ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Τα τσάρτερ φεύγουν , η εκμετάλλευση μένει

image Άρθρο από το σημερινό φύλλο της εφημερίδας  "Δρόμος της Αριστεράς", που μου έστειλε αναγνώστης, και αναφέρεται στις εργασιακές συνθήκες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Ν. Καζαντζάκης :
Τα τσάρτερ φεύγουν , η εκμετάλλευση μένει
Οι αυξημένες αφίξεις στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου δεν φέρνουν μόνο χαμόγελα
Άλλη μια καλοκαιρινή σεζόν τελειώνει στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου. Οι πτήσεις μειώνονται σιγά-σιγά και σχεδόν όλοι στο αεροδρόμιο είναι ευχαριστημένοι με τα εκατομμύρια των ξένων που ήρθαν και φέτος στο νησί και άφησαν τα λεφτά τους. Το ότι τα άφησαν κυρίως στα all inclusive ξενοδοχεία-μεγαθήρια κι όχι στα τοπικά καταστήματα, είναι μια άλλη συζήτηση. Σχεδόν τα μισά μικρομάγαζα της Καλοκαιρινού και του Αγίου Μηνά έχουν στις προσόψεις τους ταμπέλες με το –σύνηθες πλέον- ενοικιάζεται.
Κάτι φαίνεται ότι αλλάζει στην ψυχολογία των μαγαζατόρων με τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, που αφήνουν για μια σύντομη επίσκεψη μερικών ωρών χιλιάδες Ιταλούς, Ρώσους, Γάλλους... Περνάς από την αγορά και δυσκολεύεσαι να περπατήσεις από τους μυριάδες τουρίστες που κάθονται και χαζεύουν ό,τι τους κάνει εντύπωση, λες και δεν έχουν ξαναδεί φο μπιζού ή σταμπάδικα (μαγαζιά που φτιάχνουν μπλούζες με όποια στάμπα θες). Φίλος μαγαζάτορας μου είχε πει τον Απρίλη, όταν άρχισαν να ξεμυτίζουν από την παραλία οι πρώτες ορδές: «Κοίτα, ήρθαν τα πρώτα κρουαζιερόπλοια!», σαν να έλεγε «Σωθήκαν τα παιδάκια μας». Όταν του επεσήμανα ότι το κατάστημά του δεν απευθυνόταν σε τουρίστες -κλειδαράδικο έχει- μου απάντησε ότι δεν έχει σημασία, θα αλλάξει η ψυχολογία της πόλης και θα αρχίσει να κινείται η αγορά. Κάπως έτσι, κατάντησε μια πόλη να κινείται στους ρυθμούς των αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων και των τσάρτερ -μην ξεχνάμε πως το Αεροδρόμιο Ηρακλείου έχει την πρώτη θέση στις αφίξεις τσάρτερ κάθε χρόνο.
Κάποιοι δεν είναι χαρούμενοι
Αλλά, για το αεροδρόμιο ξεκινήσαμε αυτό το οδοιπορικό και φτάσαμε στην πόλη-τουριστική ατραξιόν. Όλοι, λοιπόν, είναι ευχαριστημένοι από τις αυξημένες αφίξεις -κυρίως από Ρωσία και Ισραήλ- και φέτος. Όλοι; Μάλλον όχι.
Η φίλη μου η Σ., για παράδειγμα, που δουλεύει στην Goldair, για δεύτερη σεζόν φέτος, στα counter (στα γκισέ που τσεκάρουν οι επιβάτες τα εισιτήρια). Παίρνει μεν «καλό» μισθό (περίπου 800 και κάτι ευρώ και, ως γνωστόν, οτιδήποτε πάνω από τα βασικά 750 είναι εξαιρετικό), αλλά δεν πληρώνεται υπερωρίες για τις δυο ώρες -το λιγότερο- που κάθεται παραπάνω σε κάθε 8ωρο, αλλά ούτε πληρώνεται και για τα νυχτερινά της. Όταν πήγε να υπογράψει τη σύμβαση της είπαν ότι αυτά τα έχουν υπολογίσει στο μισθό και είναι φιξ σε όλους. Και μάλιστα είναι «καλό μέτρο», κάνει δεν κάνει υπερωρίες θα τα πληρωθεί. Βέβαια, αν πληρωνόταν τα νόμιμα θα είχε μισθό περίπου 1.500 ευρώ. Μάλλον δεν τα υπολογίσανε καλά στα… λογιστήρια.
Δεν νομίζω ότι αισθάνεται ικανοποιημένη από τη φετινή σεζόν και η Δ., που δουλεύει στον καθαρισμό του αεροδρομίου. Είχε κάποιους μήνες απλήρωτη και δεν είχε να πληρώσει το νοίκι της, μου έλεγε ένα απόγευμα έξω από τις Αφίξεις. Άσε που ήταν και ανασφάλιστη, καθώς το αφεντικό υποχρεώνει τις καθαρίστριες να αυτασφαλίζονται στο ΤΕΒΕ και αυτός δεν πληρώνει τίποτα.

Βρήκε ο Πάγκαλος τα χρήματα να πληρώσει την έκτακτη εισφορά για τα ακίνητά του!

image Θυμάστε που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι δεν έχει τα χρήματα αν πληρώσει την έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα που κατέχει (δείτε εδώ) ; Ε λοιπόν, φαίνεται ότι θα γλυτώσει τη φυλακή, καθώς μάλλον βρήκε τρόπο να μαζέψει τα χρήματα! Και όχι μόνο αυτά τα 7.500 ευρώ, αλλά πολύ περισσότερα!

Όπως διαβάζω, ο κος Πάγκαλος απαιτεί ένα εκατομμύριο ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη από τον 26χρονο φοιτητή Φιλοσοφικής Βαγγέλη Μυτιληναίο, εξαιτίας ενός άρθρου που είχε γράψει και δημοσιεύσει πέρσι τον Σεπτέμβριο στο προσωπικό του ιστολόγιο!

Στο ιστολόγιο “Εκκλησία του δήμου”, που έχει θέμα την ανατολική αττική, ο Βαγγέλης Μυτιληναίος είχε γράψει ένα άρθρο στις 12 Σεπτεμβρίου 2010 πριν από τις δημοτικές εκλογές στις οποίες ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. περιληπτικά έγραφε ότι στους δήμους, συμπεριλαμβανομένου και του Σαρωνικού στον οποίο διεκδικούσε θέση δημοτικού συμβούλου, «λιγουρεύονται κάποιοι να βγάλουν εκατομμύρια από την εκμετάλλευση των παραλιών (...) με το να τις κλείσουν», ώστε να μπορέσουν να γίνουν μετά «ξενοδοχειάρες με τις δικές τους παραλίες». Φωτογράφιζε στη συνέχεια φανερά τα πρόσωπα που θεωρεί ότι βρίσκονται πίσω από το «ξεπούλημα των παραλιών» και δεν είναι άλλοι από τη σύζυγο του κο Πάγκαλου και υποψήφια τότε δήμαρχο Σαρωνικού κα Χριστίνα Χριστοφάκη, αλλά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Ένα χρόνο μετά και αφού είχε προηγηθεί αγωγή της κας Χριστοφάκη πέρσι για ένα εκατομμύριο ευρώ, ο κος Πάγκαλος μιμείται με μεγάλη καθυστέρηση τη σύζυγό του, και καταθέτει και αυτός πανομοιότυπη αγωγή για ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ επίσης. Δηλαδή το ζεύγος Παγκάλου αξιώνει από ένα φοιτητή δύο εκατομμύρια ευρώ, επειδή το άρθρο του τους προκάλεσε «ψυχική ταλαιπωρία», «άγχος» και «στεναχώρια»!!!

ΕΜΕΙΣ ΠΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΟΥΣ; Η ΟΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ “ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ” , ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ” ΚΑΙ  ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ” έχουν προκαλέσει μεγάλη στεναχώρια, άγχος και ταλαιπωρία σε όλους μας. Τι λέτε, να καταθέσουμε όλοι από μια αγωγή στον Πάγκαλο για 1.000.000 ευρώ μήπως καταφέρουμε να πληρώσουμε κι εμείς τους έκτακτους φόρους;

Βαθμολόγιο… στασιμότητας ! 8 στους 100 υπάλληλους θα προάγονται στο μέγιστο βαθμό.

image Ανακοινώθηκαν οι βασικές αρχές του νέου βαθμολογίου που θα ισχύσει στο μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου τομέα. Κρατήστε αυτό το “μεγαλύτερο μέρος” για το τέλος…

Ας ξεκινήσουμε από τα θετικά. Θα υπάρχει μια αξιολόγηση των υπαλλήλων που είναι υποψήφιοι από τον ένα βαθμό στον άλλο. Αλλά αυτό δεν είναι καινούριο στοιχείο. Η αξιολόγηση των υπαλλήλων γίνεται έτσι και αλλιώς κάθε χρόνο. Απλά μέχρι τώρα δεν είχε κανένα ιδιαίτερο ρόλο, παρά μόνο ελαφρά στις κρίσεις για διευθυντές και προϊστάμενους. Τώρα πλέον για την προαγωγή από τον ένα βαθμό στον άλλο θα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο αυτή η αξιολόγηση.

Και κάπου εδώ σταματούν τα θετικά….

Βασική αρχή του νέου βαθμολόγιου είναι να μένουν όσο το δυνατόν περισσότεροι υπάλληλοι στάσιμοι, σε χαμηλές βαθμολογικές βαθμίδες και ως εκ τούτου να μην παίρνουν αυξήσεις στο μισθό τους. Γιατί το νέο μισθολόγιο που θα ανακοινωθεί πιθανότατα την Κυριακή ή το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα συνδέει απόλυτα την βαθμολογική εξέλιξη με το μισθό.

Έστω ότι όλοι οι υπάλληλοι που είναι υποψήφιοι για προαγωγή από τον Ε βαθμό στο Δ είναι άριστοι έχουν θετικές αξιολογήσεις και πιάνουν τους στόχους. Μόνο το 90% θα περάσει στο Δ βαθμό. Αντίστοιχα και για την προαγωγή από το Δ στον Γ  μόνο το 80% κάθε φορά θα προάγεται. Φτάνοντας πιο ψηλά μόνο το 60% θα μπορεί να προαχθεί από το Γ στο Β. Όσο για την τελική βαθμίδα, ΜΟΝΟ ΤΟ 20% ΘΑ ΠΡΟΆΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΒΑΘΜΟ Α!!!

Ας το πάρουμε τώρα αντίστροφα: Έστω μια ΥΠΟΘΕΤΙΚΉ ΥΠΗΡΕΣΙΑ που συστήνεται σήμερα, ΜΕ 100 ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ (θα συμφωνείται στο υποθετική φαντάζομαι…), όλους στον Ε βαθμό. Φτάνει η ώρα να κριθούν για προαγωγή στο Δ και έχουν όλοι τις προϋποθέσεις. Μόνο οι 90 θα προαχθούν, και οι υπόλοιποι 10 υποχρεωτικά θα μείνουν στάσιμοι. Έστω ότι έρχεται τώρα ο καιρός οι 90 αυτοί να κριθούν για προαγωγή από το Δ στο Γ βαθμό. έχουν όλοι υψηλές βαθμολογίες και άριστη συμπεριφορά και έχουν πιάσει όλους τους στόχους. Μόνο το 80% μπορεί να προαχθεί, άρα μόνο 72 υπάλληλοι θα προαχθούν στο Γ βαθμό ενώ υποχρεωτικά οι υπόλοιποι 18 θα μείνουν στάσιμοι.  Περνάει ο καιρός και αυτοί οι 72 σούπερ υπάλληλοι πρέπει να κριθούν για προαγωγή. Μόνο το 60% από αυτούς μπορούν να προαχθούν δηλαδή μόνο οι 43 υπάλληλοι θα γίνουν Β βαθμού, ενώ υποχρεωτικά οι υπόλοιποι 29 άριστοι και υπερπαραγωγικοί υπάλληλοι θα παραμείνουν στάσιμοι.

Και φτάνουμε στη μέρα που κάθε υπάλληλος ονειρεύεται: τη μέρα που θα κριθεί για προαγωγή στον Α βαθμό ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει θέσεις προϊστάμενου ή διευθυντή και να πάρει το πολυπόθητο επίδομα ευθύνης, που είναι το μόνο που θα του ανεβάσει λίγο το μισθό. Και οι 43 υπάλληλοι έχουν δουλέψει σκληρά με υπερωρίες που δεν πληρώθηκαν ποτέ, στο σπίτι τους, Σαββατοκύριακα, και έπιασαν όλους τους στόχους. ΜΟΝΟ ΤΟ 20% ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΑΧΘΟΥΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ ΟΙ 8 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ Α ΒΑΘΜΟ ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ 35 ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑΣΙΜΟΙ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ, ΕΠΙΑΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ!!!

Που καταλήγουμε; Ότι μόνο 8 στους 100 άριστους παραγωγικούς και καθόλα εντάξει δημόσιους υπαλλήλους θα προάγονται κανονικά, και ως εκ τούτου θα έχουν και την αντίστοιχη μισθολογική εξέλιξη και όχι οι 20 στους 100 που γράφουν οι περισσότερες εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Για τους υπόλοιπους  θα υπάρχει στην καλύτερη περίπτωση καθυστέρηση, ενώ σε πολλές περιπτώσεις και μεγάλη στασιμότητα.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι το νέο αυτό βαθμολόγιο δεν είναι δίκαιο. Θα έπρεπε όλοι οι υπάλληλοι που κρίνονται θετικά με τα αυστηρά κριτήρια που πλέον μπαίνουν, να προάγονται χωρίς να υπάρχει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. Έτσι θα αμείβονταν η παραγωγικότητα, η εντιμότητα και η εν γένει καλή συμπεριφορά.

Έτσι συμπερασματικά μπορώ να πω ότι βασικό κριτήριο στη σύνταξη του νομοσχεδίου δεν είναι να είναι δίκαιο και να προάγονται οι άξιοι, αλλά να μειωθεί περαιτέρω το μισθολογικό κόστος  (από τη μεγάλη μείωση που θα επιφέρει το ενιαίο μισθολόγιο).  Θα έπρεπε λοιπόν να ονομάζεται όχι απλά νέο βαθμολόγιο αλλά  βαθμολόγιο στασιμότητας και περαιτέρω μισθολογικής υποβάθμισης των υπαλλήλων.

Όσο γι’ αυτό που έγραψα στην αρχή , ότι θα ισχύσει για το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου τομέα, στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται έντεχνα ότι “δεν υπάγονται στις διατάξεις, οι κατηγορίες υπαλλήλων ή λειτουργών που ορίζονται στις διατάξεις του Μέρους Β' του ν.3205/2003, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει”. Ψάχνοντας λοιπόν το νόμο που μνημονεύεται, βλέπουμε ΟΤΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ. ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ δηλαδή Δικαστικοί λειτουργοί, προσωπικό Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ιατροδικαστές, πανεπιστημιακοί, καθηγητές Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, προσωπικό Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, διπλωματικοί υπάλληλοι, αρχιερείς, αρχιμουσικοί, υπάλληλοι κλάδου οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, προσωπικό Ενόπλων Δυνάμεων, Λιμενικού και Ελληνικής Αστυνομίας!

Με συγχωρείται κύριοι της κυβέρνησης, αλλά αυτό ούτε δίκαιο βαθμολόγιο είναι ούτε ΕΝΝΙΑΙΟ!

Υ.Γ.: Το βαθμολόγιο των υπουργών το ξεχάσαμε; Υποτίθεται ότι ο κος Πάγκαλος θα βαθμολογούσε υπουργούς και το έργο τους. Γιατί δεν έχουμε δει ακόμα μετά από 2 χρόνια καμία τέτοια βαθμολογία;

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Παππούλη έμαθες τα νέα;

image -  Παππούλη, έμαθες τα νέα;
-  Ποια νέα παιδάκι μου, ξανάρθανε οι Γερμανοί;
-  Όχι ακριβώς παππούλη... Δηλαδή ξανάρθανε , αλλά χωρίς  όπλα...
-  Και τι θέλουν παιδάκι μου;
-  Θέλουνε λέει να σταματήσουμε να ξοδεύουμε...Να μη ζούμε πλουσιοπάροχα..
-  Και ο Βενιζέλος το ξέρει παιδάκι μου; Γιατί προχτές τον άκουσα στο χαζοκούτι και έλεγε ότι πρέπει να ξοδεύουμε για να έχουμε αποδείξεις.
-  Το άλλαξε αυτό παππούλη... Θέλει λέει να ξοδεύουμε, αλλά αν δεν ξοδέψουμε και τα αποταμιεύουμε, να του πούμε που τα βάζουμε...
-  Στο στρώμα παιδάκι μου να του πεις... στο στρώμα... Αν και τώρα τελευταία αντί να βάζω στο στρώμα, βγάζω από αυτό...
-  Και δε φοβάσαι βρε παππού να έχεις τα λεφτά σου στο στρώμα;
-  Φοβάμαι παιδί μου αλλά τι να κάνω; Να τα βάλω στην τράπεζα να τα χάσω; Αν ακούσω κάτι τη νύχτα ύποπτο, έχω και το κινητό που μου πήρε η μάνα σου, να καλέσω βοήθεια...
-  Τώρα που είπες κινητό παππούλη, έστειλες sms στο υπουργείο για να μην πληρώσεις την έκτακτη εισφορά για το σπίτι σου;
-  Τι είναι αυτό το sms παιδάκι μου;
-  Μήνυμα από το κινητό παππού..Πρέπει μέχρι τις 2 του Οκτώβρη να στείλεις μήνυμα στο υπουργείο με το ΑΦΜ σου και τον αριθμό παροχής, για να σε εξαιρέσουνε από το φόρο..
-  Δεν ξέρω εγώ παιδί μου τέτοια πράγματα...εγώ μόνο τη μάνα σου ξέρω να παίρνω τηλέφωνο...
-  Μα αν δεν το κάνεις παππού θα πρέπει να πληρώσεις 400 ευρώ για το σπίτι...
-  400 ευρώ; Μα 600 παίρνω σύνταξη. Πως θα περάσω το μήνα; Τι θα μου μείνει για να πάρω τα φάρμακά μου;
-  Δεν ξέρω παππού... Αυτό είναι λέει το δίκαιο.. Πρέπει να σώσουμε τη χώρα... Αν δεν πληρώσεις, θα σου κόψουν το ρεύμα!
Πες παιδί μου του Βενιζέλου ότι εγώ την έσωσα τη χώρα από τους Γερμανούς την πρώτη φορά που αυτός ήτανε αγέννητος... Τώρα είναι η δική τους σειρά να τη σώσουν.. Στείλε του εσύ ένα sms να του το πεις, γιατί εγώ δεν ξέρω... Και πες του ότι δεν έχω να πληρώσω. Κι αν θέλει ας μου κόψει το ρεύμα. Το έζησα μια φορά, δε με νοιάζει να το ξαναζήσω...

Οι δράσεις της κίνησης “Πολίτες κατά του Χρέους”

Με κεντρικό άξονα «Δεν αντέχουμε άλλο, δε χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε» ιδρύθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης η κίνηση Πολίτες κατά του Χρέους”

Η προσωρινή συντονιστική της επιτροπή καλεί όλους τους πολίτες, εργαζόμενους, φοιτητές, άνεργους, συνταξιούχους, επαγγελματίες, όλους αυτούς που πλήττονται από τα νέα μέτρα να συντονίσουν τη δράση τους. Να οργανώσουν την πάλη τους για την ανατροπή των σκληρών μέτρων, για την ανατροπή της κυβέρνησης και της Τρόικας.

Παλεύουμε όπως χαρακτηριστικά τονίζουν ενάντια στις απολύσεις, στα νέα τσεκούρια σε μισθούς και συντάξεις, στο χαράτσι στα ακίνητα, στις συνεχείς έκτακτες εισφορές.

Οι “Πολίτες κατά του Χρέους» παρευρέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και ζήτησαν από το Σώμα την εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος κατά του ειδικού τέλους ακινήτων και κατά της έκτακτης εισφοράς. “Απαιτούμε –όπως τόνισαν- από το ανώτατο αυτοδιοικητικό όργανο του νησιού μας να κατανοήσει την αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν τα άδικα μέτρα και να εκφράσει έμπρακτα τη συμπαράστασή του.”

imageΗ άρνηση από πλευράς της πλειοψηφίας για συζήτηση του θέματος και έκδοσης ψηφίσματος είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εντάσεις και οξύτατες αντιπαραθέσεις.

Οι Πολίτες κατά του Χρέους σε σημερινή ανακοίνωση τους τονίζουν:

“ Συμβούλιο Κρήτης γιόρτασε πρόωρα την παγκόσμια ημέρα των ζώων.

Τα μέλη της Πασοκογενούς πλειοψηφίας του, με την προτροπή του εξουσιολάγνου και καρεκλοκένταυρου αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευρυπίδη Κουκιαδάκη αρνήθηκαν να συζητήσουν τα μεγάλα προβλήματα της φτώχειας και της εξαθλίωσης, που αγγίζουν πλέον ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

Αν και ασπόνδυλα, σήκωσαν τελικά το χέρι αποφασίζοντας να βάλουν στο περιθώριο την κοινωνία και τις ανάγκες της, ισχυριζόμενοι ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν είναι βιομηχανία ψηφισμάτων.

Με τη στάση τους αυτή παρέκαμψαν τη θέληση δεκάδων φορέων, σωματείων και κοινωνικών ομάδων του Ηρακλείου δείχνοντας την καταφανή αντίθεσή τους με το λαϊκό αίσθημα, και το ρόλο τους ως θεσμοθετημένου αυτοδιοικητικού οργάνου.

Η πλασματική τους πλειοψηφία δεν καταλαβαίνει  ότι οι εποχές άλλαξαν, η δύναμή της έχει εξανεμιστεί και δεν έχει  καμία νομιμοποίηση να αποφασίζει ερήμην της κοινωνίας.

Χαιρετίζουμε την υποστήριξη σύσσωμης της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα των παρατάξεων που σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν.”

Σήμερα ημέρα λήξης της προθεσμίας πληρωμής για την πρώτη δόση της έκτακτης εισφοράς, οι Πολίτες κατά του Χρέους προέβησαν σε συμβολικό αποκλεισμό μπροστά στην Α’ ΔΟΥ Ηρακλείου και ζήτησαν από τους Ηρακλειώτες να αντισταθούν στα επαναλαμβανόμενα χαράτσια.

Α ΔΟΥ 30.9.11

Παράλληλα εκπρόσωποί της παρευρέθηκαν στη γενική συνέλευση των εργαζομένων στους ΟΤΑ Ηρακλείου και ζήτησαν την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή τους στους αγώνες ενάντια στο μνημόνιο και τις δυνάμεις που το στηρίζουν. Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν «το κομμάτι του πληθυσμού που τάσσεται κατά του Μνημονίου είναι πλειοψηφία στην ελληνική κοινωνία, άσχετα από τον πολιτικό χώρο που εντάσσεται ο καθένας και στόχος μας πλέον πρέπει να είναι η ανατροπή των δυνάμεων που το στηρίζουν».

Αναγνώστης: Αποκαθήλωση ιερών και οσίων

Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των
ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.
Ποτέ από το χρέος μη κινούντες·
δίκαιοι κ’ ίσιοι σ’ όλες των τες πράξεις,
αλλά με λύπη κιόλας κ’ ευσπλαχνία·
γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
είναι πτωχοί, πάλ’ εις μικρόν γενναίοι,
πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε·
πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.

Πιο μίσος λοιπόν διακατέχει κατά Καβάφη τον υπό προθεσμία Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης και τους συν αυτό καταγέλαστους Φαρισαίους και γραμματείς αντιπρυτάνεις όπου ως κουστωδία ανούσιος και μισαλλόδοξος, επειδή ακριβώς δεν δύνανται να κραυγάσουν το άρον άρον σταύρωσων αυτούς ως αγέλη λύκων οι οποίοι διαμελίζουν και νέμονται την εξουσία τους, καθαίρεσαν την εμβληματική παράδοση των προσωπογραφιών (πορτραίτων) των διατελεσάντων προκατόχων, πρυτάνεων;

Τι πρύτανης είναι αυτός, ο οποίος αντλεί την εξουσία του από την βεβήλωση του θεσμού τον οποίον κατά όρκον έθεσε εαυτόν ως προασπιστή αυτής της αξίας προτάσσοντας στήθη;

Υ.Γ. Παρμένο από σύνθημα που έχει γραφτεί σε τοίχο του Π.Κ.

Αναγνώστης

Επιγραμματικά…

Γράφει ο Alanis Alitampourakis:

Μελάνι

Πρώτη φορά βλέπω να σπαταλείται τόσο μελάνι και χρόνος σε ιστοσελίδες και ΜΜΕ σε φτηνό χιούμορ, ο λαϊκισμός δεν με εκπλήσει. Νόμιζα πάντως ότι είχαμε αίσθηση του χιούμουρ.

Τριντέντ

Ισπανία Πορτογαλία Ιρλανδία έχουν παρόμοια και σημαντικά προβλήματα με την Ελλάδα – Ιταλία, παρόλα αυτά ο διεθνής τύπος ασχολείται λιγότερο με αυτές τις χώρες προφανώς γιατί οι πολιτικοί τους μιλούν λιγότερο και κάνουν περισσότερα. Καλύτερα να μασας παρά να μιλάς…

Ηγεσία

Κατόπιν εορτής περικοπές σε μισθούς και επιδόματα πολιτικών και λοιπών… κάλλιο αργά παρά ποτέ ή άργησε το καλό παράδειγμα; Μάλλον το δεύτερο.

Ερώτηση

Αυτό το περίφημο επίδομα παραγωγικότητας ξέρει κανείς πώς αποδιδόταν; Δηλ. Ο υπάλληλος στο πρωτόκολλο που έκανε 100 αιτήσεις την μέρα τι παραπάνω επίδομα έπαιρνε απο τον αντίστοιχο που έκανε 50; Παρακαλείται κάποιος [επιδοτούμενος] αγανακτισμένος να απαντήσει.

Κίνητρο

Κάθε βουλευτής έχει δικαίωμα να έχει στο πολιτικό του γραφείο 4 νομίζω μετακλητούς της βουλής [προς ~ 2,800 γιούρο/μήνα]. Αυτοί πληρώνονται από τον λαό, εκπληρούν έργο για τον λαό ή για την επανεκλογή [και δική τους] του εκάστοτε βουλευτή;

The nature of our motivation determines the nature of our work. Δαλάι Λάμα

Σημείο

image

Υπάρχει κάποιο σημείο που το κόστος διάσωσης της Ελλάδας υπερβαίνει τα ωφέλη.

Υπάρχει κάποιο σημείο που ο φορολογούμενος δεν αποδίδει φόρο αλλά πέτρες και ό,τι άλλο βρει.

Να δούμε σε ποιό σημείο θα φτάσουμε πρώτα.

Πυρηνικός Τζακ

During the early 1980s he was dubbed "Neutron Jack" (in reference to the neutron bomb) for eliminating employees while leaving buildings intact. In Jack: Straight From The Gut, Welch states that GE had 411,000 employees at the end of 1980, and 299,000 at the end of 1985. Of the 112,000 who left the payroll, 37,000 were in sold businesses, and 81,000 were reduced in continuing businesses. In return, GE had increased its market capital tremendously. However, Welch eliminated basic research, closed or sold off businesses that were allegedly under-performing. These and other moves placed basic research at the bottom of the list with respect to funding and attention.

H GE υπάρχει ακόμα πάντως… [287.000 υπάλληλοι,  2010]

Σε εισαγωγικά

“Ο μόνος τρόπος να εγκαταλείψει τα προνόμια της μια συντεχνία είναι ο καταναγκασμός. Αλλά στο σημείο αυτό εγκαταλείπουμε τον γλυκανάλατο κόσμο της «Σοσιαλιστικής  Διεθνούς» και μπαίνουμε στον πραγματικό κόσμο του Τόμας Χομπς. Που προφανώς δεν διδάσκεται στο ΙΣΤΑΜΕ…  “

“Πολλά κατάλαβα, πολλά με θύμωσαν άλλα τόσα με μελαγχόλησαν μα το κυριότερο είναι ότι τα οικοδομικά υλικά για να κτίσουν κυβερνήσεις το εξάμβλωμά τους, τα παραδίδαμε εμείς με προθυμία στα χέρια των πολιτικών. Εμείς τα παράγουμε σε 24ωρες βάρδιες. Ένα απ΄αυτά δυστυχώς είναι η ζηλοφθονία για την προκοπή του διπλανού μας. Αυτή που σκούζει σαν πληγωμένο ζώο και μικραίνει τα μάτια σαν νυφίτσα όταν λέει «οι βίλες, αυτοί με τις βίλες». Πάντα των διπλανών οι βίλες. Στη χώρα μας ποινικοποιήσαμε το εμπόριο, το κέρδος, την επιχειρηματικότητα, τον πλούτο πιο πολύ από την κλεψιά και την παρανομία.
Ο Ψωμιάδης είναι λεύτερος, οι «βίλες» την πάτησαν…  “

Σενάρια - Σκηνοθεσία ΔΝΤ

Πρωταγωνιστούν

Ολοκληρώθηκε επιτέλους η στατική ενίσχυση του κτιρίου Αχτάρικα!

Ολοκληρώθηκε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η στατική ενίσχυση του κτιρίου  “ΑΧΤΑΡΙΚΑ” , που θα φιλοξενήσει (πρώτα ο θεός) τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη!

image

Σήμερα μόλις έπεσαν τα μετά στην τελευταία πλάκα του παταριού. Και όπως φαίνεται, ωρίμασαν οι συνθήκες έναρξης του επόμενου σταδίου, που είναι η αρχιτεκτονική αποκατάσταση.

Σημαντική σαφώς εξέλιξη, παρόλο που πρέπει να τονίζω ότι οφείλεται κυρίως στην καλή θέληση του εργολάβου, που παρά το γεγονός ότι του οφείλονται 1.400.000 ευρώ από την συγκεκριμένη εργολαβία, ολοκλήρωσε το έργο έστω με καθυστέρηση.

Δε θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά πολύ φοβάμαι ότι αν δε βρεθεί χρηματοδότηση για το επόμενο στάδιο, δηλαδή την αρχιτεκτονική αποκατάσταση, θα κολλήσει και αυτό πριν καλά- καλά αρχίσει…

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Δ.Τ.: Η συνέλευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

image Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28/9/2011 η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Στη συνέλευση παραβρέθηκαν και ο Γρ. Κοκοβάκης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ και Βασίλης Χατζηδάκης, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Οι εργαζόμενοι συζήτησαν για το θέμα του νέου οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας, για τα μισθολογικά και φορολογικά μέτρα και για τις μορφές αντίδρασης. Τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου και ο πρόεδρος Γιώργος Μανουσάκης ενημέρωσαν για τη δράση του συλλόγου και έκαναν εκτενή αναφορά στο θέμα της σύνταξης του νέου οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας, ο οποίος όπως ανέφεραν δεν τους έχει κοινοποιηθεί από τη διοίκηση του Νοσοκομείου ακόμα, ούτε στον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ του Νοσοκομείου  Μ. Σουσαμλή. Όπως φαίνεται όλες οι ενέργειες γίνονται εν κρυπτώ των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας. Σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει οι κλίνες μειώνονται κατά 100 από τον προηγούμενο οργανισμό, όπως αντίστοιχη θα είναι και η μείωση των θέσεων εργασίας. Αν και υπάρχει δέσμευση ότι δεν θα χαθούν θέσεις υπαλλήλων που υπηρετούν, δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ΙΔ αορίστου χρόνου και με όσους υπηρετούν σε προσωποπαγείς θέσεις. Ακόμα ο μικρότερος αριθμός κλινών και  θέσεων εργασίας ουσιαστικά «στραγγαλίζει» τη λειτουργία του Νοσοκομείου και το εμποδίζει να παίξει το ρόλο που καλείται από τις συνθήκες να έχει σε επίπεδο νομού.

Μετά το οικόπεδο Φακίδη και το οικόπεδο Λυδάκη, ακολουθεί ο Καρτερός!

image Μετά το οικόπεδο Φακίδη στη Θέρισο και πολύ πρόσφατα το οικόπεδο Λυδάκη τα οποία ο δήμος Ηρακλείου δεν μπόρεσε να απαλλοτριώσει επί μία σειρά ετών με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να πετύχουν τον αποχαρακτηρισμό τους από κοινόχρηστους χώρους, φαίνεται ότι σειρά παίρνουν ούτε ένα ούτε δύο αλλά 320 στρέμματα παραθαλάσσιας έκτασης στον Καρτερό!

Όπως δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ” , απόφαση του ΣΤΕ δικαιώνει τη μία από τις πέντε προσφυγές που έχουν συνολικά κατατεθεί, και «ανοίγει την πόρτα» για να επιστρέψει μια έκταση- «φιλέτο» που ξεπερνά τα 320 στρ. στους αρχικούς της ιδιοκτήτες, οι οποίοι διεκδικούν να την πάρουν πίσω, μετά την μνημειώδη αποτυχία των Δήμων να συγκροτήσουν και να υλοποιήσουν ένα σχέδιο ανάπτυξης για την περιοχή αυτή.

Η έκταση αυτή είχε έρθει στην ιδιοκτησία των δήμων ως εξής: Το Φεβρουάριο του 1971, με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Συντονισμού, δρομολογούνται απαλλοτριώσεις στον Καρτερό, προκειμένου να γίνουν έργα τουριστικής αξιοποίησης, με ευθύνη του ΕΟΤ. Οι ιδιώτες οι οποίοι είχαν εκτάσεις στην περιοχή, αποζημιώθηκαν μετά από αναγκαστική απαλλοτρίωση των ακινήτων τους, με μικρά μάλιστα ποσά -βάσει των αντικειμενικών αξιών της εποχής. Η πρώτη παραχώρηση τμήματος της έκτασης από τον ΕΟΤ στο Δήμο Ηρακλείου γίνεται το 1982, η οποία ανανεώνεται το 1992 και το 2003.

Οι αρχικοί ιδιοκτήτες λοιπόν , αφού τόσα χρόνια δεν έγινε καμία επένδυση στην περιοχή προσέφυγαν στο ΣΤΕ και αιτούνται την ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΛΛΩΤΡΙΩΣΗΣ και την επιστροφή της έκτασης σε αυτούς.

Όπως γράφει η “Πατρίς” πρόκειται για πέντε διαφορετικές προσφυγές, που μετά από αίτημα αναβολής που είχε καταθέσει η πλευρά του Δήμου Ηρακλείου, στον αρχικό προσδιορισμό της συζήτησης των υποθέσεων, επαναπροσδιορίστηκε η εξέταση τους σε διαφορετικές προθεσμίες, και συγκεκριμένα στις 24-10, 1-11, 7-11 και 21-11.
Στη διάρκεια της συζήτησης της πρώτης αυτής προσφυγής, οι εκπρόσωποι των Δήμων προσπάθησαν να αναπτύξουν μια επιχειρηματολογία για σχέδια ανάπτυξης που είχαν στα χέρια τους ώστε να τα εφαρμόσουν, η οποία όμως φαίνεται ότι δεν έπεισε το Δικαστήριο.

Μετά την δικαίωση της πρώτης ομάδας ιδιωτών πιθανότατα θα ακολουθήσει και η δικαίωση των υπολοίπων. Και όπως όλα δείχνουν η θαυμάσια παραθαλάσσια αυτή περιοχή του Καρτερού μετά από 40 χρόνια θα επιστρέψει ξανά σε χέρια ιδιωτών, αφού οι εμπλεκόμενοι δήμοι για άλλη μια φορά επέδειξαν μεγάλη αδράνεια.

Και αν είναι λίγο άδικο να ρίχνουμε ευθύνες για το χειρισμό του θέματος τον τελευταίο χρόνο που οι οικονομικές δυνατότητές τους είναι πολύ περιορισμένες, είναι απόλυτα επιβεβλημένο να πούμε ότι τη χρυσή εποχή των Ολυμπιακών αγώνων και της (τεχνητής;) ανάπτυξης, θα μπορούσαν να είχαν γίνει μια σειρά επενδύσεις στην περιοχή, πιθανότατα και επιδοτούμενες  ώστε να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της τεράστιας αυτής σε έκταση και αξία γης. Ευθύνες λοιπόν υπάρχουν και μάλιστα μεγάλες. Αλλά όπως και στις άλλες περιπτώσεις αποχαρακτηρισμού εκτάσεων από δημόσιες σε ιδιωτικές δεν περιμένει κανείς να αποδοθούν…

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο Οργανισμός Εσωτερικών Υπηρεσιών του δήμου Ηρακλείου. Ολόκληρο το ΦΕΚ

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, άρα και βρίσκεται σε ισχύ από τις 22 – 9 – 2011 ο ΝΕΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Ο οργανισμός εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 436/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου,  γνωμοδότησε θετικά γι’ αυτόν το Υπηρεσιακό Συμβούλιο υπαλλήλων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου με το υπ’ αριθμ. 4/12−07−2011 πρακτικό και τελικά δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2122 τέυχος Β στις 22 Σεπτεμβρίου 2011.
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ. Ηρακλείου (ΦΕΚ 2122Β 22.9.2011)

ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Οι κεντρικές Υπηρεσίες είναι εγκατεστημένες στην έδρα του Δήμου και περιλαμβάνουν τις παρακάτω οργανικές μονάδες ομαδοποιημένες σε ενότητες συναφούς σκοπού και αντικειμένου:

Κυβέρνηση – σφεντόνα!!!

image Είναι εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει με την κυβέρνηση! Όλα δείχνουν ότι ενεργεί πλέον υπό κατάσταση πανικού!

Προχτές ο υπουργός οικονομικών έλεγε σε συνέντευξη τύπου για την αύξηση του ποσοστού των αποδείξεων στο 50% αναδρομικά από 1-1-2011. Την επόμενη μέρα, με διαρροές του υπουργείου του το πήρε πίσω, και άφησε να εννοηθεί ότι οι όποιες αλλαγές θα εφαρμοστούν από 1-1-2012.

Χτες αρχικά ανακοινώθηκε ότι στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα της εφεδρείας. Το βράδυ της Τετάρτης όμως βγήκε από τη  ημερήσια διάταξη. Σήμερα το πρωί όμως ξαναμπήκε. Και λίγο πριν τις 13.00 το μεσημέρι, ο ίδιος ο πρωθυπουργός  έδωσε εντολή να συσταθεί διυπουργική επιτροπή η οποία θα αποφασίσει πολύ σύντομα για την εφεδρεία...

Με συγχωρείται, αλλά αυτό δεν είναι κυβέρνηση, αλλά … σφεντόνα!

Τό ‘βλεπες, δεν τό ‘παιζες;

image Μόλις χτες έγραφα σε τούτο εδώ το ιστολόγιο, ότι το επόμενο βήμα της κυβέρνησης θα είναι να μας κατασχέσει τα δεδουλευμένα (δείτε εδώ και εδώ)!

Και σήμερα διαβάζω ότι η εφορία προχωρά στην κατάσχεση μισθών οφειλετών του δημοσίου βάσει των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών που προβλέπονται στη φορολογική νομοθεσία! Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται και σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων αλλά και σε συντάξεις!!! Βέβαια από το υπουργείο Οικονομικών  διευκρινίζεται ότι προϋπόθεση για να γίνει η κατάσχεση είναι το εναπομείναν υπόλοιπο να μην είναι χαμηλότερο των 1.000 ευρώ.

Θα μου πείτε: “τό ‘βλεπες χριστιανέ μου, δεν τό ‘παιζες”;  Που λεφτά για στοίχημα φίλοι μου!

Τι να πει κανείς πάλι γι’ αυτή την απόφαση…. Τη στιγμή που υπάρχουν τόσοι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου, που χρωστάνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έκαστος, ή 30 δις ευρώ συνολικά,  η κυβέρνηση αρκείται στο να δημοσιεύει απλά τα ονόματά τους, ενώ στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους κάνει κατάσχεση μισθών και συντάξεων! Και αυτό ενώ για τους μεγαλοοφειλέτες προβλέπεται ακόμα και φυλάκιση, αλλά δεν είδαμε ακόμα έναν να μπαίνει φυλακή!

Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω είναι άλλο ένα από τα πολλά πλέον δείγματα που στοιχειοθετούν τη θέση ότι η κυβέρνηση συνειδητά επιλέγει την επίθεση σε μισθωτούς και συνταξιούχους αντί να τα βάλει με τα μεγάλα συμφέροντα.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η απάντηση των…. “μηχανικών που τρώνε και οι κότες”

Χτες υπήρχε ένα άρθρο στη στήλη “είδα-άκουσα” του cretalive σχετικά με τον αριθμό των μηχανικών που εργάζονται στο δήμο Ηρακλείου. Τίτλος του άρθρου ήταν “Μηχανικοί… να φάνε και οι κότες!”. Στο άρθρο αναφέρονταν ότι οι μηχανικοί που υπηρετούν στο δήμο είναι 100, και ότι ακόμα ψάχνονται στη Λότζια για να βρουν που υπηρετούν όλοι αυτοί και τι αντικείμενο έχουν!

Πριν λίγο έλαβα με e-mail την απάντηση του σωματείου των μηχανικών του δήμου που έχει ως εξής:

image

Σε απάντηση του ανώνυμου δημοσιεύματος που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα cretalive.gr στις 27/9/2011 με τίτλο : «Μηχανικοί … να φάνε κι οι κότες !» το  « ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ», απευθυνόμενο στον ανώνυμο συγγραφέα αλλά και προς κάθε   ενδιαφερόμενο πολίτη, γνωρίζει τα εξής :

Ο αριθμός των μηχανικών που αναφέρεται στο δημοσίευμα ότι υπηρετούν στον Δήμο Ηρακλείου - αν όντως είναι ακριβής - προέκυψε από την συνένωση των Δήμων λόγω Καλλικράτη.

Οι μηχανικοί αυτοί εκτός από τις ανάγκες των διευρυμένων πλέον ορίων του Δήμου Ηρακλείου, υποστηρίζουν όλους τους Δήμους του Νομού, τόσο σε τεχνικά έργα  όσο και σε πολεοδομικές υπηρεσίες.  Εκτός αυτού στα καθήκοντά τους έχουν προστεθεί πολλές νέες αρμοδιότητες, οι οποίες μεταβιβάστηκαν στον Δήμο από την πρώην  Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τον « Καλλικράτη».

Όσο για το που εργάζεται και τι αντικείμενο έχει ο κάθε μηχανικός αποκλειστικά  υπεύθυνοι  να απαντήσουν είναι η αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.  Καλό θα είναι λοιπόν - αν όντως ζητήθηκαν στοιχεία  - να δοθούν απαντήσεις από τη …. «Loggia» για το έργο των μηχανικών, το οποίο άλλωστε η ίδια η Δημοτική Αρχή προβάλλει, επαινεί και γίνεται αντιληπτό από την εικόνα της πόλης.

Αντί λοιπόν να γίνονται ανώνυμα υποτιμητικά σχόλια και οργανωμένη επίθεση που στρέφει την μία ομάδα εργαζομένων ενάντια στην άλλη, καλό θα είναι όλοι μας να επικεντρωθούμε στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία στο πρόβλημα της κρίσης. Γιατί μάλλον, όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.....

Φαίνεται ότι κάποιος πονηρός αντιδήμαρχος που έχει υπό την αρμοδιότητά του το προσωπικό του δήμου, διοχετεύει εντέχνως ελεγχόμενες πληροφορίες σε δημοσιογράφους, και κατευθύνει δημοσιεύματα για να προετοιμάσει το έδαφος για την επερχόμενη “εφεδρεία” που η κυβέρνησή του έχει ήδη ετοιμάσει για τους δήμους. Θα συμβούλευα όμως αυτό τον αντιδήμαρχο τον εκ Αλικαρνασσού ορμώμενο να ασχοληθεί καλύτερα με το σκάνδαλο της παραλιακής και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατίας που έσκασε σήμερα και του επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες για την λανθασμένη εφαρμογή του σχεδίου πόλης της περιοχής.

Για το συντάκτη δε του κειμένου δεν έχω να πω και πολλά. Τα έχω ήδη πει σε προηγούμενη ανάρτηση.

Ευχαριστώ τους βουλευτές της Κρήτης...που θα κρυώνουν τα παιδιά μου!

Γράφει ο "anthropakos"

image Ο χειμώνας είναι προ των πυλών. Και θέλω ως πατέρας μικρών παιδιών, να ευχαριστήσω όλους τους βουλευτές της Κρήτης, γιατί χάρη σ' αυτούς δεν θα κηρύξει πτώχευση η χώρα μου. Ναι. Θυσιάστηκαν, ψηφίζοντας το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τώρα το χαράτσι και τις έκτακτες εισφορές... Ψήφισαν οι άνθρωποι, χωρίς να το επιθυμούν, αλλά και χωρίς καμία ουσιαστική διαφορά απόψεων και θέσεων, γαλάζιοι και πράσινοι βουλευτές σε αυτό το ένδοξο νησί. Και το έκαναν με πόνο ψυχής, λέγοντας μας ότι πρέπει να μας φορολογήσουν και τον αέρα που αναπνέουμε... Γιατί πρέπει να μας σώσουν... Ενώ οι ίδιοι ξέρουν από μέσα τους...πόσο υπέφεραν, πόσο κόντρα πήγαν στα πιστεύω και τα ιδανικά τους... Πόσο καταπάτησαν την ίδια τους την προσωπικότητα, για να πουν "ναι σε όλα", για την Ελλάδα και τους Έλληνες...(βιομήχανους και τραπεζίτες), που τα δικά τους κόμματα τόσο πιστά υπηρετούν απ΄ τη μεταπολίτευση και μετά!... Όσο για τη Χούντα και πριν, άστο καλύτερα, γιατί ίσως και να μην βρούμε και πολύ... "χειρότερες μέρες" για τον ελληνικό λαό... Ε, συγνώμη... "Καλύτερες", ήθελα να πω. Μα είναι δυνατόν; Τότε οι έλληνες πεινούσαν, ενώ σήμερα... Εντάξει και σήμερα πεινούν. Αλλά οι βουλευτές μας δεν φταίνε...
Τους είδα να βγαίνουν στη Βουλή και να προειδοποιούν ότι "το σκέφτονται να καταψηφίσουν το χαράτσι"... Ύστερα όμως ψήφισαν. Ναι. Θυσιάστηκαν και πάλι. Αυτό το πικρό ποτήρι το ξανάπιαν, για το καλό μας ρε παιδιά...
Οι αίθουσες στα σχολεία των παιδιών μου είναι πολύ στενές. Τώρα, λόγω του μνημονίου, μας τις έκαναν ακόμα πιο στενές. Δεν ξέρω. Ίσως μόλις αρχίσουν οι βροχές, να μπαίνει μέσα το νερό. Στο σπίτι, το πετρέλαιο είναι λίγο. Δεν μπορώ να βάλω φέτος πολλά λίτρα. Πρέπει να πληρώσω το Αλληλεγγύης και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας. Είναι και το δάνειο της Τράπεζας για το σπίτι που έχτισα με όνειρα και στερήσεις. Τότε που οι τράπεζες μας εξαπάτησαν "χαρίζοντας" μας "φτηνά" στεγαστικά δάνεια. Ξέρω πολλούς που τώρα τους πήρανε τα σπίτια...
Ο χειμώνας είναι προ των πυλών. Δεν έχω. Δεν μπορώ. Πώς να πληρώσω τόσα χρήματα; Μου κόβουνε κι απ΄το μισθό. Αλλά μου λένε "σκάσε! Βλέπεις τι γίνεται γύρω σου; Μη μιλάς, αν δεν θέλεις να πεινάσουν τα παιδιά σου"... Κι εγώ "σκάω"... Και βλέπω τηλεόραση. Και βλέπω ότι οι βουλευτές μας παίρνουν 6.500 ευρώ το μήνα. Χωρίς τα άλλα που παίρνουν από τις επιτροπές. Και ότι το κινητό τους τηλέφωνο, το πληρώνω εγώ απ' το υστέρημα μου και ας μου κόβουν το δικό μου που δεν έχω να πληρώσω. Αλλά "σκάω"... Βλέπω ότι τα παιδιά μου δεν έχουν σχολείο για να μάθουν γράμματα. Και θυμάμαι τα δικά μου χρόνια, κάπου στη δεκαετία του '70, όταν το πρωί με ένα ξεροκόμματο ψωμί και λίγο τυρί που μας έβαζε η μάνα μας στη τσάντα, πριν ξεκινήσει με το πατέρα για το χωράφι, κινούσαμε περνώντας απ' τους λασπωμένους δρόμους του χωριού. Θυμάμαι... Θυμάμαι ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Παλέψαμε για να βρούμε μια δουλειά. Παλέψαμε για να κάνουμε οικογένεια, να φτιάξουμε ένα σπίτι, να στρώσει λίγο η ζωή μας. Και τώρα...
Γι΄αυτό σας λέω, αγαπητοί μου βουλευτές στην Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα. Όταν σε λίγες μέρες τα παιδιά μου θα κρυώνουν, εγώ δεν θα μιλάω. Θα κουλουριάζομαι στις κουβέρτες μου μπροστά στο τζάκι και θα φοβάμαι να μιλήσω. Αλλά θα σας θυμάμαι. Το ξέρω ότι εσείς δεν θα κρυώνετε. Αλλά καλύτερα...να το βουλώσω. Σας φοβάμαι...

Αποκλειστικό: Ο δήμαρχος Χερσονήσου δεν επέτρεψε σε υπαλλήλους να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση του κλαδικού τους οργάνου!

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προέβησαν σήμερα διπλωματούχοι μηχανικοί του δήμου Χερσονήσου σε βάρος του δημάρχου κου Ζαχαρία Δοξαστάκη. Με έγγραφό τους προς την Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ) Ανατολικής Κρήτης γνωστοποιούν ότι Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΔΟΞΑΣΤΑΚΗΣ δεν επέτρεψε σε όλα τα μέλη της να παραβρεθούν στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

Όπως καταγγέλλουν οι υπογράφοντες, ο δήμαρχος με έγγραφό του γνωστοποίησε στο προσωπικό ότι επιτρέπει μόνο σε μια 5μελή επιτροπή να παραστεί στη γενική συνέλευση της ΕΜΔΥΔΑΣ, και μάλιστα μετά τις 12 το μεσημέρι, όταν του ήταν γνωστό από την πρόσκληση ότι η συνέλευση ξεκινούσε στις 9.30 το πρωί!!! Δείτε την καταγγελία!

image

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ Ο κος ΔΟΞΑΣΤΑΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΩΣ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΑΥΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΣΤΕΡΗΣΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΜΔΥΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

Το παραπάνω γεγονός είναι απλά απαράδεκτο, καταδικαστέο και παραπέμπει σε άλλες εποχές. Και καλό είναι ο κος Δοξαστάκης να αλλάξει γρήγορα συμπεριφορά και νοοτροπία.

Βέβαια, όταν το παράδειγμα δίνεται από πολύ ψηλά, από την κυβέρνηση η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να ελαχιστοποιήσει τα όποια εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει στους δημοσίους αλλά και στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, γιατί να μην κάνει το ίδιο και ο κος Δοξαστάκης;

Πάγκαλος: «Δεν έχω να πληρώσω το χαράτσι» Μπορεί να με συλλάβει ο Βενιζέλος…

Αυτοί μας δουλεύουν πλέον μες στα μούτρα μας! Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, δήλωσε στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα mega” ότι δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητά του!!! Προτείνω να κάνουμε ένα έρανο, να του μαζέψουμε 7.500 ευρώ που χρειάζεται, για να μη χρειαστεί να πουλήσει τίποτα, όπως είπε ότι θα κάνει!!!

Για να μιλήσουμε και σοβαρά όμως, αυτό που είπε ο Πάγκαλος, ότι θα πουλήσει κάποιο ακίνητο για να πληρώσει το χαράτσι, θα είναι η εξέλιξη για πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων. Τα βάρη και οι φόροι των ακινήτων θα είναι τέτοια, που δε θα συμφέρει πια να έχεις σπίτι!!!

Το φοβερό δε είναι ότι ο Πάγκαλος είπε ότι γνωρίζει ότι πολλοί Έλληνες θα βρεθούν στη θέση να πουν “δεν έχω να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει”Τότε γιατί το ψήφισες το χαράτσι κε Πάγκαλε; Το να ξέρεις ότι πολλοί Έλληνες θα πάνε φυλακή αν δεν πληρώσουν, και παράλληλα να ψηφίζεις υπέρ αυτού του μέτρου, είναι το λιγότερο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ. ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ 154 ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΙΜΑ…

Καζάκης: Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση αν πληρώσουμε τα χαράτσια

Από Ράδιο Εννέα. Ακούστε το μέχρι τέλους...

Μπράβο στον Απόστολο Γκλέτσο!

Γράφει ο "anthropakos"

Αυτό που έκανε ο Γκλέτσος, έπρεπε να έχουν κάνει όλοι οι δήμαρχοι της Κρήτης. Αλλά...το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε;

LamiaReport.gr    Εικόνες από Star Κ. Ελλάδας

Σημείωση: Ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος ξέσπασε κατά του πρώην νομάρχη Φθιώτιδας Θανάση Χειμάρα, στη συνεδρίαση που έγινε για την παρουσίαση του ΕΣΠΑ στη Φθιώτιδα.
Μεταξύ του Δημάρχου Στυλίδας και του Θανάση Χειμάρα υπήρξε διαφωνία και φραστικό επεισόδιο για μια μελέτη που αφορούσε στο λιμάνι της Στυλίδας.
Όταν ο Θανάσης Χειμάρας είπε στον Απόστολο Γκλέτσο ότι εδώ δεν είναι θέατρο, ο δήμαρχος βγήκε εκτός εαυτού και ο Θανάσης Χειμάρας αναγκάστηκε να φύγει από την αίθουσα μετά τα όσα άκουσε, ενώ ο περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς διέκοψε τη συνεδρίαση αφού μάταια προσπαθούσε να ηρεμήσει τον Απόστολο Γκλέτσο.

Η άποψη της γυναίκας που έρανε με… αυγά τον υφυπουργό Προ.Πο Μανώλη Όθωνα

Από το ιστολόγιο “Αυγοβολές” της Μαρίνας Δημητριάδη
image Προβληματίστηκα αν θα έπρεπε να συνεχίσω αυτή την ιστορία αυγοβολής που έλαβε χώρα ένα κυριακάτικο πρωινό (25/9/2011) στη μαρίνα Ρεθύμνου με δράστρια εμένα και θύμα τον κ. Όθωνα, βουλευτή Ρεθύμνου και υφυπουργό Δήθεν Προστασίας του Πολίτη. Αλλά φαίνεται πως τη συνεχίζει ο ίδιος ο κ. Όθωνας έχοντας υποβάλει μήνυση εναντίον μου για προσβολή της τιμής του (και επιπλέον δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης εν ολίγοις επιφυλάσσεται να μου ζητήσει χρήματα στο μέλλον!!!). Προβληματίστηκα επίσης για το ύφος που θα ήθελα να έχει ένα τέτοιο κείμενο: χιουμοριστικό ή σοβαρό; Η υπόθεση έχει και τα δύο, επομένως το ίδιο θα συμβεί και στο κείμενο.
Την Κυριακή το πρωί ο κ. Όθωνας ήρθε να μας μιλήσει για την αξία του ποδηλάτου στη ζωή μας! Ενώ καταποντίζεται η χώρα, ο εκπρόσωπος του Ρεθύμνου θεώρησε ότι αυτός ήταν ο καταλληλότερος τρόπος να πλησιάσει τους ψηφοφόρους του σε αυτές τις δύσκολες ώρες που κρίνεται η αξιοπιστία της κυβέρνησης. Ίσως βέβαια να ήταν όντως ο καταλληλότερος να το κάνει, καθώς μας έχουν κάνει τη ζωή ποδήλατο. Ίσως ήγγικεν η ώρα να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ποδηλάτου στη ζωή μας, γιατί σύντομα δεν θα υπάρχουν λεφτά για βενζίνη και για τέλη κυκλοφορίας. Θεώρησα τουλάχιστον προκλητική αυτή την επιλογή του η οποία και προκάλεσε τη δική μου αντίδραση. Και είπα αφού μπήκα στο χορό να χορέψω λίγο ακόμη. Άλλωστε εγώ δεν έχω τίποτα για να το χάσω.
Την Κυριακή πέρασα οχτώ ώρες στο κρατητήριο λόγω αυγοβολής! Και ο κ. Όθωνας που κατ’ εξακολούθηση πνίγει το Σύνταγμα στα χημικά δεν έχει περάσει ούτε μία ώρα στο κρατητήριο για πρόκληση σωματικής και ψυχικής βλάβης σε βάρος χιλιάδων πολιτών που διαδηλώνουν ενάντια στην ψήφιση μέτρων και νόμων που υποβαθμίζουν περαιτέρω τη ζωή, την εργασία και την αξιοπρέπειά τους. Χημικά που αποδεδειγμένα έχουν κριθεί καρκινογόνα και απαγορεύονται σε καιρό πολέμου, επιτρέπονται σε καιρό ειρήνης. Και στατιστικά η δήθεν σοσιαλιστική και δήθεν δημοκρατική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει κατάχρηση χρησιμοποιώντας τα πλέον σχεδόν σε κάθε πορεία. Γιατί άραγε δεν υπάρχει αυτεπάγγελτη έγκληση κατά παντός υπευθύνου για εμπρόθετη πρόκληση σωματικών και ψυχικών βλαβών από ξυλοκόπημα και χρήση χημικών; Γιατί πέρασα εγώ λόγω αυγοβολής οχτώ ώρες στο κρατητήριο κι εκείνος καμία; Είναι γνωστό ότι μια μάσκα αυγού ωφελεί το τριχωτό της κεφαλής. Από την άλλη τα δακρυγόνα και τα κλομπ καθόλου!
Θίχτηκε ο κ. Όθωνας γιατί τον αποκάλεσα προδότη και δοσίλογο. Την ίδια ώρα προσπαθεί να μας πείσει ότι όπως το ποδήλατο έτσι και τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση είναι αναγκαία. Μήπως επιπλέον ψεύδεται ο κ. Όθωνας;

Μετά την ποινικοποίηση της ιδιοκτησίας, έρχεται η ποινικοποίηση της εργασίας

image Με τη μέχρι χτες πολιτική της, η κυβέρνηση μας έλεγε στην ουσία ότι είναι πλέον ποινικό αδίκημα να είσαι ιδιοκτήτης κατοικίας. Και αυτό το κατέστησε σαφές όταν καθιέρωσε ταυτόχρονα τεκμήριο εισοδήματος και τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας, αλλά και το ποσό αποπληρωμής του στεγαστικού δανείου. Το επικύρωσε δε πολύ πρόσφατα με το χειρότερο τρόπο, δηλαδή με την επιβολή υψηλού τέλους ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων.

Από σήμερα όμως περνάμε σε μια νέα πλέον εποχή: την εποχή ποινικοποίησης της εργασίας!

Το προμήνυμα το είχαμε λάβει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με την ιστορική πλέον φράση του πρωθυπουργού “Θα αγωνιστώ να υπάρχει ένας ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια”, και με την έκτακτη εισφορά στα εισοδήματά όσων βγάζουν πάνω από 12.000 ευρώ.  Ήρθε όμως χτες ο υπουργός οικονομικών, και με τον πιο επαίσχυντο τρόπο μας είπε ότι πρέπει υποχρεωτικά να καταναλώνουμε το μισό μας εισόδημα, αλλιώς θα μας τιμωρεί με πρόσθετο φόρο! Και αυτό αφού έριξε το αφορολόγητο κάτω από το όριο της φτώχιας!

Με πολύ απλά λόγια δηλαδή, ότι εισόδημα μας μένει μετά τους τακτικούς φόρους και τις έκτακτες εισφορές και τέλη, τα οποία δε μετράνε φυσικά στις απαιτούμενες αποδείξεις, θα πρέπει να ξοδεύεται στην αγορά, με στόχο τη συλλογή αποδείξεων! Και αν δεν το κάνουμε αυτό, θα πληρώνουμε πρόστιμο!

Από τα παραπάνω εύκολα εξάγεται το συμπέρασμα ότι είναι πλέον αδίκημα να έχεις εργασία και εισόδημα. Και όποιος έχει την τύχη ή την ατυχία να εργάζεται, θα πρέπει να πληρώνει πρόστιμο στο κράτος το μισό του εισόδημα!

Πλέον, το επόμενο βήμα της κυβέρνησης θα είναι με απόφαση υπουργού, να απολύεται ο ένας από τους δύο εργαζόμενους στην ίδια οικογένεια, και να γίνεται κατάσχεση των δεδουλευμένων του. Στην ίδια απόφαση θα καθορίζεται σε ποιες Γερμανικές και Γαλλικές πολυεθνικές θα πρέπει να ψωνίζουμε, ώστε οι αποδείξεις να υπολογίζονται με διπλάσιο συντελεστή…

Με το ζόρι κατανάλωση διέταξε ο Βενιζέλος, την ίδια στιγμή που μας κόβει το μισό μας εισόδημα!!

image Αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των αποδείξεων για το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου εξήγγειλε μεταξύ άλλων ο υπουργός οικονομικών κος Βενιζέλος στη χτεσινή συνέντευξη τύπου.

Ο υπουργός δήλωσε ότι το ποσοστό του εισοδήματος που θα πρέπει να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον το 50% του εισοδήματός τους, από 25%  που είχε οριστεί μέχρι σήμερα. Και μάλιστα, αυτή η αλλαγή θα ισχύσει αναδρομικά από 1-1-2011!  Τι σημαίνει όμως αυτό;

Αυτό το μέτρο, σε συνδυασμό με τη μείωση του εισοδήματος μέσω μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και την αύξηση των λογαριασμών της ΔΕΗ, που θα εμπεριέχουν το έκτακτο τέλος ακινήτων, και ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ ΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ,  σημαίνει πολύ απλά ότι ο πολίτης θα πρέπει υποχρεωτικά να ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός του, για να συγκεντρώνει τις απαιτούμενες αποδείξεις και να μην τιμωρηθεί με το πρόστιμο του 10% του ποσού που υπολείπεται !!!

Μάλιστα, επειδή το μέτρο θα ισχύσει αναδρομικά από την αρχή του έτους, θα πρέπει σε 3 μήνες που απομένουν μέχρι το τέλος του 2011 να μαζέψουμε όσες αποδείξεις μας υπολείπονται, αλλιώς θα πληρώσουμε πρόστιμο!

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ, για να μην πληρώσουμε πρόστιμο!!

Μας ρωτάς εμάς κε Βενιζέλο αν έχουμε να καταναλώσουμε; Αν μας έχουν μείνει χρήματα από τα μειωμένα μας εισοδήματα για κατανάλωση; Αν μας απομένουν χρήματα μετά την πληρωμή της δόσης του δανείου μας ή του ενοικίου μας κάθε μήνα; Μετά την πληρωμή των λογαριασμών κοινής ωφέλειας;  Έχουμε καταντήσει να βγαίνουμε από το σπίτι μόνο για δουλειά (όσοι έχουμε ακόμα) και για σούπερ μάρκετ. Αν φτάνουν οι αποδείξεις του σούπερ μάρκετ, καλώς! Γιατί λεφτά δυστυχώς δεν υπάρχουν για τίποτε άλλο!

Αλλά και στην υπόθεση ότι έχουμε κάποια χρήματα, γιατί μας απαγορεύετε να αποταμιεύσουμε; Αυτό το μήνυμα περνάτε στον κόσμο με τους νόμους σας; Ότι πρέπει να ξοδεύει ασύστολα, για να εισπράττει το κράτος ΦΠΑ;

Νομίζω ότι ο υπουργός και η κυβέρνηση έχει χάσει τη μπάλα. Το επόμενο που περιμένω πλέον είναι να αρχίζει κατάσχεση περιουσιών και τραπεζικών καταθέσεων. Και δεν το λέω καθόλου αστεία δυστυχώς…

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Το ξέσπασμα του Πλιάτσικα, χθες το βράδυ στο Ηράκλειο. Η Αστυνομία προσπάθησε να σταματήσει τη συναυλία των Πυξ Λαξ!

Γράφει ο "anthropakos"

"Γράψτε τους στ' αρχ...σας"...  Με αυτά τα λόγια ξέσπασε χθες το βράδυ στο γήπεδο του ΟΦΗ στο Ηράκλειο, ο Φίλιππος Πλιάτσικας. Ήταν η τελευταία συναυλία των Πυξ Λαξ. Και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Μάνου Ξυδούς.
Γιατί όμως, είπε αυτά τα λόγια από μικροφώνου ο μεγάλος ροκ καλλιτέχνης;
Η ώρα ήταν γύρω στις 11 παρά 20' το βράδυ. Και όπως αποκάλυψε ο Πλιάτσικας, εκείνη τη στιγμή είχε έρθει πίσω από τη σκηνή, η Αστυνομία, για να...σταματήσει τη συναυλία... Ο λόγος;
"Δεν είναι δυνατόν, μια συναυλία σαν την αποψινή, να θεωρείται ότι προκαλεί διατάραξη της κοινής ησυχίας, όπως λένε οι αστυνομικοί που ήρθαν για να μας σταματήσουν", είπε με οργή ο τραγουδιστής, που λίγο πριν είχε ξεστομίσει τη βρισιά για να αφήσει να εννοηθεί, ότι η επίσκεψη της Αστυνομίας μάλλον έχει σχέση με τη γενικότερη πολιτική κατάσταση!
Δυστυχώς, οι αστυνομικοί, δε σεβάστηκαν ούτε το ιστορικό ροκ συγκρότημα, ούτε όμως και τους χιλιάδες ανθρώπους που σχεδόν είχαν γεμίσει το γήπεδο. Οι κερκίδες ήταν όλες γεμάτες. Και ο χώρος του γηπέδου μέσα, είχε πάρα πολύ κόσμο που έφτανε πάνω από τη μέση. Άκουσα πολλούς να εκτιμούν ότι ο κόσμος πρέπει να ξεπερνούσε τους 8 με 10 χιλιάδες, κυρίως νέους ανθρώπους, που με τη μαζική τους παρουσία,  απέδειξαν ότι η νεολαία είναι ζωντανή, έτοιμη να εξεγερθεί, μέσα από τα μηνύματα που εκπέμπουν καλλιτέχνες όπως τον Πλιάτσικα και τον Στόκα και συγκροτήματα όπως τους Πυξ Λαξ, που επέλεξαν το Ηράκλειο για να δώσουν την τελευταία τους συναυλία, μετά τη νέα συνάντηση τους, για να τιμήσουν τη μνήμη του αξέχαστου Μάνου Ξυδούς... Μήπως, λοιπόν, αυτός είναι ο λόγος που η Αστυνομία έκανε αυτή την κίνηση; Το "καθεστώς", βλέπετε, δεν θέλει τέτοιες εκδηλώσεις... 
Αντιθέτως... Όλοι θυμόμαστε τι έγινε στην παραλιακή του Ηρακλείου το καλοκαίρι με τον Αντώνη Ρέμο. Στους "Αντίπαλους" το είχα διαβάσει. Το νυχτομάγαζο που τον φιλοξενούσε, είχε αναστατώσει το βράδυ εκείνο όλη την περιοχή. Και παρά τις καταγγελίες των κατοίκων της Αγίας Τριάδας προς την Αστυνομία, κανείς δεν έκανε την παραμικρή σύσταση στο μαγαζί, για διατάραξη της κοινής ησυχίας. Α ναι και μια λεπτομέρεια... Ο Ρέμος τραγουδούσε τη βραδιά εκείνη μέχρι τις 4 το πρωί. Αλλά το "100" απαντούσε στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, "λυπούμαστε κύριοι. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, αν θέλετε κάντε επώνυμη καταγγελία και μήνυση αύριο το πρωί"!
Χθες λοιπόν, ο Φίλιππος Πλιάτσικας κάλεσε τον κόσμο - ουσιαστικά - να μην σκύβει το κεφάλι. Και φυσικά, η συναυλία συνεχίστηκε κανονικά και τελείωσε τα μεσάνυχτα, όταν δηλαδή ξεκινούσε πραγματικά, η ώρα της κοινής ησυχίας. "Αν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο", συνέχισε χαρακτηριστικά, "θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας"... Ο Φίλιππος αμέσως μετά,  αποθεώθηκε όταν τραγούδησε από τον προσωπικό του δίσκο, το παρακάτω τραγούδι...

Όθωνας: “Γιατί προσέφυγα στη δικαιοσύνη” Μαρίνα Δημητριάδου: “Γιατί πέταξα τα αυγά”

image Σε δήλωση για τους λόγους που προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της 33χρονής υποψήφιας διδάκτωρ Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (και όχι φοιτήτριας) κας Μαρίνας Δημητριάδου, που προχτές επέταξε δύο αυγά στον υφυπουργό προστασίας του πολίτη στο Ρέθυμνο, προέβη ο Μανώλης Όθωνας. Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Η έκφραση αντίθεσης και διαμαρτυρίας στην εκάστοτε κυβερνητική πολιτική είναι όχι μόνο θεμιτή, αλλά αποτελεί και θεμελιώδες δικαίωμα κάθε πολίτη. Δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ως πολιτική άποψη ή διαμαρτυρία η κάθε μορφής λεκτική βία ή χειροδικία. Την αντίληψη ότι ο καθένας αυθαιρέτως θεωρεί ότι η πολιτική του διαφωνία παράγει δίκαιο, το οποίο απονέμει με συνοπτικές διαδικασίες στη μέση του δρόμου, δεν την αντέχει ούτε η κοινωνία μας, ούτε η λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Ο καθένας επομένως που επιλέγει να επιδίδεται σε τέτοιες πράξεις θα πρέπει να έχει συναίσθηση ότι αυτό έχει κόστος και συνέπειες. Δε μπορεί σε καμία περίπτωση να συνεχιστεί αυτή η πρακτική ατιμώρητα και περίπου να τη νομιμοποιούμε με την ανοχή μας. Είναι τόσο απλό.

Γι’αυτό και θεωρώ ότι η μέχρι τώρα στάση ανοχής και κακώς εννοούμενου πολιτικού καθωσπρεπισμού σε τέτοιου είδους επιθέσεις είναι λάθος.

Αυτή ακριβώς είναι η δική μου πολιτική άποψη και αυτό υπαγορεύει τη στάση μου, να ακολουθηθούν τα νομίμως προβλεπόμενα.

Είναι άλλωστε, χαρακτηριστικό ότι όσα προβάλλονται ως απολογία εκτός από κωμικά, αποτελούν ομολογία άρνησης ή αδυναμίας επαρκούς αιτιολόγησης της συγκεκριμένης πράξης ως τρόπου πολιτικής συμπεριφοράς. Αντιθέτως, μια δημόσια αναγνώριση έστω και τώρα, ότι η πράξη αυτή ήταν πράξη για την οποία υπάρχει μια στοιχειώδης συναίσθηση ευθύνης μετά από ψυχραιμότερη σκέψη, θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για την εκτόνωση αυτού του περιστατικού.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, ισχυρισμούς που σκοπίμως διακινούνται περί δήθεν απαίτησης χρηματικής αποζημίωσης εκ μέρους μου, εκτός από παντελώς ψευδείς είναι εξίσου ή και περισσότερο κακόπιστοι και κακοήθεις από την ίδια την πράξη και καταδεικνύουν το ήθος και την ποιότητα όσων είχαν και εξακολουθούν να έχουν την επικοινωνιακή (και όχι μόνο) διαχείριση  του συγκεκριμένου περιστατικού».

Βέβαια μόνο αδυναμία αιτιολόγησης της πράξης δεν αποτελούν οι ισχυρισμοί της Μαρίνας Δημητριάδου, που με συνέντευξή της στην εφημερίδα “Πατρίς” αιτιολογεί την πράξη της:

Ήταν μία πράξη αγανάκτησης, ενάντια στις προκλήσεις που αισθάνομαι ότι υφίσταμαι εδώ και πολύ καιρό από τον κ. Όθωνα. Ψήφισε το μνημόνιο, ψήφισε το μεσοπρόσθεσμο, ψήφισε το νόμο για την Παιδεία που καταδικάζει τα Πανεπιστήμια. Είναι υπουργός Δημόσιας Τάξης και να αφήσουμε τα περί προστασίας του πολίτη, γιατί αυτό το πράγμα δεν υπάρχει. Είναι ο υπουργός που έχει πνίξει την Ελλάδα στα δακρυγόνα σε κάθε αυτοδίκαιη διαμαρτυρία. Υφίσταμαι ψυχική και σωματική βλάβη από τον κ. Όθωνα για τις πράξεις της κυβέρνησης στην οποία ενεργά συμμετέχει και έχει νευραλγική θέση. Για όλα αυτά που γίνονται αυτή τη στιγμή εναντίον μας και υφιστάμεθα είναι υπόλογοι και θα πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αυτοί κι όχι εγώ, επειδή ήμουν αβγοβόλος χθες”.

“Στην προσωπική του ζωή μπορεί ο κ. Όθωνας να είναι ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος, αυτό δε με ενδιαφέρει. Αυτό που βλέπω είναι η προσωπική βλάβη που υφίσταμαι και τις κατ' εξακολούθηση προκλήσεις της δράση του και σε αυτή ακριβώς την πρόκληση αντέδρασα”.

Σε ερώτηση για το αν κινείται σε διάφορους κοινωνικούς χώρους και γι αυτό προχώρησε σε αυτή την πράξη, για το αν είναι δηλαδή υποκινούμενη, η κα Δημητριάδη απάντησε:

«Θα ήθελα να πω ότι εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει η φιλολογία ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος δεν είναι ενταγμένος σε κάποια οργανωμένη πολιτική ομάδα είναι υποκινούμενος και ότι υπάρχει κάποια αόρατη μυστική δύναμη από πίσω που τον έχει βάλει να το κάνει. Το άκουσα κι εγώ αυτό. Μου το είπαν και στην Αστυνομία, ένας αστυνομικός, ότι δηλαδή κάποιοι με έχουν βάλει να το κάνω. Νομίζω ότι πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα. Είμαστε νοήμονα όντα , είμαστε πολίτες, παρατηρούμε, σκεφτόμαστε και δρούμε. Δεν ανήκω σε κάποια οργανωμένη πολιτική ομάδα».

Όσο για τον αν της προκάλεσε έκπληξη η πράξη του κου Όθωνα να προβεί σε μήνυση σε βάρος της, απαντά:

«Νομίζω ότι η στάση του είναι τουλάχιστον αστεία. Τη στιγμή που καταποντίζεται η χώρα και που εκείνοι θα έπρεπε να βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, να μου κάνει εμένα μήνυση , επειδή δήθεν προσέβαλα την τιμή του , την αξιοπρέπειά του, επειδή του πέταξα ένα αβγό. Το ότι προσβάλλεται καθημερινά η παραγωγική βάση αυτής της χώρας, πέντε εκατομμύρια Έλληνες, η τιμή και η αξιοπρέπειά μας, δεν το στάθμισε ο κ. Όθωνας κι έκανε εμένα μήνυση».

Στο τέλος της συνέντευξής της η κα Δημητριάδη, περνάει και ένα μήνυμα στην κοινωνία, για το πως πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα :

«Η λύση είναι να οργανωθούμε , να μη στρέφεται ο ένας εναντίον του άλλου, η μία ομάδα εναντίον της άλλης. Να είμαστε αλληλέγγυοι. Δεχόμαστε μία οργανωμένη επίθεση και το μόνο που μπορεί να λειτουργήσει αυτή τη στιγμή είναι η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα».

Νομίζω η αντιπαράθεση των δύο αυτών απόψεων κρίνεται απαραίτητη, καθώς  δείχνει καθαρά την απόσταση που υπάρχει μεταξύ πολιτικών και πολιτών, και αναδεικνύει τη νοοτροπία που υπάρχει στους πολιτικούς ότι ο πολίτης πρέπει να τιμωρείται για κάθε του πράξη, έστω και αν έχει πολιτικό περιεχόμενο. Και αυτό ενώ διαχρονικά έχει αποδειχτεί ότι οι πράξεις των πολιτικών παραμένουν ατιμώρητες , όσο μεγάλο κακό και αν έχουν κάνει στη χώρα.

Εποίησε τη νήσσα ο δήμαρχος για το τέλος ακινήτων στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο

image Στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, έκαναν παρέμβαση οι Πολίτες κατά του Χρέους. Κατά την ολιγόλεπτη αυτή παρέμβαση, τόνισαν ότι τα δικαιώματα του λαού λεηλατούνται, το ένα “χαράτσι” διαδέχεται το άλλο και τα εισοδήματα φορολογούνται για πολλαπλή φορά. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, ζητήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο να εκδοθεί ψήφισμα ΚΑΤΑ των νέων μέτρων, και ειδικότερα κατά της επιβολής του ειδικούς τέλους ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων. 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος αρκέστηκε στο να πει ότι εδώ και μια τριετία τα δημοτικά τέλη δεν έχουν αυξηθεί, ενώ είπε ότι δεν πολιτεύεται με βάση προσωπικές συμπάθειες – του είχε ζητηθεί νωρίτερα να εκμεταλλευτεί τις καλές του σχέσεις με τον υπουργό οικονομικών για να περάσει τις θέσεις των πολιτών. Όσον αφορά την έκδοση ψηφίσματος, ο δήμαρχος απλά… εποίησε τη νήσσα! Υποσχέθηκε ότι θα εκδώσει ψήφισμα σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου! Βέβαια θα του διέφυγε ότι απόψε το βράδυ διεξάγεται η ψηφοφορία της σχετικής τροπολογίας!  Έτσι, αφού θα έχει πιθανότατα υπερψηφιστεί η επιβολή του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων από την πλειοψηφία των κυβερνητικών βουλευτών, θα έρθει σε μεταγενέστερο χρόνο ο δήμαρχος να πει ότι είναι άδικο μέτρο, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα, αφού είναι νόμος πλέον του κράτους!

Και αυτό φίλοι μου, είναι ένα μάθημα άσκησης πολιτική ενός πολύ έμπειρου πολιτικού, που θέλει να είναι κοντά στους δημότες, αλλά παράλληλα και κοντά στην κυβέρνηση του κόμματος στο οποίο προέρχεται! Εγώ πάντως τον παραδέχομαι! Εσείς; 

Άλλοι δυο μισθοί για πυρομαχικά στον “πόλεμο”!

Έσκασε η είδηση! Έρχεται η Τρόικα! Αύριο φτάνει στην Ελλάδα!

image Βέβαια πριν από αυτό, θα προηγηθεί το μεσημέρι  έκτακτη συνέντευξη τύπου του υπουργού οικονομικών, για να μας ανακοινώσει τα νέα μέτρα, που “δεν θα είναι νέα” , αλλά επέκταση των ήδη ψηφισμένων!

Τα μέτρα αυτά, τα είπε βέβαια πρώτα στους δανειστές μας. Τα συμφώνησε με αυτούς, και σήμερα απλά θα μας τα ανακοινώσει, πιθανότατα με δάκρυα στα μάτια, και εμφανώς αδυνατισμένος! Άσε που μπορεί να έχει βγάλει κι αυτός κανένα επιχείλιο έρπητα!

Και τι θα μας πει ακριβώς; Ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο, και πρέπει να δώσουμε άλλους δυο μισθούς για πυρομαχικά! Γιατί με τους άλλους τρεις που έχουμε δώσει μέχρι σήμερα, αγόρασαν άσφαιρα, και δεν έκαναν τίποτα! Για την ακρίβεια, υποχρεωθήκαμε σε οπισθοχώρηση! 

Και τι θα γίνει αν δε δώσουμε κε Βενιζέλο; Θα υποχωρήσουμε κι άλλο; Έχουμε κολλήσει στον τοίχο. Κι αν δώσουμε και αγοράσετε πάλι άσφαιρα; Έτσι θα κερδίσετε τον πόλεμο!

Αφήστε που ξεχνάτε κάτι βασικό: δεν έχουμε να δώσουμε! Και είμαστε στημένοι στον τοίχο εδώ και καιρό! Απλά περιμένουμε να μας δέσουν τα μάτια, και να ακούσουμε το “μπαμ”!

Κάντε λοιπόν στροφή ΑΝ υπάρχει  ακόμα χρόνος, και πηγαίνετε να πάρετε απ’ αυτούς που έχουν! Πηγαίνετε κατευθείαν στα εργοστάσια παραγωγής πυρομαχικών! και μην πάρετε μόνο σφαίρες, πάρτε και κανένα πολυβόλο, και κανένα όλμο. Έτσι θα έχετε καλύτερη τύχη στον υποτιθέμενο πόλεμο που νομίζετε ότι συμμετέχετε.

Επιστολές προς τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου από Εργατικό Κέντρο και “Πολίτες κατά του Χρέους”

image Μια ημέρα πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη βουλή της τροπολογίας για την επιβολή του Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων Ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, Οι “πολίτες κατά του χρέους έστειλαν ανοικτή επιστολή στους βουλευτές του νομού Ηρακλείου, καλώντας τους “να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων” και να την καταψηφίσουν. Η επιστολή έχει ως εξής:

"Κύρια και κύριοι βουλευτές Ηρακλείου,

μόλις πριν 15 μέρες ανακοινώθηκε απο τον υπουργό οικονομικών ότι ο  αποταμιευμένος πλούτος στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 6,5%.

Αυτό σημαίνει ότι λεφτά υπάρχουν. Μόνο εκεί που υπάρχουν δεν φορολογούνται. Αντίθετα φορολογούν όσους δεν έχουν και όσους δεν αντέχουν.
Καθημερινά η κυβέρνηση ανακοινώνει και νέα εισπρακτικά μέτρα που ενώ δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της χώρας, οδηγούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση ολοένα και περισσότερα κοινωνικά στρώματα.

Πρέπει να κατανοήσετε ότι ο λαός που σας ανέδειξε δεν αντέχει άλλο. Η συναίνεση σας σ' αυτά τα μέτρα δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση.
Ειδικά το τελευταίο μέτρο του τέλους ακινήτων που πρόκειται να εισπρακτεί μέσα από την ΔΕΗ, είναι αντικοινωνικό και ισοπεδωτικό και οδηγεί σε κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αδύναμα νοικοκυριά.
Σύμφωνα με την άποψη έγκριτων συνταγματολόγων και νομικών ακόμα και του ίδιου του υπουργού οικονομικών (σε δήλωση του στις 26/06/2011) το μέτρο είναι αντισυνταγματικό.

Ο λαός σας εξέλεξε να εκπροσωπείτε τα δίκαια του και όχι να ψηφίζετε αντισυνταγματικές ρυθμίσεις και μέτρα εξαθλίωσης και κοινωνικής καταστροφής που επιβάλλονται έξωθεν.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και ακυρώστε με την ψήφο σας την κατάπτυστη τροπολογία, που εαν περάσει θα στερήσει από χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν, ένα δημόσιο αγαθό όπως η ηλεκτρική ενέργεια.
ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΤΕ το λάθος του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου.
Ο δρόμος αυτός είναι αδιέξοδος"

Σε αντίστοιχο ύφος είναι και η επιστολή που απέστειλε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού, καλώντας τους να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αποδείξουν ότι είναι κυβέρνηση του λαού και όχι των τοκογλύφων Τροϊκανών. Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

"Εδώ και αρκετό καιρό στο σύνολο της η Ελληνική κοινωνία δέχεται τη σφοδρότερη επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων της  τα τελευταία 50 χρόνια, μια επίθεση που σχεδόν απαξίωσε κάθε έννοια αξιοπρέπειας. Και όμως  ο Ελληνικός λαός έβαλε πλάτη πλήρωσε τα λάθη και τις παραλήψεις των Κυβερνήσεων.

Εμείς παλεύουμε να επιβιώσουμε και άλλοι συνεχίζουν να πλουτίζουν μέσα σ’ αυτή τη μεγάλη κρίση, γιατί δεν λειτουργεί το Κράτος  και έρχονται τα νέα χαράτσια να αποτελειώσουν και το τελευταίο ίχνος κοινωνικού κράτους.

Καλούνται να πληρώσουν αυτοί που δεν έχουν.

Καλούνται  οι άνεργοι να επιδοτούν τους βολεμένους .

Απογοήτευση και οργή τα μοναδικά συναισθήματα που διακατέχουν τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους και γενικά όλους τους πολίτες που καλούνται να πληρώσουν πάλι τα δυσβάστακτα μέτρα, για να αποφευχθεί τάχα η χρεοκοπία της χώρας μας.

Αντιληφθείτε επιτέλους και τις δικές σας ευθύνες.

Πρέπει να ορθώσετε ανάστημα και να αποδείξετε ότι είσαστε κυβέρνηση του Ελληνικού λαού και όχι των τοκογλύφων Τροϊκανών.

Μην επιτρέψετε να περάσουν τα νέα φορομπηχτικά μέτρα.

Μην πατήσετε την σκανδάλη να μας δώσετε τη χαριστική βολή".

Φαίνεται λοιπόν ότι στενεύει ο κοινωνικός κλοιός γύρω από τους κυβερνητικούς βουλευτές. Απομένει να δούμε τι θα πράξουν σε μερικές ώρες. Είχε προηγηθεί ομιλία του Κεγκέρογλου στη βουλή κατά τη συζήτηση της τροπολογίας, στην οποία είχε μιλήσει για άδικο μέτρο, και είχε ζητήσει αρκετές τροποποιήσεις. Και μάλιστα είχε πει ότι θα κριθεί η στάση του από το αν θα γίνουν δεκτές οι αλλαγές. Προσωπικά πιστεύω ότι δε θα γίνει καμία έκπληξη από το νομό Ηρακλείου, καθώς οι δικοί μας βουλευτές είχαν καθίσει ημιανάπαυση όταν τους είχε καλέσει ο πρωθυπουργός, και τον άκουγαν να τους μιλάει για δύσκολες αποφάσεις κλπ. 

Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει όμως η έκπληξη τελικά, κι ας έρθει απ’ όπου νά ‘ναι… 4 ψήφοι κατά χρειάζονται από κυβερνητικούς βουλευτές, αν δε βρεθούν άλλα δεκανίκια από τα υπόλοιπα κόμματα…

Ίδωμεν…

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Δ.Τ: Αίτηση Ακύρωσης Του Δ.Σ.Α. κατά της επιβολής «Τέλους Επιτηδεύματος»

image Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών προσέφυγε σήμερα, 23 Σεπτεμβρίου 2011, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση του «τέλους επιτηδεύματος», το οποίο θεσπίζεται με τις διατάξεις του άρθρου 31 του Ν. 3986/2011 «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» (Φ.Ε.Κ. Α' 152/01-07-2011).

Η ως άνω φορολογική επιβάρυνση ναι μεν καθορίζεται νομοθετικά ως «τέλος», όμως στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για ανταποδοτικό τέλος αλλά για φόρο, καθώς η καταβολή του ούτε τελεί σε σχέση αντιστοιχίας έναντι ειδικώς παρεχόμενης δημόσιας υπηρεσίας ούτε συνδέεται με την παροχή ειδικών ωφελειών στους υπόχρεους. Η αδειοδότηση και η πιστοποίηση του επιτηδευματία ή του ελεύθερου επαγγελματία πραγματοποιείται σε πρώιμο στάδιο, ήτοι αυτό της έναρξης της δραστηριότητάς του, από εξουσιοδοτημένους προς τούτο φορείς, καταβάλλοντας, αντιστοίχως, τέλη, δικαιώματα, εισφορές ή παράβολα. Ως εκ τούτου, ουδόλως δικαιολογείται η ετήσια καταβολή «τέλους επιτηδεύματος» ως όρος της άσκησης του επιτηδεύματος ή του επαγγέλματος, ενώ συνάγεται πέρα από κάθε αμφιβολία ότι το «τέλος επιτηδεύματος», παρά την καταχρηστική του ονομασία, αποτελεί γνήσια φορολογική επιβάρυνση, η οποία πρέπει να κριθεί υπό τους όρους των διατάξεων των άρθρων 78 παρ. 1 και 4, 4 παρ. 1 και 5 του Συντάγματος.

Στη διάταξη του άρθρου 78 παρ. 1 του Συντάγματος ορίζεται ότι «κανένας φόρος δεν επιβάλλεται ούτε εισπράττεται χωρίς τυπικό νόμο που καθορίζει το υποκείμενο της φορολογίας και το εισόδημα, το είδος της περιουσίας, τις δαπάνες και τις συναλλαγές ή τις κατηγορίες τους, στις οποίες αναφέρεται ο φόρος». Εν προκειμένω, ωστόσο, το «τέλος επιτηδεύματος» δεν αφορά σε αντικείμενο, το οποίο περιλαμβάνεται στα περιοριστικώς αναφερόμενα στη διάταξη του άρθρου 78 παρ. 1 του Συντάγματος στοιχεία. Αντιθέτως, μοναδικό κριτήριο της επιβολής του αποτελεί μια ιδιότητα, αυτή του επιτηδευματία ή του ελευθέρου επαγγελματία, χωρίς να συνδέεται με το εισόδημα, την περιουσία, τις δαπάνες ή τις συναλλαγές των προσώπων τα οποία φέρουν την ανωτέρω ιδιότητα. Όμως, κατ' αυτόν τον τρόπο, επέρχεται ανεπίτρεπτη συνταγματικώς ταύτιση υποκειμένου και αντικειμένου του φόρου, καθώς μόνη η διαπίστωση της ιδιότητας αυτής αρκεί, χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένο φορολογητέο αντικείμενο, για τον καταλογισμό του φορολογικού βάρους με πάγιο ύψος.

Επιπλέον, στη διάταξη του άρθρου 4 παρ. 5 του Συντάγματος ορίζεται ότι «Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους». Με τη διάταξη αυτή κατοχυρώνεται συνταγματικώς η αρχή της φορολογικής ισότητας, με την έννοια της καθολικότητας της φορολογικής υποχρέωσης και της φορολογίας με βάση τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών. Εν προκειμένω, ωστόσο, επιβάλλεται μια φορολογική επιβάρυνση στο σύνολο των επιτηδευματιών και ελεύθερων επαγγελματιών, χωρίς περαιτέρω διακρίσεις, υπαγορευόμενες από τη διαφορετική φοροδοτική τους ικανότητα, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη ουσιώδεις παράγοντες προσδιορισμού της πραγματικής φοροδοτικής ικανότητας των επιτηδευματιών, όπως είναι το ετήσιο εισόδημά τους, υπολογιζόμενο κατά τρόπο πραγματικό ή αντικειμενικό, και, εν γένει, οι ιδιαίτερες συνθήκες ή περιστάσεις, υπό τις οποίες ασκεί τη δραστηριότητά του έκαστος εξ αυτών.

Περαιτέρω, στη διάταξη του άρθρου 5 παρ. 1 του Συντάγματος ορίζεται ότι «Kαθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη». Με την ως άνω διάταξη κατοχυρώνεται, ως ατομικό δικαίωμα, η προσωπική και οικονομική ελευθερία, ειδικότερη εκδήλωση της οποίας αποτελεί η ελευθερία άσκησης επιχειρηματικής ή επαγγελματικής δραστηριότητας, με δυνατότητα επιβολής περιορισμών οι οποίοι πρέπει να είναι πρόσφοροι και αναγκαίοι για την επίτευξη του επιδιωκόμενου από το νομοθέτη σκοπού δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος και να μην είναι δυσανάλογοι σε σχέση με τον εν λόγω σκοπό. Όμως, εν προκειμένω, η επιβολή «τέλους επιτηδεύματος» συνιστά αυθαίρετη οικονομική επιβάρυνση, η οποία αφενός στερείται νόμιμου ερείσματος και αφετέρου δύναται να επηρεάσει αρνητικά τους οικονομικά ασθενέστερους ως προς την επιλογή της συνέχισης ή μη της άσκησης της δραστηριότητάς τους, αντιβαίνοντας και στην κοινοτικής προέλευσης επιταγή για απλούστευση της πρόσβασης στην παροχή των υπηρεσιών (βλ. σχετ. Οδηγία 2006/123/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου).

Επιπροσθέτως, κατά παράβαση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, βάσει της διάταξης του άρθρου 3 παρ. 5 της υπ' αριθμ. ΠΟΛ. 1167/02-08-2011 (Φ.Ε.Κ. Β' 1835/17-08-2011) Απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, που εκδόθηκε κατ' εξουσιοδότηση της διάταξης του άρθρου 31 παρ. 5 του Ν. 3986/2011, ο φορολογούμενος στερείται της δυνατότητας να τύχει, με μόνη την άσκηση της προσφυγής του, του δικαιώματος αυτόματης και αυτοδίκαιης αναστολής εκτέλεσης ποσοστού πενήντα τοις εκατό (50%) του αμφισβητούμενου φόρου, με αποτέλεσμα να περιστέλλεται το δικαίωμα δικαστικής του προστασίας.

Τέλος, ζήτημα υπέρβασης της νομοθετικής εξουσιοδότησης ανακύπτει και αναφορικά με τη μη-δυνατότητα έκπτωσης του καταβαλλόμενου ως «τέλους» ποσού από τα ακαθάριστα έσοδα του καταβάλλοντος αυτό επιτηδευματία ή ελευθέρου επαγγελματία, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να υφίσταται επιδείνωση της θέσης του.

Για τους λόγους αυτούς, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος έχει καθήκον να προστατεύει τα δικαιώματα των μελών του αλλά και όλων των Ελλήνων πολιτών, παρεμβαίνοντας σε κάθε ζήτημα μείζονος εθνικού ή κοινωνικού συμφέροντος, ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας την ακύρωση της επιβολής του «τέλους επιτηδεύματος» ως παράνομου και αντισυνταγματικού και επιφυλάσσεται για περαιτέρω ενέργειες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Τίνος είναι η πλατεία βρε παιδιά;

image Πριν από λίγο γύρισα από τη συγκέντρωση που είχαν οργανώσει στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου οι “Πολίτες κατά του Χρέους”. Και δυστυχώς, είμαι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ. Για διάφορους λόγους…

Πρώτα απ’ όλα, από τη συμμετοχή του κόσμου. Στο πικ της βραδιάς, ο κόσμος δεν ξεπερνούσε τα 300 άτομα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι στο Ηράκλειο, μια πόλη των 180.000 κατοίκων,  μόνο 300 άτομα αντιμετωπίζουν δυσκολίες οι οποίες προέρχονται από τη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης. Αδυνατώ επίσης να πιστέψω ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι ή βολεμένοι, ή χαζοί και δεν καταλαβαίνουν τι μας περιμένει. Κάποιοι ίσως. Όχι όμως όλοι. Πιθανολογώ ότι αρκετοί είναι αυτοί που είναι σαστισμένοι. Που είναι τόσο βαριά τα χτυπήματα που έχουν δεχτεί, ώστε να έχουν μουδιάσει και να μην μπορούν να αντιδράσουν. Ότι η κλιμάκωση των μέτρων είναι τέτοια, που σε συνδυασμό με την κυβερνητική προπαγάνδα και την τρομοκρατία, οδηγούν τον κόσμο σε λήθαργο. Όμως δεν μπορώ να δεχτώ με τίποτα τόσο μικρή συμμετοχή σε μια συγκέντρωση που ως αρχικό σκοπό είχε να οργανωθούν οι πολίτες  ενάντια στην άδικη και άκριτη φοροεπιδρομή που δέχονται.

Και λέω “ως αρχικό σκοπό”, γιατί όπως το εξέλαβα εγώ τουλάχιστον, τίποτα τέτοιο δεν έγινε. Και αυτός ήταν ο άλλος λόγος για τον οποίο είναι απογοητευμένος. Και όχι μόνο δεν έγινε τίποτα, αλλά φάνηκε καθαρά ότι “η πλατεία” ήταν χωρισμένη από την αρχή σε δύο στρατόπεδα.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Έφτασα κατά τις 8.00 στην πλατεία, συνεπής στο ραντεβού με τους “Πολίτες κατά του χρέους” . Εκείνη την ώρα ήταν καμιά 100 άτομα στην πλατεία. Αμέσως πληροφορήθηκα ότι μια ομάδα “αναρχικών” είχαν μόλις εκδιώξει βανάκι τηλεοπτικού συνεργείου που ήθελε να καλύψει τη συγκέντρωση, και το οποίο είχε προσκαλέσει η συντονιστική επιτροπή των διοργανωτών. Αυτό βέβαια δυσαρέστησε τους τελευταίους. Οι “Αναρχικοί” ήταν δυσαρεστημένοι επειδή σε προηγούμενες συγκεντρώσεις, οι “Πολίτες κατά του Χρέους” επιχείρησαν κατά την άποψή τους να “καπηλευτούν την πλατεία, και τη δουλειά που είχε γίνει το καλοκαίρι”. Μάλιστα ακούστηκε στα πηγαδάκια και η έκφραση “ήρθαν απ’ έξω, έφεραν κάτι δικό τους στην πλατεία, και θέλουν να το επιβάλλουν”.

Οι δε “Πολίτες κατά του Χρέους”, οι συντονιστές δηλαδή, θεωρούσαν ότι οι “αναρχικοί” ή οι “αντιεξουσιαστές”, ή όπως θέλετε πείτε τους, χαλούσαν με τη συμπεριφορά τους τις συγκεντρώσεις, και ότι το έκαναν εσκεμμένα. Μάλιστα ακούστηκαν και εκφράσεις περί “διατεταγμένης υπηρεσίας”…

Σε ένα τέτοιο κλίμα, και μια ώρα μετά την αρχικά προγραμματισμένη ώρα έναρξης, όταν ο κόσμος ήταν περισσότερος (γύρω στα 300 άτομα) και οι τηλεοπτικές κάμερες είχαν ξανακάνει την εμφάνισή τους, άρχισαν οι τοποθετήσεις. Κάποιοι προσπαθούσαν να περάσουν τη γραμμή του συλλόγου τους, κάποιοι άλλοι απλά διάβαζαν κείμενα, κάποια άλλοι μιλούσαν σαν σε συνέδριο του Σύριζα, και κάποιοι τρίτοι προσπαθούσαν να εκβιάσουν ψηφίσματα. Τελικά, και ενώ ο πολύς ο κόσμος είχε αποχωρήσει, και οι αναρχικοί είχαν συσπειρωθεί, υποτίθεται ότι ψηφίστηκε κάποια πρόταση για κατάληψη διαρκείας της εφορίας, εννοείται με την ψήφο των αναρχικών. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο.

Ο εκπρόσωπος του συλλόγου ανέργων, αφού δεν πέρασε η πρότασή του να μαζευτούν τα ειδοποιητήρια της έκτακτης εισφοράς στο δικό του σύλλογο, και να καούν στη συνέχεια ως ένδειξη διαμαρτυρίας, είπε “Εμείς θα μαζέψουμε τα δικά μας”. Το συντονιστικό των “Πολιτών κατά του χρέους, αφού δεν υπερψηφίστηκε η πρότασή τους για παράσταση στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου Δευτέρα 26/9 , στις 2 μμ, (μετά από κατάθεση 50 υπογραφών) και για κατάθεση αιτήματος έκδοσης ψηφίσματος από το Δήμο Ηρακλείου κατά των νέων μέτρων, είπε “Δε μας νοιάζει τι ψηφίζουν, εμείς θα παραστούμε κανονικά στο δημοτικό συμβούλιο, όπως έχουμε αποφασίσει.  Και από αύριο, θα στήσουμε το δικό μας περίπτερο στην πλατεία Δασκαλογιάννη, να διαχωρίσουμε τη θέση μας από αυτούς” . Οι αναρχικοί δε, θεώρησαν ότι νίκησαν, και ότι ανακατέλαβαν την πλατεία απ’ όπου τους είχε εκδιώξει προ ημερών ο εισαγγελέας…

Και όλοι εμείς οι λίγοι απλοί πολίτες, που με αγωνία και αγανάκτηση  βρεθήκαμε στην πλατεία, απλά χάσαμε 3 ώρες από τη ζωή μας…

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν απόψε δύο πράγματα: Ότι ο Έλληνας τρώει τις σάρκες του, και ότι γουστάρει το αρχιγιλίκι. Και κάπου εκεί ανάμεσα ίσως να βρίσκεται και η απάντηση του γιατί η πλατεία και απόψε ήταν άδεια…

Δεν πληρώνω χαράτσια (βίντεο)

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Δ.Τ. Συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δελτίο Τύπου   25/9/11

Το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου επισκέφθηκε το Σάββατο 24/9/11 ο βουλευτής Λασιθίου της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκης και συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, με υπηρεσιακά στελέχη και εργαζομένους.

image Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων ενημέρωσαν το βουλευτή για μια σειρά από σοβαρά θέματα που απασχολούν το προσωπικό, με κυριότερα τις μεγάλες μισθολογικές περικοπές, την έλλειψη προσωπικού και τη σύνταξη νέου οργανισμού του Νοσοκομείου που συρρικνώνει τις κλίνες κατά 100 (160 από 260), με αντίστοιχη μείωση και στις οργανικές θέσεις του προσωπικού.
Τονίστηκε στο βουλευτή η δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι μετά τις μισθολογικές περικοπές του μεσοπρόθεσμου, ενώ υπάρχει βεβαιότητα για νέες περικοπές με το νέο μισθολόγιο και φόβος για διεύρυνση της εργασιακής εφεδρείας και στα Νοσοκομεία σε δεύτερη φάση, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδουγια το αντίθετο, οι οποίες κρίνονται αναξιόπιστες.
Η μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων στα Νοσοκομεία ήταν και είναι χαμηλόμισθοι και έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο μετά τις συνεχείς περικοπές και τις φορολογικές επιβαρύνσεις, με αποτέλεσμα να μη βγαίνει ο οικογενειακός προϋπολογισμός των νοικυριών. Επισημάνθηκε στον κ. Πλακιωτάκη ότι  οι περισσότεροι εργαζόμενοι θεωρούν ότι το κόμμα του, η Νέα Δημοκρατία, δεν είναι άμοιρη ευθυνών για όσα έχουν συμβεί, ενώ δεν πιστεύουν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά στη δύσκολη κατάσταση των μισθωτών, ακόμα και  αν υπάρξει εναλλαγή των κομμάτων που είναι στην εξουσία.
Ακόμη ο βουλευτής ενημερώθηκε για τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο, σε όλες τις ειδικότητες και τα τμήματα. Στις περισσότερες κλινικές οι νοσηλεύτριες αναγκάζονται  στο πρόγραμμα υπηρεσιών μην παίρνουν τα ρεπό εβδομάδας και να κάνουν παραπάνω βάρδιες από τις προβλεπόμενες, ενώ υπάρχουν δεκάδες οφειλόμενες ημέρες από άδειες και ρεπό, ακόμα και από το 2010. Μέσα σε τέτοιες συνθήκες γίνονται συνεχείς περικοπές στο προσωπικό που μπαίνει ανά βάρδια, ενώ νοσηλεύτριες αναγκάζονται να κάνουν υπηρεσία από τη μια κλινική στην άλλη. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για τους τραυματιοφορείς, που έχουν απομείνει ελάχιστοι και δεν μπορούν να ανταπεξέρχονται στις ανάγκες του Νοσοκομείου. Έλλειψη προσωπικού υπάρχει και στον τομέα των παρασκευαστών ιατρικών εργαστηρίων, που ενώ αυξάνεται  ο όγκος των εξετάσεων αίματος που διεκπεραιώνουν, μειώνεται συνεχώς το προσωπικό. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στους διοικητικούς, όπου για να καλυφθούν  τα κενά το Νοσοκομείο οδηγείται σε λύσεις αμφιβόλου νομιμότητας και δεοντολογίας.
Ακόμη λόγω της έλλειψης εργαζομένων, τμήματα των υπηρεσιών καθαριότητας, πλυντηρίων και τεχνικής υποστήριξης ανατίθενται σε ιδιώτες, κάτι που δεν είναι καλό ούτε για τα οικονομικά, ούτε για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Νοσοκομείου.
Στον τομέα του ιατρικού προσωπικού επισημάνθηκε στο βουλευτή ότι υπάρχουν ελλείψεις σε κρίσιμες ειδικότητες, ελλείψεις που δημιουργούν πολύ μεγάλο πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου. Για παράδειγμα, το μήνα Σεπτέμβριο το Νοσοκομείο μένει για 9 ημέρες χωρίς εφημερεύων αναισθησιολόγο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν τις ημέρες αυτές τα επείγοντα περιστατικά που έρχονται εκτός πρωινού ωραρίου και να παραπέμπονται για μεταφορά  στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου, κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Το ίδιο  ισχύει και για τους ακτινολόγους, με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να  μένει αρκετές ημέρες χωρίς ακτινολόγο και να μην μπορεί να διεξάγει εκτός πρωινού ωραρίου διαγνωστικές εξετάσεις, όπως αξονική και υπέρηχο, εξετάσεις που είναι απαραίτητες για τα σοβαρά και επείγοντα περιστατικά.
Επισημάνθηκε στο βουλευτή ότι υπό αυτές τις συνθήκες το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου καλείται να παίξει κεντρικό ρόλο στις υπηρεσίες υγείας του νομού, αφού λόγω της έλλειψης ιατρικών ειδικοτήτων στα άλλα Νοσοκομεία αντιμετωπίζει μεγάλο όγκο περιστατικών από όλες τις περιοχές του νομού, και ειδικά τις ημέρες που λόγω μη εφημερίας κλείνουν κλινικές σε άλλα Νοσοκομεία. Όμως η συρρίκνωση των οργανικών κλινών του Νοσοκομείου κατά 100 στο νέο υπό σύνταξη οργανισμό(που συνεπάγεται και αντίστοιχη μείωση στις οργανικές θέσεις προσωπικού), ουσιαστικά στραγγαλίζει τη λειτουργία του Νοσοκομείου.  Ειδικά στις οργανικές θέσεις ιατρών, ο νέος προβλεπόμενος αριθμός οριακά καλύπτει τους υπηρετούντες και ουσιαστικά αποκλείει την περεταίρω ενίσχυση του Νοσοκομείου με γιατρούς.  Όπως εξελίσσεται η κατάσταση με τους νέους οργανισμούς οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε απαξίωση και των τριών Νοσοκομείων του νομού, με στόχο να εμφανιστεί στη συνέχεια ως μονόδρομος  η ύπαρξη μόνο δύο Νοσοκομειακών κέντρων του ΕΣΥ στην Κρήτη (ΠΑΓΝΗ/Βενιζέλειο – Νοσοκομείο Χανίων). Καλό είναι όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι και οι φορείς του νομού να ενώσουν τη φωνή τους και τις δυνάμεις τους ώστε να αποτραπεί αυτή η τόσο δυσάρεστη μελλοντική εξέλιξη που θα κοστίσει πολύ ακριβά στους κατοίκους του νομού μας.
Ακόμη στο βουλευτή επισημάνθηκαν από τους παριστάμενους και άλλα θέματα, όπως η δυσλειτουργία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου, που ενώ διαθέτει μόνο ένα ψυχίατρο απασχολεί δυσανάλογο μεγάλο αριθμό προσωπικού, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα απασχόλησης του προσωπικού αυτού σε κλινικές του Νοσοκομείου, επειδή το Υπουργείο Υγείας το απαγορεύει με το πρόσχημα ότι το Κ.Ψ.Υ. έχει χρηματοδοτηθεί από Κοινοτικά κονδύλια.
Επίσης επισημάνθηκε η προσπάθεια της διοίκησης του Νοσοκομείου για εσπευσμένη έναρξη λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων (ΤΕΠ), τη στιγμή που δεν υπάρχουν ολοκληρωμένες και λειτουργικές υποδομές και αντίστοιχο προσωπικό.
Ο βουλευτής δεσμεύτηκε ότι θα κάνει προσπάθειες για να γίνουν παρεμβάσεις στο μέτρο του δυνατού στα θέματα που τέθηκαν και ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να υπάρχει συνεχή επαφή με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους για όλα τα θέματα.