνολογιών, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ENEA (Italian National Agency for New Technologies, Energy and Sustainable Economic Development). Στην Ιταλία είχε γίνει δημοψήφισμα το 1987, σύμφωνα με το οποίο αποφασίστηκε να κλείσουν όλοι οι πυρηνικοί αντιδραστήρες της. Συνεπώς, το ENEA θα έπρεπε να στραφεί σε άλλες τεχνολογίες ενέργειας, προοπτική που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.  Δημιουργήθηκε, λοιπόν, η υποψία ότι η ENEA είχε γίνει κέντρο συγκεντρώσεως ραδιενεργών απορριμμάτων και από άλλα μέρη της Ευρώπης και όχι μόνο. Σύμφωνα με τις υποψίες αυτές φαίνεται ότι σε συνεργασία με τη μαφία «ξεφορτωνόταν» ραδιενεργά απόβλητα που προέρχονταν από τις ΗΠΑ και διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ κατηγορείται επίσης ότι παρήγαγε πλουτώνιο, το οποίο η μαφία μετέφερε στο Ιράν. Πληροφοριοδότης της μαφίας δήλωσε στην αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας στην Ποτένζα, ότι το 1987 διοικητικό στέλεχος της ENEA πλήρωσε τη Ντραγκέτα (η μαφία της Καλαβρίας) προκειμένου να ξεφορτωθεί 600 κάνιστρα πυρηνικών και τοξικών αποβλήτων από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ελβετία και τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις καταθέσεις, η μαφία αποθήκευσε το υλικό σε διάφορες μη ασφαλείς τοποθεσίες στην Ιταλία, τη Σομαλία και τη Μεσόγειο. Οκτώ ανώτατα στελέχη της θεωρούνται ύποπτα για παράνομη διακίνηση πυρηνικού υλικού κατά τη δεκαετία του 80.
Μέχρι σήμερα Ιταλοί εισαγγελείς και η Legambiente είχαν στα χέρια τους μόνο ενδείξεις και καταγγελίες από μάρτυρες περιστατικών. Με την ανακάλυψη του ναυαγίου στις 12/9/2009 στην Καλαβρία, οι υποψίες τους περί διακίνησης επικίνδυνων αποβλήτων και απόρριψής τους στο βυθό της θάλασσας, αποδείχθηκαν βάσιμες.
Η αστυνομία της Reggio Calabria έχει προχωρήσει σε έρευνες και έχει υποψίες ότι  έχουν βυθιστεί πλοία που μετέφεραν απόβλητα στη Μεσόγειο, στην Αδριατική, στις ακτές της Γιουγκοσλαβίας και σε τμήμα του Ιονίου. Για να αποδειχθούν ή να καταρριφθούν αυτές οι υποψίες απαιτείται συστηματική έρευνα και συνεργασία μεταξύ των αρχών σε διάφορες χώρες.

Λάβρος κατά κυβέρνησης και έκτακτου τέλους ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων ο… Κεγκέρογλου (βίντεο)!

Λάβρος κατά του περιεχομένου της τροπολογίας για το έκτακτο τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, αλλά και των επιλογών της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου στην ομιλία του κατά τη συζήτηση της σχετικής τροπολογίας γύρω στις 2 το μεσημέρι (22-9-2011). Ήταν δε τόση η έντασή του, που ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Κ. Μουσουρούλης που τον διαδέχτηκε στο βήμα είπε:  “Αν κάποιος βρισκόταν σε αυτή την αίθουσα που δε γνώριζε πρόσωπα και πράγματα, σίγουρα θα νόμιζε πως διαδέχομαι στο βήμα ένα βουλευτή της αντιπολίτευσης! Πολύ σωστά τα είπατε κε συνάδελφε, προσυπογράφω, κυρίως τις τελευταίες παραινέσεις προς την κυβέρνηση”!!!

Τι είπε όμως ο κος Κεγκέρογλου για το έκτακτο τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων ;

Κατ’ αρχήν να διευκρινίσω ότι δεν είπε ότι είναι αντίθετος με την επιβολή του. Είπε όμως ότι χρειάζονται πάρα πολλές τροποποιήσεις. Τα λεγόμενά του συνοψίζονται παρακάτω:

  • Είπε ότι η κύρια, μοναδική κατοικία ενός ανθρώπου που ανήκει στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ. Επειδή ο υπουργός όμως απόκλεισε κάτι τέτοιο, είπε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε σπίτια μεγάλης παλαιότητας πριν του 55, ή στα μικρά χωριά κάτω των 500 κατοίκων να μην πληρώνουν το ίδιο με τα μεταγενέστερα. Πρότεινε να εισαχθούν νέοι συντελεστές γι’ αυτά
  • Πρότεινε να μπουν περισσότερες ζώνες για την κατηγορία τιμής ζώνης 500-1000. Να σπάσει δηλαδή αυτή η ζώνη σε 2 νέες, 500-750 με συντελεστή 2 ευρώ ανα τ.μ. και 750-1000 με συντελεστή 4 ευρώ ανά τ.μ. “Γιατί το 500 είναι το ίδιο με το 1000;” , είπε, “είναι το διπλάσιο”. “Έτσι θα δείξουμε πραγματικά την ευαισθησία στα κοινωνικά στρώματα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν. Κι αυτό επιβάλλεται. Άλλως, θα παρακαλούσα να μη χαρακτηρίζεται ο φόρος δίκαιος. Αναλογικός ναι, δίκαιος όχι”.
  • “Δεν είναι ο στόχος της διακοπής του ρεύματος που πρέπει να επιτευχθεί. Στόχος είναι να εισπράξετε”, είπε ο βουλευτής . “Πρέπει να μεριμνήσετε για τους ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ”, συνέχισε, προτείνοντας να επιβληθεί στις τράπεζες να δώσουν δάνεια για την αποπληρωμή του φόρου.
  • Ζήτησε να εξαιρεθούν οι μικρές αγροτικές αποθήκες από το μέτρο.
  • Αν πρέπει να αλλάξουν οι συντελεστές προς το ευνοϊκότερο, είπε ότι πρέπει να γίνει, χωρίς να κοιτάνε είτε το τυπικό μέρος, αν επιτρέπεται δηλαδή να γίνει κάτι τέτοιο από τον κανονισμό της Βουλής, είτε το ότι δε θα επιτευχθεί ο στόχος. “Εμείς θέλουμε ουσία”, είπε.

Στον επίλογό του, ο Βασίλης Κεγκέρογλου έκανε και πολύ σοβαρές προτάσεις στην κυβέρνηση, προτάσεις που έχουν γίνει πολλές φορές και από αυτό εδώ το ιστολόγιο:

“Αν δεν αρκούν τα μέτρα, απευθυνθείτε ξανά σε αυτούς που απευθυνθήκατε το 2009 το Νοέμβρη, με το 1 δισεκατομμύριο. Απευθυνθείτε στις μεγάλες επιχειρήσεις. ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΟΥ ΕΝΩ ΒΓΑΖΕΙ 100.000 ΕΥΡΩ ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΟΝΟ 5 ΚΙ 6 ΧΙΛΙΑΔΕΣ. ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΒΟΥΛΗΣΗ, ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ”.

Απομένει να δούμε αν γίνουν αποδεκτές από τον υπουργό Οικονομικών οι προτάσεις του κου Κεγκέρογλου. Αλλά κυρίως, αν δε γίνουν, ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ. ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ Ή ΟΧΙ;

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Βασίλη Κεγκέρογλου, αλλά και πως τον διαδέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ κος Μουσουρούλης:

Ήρθε η ώρα των αποφάσεων για καθένα από εμάς

image Η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο Έλληνας οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυτη εξαθλίωση. Τα νέα μέτρα που ανακοινώνονται κάθε 3 μήνες στοχεύουν καθαρά στον συνεπή Έλληνα φορολογούμενο, ο οποίος όλα τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλλε τα προβλεπόμενα στον κρατικό προϋπολογισμό.

Στη “νέα” αυτή προσπάθεια “να μη βουλιάξει η χώρα”, το κουπί καλείται να τραβήξει ο “μεγαλοεισοδηματίας” των 400 ευρώ το μήνα. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι η κυβέρνηση ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ότι υπάρχει αδυναμία πληρωμής όλων αυτών που σε μερικές ημέρες μόλις αποφάσισε για τα χαμηλότερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.

Η μέση Ελληνική οικογένεια έχει πλέον ένα εργαζόμενο.Και αυτό αποτελεί ίσως το μοναδικό στόχο που πέτυχε η κυβέρνηση Παπανδρέου, και που με χαρά μας ανακοίνωσε στην ΔΕΘ. Η οικογένεια αυτή καλείται μέσα σε 3 μήνες να πληρώσει έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης 1-4% του εισοδήματος, τέλος επιτηδεύματος, ΕΤΑΚ για το 2009 και φόρο ακίνητης περιουσίας για το 2010 και το 2011, το έκτακτο τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων, τις πρώτες δόσεις από τυχόν τακτοποίηση αυθαιρέτου, και πιθανότατα αρκετά άλλα. Και η κυβέρνηση νομίζει ότι μπορεί να το κάνει…

Ε λοιπόν κάνει λάθος. Ούτε αυτή η οικογένεια μπορεί, ούτε η προνομιούχα οικογένεια με τους δύο εργαζόμενους μπορεί. Γιατί κάθε οικογένεια απλά είχε κάνει τον προγραμματισμό της , και είχε αναλάβει οικονομικές υποχρεώσεις στις οποίες πλέον δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Γιατί τα έξοδα για πρώτες ανάγκες έχουν αυξηθεί. Γιατί τα εισοδήματα έχουν μειωθεί. Γιατί τα παιδιά έχουν ανάγκες που δεν μπορείς να αναβάλεις μέχρι να βγει η χώρα από την κρίση. Και για ένα σωρό άλλους λόγους.

ΠΛΕΟΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ. ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

Λύσεις εύκολες δεν υπάρχουν. Η αλλαγή πολιτικής είναι όμως ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Κι επειδή η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει δείξει ξεκάθαρα ότι δε σκοπεύει να αλλάξει πολιτική, ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Και λέω “ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ” και όχι” αλλάξει”, γιατί αυτό πρέπει να το προκαλέσουμε εμείς. Ο ΛΑΟΣ. Οι άμεσα θιγόμενοι από την κυβερνητική πολιτική.

Η αντίδρασή μας θα πρέπει να είναι άμεση και δυναμική. Με συμμετοχή σε κάθε είδους απεργιακή κινητοποίηση, πορεία, συγκέντρωση. Με την επανεμφάνισή μας στις πλατείες. Με πίεση κάθε είδους σε κάθε βουλευτή της κυβέρνησης, για να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα - με 5 ψήφους κατά από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση πέφτει. Και αν υπάρχουν τίμιοι και άξιοι βουλευτές στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, άνθρωποι που προέρχονται από την κοινωνία και πονούν γι’ αυτήν, θα πρέπει να σταθούν κοντά στο λαό και όχι δίπλα στα μεγάλα συμφέροντα.

Αν όμως κι εμείς δεν τους δώσουμε και τώρα να καταλάβουν ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, θα έχουμε την ευθύνη για ότι πάθουμε από εδώ και πέρα… Ο καθένας λοιπόν ας πάρει τις αποφάσεις του. Αλλά να ξέρει ότι οι συνέπειες των αποφάσεων αυτών θα τον ακολουθούν για μια ζωή. 

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Τοξικά ναυάγια στη Μεσόγειο

image Η πιο ανατριχιαστική ιστορία εκατοντάδων χρόνων, που όμως έχει θαφτεί από τα τεράστια συμφέροντα του πυρηνικού λόμπυ παγκοσμίως, συζητείται αύριο Πέμπτη το πρωί στη Βουλή, μετά από  Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη, για τα τοξικά ναυάγια στη Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής:

"Στο 4ο Διεθνές Αντιπυρηνικό Φεστιβάλ Ρόδου που διοργάνωσε το δραστήριο  Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου και πραγματοποιείται αυτές τις μέρες, ο κ Άντζελο Τζεντίλι, μέλος της Εθνικής Γραμματείας της μεγαλύτερης περιβαλλοντικής οργάνωσης της Ιταλίας LEGAMBIENTE, κατήγγειλε ότι στη Μεσόγειο έχουν συμβεί πολλά ναυάγια, με τοξικά-πυρηνικά που αποτελούν βόμβες με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Συγκεκριμένα, στην καταγγελία του αναφέρει: «Βυθίζουν πλοία για να ξεφορτωθούν επικίνδυνα απόβλητα των οποίων η διαχείριση κοστίζει πολύ, ενώ ταυτόχρονα κερδίζουν από τις αποζημιώσεις που παίρνουν από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Έχουν καταγραφεί 70 περιπτώσεις ναυαγίων, σε πολλές από αυτές υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για μεταφορά τοξικών και πυρηνικών αποβλήτων. Πίσω από αυτά τα ναυάγια υπάρχει ένα οργανωμένο κύκλωμα στο οποίο εμπλέκεται το οργανωμένο έγκλημα, η Μαφία, ακόμα και Κυβερνήσεις». Ο κ Τζεντίλι αναφέρθηκε και σε καταδικαστικές αποφάσεις που έχει εκδώσει σχετικά η Ιταλική δικαιοσύνη.

Επειδή είναι σημαντικό να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια γι αυτό το κύκλωμα.

Επειδή στο θέμα αυτό που μπορεί να έχει μεγάλες συνέπειες οι κυβερνήσεις της Μεσογείου δεν μπορούν να μένουν αδρανείς:

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί.

1. Τι πρωτοβουλίες θα πάρουν για την συντονισμένη δράση των κυβερνήσεων της περιοχής, ώστε να ελεγχθούν αυτές οι καταγγελίες και να παρθούν μέτρα ελαχιστοποίησης των κινδύνων από αυτά τα ναυάγια; Μπορεί στις όποιες πρωτοβουλίες να συμβάλλει ο δημόσιος φορέα ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. ή κάποιος άλλος φορέας;

2. Πώς θα προωθηθεί ο συντονισμός των κυβερνήσεων της Μεσογείου για αποτροπή παρόμοιων εγκληματικών δράσεων στο μέλλον";

Ως πότε θα πληρώνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι την ανικανότητα της κυβέρνησης; ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ!

Ούτε το θάρρος να βγουν στο γυαλί και να ανακοινώσουν τα μέτρα που αποφάσισαν για το λαό δεν έχουν πλέον ούτε ο Παπανδρέου, ούτε ο Βενιζέλος, ούτε κανένας άλλος υπουργός της κυβέρνησης. Έτσι, επέλεξαν να εκδώσουν γραπτή ανακοίνωση με την οποία μας ενημερώνουν ότι:

  1. Το αφορολόγητο όριο μειώνεται στις 5.000 χιλιάδες ευρώ
  2. Εφαρμόζεται το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο
  3. Μειώνονται κατά 20% το ποσό των συντάξεων που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ.
  4. Ειδικά για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών και μέχρι αυτοί φτάσουν στην ηλικία των 55 ετών, θα περικοπεί κατά 40% το τμήμα της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.
  5. Εφαρμόζεται ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας με στόχο μέχρι το τέλος του 2011 να υπαχθούν σε αυτή 30.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα

Έτσι, ένας μισθωτός με ημιαπασχόληση και αμοιβή 400 ευρώ ή ένας χαμηλοσυνταξιούχος των 400 ευρώ δεν θα είναι πλέον αφορολόγητος!!! Όποιος ήταν δε πέρσι αφορολόγητος με 12000 ευρώ, θα πληρώσει με τα νέα μέτρα φόρο 700 ευρώ, αν δεχτούμε ότι ο συντελεστής θα είναι 10%.  Και ένας συνταξιούχος που έπαιρνε 1500 ευρώ θα παίρνει πλέον 1440, ενώ αν είναι κάτω των 55 θα παίρνει πλέον 1300 ευρώ.

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!! ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ! ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ!

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ! ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΑΦΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΥΓΗ!

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ!

Ο “Σώρρας” που το παίζει Σόρος, η μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής και η απάντηση της Εθνικής Τράπεζας

image

Χαμός έχει γίνει στο διαδίκτυο με δημοσιεύματα περί εταιρίας με την ονομασία ¨Ε.Ν.D” (EllasNeverDies), η οποία κατέχει μετοχές της πρώην Τράπεζας της Ανατολής που έχουν αξία 2,7 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ, και σκοπεύει να εξαγοράσει όλο το χρέος της Ελλάδας!!

Η ιστορία σύμφωνα με την Ε.Ν.D. έχει ως εξής:

Το έτος 1904 ιδρύεται στην Αθήνα η “ΤΡΑΠΕΖΑ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ” (BANQUE D’ORIENT-ORIENT BANK),το καταστατικό της οποίας δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ αρ. 277/7-12-1904).

Συνιδρυτές και συνιδιοκτήτες της Τράπεζας της Ανατολής είναι η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος και η Εθνική Τράπεζα Γερμανίας. Αρχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Ανατολής ορίζεται το ποσό των δέκα εκατομμυρίων Χρυσών Γαλλικών Φράγκων (10.000.000 χγφ). Είναι αυτονόητο ότι οι συνιδρυτές της Ανατολής έκαναν εγγραφές και πώλησαν μετοχές της νέας τράπεζας πριν καν ξεκινήσει την λειτουργία της.

Το έτος 1906 η Τράπεζα Ανατολής ξεκινά τη λειτουργία της και αμέσως προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 5.000.000 χγφ. Με συνολικό κεφάλαιο 15.000.000 χγφ αναπτύσσεται γρήγορα στη Βόρειο Ελλάδα, στη Μικρά Ασία και στην Αίγυπτο.

Το έτος 1910 κάνει νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 10.000.000 χγφ και γίνεται κυρίαρχη στη Μικρά Ασία, Αίγυπτο και όχι μόνον.

Το έτος 1925 προχωρά σε δύο νέες αυξήσεις (μία στην αρχή και μία στο τέλος του έτους) του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 5.000.000 χγφ η κάθε μία και έτσι την επόμενη χρονιά (1926) η Τράπεζα της Ανατολής βρίσκεται με κεφάλαιο 35.000.000 Χρυσά Γαλλικά Φράγκα, διαιρεμένο σε 280.000 μετοχές των 125 χγφ.

Το έτος 1932 αποφασίστηκε η συγχώνευση της Τράπεζας της Ανατολής με την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος (ΦΕΚ αρ.301/31-12-1932).

Με τη σύμβαση συγχώνευσης της Τράπεζας της Ανατολής με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος προβλέφθηκε ότι θα γίνει ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ με σκοπό τον προσδιορισμό του τιμήματος της εξαγοράς της πρώτης από τη δεύτερη, για την ακριβοδίκαιη εκτίμηση της περιουσίας της Τράπεζας της Ανατολής, ώστε να μην αδικηθούν οι μέτοχοι της Τράπεζας Ανατολής.

Η Ειδική Εκκαθάριση προβλέφθηκε να ολοκληρωθεί εντός δύο ετών με δυνατότητα παράτασης εφάπαξ ή αλληλοδιάδοχα. Δηλαδή οι τρείς Ειδικοί Εκκαθαριστές ,που είχαν ορισθεί από την Γενική Συνέλευση της Τράπεζας της Ανατολής την 1/8/1932, έπρεπε από την 1/1/1933 μέχρι την 31/12/1934 ή το αργότερο μέχρι την 31/12/1935 να ολοκληρώσουν την εκκαθάριση.

Στον όρο V της Σύμβασης Συγχώνευσης με τίτλο «Λογαριασμοί ενεργητικού και παθητικού της Τραπέζης της Ανατολής» ορίζεται ότι το ενεργητικό και παθητικό κεφάλαιο της Τράπεζας της Ανατολής μεταβιβάζονται αυτοδίκαια στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και συγχωνεύονται λογιστικά, το μεν παθητικό άμεσα στους διαφόρους λογαριασμούς του παθητικού της Εθνικής, το δε ενεργητικό όχι άμεσα στο σύνολό του αλλά προοδευτικά με την ρευστοποίησή του στην πορεία της ειδικής εκκαθάρισης, στους διαφόρους λογαριασμούς ενεργητικού της Εθνικής.

Όμως ρητά «Εξαιρούνται της τοιαύτης μεταβιβάσεως αι σχετικαί τω εταιρικώ κεφαλαίω της Τραπέζης της Ανατολής μερίδες του παθητικού (κεφάλαιον, λογαριασμός εκτιμήσεως κεφαλαίου εις φράγκα σταθεροποιημένα, κεφάλαιον αποθεματικόν τακτικόν και κεφάλαιον και κεφάλαιον αποθεματικόν έκτακτον), ως και πάν έτερον εν τώ παθητικώ στοιχείον μη αποτελούν υποχρέωσιν προς τρίτους, άτινα δεν θέλουσιν εμφανίζεσθαι εν τη περί ής ο όρος IV ειδική εκκαθαρίσει, δεδομένου ότι θέλει καταβληθή τοις μετόχοις της Τραπέζης της Ανατολής το αντίτιμον των μετοχών των υπό της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος κατά τα εν τώ όρω VIII οριζόμενα».

To ποσό που αναλογεί σε κάθε μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής είναι 298 Χρυσά Γαλλικά Φράγκα, κατατεθειμένα έντοκα με 7% από 1/1/1933. Μετά την ολοκλήρωση της Ειδικής Εκκαθάρισης έπρεπε να αποδοθεί ισόποσα και έντοκα με 7% επίσης, το αποτέλεσμα της. Τα ποσά αυτά ΔΕΝ απεδόθησαν ποτέ στους μετόχους της Τράπεζας της Ανατολής, η αξία τους δε αποτιμήθηκε στις αρχές Αυγούστου 2011 από δύο Επιφανείς Έλληνες καθηγητές Πανεπιστημίων της Αμερικής, τους κυρίους: Θεόδωρο Κ. Καρυώτη καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Maryland ΗΠΑ και Νικόλαο Κ. Γεωργαντζά καθηγητή Συστημικής Δυναμικής στο Πανεπιστήμιο Fordham Νέας Υόρκης.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι η ειδική εκκαθάριση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, οπότε διατηρείται και υφίσταται νομικά ισχυρό το δικαίωμα των μετόχων (κομιστών μετοχών) της ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, να αξιώσουν την εκκρεμή και μη εισέτι διενεργηθείσα απόδοση του τιμήματος εξαγοράς των μετοχών των ως προβλέπεται διαδικαστικά από την σύμβαση συγχώνευσης.

Η εταιρία κατέχει 4 αξιόγραφα που θωρήθηκαν σε αυτήν από τον μέχρι πρότινος κάτοχό τους κο Σώρρο. Τα αξιόγραφα αυτά είναι μετοχές ονομαστικής αξίας 125 Χρυσών Γαλλικών Φράγκων της Τράπεζας της Ανατολής, που εκδόθηκαν το έτος 1906 και το έτος 1910, η οποία συγχωνεύτηκε με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος το 1932. Ο δωρητής δε, κατέθεσε και δήλωση Φόρου Δωρεάς στις 25-08-2011 με αριθμό πρωτοκόλλου 20459. Ο φόρος που αναλογεί σε αυτή την δωρεά είναι 3.572.959.579,71 ευρώ!

Έτσι, η Ε.Ν.D. αξιώνει από την Εθνική Τράπεζα ποσό 2.7 τρις ευρώ, τα οποία θα διαθέσει για την εξόφληση του χρέους της Ελλάδας.

Η απάντηση της Εθνικής Τράπεζας:

«Ανύπαρκτο θέμα» χαρακτηρίζει τα περί απαιτήσεων «μετόχων της Τράπεζας της Ανατολής» σε βάρος της Εθνικής, ο τραπεζικός όμιλος με σημερινή του ανακοίνωση.
Αναλυτικά όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση:
«Με αφορμή την πρόσφατη ανακίνηση, για μια ακόμη φορά, ενός ανύπαρκτου θέματος περί απαιτήσεων «μετόχων της Τράπεζας της Ανατολής» σε βάρος της Εθνικής, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος διευκρινίζει τα εξής:
Το έτος 1932 υπεγράφη σύμβαση συγχώνευσης δι’ εξαγοράς της Τράπεζας Ανατολής από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Η σύμβαση αυτή εγκρίθηκε με την υπουργική απόφαση 72186/5-11-1932.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της σύμβασης συγχώνευσης (η οποία είχε εγκριθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων των δύο τραπεζών), η Εθνική Τράπεζα ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλει στους μετόχους της Τράπεζας Ανατολής ως τίμημα εξαγοράς το ποσό των 200 δραχμών (και όχι σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα) ανά μετοχή.
Από το ποσό αυτό, οι 50 δρχ. ήταν το τίμημα εξαγοράς της πελατείας της Τράπεζας της Ανατολής (goodwill) και οι 150 δρχ. ήταν προκαταβολή έναντι του προϊόντος της ειδικής εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής.
Η ειδική εκκαθάριση ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο 1936 και το αποτέλεσμά της όχι μόνο δεν κάλυψε τις προκαταβληθείσες 150 δρχ. ανά μετοχή, αλλά άφησε και υψηλόποσο «άνοιγμα» σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας.
Έτσι, πέραν των αρχικώς καταβληθεισών 200 δρχ. ανά μετοχή, καμία άλλη καταβολή δεν έγινε, ούτε θα γινόταν στο μέλλον προς τους τέως μετόχους Τράπεζας της Ανατολής (άρθρα VI και VIII σύμβασης συγχώνευσης).
Συνακόλουθα, μετά την εξαγορά, όλες οι μετοχές της Τράπεζας Ανατολής ακυρώθηκαν και οι όποιοι νόμιμοι δικαιούχοι τους είχαν πλέον μόνο χρηματική απαίτηση από την ΕΤΕ, να λάβουν το ανωτέρω τίμημα των 200 δρχ. ανά μετοχή.
Αυτές οι απαιτήσεις, όπως και κάθε άλλη χρηματική απαίτηση, υπήχθησαν στο καθεστώς του Ν.18/1944 (Νόμος Σβώλου), με τον οποίο ορίστηκε σχέση ανταλλαγής 1 νέας δρχ. για κάθε 50 δισ. προϋφιστάμενες δραχμές και, έτσι, ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν. Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση οι απαιτήσεις εκείνες έχουν παραγραφτεί.
Για όλα τα ανωτέρω (την ακύρωση των εν λόγω τίτλων από έτους 1932 και την εντεύθεν έλλειψη οποιασδήποτε αξίωσης κατά της Τράπεζάς μας) έχει επανειλημμένα ενημερωθεί εγγράφως από την Τράπεζα ο ενδιαφερόμενος κ. Σώρρας και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του. Επίσης, σχετική απάντηση έχει δοθεί σε ερώτημα της ΔΟΥ Πατρών».

Το σχόλιό μου:

Μάλλον ο κος Σώρρας πήγε να το παίξει Σόρος, δηλαδή πολυεκατομμυριούχος ! Και το όλο θέμα μοιάζει με το επιθυμητό ωραίο ευτυχισμένο τέλος του παραμυθιού , στο οποίο η ωραία πριγκίπισσα σώζεται από το πανέμορφο πριγκιπόπουλο! Μόνο που η Ελλάδα πλέον δεν είναι πριγκίπισσα, ο Σώρρας δεν είναι πριγκιπόπουλο, και η Εθνική Τράπεζα σίγουρα δεν έχει 2,7 τρις ευρώ!

Το όλο θέμα δημιουργεί φρούδες ελπίδες σε πολύ κόσμο που δεν αντέχει άλλο την πίεση και την εξαθλίωση, και ψάχνει τον από μηχανής θεό που θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο! Και αυτό πρέπει να σταματήσει. Και η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας νομίζω το κλείνει το ζήτημα.

Ακόμα όμως και άδικο να έχει η Εθνική, υπάρχει περίπτωση το Τραπεζικό Σύστημα, που αυτή τη στιγμή ελέγχει κυβερνήσεις, να επιτρέψει να κερδίσει την υπόθεση η Ε.Ν.D. ;

Πρόσκληση σε ανοιχτή συνέλευση από τους “Πολίτες κατά του χρέους”

image

Με το ερώτημα “Αν όχι τώρα, πότε;” , οι “Πολίτες κατά του Χρέους” επιχειρούν να αφυπνίσουν την κοινωνία του Ηρακλείου σε ένα αγώνα  για την ανατροπή των σκληρών μέτρων της κυβέρνησης και της Τρόικας.

Στα πλαίσια αυτά, διοργανώνουν Ανοιχτή Συνέλευση 
την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στο Πολύκεντρο Νεολαίας, στις 8 το βράδυ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:

Καλούμε όλους τους πολίτες, εργαζόμενους, φοιτητές, άνεργους, συνταξιούχους, επαγγελματίες, όλους αυτούς που πλήττονται από τα νέα μέτρα για να συντονίσουμε τη δράση μας.

Οργανώνουμε την πάλη μας για την ανατροπή των σκληρών μέτρων, για την ανατροπή της κυβέρνησης και της Τρόικας.

Παλεύουμε ενάντια στις 200.000 απολύσεις, στα νέα τσεκούρια σε μισθούς και συντάξεις, στη σχεδιαζόμενη μείωση του αφορολόγητου στις 4.000, στο χαράτσι στα ακίνητα μέχρι το 2014, στις συνεχείς έκτακτες εισφορές.

Δεν αντέχουμε άλλο, δε χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε.”

“Κρίσιμη η αποψινή γενική συνέλευση”, λέει η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Μαθητών Ν.Ηρακλείου

image "Είναι η πρώτη φορά μεταπολεμικά, που ξεκινά η σχολική χρονιά χωρίς βιβλία", αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Μαθητών Ν.Ηρακλείου, που μας καλεί στην αποψινή - κρίσιμη - λαϊκή συνέλευση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Καθημερινά η Ελληνική οικογένεια βουλιάζει στη φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει να κόβει μισθούς, συντάξεις, φάρμακα, εξετάσεις κ.λ.π., φορολογώντας τη φτώχεια και την απόγνωσή μας, ενισχύοντας τις τράπεζες και τις πολυεθνικές.

Μην ξεχνάτε ότι η εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας, η κατάργηση του δημόσιου τομέα, οι εφεδρείες, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και όλα αυτά τα μέτρα που περνάνε, είναι πρόγραμμα των κυβερνήσεων των τελευταίων 30 ετών οι οποίες έκαναν κατάχρηση της εξουσίας.

H μεταρρύθμιση της κυβέρνησης για την παιδεία σημαίνει:

2.000 σχολεία λιγότερα - 30αρια τμήματα - 20.000 εκπαιδευτικά κενά - σχολεία χωρίς καθαρίστριες και με χρέη απέναντι τους – 2η ξένη γλώσσα στον αέρα - σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα - η μεταφορά των μαθητών στον αέρα – μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία χωρίς σίτιση - σχολεία ειδικής αγωγής χωρίς εκπαιδευτικούς και επιστημονικό προσωπικό - ενοικιαζόμενοι εκπαιδευτικοί - διαφοροποιημένα προγράμματα στην ευθύνη των δήμων ανάλογα με τις ανάγκες της τοπικής αγοράς - σχολείο με υποχρηματοδότηση, «αυτόνομο», «αποκεντρωμένο», «ανοιχτό» στις επιχειρήσεις, στους χορηγούς, στις ΜΚΟ-σχολείο που ξεκινάει δε χωρίς βιβλία, με φωτοτυπίες και dvd και αύριο ίσως και χωρίς εκπαιδευτικούς. Όμως τα ιδιωτικά σχολεία, τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι είναι γεμάτοι με σχολικά βιβλία, τυχαίο;

Ζητάμε:

α) Να μαζέψουν τα βιβλία από την αγορά και με την ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας να τα μοιράσουν στα δημόσια σχολεία.

β) Κανείς  γονιός να μην υποκύψει στην λογική να καλύψει ατομικά τις ανάγκες των παιδιών του σε βιβλία.

γ) Να σταματήσουν τώρα την κατάργηση του οργανισμού εκδόσεων διδακτικών βιβλίων (ΟΕΔΒ) και του οργανισμού σχολικών κτηρίων (ΟΣΚ).

Παλεύουμε για:

  1. Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά εκπαιδευτικών με μαζικούς διορισμούς, μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται ως ωρομίσθιοι, αναπληρωτές ή με όποια άλλη σχέση εργασίας.
  2. Να έρθουν άμεσα όλα τα βιβλία στα σχολεία με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας. 
  3. Να διευθετηθεί το πρόβλημα της 2ης ξένης γλώσσας.
  4. Να λειτουργούν τμήματα μαθημάτων επιλογής στο Λύκειο με ανεξαρτήτου αριθμού μαθητών.  
  5. Ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών με την ευθύνη του υπ. Παιδείας.
  6. Να λειτουργούν τα τμήματα με 20 μαθητές.
  7. Καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού από νομό σε νομό - οργανικές θέσεις για όλους.
  8. Να προσληφθεί αμεσα το εκπαιδευτικό  προσωπικό  (ειδικοτήτων και γενικών  μαθημάτων)  και να  διασφαλιστεί η μεταφορά και η σίτιση στα καλλιτεχνικά και μουσικά σχολεία.
  9. Κάλυψη των κενών με εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ - ΕΒΠ στα σχολεία Ειδικής Αγωγής – Εκπαίδευσης.
  10. Πλήρη χρηματοδότηση των σχολείων για κάλυψη των λειτουργικών αναγκών   (Δωρεάν πετρέλαιο και ρεύμα στα σχολεία κ.λ.π.).
  11. Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή.
  12. Δημόσιο δωρεάν δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο, χωρίς ταξικές και φυλετικές διακρίσεις
  13. Δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές και Ανώτατη Εκπαίδευση
  14. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους.
  15. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των εκπαιδευτικών για τη λειτουργία του σχολείου.

Καλούμε,

τους γονείς σε ευρεία συνάντηση για να επικαιροποιήσουμε την αντίδραση μας σε όλα όσα μας απειλούν!

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 6:00 μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου-Καπετανάκειου".

24ωρη απεργία οι δάσκαλοι, 4ωρη στάση εργασίας στους δήμους αύριο 22-9

image

image

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ. Εκδηλώσεις στο Ηράκλειο

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΕΔΩ!

image

Με σύνθημά τους τη φράση «Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο», επιστημονικές ενώσεις και ενώσεις ασθενών που ασχολούνται με τη νόσο Alzheimer γιορτάζουν και φέτος σε ολόκληρο τον κόσμο την Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου, θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν το κοινό για την ασθένεια αυτή και τις συνέπειές της.

Η νόσος Alzheimer είναι μια εκφυλιστική νόσος του εγκεφάλου και χαρακτηρίζεται από προοδευτική έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, όπως της μνήμης, σκέψης, αντίληψης, υπολογισμού, γλώσσας, ικανότητας μάθησης και κρίσης.

Τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της αύξησης του μέσου όρου ζωής αλλά και της ευαισθητοποίησης προς τα συμπτώματά της, η διάγνωση της νόσου εμφανίζει σημαντική αύξηση. Σήμερα, πάσχουν από Alzheimer 160.000 άνθρωποι στην Ελλάδα, 6.000.000 στην Ευρώπη και 26.000.000 σ' όλο τον κόσμο. H νόσος εκδηλώνεται συνήθως σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, ενώ είναι πολύ σπάνια σε ηλικίες μικρότερες των 50 ετών.

Η νόσος περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1906, από τον Alois Alzheimer και έκτοτε η επιστημονική κοινότητα καταβάλει προσπάθειες για να βρεθεί ριζική θεραπεία. Αν και κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί εφικτό μέχρι στιγμής, μεγάλη πρόοδος έχει σημειωθεί στη διάγνωση της νόσου σε πολύ αρχικά στάδια και, συνεπακόλουθα, στην καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της.

Άνοια και Alzheimer

Με τον όρο άνοια εννοούμε την έκπτωση των νοητικών ικανοτήτων του ατόμου: της μνήμης, της κρίσης, του λόγου, της προσωπικότητας αλλά και της καθημερινής λειτουργικότητας. Επιπλέον, οι ασθενείς που πάσχουν από άνοια χαρακτηρίζονται από ανικανότητα συγχρονισμένων κινήσεων παρά την ακεραιότητα κινητικών λειτουργιών, αδυναμία αναγνώρισης αντικειμένων και διαταραχές στην ικανότητα εκτέλεσης λειτουργιών όπως ο σχεδιασμός, οι αριθμητικές πράξεις κ.α.

Άνοια μπορούν να προκαλέσουν τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, μεγάλα και μικρά, οι όγκοι του εγκεφάλου, το AIDS, διάφορες εγκεφαλίτιδες, μεταβολικά νοσήματα, νοσήματα του θυρεοειδούς, διάφορα φάρμακα κ.ά.   Όμως, η νόσος Alzheimer αποτελεί τη συχνότερη μορφή άνοιας (60% του συνόλου).

(πηγή των παραπάνω: healthview.gr)

Mε την ευκαιρία του εορτασμού της  Παγκόσμιας Ημέρας Alzheimer στις 21 Σεπτεμβρίου, η Εταιρεία Nόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Ν. Ηρακλείου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» προγραμματίζει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1. Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011  και ώρα 19:30 στην αίθουσα «Καστελάκη» του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου διάλεξη με θέμα: «Το υπαρξιακό κενό του συγχρόνου ανθρώπου» και Ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης κ.  Γεώργιο Κρασανάκη.

2. Από Τετάρτη 21 έως Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011 διάφορες ενημερωτικές εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού, μέσω του ημερησίου τύπου, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης.

3. Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Παναγίας Μπεντεβή

Η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών Ν. Ηρακλείου «Αλληλεγγύη» σε συνεργασία με το 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα οργανώνει εκδήλωση για τους κατοίκους της περιοχής και κάθε ενδιαφερόμενο με θέμα: Alzheimer – Διατροφή και Τρίτη Ηλικία

4. Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 Προκατασκευασμένα κτήρια του Πανεπιστημίου Κρήτης στην λεωφόρο Κνωσού

Πανηγυρική συνάντηση στους χώρους που έχουν παραχωρηθεί από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην Εταιρεία, για την δημιουργία Κέντρου Ημέρας των ασθενών με νόσο Alzheimer.

Προσκεκλημένοι: περιπατητικοί ασθενείς και οικογένειές τους, μέλη της Εταιρείας, περιθάλποντες, φίλοι και εθελοντές.

Επίσημοι προσκεκλημένοι: Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, ο Περιφερειάρχης, ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, εκπρόσωποι του Δήμου και της Εκκλησίας και άλλες αρχές του τόπου.

5. Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 απόγευμα

Συμμετοχή της Εταιρείας ν. Alzheimer και συναφών διαταραχών Ν. Ηρακλείου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», στην πορεία που διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου, μετά από πρωτοβουλία της 1ης Δημοτικής Κοινότητας για την κοινή δράση κατά της βίας. Η πορεία θα διασχίσει την πόλη του Ηρακλείου.

6. Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011 πρωί

Ανοικτό Ιατρείο για το κοινό, συνεργασία με Παθολογική Κλινική ΠΑΓΝΗ – Γηριατρικό Ιατρείο.

7. Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011 απόγευμα

Ενημερωτική εκδήλωση για τη νόσο Alzheimer σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

Εκβιαστικά σενάρια για εσωτερική στάση πληρωμών, την ιδία ημέρα που ξεχρεώνουμε εξωτερικούς πιστωτές!

Έχουν οργιάσει και πάλι τις 2 τελευταίες ημέρες οι φήμες για τα επερχόμενα νέα μέτρα. Τα κυριότερα επιγραμματικά είναι:

  1. "Ψαλίδισμα" μισθών 20% στο Δημόσιο
  2. Ειδική εισφορά έως 20% σε συντάξεις άνω των 800 ευρώ
  3. Μείωση αφορολογήτου στις 4.000 ευρώ
  4. Άμεση εξίσωση φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης
  5. Στην εφεδρεία 50.000 υπάλληλοι εντός του 2011
  6. Μειώνεται έως 15% το εφάπαξ σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ
  7. Μπλόκο στη συνταξιοδότηση σε όσους είναι κάτω των 55 ετών
  8. Απολύσεις συμβασιούχων ορισμένου, αλλά και αορίστου χρόνου
  9. Καθυστέρηση 15 ημερών της μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων
  10. Μεταφορά τον Ιανουάριο του δώρου Χριστουγέννων

imageΕίναι φανερό ότι κυβέρνηση και Τρόικα θεωρούν ότι μείωση των δημοσίων δαπανών σημαίνει αυτόματα μείωση μισθών και συντάξεων, και μόνο αυτό. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Το μισθολογικό κόστος είναι το ένα σκέλος. Το άλλο είναι οι κάθε λογής προμήθειες του δημοσίου, τα λειτουργικά έξοδα, τα έξοδα παράστασης των κάθε λογής εκλεγμένων (βουλευτών ,  δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων) και διορισμένων (γενικοί γραμματείς και διευθυντές οργανισμών, ) που είναι αφορολόγητα και αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των αποδοχών τους, και διάφορα άλλα. Ακόμα όμως και το μισθολογικό κόστος επιβαρύνεται από τους μισθούς και τις υπερωρίες και τα νυχτερινά των μετακλητών υπαλλήλων, που ο κάθε εκλεγμένος έχει στη διάθεσή του είτε για προστασία είτε για τη λειτουργία του γραφείου του, και υποτίθεται ότι δουλεύουν μέρα-νύχτα και Σαββατοκύριακα. Γιατί δε γίνεται μείωση του αριθμού αυτών των υπαλλήλων;

Ο εκβιασμός για να δεχτεί ο δημόσιος υπάλληλος και ο συνταξιούχος τη νέα βάναυση περικοπή στο εισόδημά του είναι προφανής: Αν δεν πάρουμε την 6η δόση, δεν θα έχουμε για μισθούς και συντάξεις. Ή αν καθυστερήσει η καταβολή της, οι μισθοί και οι συντάξεις, καθώς και το δώρο Χριστουγέννων (ο θεός να το κάνει δώρο) θα καταβληθούν με καθυστέρηση 15 ημερών και 1 μήνα αντίστοιχα! Γι’ αυτό δεχτείτε μια περικοπή 20% χωρίς αντίδραση…

Γιατί όμως κύριοι δε θα πληρώσετε μισθούς και συντάξεις αν καθυστερήσει ή δεν καταβληθεί η 6η δόση; Γιατί επιλέγετε στάση πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας και όχι στους δανειστές, δηλαδή κατά κύριο λόγο στις τράπεζες του εξωτερικού; Την ίδια ημέρα που διαρρεύσατε όλα αυτά τα εκβιαστικά σενάρια (την Τρίτη 20/9),  πληρώσατε 769 εκατ. ευρώ σε τοκομερίδια ομολόγων που έληξαν!!! Γιατί δεν κρατήσατε αυτά τα χρήματα για να πληρώσετε συντάξεις και μισθούς, αφού εκτιμάτε ότι δε φτάνουν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας;

Όλα με σχέδιο γίνονται λοιπόν… Και καθόλου τυχαία. Και το επικοινωνιακό παιχνίδι με τα εκβιαστικά διλλήματα το έχει καταλάβει πλέον ο κόσμος, και έχει αρχίσει να μην τσιμπάει. Και μια από τις πολλές, σύντομα, εκτιμώ ότι η κυβέρνηση θα πάρει την πρώτη απάντηση στο δίλημμα χρεοκοπία ή εξαθλίωση. Και τότε θα μείνει εκτεθειμένη απέναντι στους εντολείς της…

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

“Πολίτες κατά του Χρέους” η νέα πρωτοβουλία που ξεκίνησε στο Ηράκλειο

Μια νέα πρωτοβουλία που γεννήθηκε στις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων τους προηγούμενους μήνες, και συγκροτήθηκε σε “κίνημα”, παρουσιάστηκε χτες βράδυ στο πολύκεντρο νεολαίας του δήμου Ηρακλείου. Και το όνομα αυτού: “Πολίτες κατά του Χρέους”.

Στην ιδρυτική τους διακήρυξη που μπορείτε να διαβάσετε στο ιστολόγιο του κινήματος, αναφέρεται: “Όλοι εμείς που υπογράφουμε τούτο το κείμενο συναντηθήκαμε στις πλατείες και στους δρόμους. Βιώσαμε τον πλούσιο και βαθύ λαϊκό ριζοσπαστισμό. Ανταμώσαμε στο  κίνημα των Αγανακτισμένων. Δώσαμε το «παρόν» σε συνελεύσεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις και τις κάθε μορφής κινητοποιήσεις. Για  την απόσυρση των προγραμμάτων λιτότητας, των μνημονίων, κατά της υπερχρέωσης της χώρας. Για την προστασία της εργασίας και των κοινωνικών κατακτήσεων.  Την περιφρούρηση των δημοκρατικών θεσμών. Σήμερα συνεχίζουμε. Με ένα ισχυρό, πολύχρωμο, μαχητικό και ελπιδοφόρο αντιμνημονιακό κίνημα. Νιώθουμε  πως πρέπει να δυναμώσει. Να γίνει πιο  οργανωμένο και αποτελεσματικό.  Για να στεριώσει το κοινωνικό, το λαϊκό μέτωπο της αντίστασης. Να διαμορφωθεί η νέα κοινωνική πλειοψηφία της  προοπτικής. Σε τούτη την προσπάθεια χωράει κάθε πολίτης που ονειρεύεται την άλλη κοινωνία. Της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της ασφάλειας και της ανάπτυξης. Καθένας  που συνθλίβεται από τα  μνημόνια, τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους εφιάλτες, την απίστευτη ασυλία στην πολιτική διαφθορά. Που αντιλαμβάνεται την κρίση αντιπροσώπευσης, την καταρράκωση της δημοκρατίας. Που υφίσταται τον κρατικό αυταρχισμό, την αστυνομική βία, την ιδεολογική τρομοκρατία των ΜΜΕ. Που στενάζει με τα επαναλαμβανόμενα εκβιαστικά   διλλήματα. Που τρομάζει μπρος στα νέα δεινά που του επιφυλάσσουν και θέλει να αντισταθεί.  Που αντιδρά στη γενικευμένη εκποίηση της χώρας”.

Στη χτεσινή συνέντευξη τύπου, και σχολιάζοντας την επικαιρότητα, τα μέλη της πρωτοβουλίας τόνισαν πως η αντισυνταγματική επιβολή ειδικού τέλους ακινήτων στο λογαριασμό της ΔΕΗ είναι «η κλωστή που θα τραβηχτεί για να ξηλώσει ολόκληρη την αντιλαϊκή πολιτική  της κυβέρνησης και της Τρόικας» επισημαίνοντας πως αυτή την περίοδο οργανώνονται αντιδράσεις πολιτών στο νέο χαράτσι, ενώ ήδη συντονίζεται Ομάδα Νομικής Βοήθειας  για την υποστήριξη συνολικής αντίδρασης, ενδεχομένως μέσω μαζικών προσφυγών κατά του συγκεκριμένου μέτρου.

image Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των «Πολιτών κατά του Χρέους» που πήραν το λόγο τόνισαν  πως κεντρικός τους στόχος είναι «Να φύγει η τρόικα και κάθε κυβέρνηση που εφαρμόζει ή θα εφαρμόσει αντιλαϊκή πολιτική".

Ο Αντώνης Βασιλείου τόνισε πως «το κομμάτι του πληθυσμού που τάσσεται κατά του Μνημονίου είναι πλειοψηφία στην ελληνική κοινωνία, άσχετα από τον πολιτικό χώρο που εντάσσεται ο καθένας και πως στόχος είναι η ανατροπή των δυνάμεων που στηρίζουν το μνημόνιο στη Βουλή».

Η Κλειώ Δερμιτζάκη τόνισε πως αυτά τα μέτρα δεν έχουν τέλος, καθημερινά θα έρχονται και καινούρια. Όπως δήλωσε «η κίνησή μας κρατά το σημαντικότερο από τα αιτήματα που έβαλαν οι Πλατείες το προηγούμενο διάστημα και αυτό είναι "Να φύγουν".  Αυτή είναι η μόνη λύση για να δούμε άσπρη μέρα».

Τέλος, ο Γιώργος Γκούφας είπε πως οι «Πολίτες κατά του Χρέους» ζητούν από όσους αντιτίθενται στο Μνημόνιο να πυκνώσουν τις γραμμές της πρωτοβουλίας χωρίς κομματικές ταυτότητες. «Να προλάβουμε το τσουνάμι των νέων μέτρων, να πάρουμε πίσω τη χαμένη μας αξιοπρέπεια, τις συντάξεις, τα όνειρα και το χαμόγελό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Οι «Πολίτες κατά του Χρέους» απευθύνουν κάλεσμα στους Ηρακλειώτες για την επόμενη ανοιχτή τους συνέλευση στο Πολύκεντρο, την προσεχή Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, με στόχο το σχεδιασμό των πρώτων δράσεών τους.

Το βίντεο είναι από το cretalive

Δ.Τ: Αποφάσεις ΔΣ συλλόγου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19/09 Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου. Συζητήθηκαν αρκετά θέματα επικαιρότητας και το ΔΣ πήρε μία σειρά αποφάσεων για την κίνηση του συλλόγου το επόμενο διάστημα. Πιο συγκεκριμένα :

  • Για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Πρόκειται για μια κοροϊδία όπου το κράτος θα παρανομήσει δίνοντας μισθούς κατά πολύ μικρότερους από τη ΣΣΕ της ΓΣΕΕ σε 5μηνες συμβάσεις μέσω τρίτων , ιδιωτικών ΜΚΟ. Θα έχουμε δηλαδή ενοικίαση εργαζομένων από ιδιωτικές εταιρίες για να καλυφθούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημόσιου τομέα. Εκμεταλλευόμενοι το σχεδόν ένα εκατομμύριο άνεργους της χώρας, πάνε να δημιουργήσουν μια καινούρια κατηγορία ευέλικτου δυναμικού προσωπικού όπου δεν θα δικαιούται επίδομα ανεργίας μετά το πέρας της 5μηνης σύμβασης ενώ θα πληρώνεται από μη κρατικούς φορείς για να μην μπορεί κανείς να διεκδικήσει μονιμότητα όταν λήξει το συμφωνημένο διάστημα εργασίας του. Ακόμα , οι προσλήψεις θα γίνονται με αδιαφανείς διαδικασίες αναπαράγοντας το παλιό , δοκιμασμένο σύστημα του ρουσφετιού ενώ και οι ΜΚΟ που θα αναλάβουν την πληρωμή του προσωπικού θα εισπράξουν μεγάλα ποσά για τη διαμεσολάβηση τους. Το ΔΣ του συλλόγου, αντιλαμβανόμενο τις δοκιμασίες που περνάει ο κόσμος του Ηρακλείου και ιδιαίτερα το ευάλωτο τμήμα των άνεργων , τους καλεί να ενημερωθούν για όλες τις παγίδες και τους κινδύνους που κρύβουν αυτού του τύπου οι συμβάσεις και να είναι πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις τους για εξεύρεση εργασίας. Ο σύλλογος την επόμενη περίοδο, θα προβεί σε σειρά ενεργειών για την ενημέρωση του εργατικού δυναμικού της πόλης.

  • Για το χαράτσι του τέλους ακινήτων. Πριν από το καλοκαίρι , υπήρχε πανελλαδικά θέμα με τους εκατοντάδες χιλιάδες απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Στα βασικά αιτήματα του συλλόγου είναι και η μείωση των εισφορών στις ΔΕΚΟ για τους άνεργους και χαμηλοεισοδηματίες. Παρ'όλ'αυτά , η κυβέρνηση , σα να είναι από άλλη χώρα, αποφάσισε το έκτακτο τέλος ακινήτων. Ο σύλλογος καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 21/09 στην Α' ΔΟΥ στις 11.00 για να βροντοφωνάξουμε ότι δεν έχουμε – δεν πληρώνουμε – δεν υπακούμε στις εντολές των γερμανών τοποτηρητών και των ντόπιων εντολοδόχων τους. Επίσης, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας και σε καταστήματα ΔΕΗ.

  • Αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας για να αποκτήσει τεχνογνωσία ο σύλλογος πάνω σε θέματα υγειονομικής περίθαλψης για τους άνεργους κλπ ανασφάλιστους της πόλης. Δυστυχώς, ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού δεν υπάγεται στη δωρεάν υγειονομική κάλυψη και ακόμα χειρότερα , με τα συνεχώς εντεινόμενα μέτρα φτωχοποίησης της κοινωνίας , αυτό το κομμάτι θα αυξάνεται συνέχεια.

  • Για το θέμα της έδρας και της αίθουσας του συλλόγου. Ο σύλλογος θα προχωρήσει σε εντατικότερες ενέργειες για να πιέσει τους ντόπιους φορείς για να παραχωρηθεί δωρεάν χώρος για να στεγάσει τις ανάγκες του συλλόγου. Καθημερινά πλέον δεχόμαστε δεκάδες τηλέφωνα από άνεργους του Ηρακλείου που θέλουν να έρθουν σε επαφή μαζί μας και το θέμα της αίθουσας του συλλόγου για πολιτιστικές – ενημερωτικές εκδηλώσεις κρίνεται ως μεγάλης βαρύτητας. Μέχρι να λυθεί αυτό το ζήτημα δεχόμαστε κόσμο στο γραφείο που μας έχει παραχωρήσει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου κάθε Τρίτη και Πέμπτη , 11.00 με 13.00 στον πρώτο όροφο του κτιρίου.

  • Το ΔΣ του συλλόγου ευχαριστεί θερμά το ΓΣ Εργοτέλης για τη παραχώρηση 20 προσκλήσεων για τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19/09 με έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Ελπίζουμε από αυτή την κίνηση να παραδειγματιστούν και άλλοι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς που διοργανώνουν συναυλίες και είτε να θεσπιστεί ειδικό εισιτήριο για άνεργους , είτε να δίνουν δωρεάν προσκλήσεις στο σύλλογο.

Σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6981639802(πρόεδρος), 6942052685(γραμματέας)

mail : anergoi.ira@gmail.com

Έτσι θα ζούμε αν δεν πληρώσουμε το χαράτσι για τα ακίνητα και μας κόψουν το ρεύμα (βίντεο)!

Κι όμως, υπάρχει τρόπος! Για όλους εμάς που νομίζουμε ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, που αναρωτιόμαστε πως θα περάσουμε το χειμώνα, αφού θα μας κόψουν το ρεύμα μιας και δεν μπορούμε να πληρώσουμε το λογαριασμό της ΔΕΗ που συμπεριλαμβάνει το έκτακτο τέλος  ρευματοδοτούμενων ακινήτων,  υπάρχει λύση!

Πέρα από τα τζάκια που θα πάρουν κυριολεκτικά φωτιά για θέρμανση και φωτισμό, ιδού η λύση στο πλύσιμο των ρούχων! Παράλληλα, αφού δε θα έχουμε χρήματα για ρούχα, μπορούμε να πλέξουμε για τα παιδιά μας πολύ ωραία πουλόβερ και κασκόλ!

Έ ρε που καταντήσαμε!!!

Να δείτε που στο τέλος θα επιβαρυνθούν μόνο οι οικίες με το τέλος ακινήτων!!

image Μία – μία επαγγελματική κατηγορία άρχισαν να εξαιρούνται από την επιβολή του έκτακτου τέλους ακινήτων!!!

Στην αρχική τροπολογία υπήρχε εξαίρεση για του χώρους θρησκευτικής λατρείας, τους χώρους άθλησης, τα κρατικά φυσικά ακίνητα, τα ακίνητα ξένων κρατών (αλήθεια γιατί αυτά να μην πληρώσουν;), οι χώροι “σταυλισμού” ζώων, τα ακίνητα των ΜΚΟ…

Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι από το ειδικός αυτό έκτακτο τέλος εξαιρούνται οι βιομηχανίες…. Μετά ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, είπε ότι και τα ξενοδοχεία εξαιρούνται, γιατί «αποτελούν εξαγωγική δραστηριότητα»!!!

Τώρα μόλις διαβάζω ότι ο δικός μας Ηρακλειώτης βουλευτής Κεγκέρογλου, διαβιβάζει στη βουλή την επιστολή της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων-Δωματίων Νομού Ηρακλείου, με την οποία ζητάει την εξαίρεση και των ενοικιαζόμενων δωματίων από το ειδικό τέλος!!!

ΚΑΙ ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ “ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ”; ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΙΕΣ;

Εξάλλου, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, το τέλος αυτό μπαίνει “ως ασφάλιστρο κινδύνου”, “για να διασφαλιστεί ότι και πάλι τα ακίνητά μας θα έχουν αξία”. Αυτό δεν ισχύει για τα ξενοδοχεία και τις βιοτεχνίες; Θα έχει την ίδια αξία ένα ξενοδοχείο αν χρεοκοπήσουμε; ΟΧΙ φυσικά! Τότε γιατί να εξαιρεθεί αυτό, ή το κτίριο του κάθε βιομήχανου, και όχι η πρώτη κατοικία του κοσμάκη;

Ή όλοι, οι κανείς κύριοι… Και με αυτά που κάνετε, εσείς επιλέγετε το “ΚΑΝΕΙΣ”! Γιατί αν δεν πληρώσει ο μεγαλοξενοδόχος και ο μεγαλοβιομήχανος, μην περιμένετε από το μισθωτό και το συνταξιούχο να τρέξει με τα χρήματα στο χέρι!!

Αυτό δεν είναι “opengov”… Κάπως αλλιώς μάθαμε στο σχολείο ότι λέγεται…

Η παρακάτω σελίδα είναι η τελευταία της αιτιολογικής έκθεσης που συνέταξε το Υπουργείο Οικονομικών και συνοδεύει την τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή για την επιβολή του “έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών”, όπως είναι η πλήρης ονομασία αυτού που ο κόσμος μονολεκτικά λέει “χαράτσι”.

Σε αυτήν φαίνεται καθαρά ότι η κυβέρνηση “αποφάσισε και διέταξε” την επιβολή αυτού του φόρου, χωρίς κανένα απολύτως κοινωνικό διάλογο και καμία απολύτως  διαβούλευση με κοινωνικούς φορείς!

aitiologik;h xaratsi

Όλα αυτά που μας λέγανε για “open goverment”, για ανοικτή διακυβέρνηση δηλαδή, για διαβούλευση, για συμμετοχή του κόσμου και προτάσεις των πολιτών μέσω του διαδικτύου σε κάθε τύπου νομοθετική ρύθμιση, γίνανε καπνός σε μια νύχτα!!!

Με συγχωρείτε κύριε Παπανδρέου, αλλά αυτό δε λέγεται “opengov”… Κάπως αλλιώς έμαθα στο σχολείο ότι το λένε (ξέρετε, τότε που ακόμα είχαμε βιβλία στα σχολεία)… Απλά δεν περίμενα ότι θα το ξαναζούσε η χώρα μου τόσο σύντομα…

Χαμός κατά του κεφαλικού φόρου του ΠΑΣΟΚ!

Ακολουθούν δελτία τύπου από διάφορους φορείς και οργανώσεις για τον κεφαλικό φόρο που καλούμαστε να πληρώσουμε αυτή την εποχή:

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου καλεί όλους τους συνταξιούχους να μετατρέψουν τη δικαιολογημένη οργή που νιώθουν, καθώς φτάνουν στα σπίτια τους τα επαίσχυντα χαράτσια, σε οργανωμένη άρνηση πληρωμής τους.

"Η άρνηση πληρωμής είναι νόμιμη πράξη για τις λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια.

Καλούμε τους συνταξιούχους να φέρνουν σε φωτοαντίγραφο το νέο αυτό χαράτσι και οργανωμένα να τα καταθέσουμε στις Εφορίες ώστε να επιστραφούν στην κυβέρνηση.

Κανένας δεν πρέπει να φοβηθεί και να σκύψει το κεφάλι. Πρέπει η αγανάκτηση να εκφραστεί με πρακτικό και οργανωμένο τρόπο, αγωνιστικά η λαϊκή απάντηση  στους φόρους που πνίγουν το λαό, στα άγρια μέτρα που τον καταδικάζουν οριστικά στη φτώχεια και στην ανασφάλεια.

Το σωματείο θα είναι ανοιχτό Δεύτερα - Τετάρτη - Παρασκευή  9 με 11:30 το πρωί "

  • Νομική προστασία

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης αναφέρει:

«Συναντηθήκαμε με το Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου προκειμένου να ζητήσουμε τη νομική του στήριξη και συμμετοχή του στη λειτουργία ενός δικτύου για τη στήριξη των πολιτών που αδυνατούν ή αρνούνται για σημαντικούς λόγους να πληρώσουν τα νέα χαράτσια των ακινήτων, την έκτακτη εισφορά, τις περικοπές εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο.

Τα νέα μέτρα μαζί με τον  εκβιαστικό νέο κεφαλικό φόρο αποτελούν νέα αρχή άλλων πιο σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων που θα βυθίσουν τον ελληνικό λαό στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση.

Θα στηρίξουμε και θα επιδιώξουμε την προστασία όλων εκείνων που δεν μπορούν να πληρώσουν το νέο αυτό χαράτσι, δηλαδή του ελληνικού λαού που ρημάζεται και απειλείται, που εκβιάζεται και εξαθλιώνεται καθώς και την απόφαση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να μην επιτρέψουν την μετατροπή της ΔΕΗ σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό κόβοντας το ρεύμα από χιλιάδες νοικοκυριά.

Για αυτό καλούμε τους επιστημονικούς φορείς, και ιδιαίτερα το Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο νομικής αλλά και πρακτικής υποστήριξης.

Ικανοποιούμαστε από τη δήλωση του Δ.Σ.Η. και του προέδρου του ότι εξετάζουν το θέμα και «καταρχήν» αποφασίζουν για την παρέμβαση του Δ.Σ.Η. που θα ξεκινήσει με ανακοίνωση τους στο διαδίκτυο και τον ορισμό Δικηγόρου υπεύθυνου για το σημαντικό αυτό ζήτημα.

Καλούμε όλους να αγωνιστούμε μαζικά και ενωτικά στον αγώνα ενάντια στο μνημόνιο αλλά και στη συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας ».

  • Από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου: 

"ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ - ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Εργαζόμενε, εργαζόμενη, άνεργε

Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι βλέπουν την πόρτα της ανεργίας να ανοίγει μπροστά τους,

την ώρα που οι εργοδότες αξιοποιώντας όλο το νομικό πλαίσιο που τους χάρισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, εφαρμόζουν αλλαγές συμβάσεων, μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, απλήρωτη δουλειά κ.α., την ίδια ώρα η κυβέρνηση καλεί τους εργαζόμενους να βάλουν ακόμα μια φορά το χέρι στην τσέπη, αξιοποιώντας τα νέα χαράτσια για τα ακίνητα και την έκτακτη εισφορά προκειμένου για ακόμα μία φορά να δώσουν ζεστό χρήμα στις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο.

Είναι μεγάλο ψέμα ότι τα χρήματα αυτά θα πάνε σε μισθούς, συντάξεις και παροχές, όπως και τα προηγούμενα και τα άλλα πριν από αυτά.

Μην ξεχνάμε τα δισεκατομμύρια  που δόθηκαν στις τράπεζες, τα  εκατομμύρια επιδοτήσεις που δόθηκαν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ- ΝΔ για να κλείνουν οι εργοδότες τις επιχειρήσεις και να τις μεταφέρουν στα βαλκάνια με μικρότερα κόστη, το αφορολόγητο πετρέλαιο για τους βιομήχανους και το 23% ΦΠΑ για τα τρόφιμα του λαού.  

Η Οργανωμένη επίθεση μπορεί να αποκρουστεί μόνο με οργανωμένη αντεπίθεση του λαού.

Η Ε.Ι.Υ.Η. με απόφαση που πήρε σήμερα το Δ. Σ., καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τις οικογένειες τους να μην πειθαρχήσουν στα νέα μέτρα. Να έρθουν στο σωματείο και να καταθέσουν σε φωτοτυπία  τα μπιλιετάκια από ην Εφορία και τη ΔΕΗ ώστε οργανωμένα να επιστραφούν από εκεί που ήρθαν.

Η οργανωμένη άρνηση πληρωμής να γίνει υπόθεση κάθε πρωτοπόρου εργάτη μέσα στο χώρο δουλειάς του, σε κάθε γειτονιά. Οι σωματειακές επιτροπές και οι επιτροπές αγώνα ήδη πρωτοστατούν στο μάζεμα τους μέσα στους χώρους δουλειάς. Να γίνει παντού !!!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/9, 11πμ, ΣΤΗΝ Α' ΕΦΟΡΙΑ !

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΡΑΚΛΕΙΩΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ, Η ΠΑΣΕΒΕ, Η ΠΑΣΥ, ΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΟΓΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΒΡΗ 7μμ  ΣΤΟ Ε.Κ.Η"

Δ.Τ: Πρόταση για κινητοποιήσεις από το Σύλλ. Εργαζ. Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου συνεδρίασε την Τρίτη 13/9/2011 και για το θέμα του πλαισίου δράσης και κινητοποιήσεων αποφάσισε να προτείνει στην Πανελλαδική Σύσκεψη σωματείων της ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 21/9/11 τα παρακάτω:
Απέναντι στη νεοφιλελεύθερη επέλαση της κυβέρνησης εναντίον των εισοδημάτων των μισθωτών - συνταξιούχων, και  ειδικά εναντίον των χαμηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων όπως είναι οι εργαζόμενοι στην υγεία,επέλαση η οποία συνεχίζεται ακατάπαυστα, σφοδρότατα και με εργασιακή εφεδρεία- απολύσεις,  πρέπει να υπάρξει δυναμική απάντηση. Απάντηση τόσο για λόγους αξιοπρέπειας και συνείδησης, όσο και για λόγους περεταίρω αποτροπής  επιβαρυντικών μέτρων.
Οι απεργίες, παρά το ότι αποτελούν για χρόνια το βασικό όπλο άμυνας των εργαζόμενων, αποδείχθηκαν το προηγούμενο διάστημα αναποτελεσματικές και ανασταλτικές ως προς την αντίδραση των εργαζομένων. Ειδικά στον ανθρωπιστικά ευαίσθητο χώρο της υγείας, τα περιθώρια αποτελεσματικής  πίεσης των απεργιών προς την κυβέρνηση είναι  πολύ περιορισμένα, ενώ σε μια εποχή άγριας υποβάθμισης του οικογενειακού  εισοδήματος των εργαζομένων οι απεργίες επιτείνουν ακόμα περισσότερο το οικονομικό πρόβλημα.
Έτσι καλό είναι να αναζητηθούν άλλοι εναλλακτικοί τρόποι κινητοποιήσεων, περισσότερο αποτελεσματικοί και λειτουργικοί.
Θεωρούμε ότι από τις κινητοποιήσεις θα πρέπει να ασκηθεί πίεση όχι εις βάρος των απλών πολιτών, αλλά  προς το σημερινό σύστημα εξουσίας και τα κατά τόπους στηρίγματα του.
Γι΄αυτό προτείνουμε να υπάρξουν κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις  σε γραφεία (υπηρεσιακά και κομματικά) στελεχών του σημερινού συστήματος εξουσίας το οποίο λαμβάνει και στηρίζει τα μέτρα εις βάρος των εργαζομένων.
Οι κινητοποιήσεις αυτές μπορούν να γίνουν σε διάφορες πόλεις και νομούς , με συνεργασία πρωτοβάθμιων σωματίων, σε χώρους όπως γραφεία δημάρχων , αντιπεριφερειαρχών, περιφερειαρχών, διοικητών ΥΠΕ, που στηρίζουν το υπάρχον εδώ και χρόνια  σύστημα εξουσίας.
Έτσι και πίεση θα ασκηθεί ,και δημοσιότητα θα λάβουν οι απόψεις και οι κινητοποιήσεις  μας, και δεν θα ταλαιπωρηθούν οι πολίτες και οι χρήστες υγείας.
Καταθέτουμε αυτή την πρόταση και ελπίζουμε να υπάρξει γόνιμος και δημιουργικός διάλογος γι΄ αυτό το σημαντικό θέμα και να ληφθούν ώριμες και αποτελεσματικές αποφάσεις.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Σταματήστε επιτέλους το μαρτύριο της σταγόνας!

ΣΚΙΤΣΟ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Οι τελευταίες ημέρες έχουν αναδείξει την ανικανότητα του τρέχοντος πολιτικού συστήματος να αντιμετωπίσει τη σοβαρή κατάσταση της χώρας.

Τα δύο μεγάλα κόμματα με τη συμπεριφορά τους και  τις δηλώσεις των
πρωτοκλασάτων στελεχών τους δείχνουν εκτός πραγματικότητας: οι μεν τρομοκρατούν τον κόσμο απειλώντας θεούς (κανάλια) και δαίμονες (κόμματα), και οι δε υπόσχονται σχεδόν μαγικές λύσεις, με προτάσεις που νομίζουν ότι οι δανειστές θα αποδεχτούν με μεγάλη τους ευχαρίστηση! Τα μικρότερα κόμματα απλώς υποδεικνύουν τη λανθασμένη πολιτική της κυβέρνησης, χωρίς να κάνουν καμία σοβαρή πρόταση…

Και φυσικά, ο καθένας θα σώσει τη χώρα μόνος του!!!

Από την άλλη, σε  χώρες που αντιμετωπίζουν και αυτές πρόβλημα
χρέους, βλέπω ότι οι περισσότερες κινήσεις των κυβερνήσεων τους αποσκοπούν κυρίως στην πάταξη της φοροδιαφυγής, ή στη φορολόγηση των πλουσίων.

Ο Ομπάμα για παράδειγμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σκοπεύει να αντλήσει 1,5 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ δολάρια από τη φορολόγηση των πλουσίων και των μεγάλων επιχειρήσεων των ΗΠΑ με σχέδιο που θα παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα. Και για να μην πάμε μακριά, οι γείτονές μας οι Ιταλοί –ακούστε- παρακολούθησαν γυναίκες που εκδίδονταν μέσω αγγελιών, και τις προσήγαγαν στη δικαιοσύνη για φοροδιαφυγή!!!

Ενώ στη χώρα μας απλώς γίνεται της “επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα”!!!

Ήθελα και να ήξερα, αφού οι δικοί μας είναι ανίκανοι, δεν μπορούν ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ;

Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ. ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΤΗΝ !!! ΤΙ ΤΟ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΤΕ; ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ, ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ. ΠΑΡΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ!! Ο ΟΜΠΑΜΑ ΧΑΖΟΣ ΕΙΝΑΙ;

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ. ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΙΣ. Αλλά όχι με
απολύσεις κόσμου και μισθούς πείνας. Περιορίστε τους συμβούλους, τις μετακλητές θέσεις, τα έξοδα παράστασης κάθε λογής εκλεγμένου, τις απευθείας αναθέσεις φτιαγμένων έργων και προμηθειών, την κατευθυνόμενη σπάταλη αναλώσιμων υλικών στα νοσοκομεία, την υπερσυνταγογράφηση, τις εξοπλιστικές δαπάνες.

ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ!!

ΑΛΛΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ! ΚΑΘΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ, ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ. ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ…

Αυτή η κατάσταση απλά δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. ΩΣ ΕΔΩ! Ή βρείτε τα μεταξύ σας και μετά με τους Ευρωπαίους για μια λύση που δεν απαιτεί συνεχώς νέα μέτρα που επιβαρύνουν τη μικρομεσαία τάξη , ή βροντήξτε τα να τελειώνουμε!!! Ότι και αν σημαίνει αυτό … Στην κατάσταση που έχουμε φτάσει, λίγο με απασχολεί πλέον αν δεν θα έχω να πληρώσω σε ευρώ ή σε δραχμές…

Ο Αύγουστος δεν τελειώνει ποτέ στο δήμο Ηρακλείου!

Για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Ηρακλείου τα έχουμε πει πολλές φορές. Σε διάφορες αναρτήσεις έχω παρουσιάσει αποφάσεις για ανάθεση εργασιών που έχουν γίνει σε προγενέστερο των αποφάσεων χρόνο, πράγμα σαφώς ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Δείτε κάποιες εδώ κι εδώ.

Αποδεικνύεται πλέον ότι αυτή η αναντιστοιχία είναι  ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ.  ΣΧΕΔΟΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΎΓΕΙΑ και αφορά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού που μας πέρασε, ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΕΣ ΗΔΗ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Δείτε άλλη μία παρακάτω:

image 

Η εταιρία δηλαδή στην οποία ανατίθεται η μεταφορά κινηματογραφικών ταινιών ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2011,  θα τις μεταφέρει στο Ηράκλειο μετά τις 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2011 που λήφθηκε η απόφαση; ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ. ΤΟ ΕΧΕΙ΄ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ, χωρίς καμία απόφαση και έγκριση. Η όποια απόφαση έρχεται ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ απλά να “νομιμοποιήσει” τις εργασίες, προκειμένου να μπορέσει η εταιρία να πληρωθεί.

Θα πρέπει να καταλάβουν οι εκλεγμένοι, αλλά και οι υπάλληλοι, ότι οι νόμοι εφαρμόζονται και έχουν την ίδια ισχύ είτε πρόκειται για μεγάλα ποσά, είτε για μικρά. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΟΣΟΥ.  Είναι θέμα νομιμότητας.

Αλλά όπως φαίνεται, στο δήμο Ηρακλείου κάνουν τα πάντα το τελευταίο διάστημα να μας δείξουν ότι είναι υπεράνω του νόμου!! Τουλάχιστον όσον αφορά τις εκδηλώσεις για το “Καλοκαίρι 2011”. Ο κος Περισυνάκης, που υπογράφει “αντ’ αυτού” τις σχετικές αποφάσεις, θα πρέπει να δώσει μια εξήγηση για όλες τις αποφάσεις που έχουν εκδοθεί κατόπιν εορτής με δική του υπογραφή… 

Ή μήπως θα κρυφτεί πίσω από την αδιαφορία των τοπικών μέσων ενημέρωσης;

Αναγνώστης: “Πλήρης αδιαφορία του Δήμου Ηρακλείου απέναντι στα παιδιά των δημοτών”

Αυτό που δεν μπορώ με τίποτα να αποδεχθώ, είναι η πλήρης αδιαφορία του Δήμου Ηρακλείου απέναντι στα παιδιά των δημοτών. Υπάρχουν μερικές παιδικές χαρές παρατημένες και επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας.

Η παιδική χαρά που βρίσκεται στο πάρκο Νικαίας, ας πούμε για παράδειγμα, αφού είναι και η παιδική χαρά που συχνάζουμε, χαρακτηρίζεται από το πυκνό της χώμα το καλοκαίρι και την πυκνή της λάσπη το χειμώνα.

Το χαλίκι είναι ακριβό και δυσεύρετο και συνήθως παρατημένο και αχρησιμοποίητο σε πολλά έργα κατά μήκος των δρόμων του δήμου.

Βέβαια έχουμε φροντίσει να υπάρχουν και λάστιχα για να ποτίζουν το ανύπαρκτο γκαζόν , τα οποία μπουρδουκλώνουν τα μικρότερα παιδιά και τα αναγκάζουν να τρώνε συνέχεια τούμπες.

Δεν μπορούμε να πούμε, μαθαίνουν έτσι να πέφτουν.

clip_image002

clip_image004Η ήδη σπασμένη τσουλήθρα παραμένει ως είχε εδώ και καιρό, δηλαδή σπασμένη και βρώμικη

Εδώ και πολύ καιρό, κάποιοι θέλησαν να αφαιρέσουν τα προστατευτικά αλλά να αφήσουν την υπόλοιπη κατασκευή έτσι ώστε να οδηγούν τα μικρά παιδάκια στο κενό και αυτοί να χαζεύουν γελώντας.

Βεβαίως δεν υπάρχει μόνο η σπασμένη τσουλήθρα στη παιδική χαρά μας ,αν μπορείς να το πεις χαρά, αλλά και από το σημείο που μέχρι πριν λίγα χρόνια υπήρχε και η μια και μοναδική τραμπάλα σπασμένη και αυτή από τη βάση της και τα σίδερα να εξέχουν και να αποτελούν άλλη μια παγίδα θανάτου για τα παιδιά, ειδικά τις νύχτες που ο φωτισμός είναι λιγοστός και αυτά τα επικίνδυνα σίδερα δεν φαίνονται.

clip_image006

Για τις κούνιες δεν έχω να πω τίποτα μονό να δείτε αυτές τις δυο φωτογραφίες, μάλλον είναι αυτές που μας αξίζουν.

clip_image008

clip_image010

Έχει και παιχνίδι για να σκαρφαλώνει το μικρό μας παιδάκι αυτή η παιδική χαρά σκοπός του παιχνιδιού είναι να σκαρφαλώσει το παιδί χωρίς να κάνει ράμματα στο κεφάλι.

clip_image012

Σας στέλνω την ακόλουθη επιστολή, χωρίς να θέλω να αναφερθώ στα σκουπίδια , στις ακαθαρσίες των σκυλιών, τα άθλια παγκάκια κλπ και γενικά δευτερεύοντα ζητήματα τα οποία και δεν επιφέρουν τουλάχιστον θανατηφόρα ατυχήματα.

Όλα όμως σχετίζονται κυρίως με τον πολιτισμό ενός λαού, την παιδεία του και γενικά την κοινωνική του συνείδηση.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες… πολύ απλά....ΝΤΡΟΠΗ.

Αναγνώστης