ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Εθεάθη κοντέινερ αποκομιδής απορριμμάτων έξω από τη βουλή…

Μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής κου Σγουρού να αναθέσει σε ιδιωτικά συνεργεία την καθαριότητα, και την υγειονομική διάταξη που εξέδωσε ο υπουργός υγείας κος Λοβέρδος, άρχισε η αποκομιδή των σκουπιδιών στην Αθήνα. Τα συνεργεία ξεκίνησαν από ευαίσθητες περιοχές όπως …το Hilton, και προχωρούν σιγά – σιγά και σε λιγότερο ευαίσθητες περιοχές όπως είναι τα νοσοκομεία.

Αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα κοντέινερ αποκομιδής απορριμμάτων έχει σταθμεύσεις στην είσοδο της βουλής, και επιβιβάζονται σε αυτό ένας-ένας οι βουλευτές. Οι παρευρισκόμενοι πολίτες που βρίσκονται αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος στα πλαίσια της παγκόσμιας κινητοποίησης της 15ης Οκτωβρίου άρχισαν να αποχωρούν, επειδή δεν αντέχουν τη μπόχα και τη δυσωδία.

skoupidia Οι ιδιώτες που ανέλαβαν την αποκομιδή δήλωσαν ότι μέχρι τις 20 Οκτωβρίου που ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο ο καθαρισμός της βουλής θα έχει ολοκληρωθεί, με την καταλυτική συμβολή των πολιτών της χώρας. Και επειδή η χωματερή της Φυλής τελεί υπό κατάληψη, τα απορρίμματα θα μεταφερθούν εκτός της χώρας, όπου και θα καταστραφούν σε μονάδα επεξεργασίας τοξικών αποβλήτων.

Τι λέει η πολίτης που προσέφυγε στη Χάγη κατά του Γ. Παπανδρέου (βίντεο)

Βρες την πλατεία σου απόψε….

Αθήνα, πλατεία Συντάγματος 6:00 μμ.

Ηράκλειο, πλατεία Ελευθερίας 6:00 μμ.

Μπήκαν οι ιδιώτες στα σκουπίδια και στο Ηράκλειο!!

Σε κατάληψη βρίσκονταν από την Πέμπτη το απόγευμα και το αμαξοστάσιο του δήμου Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να μη βγουν τα απορριμματοφόρα οχήματα  για την αποκομιδή των απορριμμάτων την Παρασκευή.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, αλλά και μετά την έκδοση της υγειονομικής διάταξης από τον υπουργό υγείας κο Λοβέρδο για την άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών, οι ιδιώτες έσπευσαν να αναλάβουν δράση και στο Ηράκλειο, μετά και την απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής να αναθέσει την καθαριότητα σε 3 ιδιωτικές εταιρίες.

Στην παρακάτω ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ φωτογραφία, βλέπετε το πρώτο συνεργείο ιδιωτών να μαζεύουν τα σκουπίδια από τους κάδους που βρίσκονται στην περιοχή της παλιάς λαχαναγοράς, στην πλατεία πάνω από τον υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων της ΔΕΠΤΑΗ  στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου…

DSC03459

Πληροφορίες που θέλουν τους εικονιζόμενους απλά να ψάχνουν για τρόφή στα σκουπίδια, δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης σε κανένα κανάλι μέχρι αυτή την ώρα…

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

image Σε καταγγελία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης προέβησαν πριν μερικές ημέρες δύο πολίτες της χώρας μας, κατά των κυβερνήσεων του Γεωργίου Α. Παπανδρέου, ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. 

Στο κείμενό τους μεταξύ άλλων αναφέρουν:

“Πέρα από όλες αυτές τις παραβιάσεις και παρανομίες, κατά την διάρκεια του περασμένου χρόνου και ιδίως κατά την διάρκεια των τελευταίων τριών ή τεσσάρων μηνών, η κυβέρνηση έχει εκτραχηλιστεί στο να απαιτεί παράλογα, αντισυνταγματικά και άκρως υψηλά ποσά φόρου που δεν έχουν καμία σχέση όχι μόνο με το πραγματικό εισόδημα αλλά και στην ίδια την φορολογική νομοθεσία που απαγορεύει να φορολογηθεί κάποιος παραπάνω από μία φορά για τον ίδιο λόγο ή αντικείμενο, απαγορεύει αναδρομική φορολόγηση (φορολόγηση με νέους νόμους με εισόδημα που αποκτήθηκε πριν τεθούν σε ισχύ οι νόμοι αυτοί), μειώνοντας το αφορολόγητο κατά πολύ κάτω του Ευρωπαϊκού επιπέδου φτώχιας και ζητώντας αναδρομικά φόρους από ήδη εξαθλιωμένους ανθρώπους, περικόπτοντας κοινωνικές δαπάνες σε φτωχά νοικοκυριά, και τώρα απαιτώντας μερικούς από αυτούς τους παράνομους φόρους (φόρος σε ήδη φορολογημένες περιουσίες για τρίτη κατά σειρά φορά) να πληρωθεί μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ ειδάλλως να υποστεί ο καταναλωτής διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ακόμη και εάν ο λογαριασμός του ηλεκτρικού έχει πληρωθεί σε πλήρη αγνόηση ακόμη και της απαίτησης της ΕΕ να μην παίρνονται φόροι εκβιαστικά επ' απειλή διακοπής ζωτικών υπηρεσιών ή προσβάσεως σε αγαθά που δεν έχουν σχέση με τον φόρο που απαιτείται. Επίσης η κυβέρνηση έχει επιδείξει και δηλώσει πλήρη αδιαφορία για την γενική εξαθλίωση των Πολιτών στο βαθμό που οι Πολίτες δεν είναι πλέον σε θέση να πληρώσουν για φαγητό, διότι η φορολογία υπερβαίνει κατά πολύ το 60% του εισοδήματος και συχνά φτάνει το 90% ή και το 100% του εισοδήματος του κάθε νοικοκυριού. Επίσης έχει αναφερθεί ότι ένα υψηλό ποσοστό Ελλήνων πολιτών ζουν στο σκοτάδι και δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα στα σπίτια τους γιατί δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τον λογαριασμό του ρεύματος όπως είχε πριν τον επιπλέον φόρο που προστέθηκε σε αυτόν.

Ιδιαίτερα για Πολίτες με παιδιά, ή ακόμα χειρότερα για αυτούς με περισσότερα από τρία παιδιά, τιμωρούνται με ένα ιδιαίτερα τρόπο εφόσον όχι μόνο περικόπτεται το επίδομα πολυτέκνου αλλά και η φορολογία τώρα πλέον είναι ακόμη βαρύτερη για αυτούς διότι δεν απαλλάσσονται από κανένα των διπλών και τριπλών φόρων σε είδη και περιουσιακά στοιχεία για τα οποία ήδη έχουν φορολογηθεί.

Επίσης γενικά η ιατρική περίθαλψη έχει αποσυντεθεί όταν ήδη έπνεε τα λοίσθια με νοσοκομεία να μην έχουν την δυνατότητα να προμηθεύονται φαρμακευτικό υλικό (έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις σε μεγάλα Αθηναϊκά νοσοκομεία και νοσοκομεία σε άλλες περιοχές όπου οι ελλείψεις έφταναν στο σημείο να μην έχουν καν ράμματα, γάζες ή φάρμακα άμεσης ανάγκης για την εντατική μονάδα, και ιδιαίτερο πρόβλημα να εξυπηρετήσουν τα άλλα τμήματα και περιπτώσεις), να έχουν σοβαρές ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, να μην διαθέτουν τις απαραίτητες ειδικότητες για την αντιμετώπιση ακραίων περιστατικών (αυτό είχε σαν αποτέλεσμα θανάτους που θα μπορούσαν να είχαν εύκολα αποτραπεί) και τώρα ορισμένες περιοχές της Ελλάδος δεν θα έχουν πλέον και καθόλου νοσοκομεία λόγω συγχωνεύσεων εξαναγκασθέντων από την κυβέρνηση για μείωση του κόστους λειτουργίας, αλλά, όπως καταγγέλουν οι Πανελλήνιες οργανώσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τα μέτρα αυτά δεν είναι σχεδιασμένα για να βελτιώσουν την κατάσταση αλλά θα έχουν σαν αποτέλεσμα τεράστια ποσοστά του Ελληνικού Λαού να μην έχουν πλέον πρόσβαση σε ιατρική βοήθεια. Επίσης, οι δημόσιες ιατρικές υπηρεσίες δεν διατίθενται δωρεάν πλέον, σε απόλυτη καταστρατήγηση του Συντάγματος και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και παρά το ότι ο Ελληνικός Λαός τα έχει ήδη χρηματοδοτήσει μέσω της φορολογίας του, αφού τώρα απαιτείται ο κάθε Έλληνας Πολίτης να πληρώνει πάγιο τέλος εισαγωγής/εξέτασης 5 ευρώ (το οποίο δεν είναι μόνο αυθαίρετο αλλά υπόκειται και σε αυθαίρετη αλλαγή), ειδάλλως δεν θα του παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες. Λαμβάνοντας υπ' όψη ότι τώρα πλέον υπάρχουν εισοδήματα τόσο χαμηλά έως και 300 ευρώ μηνιαίως, αυτό το πάγιο τέλος των 5 ευρώ αντιστοιχεί στο 1.7% του μηνιαίου εισοδήματος, το οποίο τα άτομα αυτά θα χρειαστεί να πληρώνουν κάθε φορά που επισκέπτονται το νοσοκομείο, εκτός των φαρμακευτικών αγωγών και των ιατρικών εξετάσεων (όπως ακτινογραφίες) που πληρώνονται επιπλέον. Την ίδια στιγμή όμως, παράνομοι μετανάστες και όλων των ειδών οι μη πολίτες, εξαιρούνται από αυτό το τέλος καθώς και από όλα τα νοσήλια (εγχειρήσεις, αμοιβή ιατρού, κλπ) τα οποία τους προσφέρονται δωρεάν και αντ' αυτού χρεώνονται στο Ταμείο στο οποίο πληρώνουν οι Έλληνες Πολίτες και οι νόμιμοι μετανάστες οι οποίοι δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο.

Συνταξιούχοι στερούνται κάλυψη πλέον των φαρμακευτικών τους δαπανών για τις οποίες πλήρωσαν με τις ασφαλιστικές εισφορές κατά τα χρόνια της ενεργής υπηρεσίας τους και που τώρα αναγκάζονται να επιλέξουν είτε να αγοράσουν το φάρμακο τους είτε το φαγητό τους αλλά όχι και τα δύο.

Οι εργαζόμενοι, οι εργάτες και οι αυτοαπασχολούμενοι οι οποίοι έχουν πληρώσει το Κράτος μέσω των εισφορών τους για κοινωνική ασφάλιση, αλλά που τώρα λόγω της οικονομικής κρίσης είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τα υπέρογκα ποσά που τους ζητούνται, δεν στερούνται μόνο κοινωνική κάλυψη αλλά επίσης τους στερείται το δικαίωμα να εργαστούν νομίμως και δεν έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια του Ταμείου τα οποία ήδη έχει συσσωρεύσει το Ταμείο ασφάλισης στο όνομά τους, μολονότι εάν δεν κατορθώσουν να κάνουν ρύθμιση την οποία να τηρούν (πράγμα αδύνατο λόγω του ότι δεν έχουν δυνατότητα κανονικής εργασίας) δεν πρόκειται να έχουν ούτε το δικαίωμα συνταξιοδότησης και τα ήδη καταβληθέντα χρήματα (για περίθαλψη και σύνταξη) κατακρατούνται και χάνονται. Στο τέλος πιθανώς θα αντιμετωπίσουν και καταδίωξη όπως υπεστήκαμε εμείς, παρ'όλες τις πληρωμές είκοσι οκτώ χρόνων μίας από εμάς που ενυπάρχουν.

Όσον αφορά την εκπαίδευση, η παρούσα κυβέρνηση την έχει σχεδόν αρνηθεί εάν οι Πολίτες δεν είναι σε θέση να πληρώσουν για ιδιωτικά σχολεία, διότι όχι μόνο έχουν τα σχολεία έλλειψη προσωπικού, αλλά ακόμη δεν διαθέτουν βιβλία και οποιαδήποτε επιδότηση, αναγκάζοντας έτσι τους γονείς να πληρώσουν για κάτι το οποίο είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένο ως δωρεάν παροχή. Φωτοτυπίες και CD-ROM και μεταφορτώσεις από το διαδίκτυο έχουν θεωρητικά γίνει διαθέσιμες αλλά δεν έχουν όλες οι οικογένειες τα μέσα πρόσβασης ενώ πολλά σχολεία έχουν δηλώσει ότι δεν έχουν τα μέσα για την παραγωγή τόσων φωτοτυπιών που απαιτούνται. Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό ρίσκο των σπιτικών να μην μπορούν να πληρώσουν πλέον τον λογαριασμό του ρεύματος, ιδιαιτέρως τώρα με τον νέο φόρο που ενσωματώνεται σε αυτόν, δεν είναι σίγουρο ότι ειδικά τα παιδιά οικογενειών χαμηλού εισοδήματος θα μπορέσουν να διατηρήσουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές τους, ακόμα και αν διαθέτουν υπολογιστή για να κάνουν χρήση του διαδικτύου και του CD-ROM.

Τα σχολεία ακριβώς σαν τα νοσοκομεία συγχωνεύονται ή κλείνουν έτσι ώστε τα παιδιά σε ορισμένες περιοχές χρειάζεται πλέον να μετακινούνται στις πόλεις για να έχουν πρόσβαση σε αυτά, ειδάλλως πρέπει να καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις καθημερινά με όλο το κόστος και τον κίνδυνο που συνεπάγεται αυτό. Αυτό περιορίζει σημαντικά την δυνατότητα του Ελληνικού Πληθυσμού να εκπαιδεύει τα παιδιά τους και αυξάνει το κόστος της εκπαίδευσης εφόσον θα πρέπει να πληρώσουν αυτοί για τα προβλήματα της κυβερνητικής πολιτικής, και είναι θέμα χρόνου πριν ένα τμήμα του Ελληνικού Πληθυσμού δεν παρακολουθεί πλέον σχολείο.

Λαμβάνοντας υπ' όψη το γεγονός ότι αν και παράνομο, η κυβέρνηση ενθαρρύνει τους νέους και νέες από 15 ετών να εισέλθουν στο εργατικό δυναμικό και να βγάζουν μεροκάματο, εύκολα μπορεί κανείς να διακρίνει μία οργανωμένη υποβάθμιση της Ελληνικής παιδείας και την κατάχρηση που επιχειρείται προς γονείς και παιδιά.

Στην ουσία, όπως ήδη αναφέρθηκε, τον Ιούνιο 2011 ο ίδιος ο δικός σας ειδήμων του ΟΗΕ εξέφρασε ξεκάθαρη ανησυχία ότι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ελλήνων κινδυνεύουν να παραβιαστούν σημαντικά, απλώς μελετώντας λίγο τα μέτρα λιτότητας και χωρίς να προβεί καν σε αυτοψία των πραγματικών συνθηκών και του κόστους ζωής σε σύγκριση με το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα, το οποίο, παρεμπιπτόντως, τον Ιούνιο του 2011 ήταν περίπου 30% υψηλότερο από ότι είναι σήμερα, μετά από τις επιπλέον περικοπές, και είναι ιδιαίτερα πιθανό, ότι την ώρα που θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές και λαμβάνοντας υπόψη τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για ακόμα παραπάνω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις καθώς και μαζικές απολύσεις τουλάχιστον δεκάδων χιλιάδων όποως ανακοινώθηκε για το έτος 2012, το μέσο εισόδημα θα έχει ακόμη κατέβει ή και θα έχει μηδενιστεί συνοδευόμενο από απολύτως καμμία μείωση (αντιθέτως ένα δυσανάλογο αυξητικό ρυθμό) του καθημερινού κόστους ζωής.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω αληθή και αδιάσειστα στοιχεία και αναφορές περί της θητείας του Γ.Α.Παπανδρέου και της κυβέρνησής του, αναγκαζόμαστε να αποταθούμε σε Σας για την παραπομπή του ιδίου και του υπουργικού του συμβουλίου σε έρευνα/ανάκριση, έτσι ώστε αυτός να δικαστεί, εφόσον κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί εντός της χώρας όσοι Πολίτες και να καταθέσουν μηνύσεις στα εντόπια δικαστήρια, για τα εξής εγκλήματα:

1. εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητος όπως αυτά περιγράφονται στο άρθρο 7 της Συνθήκης της Ρώμης κατά την Δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου:

Α. Κατά κυβερνητική επιταγή και όπως περιγράφεται παραπάνω λαμβάνει χώρα καταδίωξη βάση εθνικότητος και κουλτούρας κατά του Ελληνικού Λαού μέχρι τέτοιου σημείου εξαθλίωσης ώστε να καθίσταται ο λαός ανίκανος να προσφέρει τα προς το ζην στους ίδιους και στις οικογένειές τους και έτσι οδηγείται σε βέβαιη εξόντωση λόγω πείνας και εκθέσεως σε στοιχεία της φύσης, καθώς και ένεκα ελλειπούς προσβάσεως σε ιατροφαρμακευτική βοήθεια.

Β. Διάφορες απάνθρωπες διατάξεις ακραίας τιμωρίας και προαναγγελόμενης σκληρότητος επειδή κάποιος είναι Έλληνας και άνευ δυνατότητας να φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης αξιωματούχους οι οποίοι έχουν διασφαλίσει την ασυλία τους από κάθε πράξη και ενέργεια, όχι μόνο εκ μέρους της κυβερνήσεως αλλά από την διεθνή προπαγάνδα μέσω των διεθνών μέσων ενημέρωσης, οι οποίες έχουν οδηγήσει Έλληνες στην αυτοκτονία και σε εκτεταμένη μαζική κατάθλιψη η οποία οδηγεί σε δραματική μείωση του προσδόκιμου ζωής και αυξάνει την επικινδυνότητα κλονισμένης υγείας και για την οποία έχουν πλέον ελλειπή πρόσβαση στις ιατρικές υπηρεσίες.

Γ. Εξαναγκαστική μετατόπιση πληθυσμών υπό την μορφή του εξαναγκασμού Ελλήνων να μεταναστεύσουν λόγω αδυναμίας κυριολεκτικά να επιβιώσουν με τις συνθήκες που επιβάλλονται αυθαίρετα και όχι εξ ανάγκης στο σύνολο της κοινωνίας, σε συνδυασμό με έντονη επίσημη και έμμεση προπαγάνδα που εξαναγκάζει τους Έλληνες να φύγουν από την Ελλάδα.

Δ. Επίθεση και Καταδίωξη, με συνειδητή και ακραιφνή στέρηση των ουσιωδών/ ζωτικών Δικαιωμάτων των Ελλήνων, λόγω της εθνικής τους ταυτότητος ως Έλληνες και συνεπώς να υπόκεινται σε τιμωρία με ακραία πενία και εξαθλίωση λόγω της αρχικής κυβερνητικής προπαγάνδας ότι οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι, καταχραστές και η πληγή της Ευρώπης, αφού και εφόσον όλα τα προβλήματα με την διεθνή οικονομία φορτώνονται αυθαίρετα στους ώμους των Ελλήνων, όχι τόσο διαφορετικά από ότι έγινε στους Εβραίους της Ευρώπης και με την ίδια λογική και προπαγάνδα στο τέλος της δεκαετίας του 1930.

2. Γενοκτονία όπως περιγράφεται στο Άρθρο 6 της Συνθήκης της Ρώμης κατά την Δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου:

Α. Η Κυβερνητική πολιτική, ενσυνείδητα επιβάλει γενοκτονία υπό την μορφή της προκλήσεως σοβαρών σωματικών και ψυχικών βλαβών στο σύνολο των Ελλήνων με την συνεχή πρόκληση αισθημάτων απόγνωσης, αδυναμίας και ομηρίας που οδηγεί σε σοβαρή και βαρεία κατάθλιψη και άκρως ανησυχητικά υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών άμεσα συσχετιζόμενα με τις επιβαλλόμενες κυβερνητικές πολιτικές.

Β. Η επί τούτου έκθεση των Ελλήνων σε συνθήκες ζωής υπολογισμένες έτσι ώστε να επιφέρουν φυσική καταστροφή ολική ή μερική υπό την μορφή των εξαιρετικά μεγάλων ποσοτήτων χημικών με τα οποία ψεκάζονται κατά τις διαδηλώσεις τους, ιδιαζόντως κακή ιατρική φροντίδα, έλλειψη αρκετών μέσων για διατροφή και ικανοποίηση βασικών Ανθρωπίνων αναγκών, άρνηση των μέσων προς εργασία και άρνηση καταβολής πλήρους αμοιβής για οποιαδήποτε εργασία προσφέρεται, και γενικά μέσω μίας γενικευμένης υποβάθμισης της καθημερινής ζωής αρκετά κάτω από το όριο της φτώχιας συνοδευόμενο από ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά άγχους και τρόμου για το μέλλον και του μέλλοντος.

Γ. Τα μέτρα που λαμβάνονται εκ μέρους της κυβερνήσεως είναι σχεδιασμένα για να επιφέρουν περαιτέρω μείωση των γεννήσεων ανάμεσα στους Έλληνες, καθώς και ιδιαίτερα ακραίες συνθήκες διαβίωσης όλων των ανηλίκων ατόμων που ήδη ζουν στις Ελληνικές οικογένειες, διότι οι απόλυτης ένδειας συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης και η εξαιρετικά ασταθής αγορά εργασίας αναγκάζουν τα ζευγάρια να μην παντρεύονται και τα παντρεμένα ζευγάρια να μην προχωρούν στην δημιουργία οικογένειας, ακόμη και να κάνουν εκτρώσεις μη προγραμματισμένων κυήσεων, λόγω των πολύ πραγματικών συνθηκών αδυναμίας οικονομικής κάλυψης των εξόδων ακόμη και ενός παιδιού. Κάποιοι καταφεύγουν ακόμα και στο να εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε φιλανθρωπικά ιδρύματα όπως τα παιδικά χωριά «SOS» όπως προαναφέραμε. Επίσης, οι συνθήκες για τα παιδιά υποβαθμίζονται σταδιακά από το να είναι άσχημες στο να γίνουν επικίνδυνες, διότι όχι μόνο έχουν περιορισμένη πλέον πρόσβαση σε σωστή εκπαίδευση και περίθαλψη/ ιατρική κάλυψη, αλλά επιπλέον αναγκάζονται να συνεισφέρουν και στο οικογενειακό εισόδημα. Τρομοκρατούνται επίσης όταν τους λέγεται ότι δεν έχουν μέλλον εκτός ενός απολύτου ένδειας και απανθρώπων συνθηκών εργασίας ανεξαρτήτως των προσόντων τους, των ικανοτήτων τους και των προσπαθειών τους, ιδιαίτερα μέσω της κρατικής προπαγάνδας και των κυρίως μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Σε αυτή την χρονική στιγμή, τίποτα στην κυβερνητική πολιτική δεν υποδεικνύει ουσιαστική θέληση να επανορθώσει ακόμα και κλάσμα αυτών των εγκλημάτων και αντιθέτως, η κυβέρνηση Γ. Α. Παπανδρέου επιδεικνύει εξαιρετικό ζήλο στο να υπηρετεί τις διαθέσεις και να θωπεύει ψυχολογικά αλλοδαπούς και άλλες χώρες εις βάρος της φυσικής και πνευματικής κατάστασης και επιβίωσης του Λαού που έχει ορκιστεί να υπηρετήσει και να προστατεύσει, ενώ το άτομο του και τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου καθώς και οι βουλευτές και όλοι που σχετίζονται με αυτούς (κομματικά μέλη, μέλη οικογενείας και επιχειρηματίες συνεργάτες) δεν προστατεύονται μόνο από κάθε πραγματική απειλή της ακαιρεότητάς τους αλλά επίσης ζουν σε υπερβολικό πλούτο και γενική προστασία από τον νόμο και διατάξεις που υπόκειται ο Ελληνικός Λαός.

Συνεπώς,

ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ της αποδείξιμης αλήθειας όλων των ανωτέρω

ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ των αδιάσειστων αποδείξεων που παρέχονται και συνεχίζουν να παρέχονται με ακόμα χειρότερα και απεχθή παραδείγματα των ανωτέρω αδικημάτων/ εγκλημάτων

ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ της ανικανότητας της Δικαιοσύνης να επιβληθεί εντός της Ελλάδας με οποιοδήποτε τρόπο και την απόλυτη έλλειψη πρόσβασης στην Δικαιοσύνη της πλειοψηφίας του Ελληνικού Πληθυσμού

ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ της επείγουσας ανάγκης και της ακραίας ζημίας και βλάβης που γίνεται στον Ελληνικό Λαό χωρίς καμμία δυνατότητα προστασίας ή αυτοάμυνας

ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ της συνεχούς και διαδοχικής παράβασης του Ελληνικού Συντάγματος, της Συνθήκης της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, του καταστατικού του ΟΗΕ και των Συνθηκών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΖΗΤΟΥΜΕ

Όπως το Δικαστήριό Σας ερευνήσει και φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης τους προαναφερόμενους Γ.Α.Παπανδρέου και τις διάφορες κυβερνήσεις του, συνεργάτες και συναδέλφους του και κάθε άτομο που υποστηρίζει και καλλιεργεί αυτή τη μαζική καταστροφή στην οποία εμείς οι Έλληνες υποβαλλόμαστε παρανόμως και ενάντια σε όλα τα Πολιτικά Δικαιώματα και Ελευθερίες μας, με την πλέον ολοκληρωτική, δικτατορική και απάνθρωπη εξαθλίωση.

Όπως συλληφθούν λόγω των δραστηριοτήτων τους ως υφαρπαγείς, να τιμωρηθούν για τα εγκλήματά τους κατά της Ανθρωπότητας και την γενοκτονία στο πρόσωπο του Ελληνικού Λαού, και να εξαναγκαστούν να αποζημιώσουν σε Εθνικό και προσωπικό επίππεδο, στο βαθμό του ανθρωπίνως δυνατού ενώπιον τέτοιας καταστροφής, τον Ελληνικό Λαό και κάθε Λαό και άτομο που ζημίωσαν/ έβλαψαν με οποιονδήποτε τρόπο με τις ενέργειές τους.

Όπως αποζημιωθούμε για τον αντίκτυπο που αυτά τα εγκλήματα έχουν στο άτομό μας και να προστατευθούμε κατά την διάρκεια της έρευνας ώστε να μην αντιμετωπίσουμε έμμεση ή άμεση εξόντωση και περαιτέρω δίωξη λόγω της προσφυγής μας σε Εσάς

Όπως τα βασικά Ανθρώπινα Δικαιώματα του Ελληνικού Λαού προστατευθούν κατά την διάρκεια της έρευνας και κάθε κυβερνητική πολιτική που οδηγεί σε ένδεια και υποβάθμιση να σταματηθεί και να αρθεί ώστε ο Ελληνικός Λαός να προστατευθεί από αμετάκλητη ζημία στην ζωή του και την γενική του ακαιρεότητα

Όπως ο Ελληνικός Λαός λάβει το Δικαίωμα της αυτοδιάθεσης πίσω ώστε να μπορέσει μέσω Δημοψηφίσματος να ψηφίσει για όλες τις πολιτικές που επηρεάζουν την καθημερινή του ζωή και τις διεθνείς/ εξωτερικές πολιτικές, είτε είναι οικονομικής είτε άλλης φύσεως.

Στα ανωτέρα επιφυλασσόμαστε του Δικαιώματος και την υποχρέωση να συνεχίσουμε να παρέχουμε στο Δικαστήριο και τον Εισαγγελέα με επιπλέον αποδείξεις και στοιχεία περί του αληθούς και ζωτικού των ισχυρισμών μας και παραμένουμε στην διάθεση του Δικαστηρίου για κάθε βοήθεια και κατάθεση”

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2011
Όλγα Γ. Γεριτσίδου
Τάνυα Μαρία Γεριτσίδου

H Ελληνική μετάφραση του κειμένου: http://www.humansupport.gr/gr_icc.php

Το πλήρες Αγγλικό κείμενο που εστάλη: http://www.humansupport.gr/en_icc.php

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

image

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 13/10/2011 κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Νοσκομείο Αγίου Νικολάου, στα πλαίσια των πανελλαδικών δράσεων των εργαζόμενων στα δημόσια Νοσοκομεία ενάντια στα φορολογικά και μισθολογικά μέτρα της κυβέρνησης.
Έτσι από τις 7.00 το πρωί έως τις 11.00 π.μ. έγινε στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στάση εργασίας, κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης  και κατάληψη στο ταμείο είσπραξης της συμμετοχής των 5ευρώ. Εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Νοσοκομείου και μοίραζαν ενημερωτικό υλικό στους πολίτες.
Επόμενη κινητοποίηση αναμένεται στις 19 Οκτωβρίου, ημέρα που έχει εξαγγελθεί η πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ.

image ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Μιλάμε πλέον για κυβέρνηση εκβιαστών..

image Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, εκτός από όλους τους χαρακτηρισμούς που τη συνοδεύουν πλέον, τις τελευταίες ημέρες έχει αποκτήσει επάξια και τον τίτλο του στυγνού εκβιαστή!Σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής της, και κάθε μέρα που περνάει, βάζει ολοένα και μεγαλύτερα εκβιαστικά διλήμματα είτε στους πολίτες, είτε στους βουλευτές της, είτε στους εργαζόμενους.

Όταν μας είπε ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε, το πήραμε ελαφρά. Ακόμα και όταν ο πρωθυπουργός μας μίλησε για πιστόλι στον κρόταφο, δεν το εκλάβαμε ως εκβιασμό. Όταν η κα Δαμανάκη όμως μας είπε ότι πρέπει να δεχτούμε τα σκληρά μέτρα, αλλιώς θα γυρίσουμε στη δραχμή, κάτι αρχίσαμε να υποψιαζόμαστε…

Στη συνέχεια το πράγμα χόντρυνε. Σε κάθε δόση που λαμβάναμε από την Τρόικα, υπήρχε και ένας εκβιασμός: ή δεχόμαστε τα νέα μέτρα που φέρνει η δόση, ή χρεοκοπούμε. “Για να μη γίνουμε Αργεντινή” , μας λέγανε. Και όχι μόνο σε εμάς, αλλά και στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο είπανε και για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Και πέρασε κι αυτό, παρά τις απώλειες.

Αυτό που συμβαίνει όμως τις τελευταίες ημέρες, δεν έχει προηγούμενο σε καιρό δημοκρατίας. Η κυβέρνηση με νομοθετήματα εκβιάζει ολόκληρη την κοινωνία, υπό την απειλή στέρησης θεμελιωδών κοινωνικών αγαθών όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, να χρηματοδοτήσει (με δανεικά ουσιαστικά) τον κρατικό προϋπολογισμό πληρώνοντας έκτακτες εισφορές και τέλη. Και μάλιστα ρυθμίζει και την τελευταία λεπτομέρεια, ώστε ο πολίτης να μην μπορεί να ξεφύγει. δίνει δε πριμ (!!) στη ΔΕΗ για την είσπραξη του ποσού!

Με άλλη τροπολογία παίρνει με το έτσι θέλω την έκτακτη εισφορά από το μισθό των εργαζομένων, αδιαφορώντας αν το υπόλοιπο ποσό φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες του.

Προχωρεί άνευ διαλόγου σε απολύσεις στο δημόσιο παραβιάζοντας κατάφορα το σύνταγμα, και σε μειώσεις μισθών σε όσους γλυτώσουν που ξεπερνούν το 50%, ενώ προετοιμάζει το έδαφος για αντίστοιχες μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα. 

Ο υπουργός οικονομικών όπου βρεθεί και όπου σταθεί απειλεί τους κυβερνητικούς βουλευτές που αντιδρούν με το προτεινόμενο πολυνομοσχέδιο, λέγοντας τους ωμά: “αν σας βαστά, ρίξτε την κυβέρνηση”. Και αυτό γνωρίζοντας ότι ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΑΥΤΟΥ, που οδηγεί το βιοτικό μας επίπεδο όχι σε αντίστοιχο του 2004, αλλά του 1984.

Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. και τα ΜΑΤ σαπίζουν στο ξύλο όποιον τολμήσει να πλησιάσει τη Βουλή, ενώ δια ροπάλου έχει απαγορευτεί και η συνάθροιση στην πλατεία Συντάγματος.

Και το τελευταίο, αισχρό και εκβιαστικό δίλημμα που έθεσε η κυβέρνηση πριν λίγες ώρες δια στόματος Καστανίδη, είναι προς τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων: “ Ή ΣΤΑΜΑΤΆΤΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, Ή ΣΤΕΛΝΩ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΟΥΣ ΧΥΤΑ, ΔΙΝΩ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΚΑΤΑΡΓΩ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΕΣΤΕ” . Αυτό ήταν το νόημα των δηλώσεων που έκανε ο υπουργός εσωτερικών μετά την άκαρπη συνάντηση με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ: ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ, ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

Δελτίο Τύπου για τα γεγονότα στο Φυσικό Κρήτης

image Το προηγούμενο διάστημα ο σύλλογος φοιτητών φυσικής συμμετείχε στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη συνολικότερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα Πραγματοποιήθηκε κατάληψη μίας εβδομάδας (12/9/2011-19/9/2011) κατά την διάρκεια της εξεταστικής περιόδου του Σεπτέμβρη και χάθηκαν 4 υποχρεωτικά μαθήματα. Από τη λήξη της κατάληψης ο σύλλογος κινήθηκε με στόχο να αναπληρωθούν τα μαθήματα μέσα στην κενή εβδομάδα πριν την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου με συζητήσεις με την επιτροπή σπουδών, με τον πρόεδρο του τμήματος και με τους καθηγητές των οποίων τα μαθήματα χάθηκαν.

Παρ' όλα αυτά αυτό δεν επιτεύχθηκε, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα τμήματα πανελλαδικά αλλά και του Ηράκλειου όπου καθηγητές και πρυτανικές αρχές κινήθηκαν στην κατεύθυνση του να αναπληρωθούν οι εξεταστικές. Με βάση το ότι τα μαθήματα ήταν κρίσιμο να δοθούν δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας στην οποία βρισκόμαστε όλοι και την απαράδεκτη στάση των καθηγητών ο σύλλογος πήρε την απόφαση να πραγματοποιήσει κινητοποίηση στην γενική συνέλευση του τμήματος όπου θα συζητιόταν αυτό το θέμα. Στη Γενική Συνέλευση αυτή παρευρίσκονταν ο Πρόεδρος και ο Κοσμήτορας του Τμήματος, 16 καθηγητές καθώς και 15 εκπρόσωποι του Συλλόγου Φοιτητών και 2 εκπρόσωποι του Συλλόγου Μεταπτυχιακών. Αυτή την κινητοποίηση στήριζαν όλοι οι σύλλογοι φοιτητών του πανεπιστημίου Κρήτης καθώς και ο σύλλογος μεταπτυχιακών φοιτητών του τμήματος.

Κατά την διάρκεια της Συνέλευσης και με την είσοδο των φοιτητών του Συλλόγου με σκοπό να διαβαστεί η σχετική ανακοίνωση οι καθηγητές διέκοψαν την διαδικασία μη θέλοντας να συζητηθεί το θέμα. Η κινητοποίηση συνεχίστηκε καθώς το αίτημα μας δεν είχε γίνει δεκτό. Κατά την διάρκεια αυτής της κινητοποίησης παρότι οι καθηγητές μπορούσαν να κινηθούν ελεύθερα εντός του κτιρίου υπό την προϋπόθεση ότι θα γυρνούσαν στον χώρο ώστε να παρθεί απόφαση έγιναν αναφορές για καθεστώς ομηρίας. Παράλληλα μέλη του Συλλόγου δέχτηκαν προσωπικές επιθέσεις από καθηγητές του Τμήματος και στοχοποιήθηκαν προσωπικά ενώ ο Β. Χαρμανδάρης, καθηγητής του τμήματος, κάλεσε επανειλημμένα την Αστυνομία να παρέμβει, δίνοντας ονόματα φοιτητών στην Ασφάλεια. Έπειτα από την παρέμβαση του Πρύτανη, Ε. Στεφάνου, και την διαβεβαίωση του ότι δεν θα διωχθεί ποινικά οποιοσδήποτε φοιτητής που συμμετείχε στην κινητοποίηση αποχωρήσαμε από το χώρο που πραγματοποιούταν η Συνέλευση, στις 2.30π.μ. της Τρίτης.

Είναι καταδικαστέο το να ποινικοποιούνται με αυτό τον τρόπο συλλογικοί αγώνες, πράγμα που έχει γίνει επανειλημμένα στο τμήμα μας, με πιο τρανταχτό παράδειγμα την απόρριψη από μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος 2 φοιτητών του τμήματος λόγω πολιτικών φρονημάτων πριν από 1 χρόνο. Τα περιστατικά αυτά καταστρατηγούν κάθε έννοια ελεύθερης διακίνησης ιδεών την οποία θα έπρεπε να προασπίζει ο θεσμός του πανεπιστημιακού ασύλου. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι συγκεκριμένοι καθηγητές ενώ το τμήμα λειτουργεί κανονικά απέχουν εκδικητικά από τα μαθήματα και παράλληλα ο Θ. Τομαράς στο μάθημά του να απειλεί ανοιχτά με διαγραφές από το Πανεπιστήμιο και μηνύσεις κατά συγκεκριμένων φοιτητών. Οι πρακτικές αυτές μας θυμίζουν τις εποχές της χούντας και μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν πια δημοκρατικές ελευθερίες. Δηλώνουμε ότι αν οι καθηγητές συνεχίσουν την αποχή από τα μαθήματα, ο Σύλλογος θα διασφαλίσει τη μετάδοση της γνώσης με παράδοση μαθημάτων από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος. Επίσης, δεν θα δεχτούμε καμία ποινικοποίηση φοιτητή ή Συλλόγου και θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να διασφαλιστεί το παραπάνω και να δοθεί η εξεταστική που δικαιούμαστε.

Σύλλογος Φοιτητών Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μήπως είναι λάθος η μη αποκομιδή των απορριμμάτων;

image Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας με τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων από τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που έχουν εντάξει τις καταλήψεις χωματερών και αμαξοστασίων στα πλαίσια των κινητοποιήσεών τους.

Αφού τονίσω το γεγονός ότι ένας εργαζόμενος στην καθαριότητα κατηγορίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης με το νέο μισθολόγιο θα χάσει περίπου 300 με 500 ευρώ, και ότι συντάσσομαι πλήρως με τα αιτήματά τους, θα κάνω τον εξής συλλογισμό:

Τι θα γινόταν αν δεν άφηναν την κατάσταση να πάει στο απροχώρητο; Αν ανά 3 μέρες για παράδειγμα, μάζευαν τα απορρίμματα;

Μήπως τότε ο κόσμος δε θα ήταν απέναντί τους; Μήπως ο κος Κουκουλόπουλος και η κυβέρνησή του δε θα είχαν πάτημα να τους απειλούν; Αλλά κυρίως, μήπως δε θα είχαν πάτημα να κάνουν αυτό που εδώ και καιρό μεθοδεύουν με την  υποστελέχωση των υπηρεσιών καθαριότητας:  ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ;

Θέλει λοιπόν προσοχή το συγκεκριμένο ζήτημα. Από τη μια επειδή στρέφει την κοινή γνώμη εναντίον τους, αλλά και επειδή νομιμοποιεί στο μυαλό των κυβερνόντων και ίσως και σε μερίδα του κόσμου την εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιωτικά συμφέροντα. Και όλοι ξέρουμε ποιο όνομα ακούγεται…

Κατάληψη σε Τεχνική Υπηρεσία και Πολεοδομία του δήμου Ηρακλείου από εργαζόμενους

Σε κατάληψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Ηρακλείου, που στεγάζεται στο πρώην δημαρχείο Αλικαρνασσού, αλλά και της πολεοδομίας Ηρακλείου που στεγάζεται στο πρώην ξενοδοχείο ΕΣΠΕΡΙΑ στην Ιδομενέως, προχώρησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στο δήμο Ηρακλείου, στα πλαίσια των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

DSC04548 

Το κοινό δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι σύλλογοι των εργαζομένων στο δήμο Ηρακλείου έχει ως εξής:

“Με αφορμή την κατάθεση του προσχέδιου νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο (φτωχολόγιο ) – βαθμολόγιο, τα Σωματεία των εργαζομένων στον Δήμο Ηρακλείου σε κοινή συνεδρίασή τους αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με κατάληψη των Τεχνικών Υπηρεσιών και του ΚΕΠ στο πρώην Δημαρχείο Αλικαρνασσού και των υπηρεσιών της Πολεοδομίας στην οδό Ιδομενέως από σήμερα 13-10-2011 το πρωί στις 9:00 μέχρι τέλος του ωραρίου

Οι συνεχιζόμενες δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει πανικό στην κυβέρνηση, η οποία σε συνεργασία με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εκφράζονται από συγκεκριμένα ΜΜΕ, επιχειρούν να διασπάσουν το αρραγές αγωνιστικό μέτωπο.

Διαπιστώνοντας ότι η συμμετοχή των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. στις κινητοποιήσεις αντί να φθίνει, όπως θα περίμεναν, αυξάνει και παρασύρει και άλλες ομάδες υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα, άρχισαν να βάζουν σε εφαρμογή το προσφιλές σχέδιο απαξίωσης και υπονόμευσής τους με πλήρως κατευθυνόμενα και συκοφαντικά δημοσιεύματα.

Σε πρώτη φάση, αγνόησαν τις πρωτοφανείς σε συμμετοχή συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας. Όταν δεν έπιασε αυτό, επιστράτευσαν εισαγγελείς και δημοσιογράφους φερέφωνα προκειμένου να «χτυπήσουν» κάτω από τη ζώνη τους εργαζομένους, οι οποίοι μάχονται για την επιβίωσή τους και όχι για προνόμια που άλλοι… διατηρούν!!!

«Κάνουμε καταλήψεις και πληρωνόμαστε» μας κατηγορούν. Απαντάμε ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν επιλέξει όλες τις μορφές κινητοποιήσεων απέναντι στη λαίλαπα των εξοντωτικών μέτρων της κυβέρνησης και της πολιτικής ισοπέδωσης όλων των δικαιωμάτων μας. Απεργίες, στάσεις εργασίας, αποχή και καταλήψεις.

Σε διατεταγμένη υπηρεσία ορισμένα ΜΜΕ απομονώνουν τις καταλήψεις. Συγκεκριμένοι μάλιστα προκλητικοί κονδυλοφόροι, έχουν αναλάβει με “εργολαβία” την “βρώμικη δουλειά κατασυκοφάντησης των εργαζομένων” για λογαριασμό της κυβέρνησης και ορισμένων Δημάρχων, όταν ταυτόχρονα κατέχουν δύο και τρεις έμμισθες θέσεις ( Υπουργείο Εσωτερικών, Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., Κ.Λ.Π.) την ίδια στιγμή που ο λαός “πεινά”.

«Θάβουν» όμως το γεγονός ότι αρκετοί υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έλαβαν αρνητικά εκκαθαριστικά μισθοδοσίας ή οριακά θετικά, λόγω των υποχρεώσεων που έχουν (δάνεια, κυρίως στεγαστικά) και της αναδρομικής ισχύς των μέτρων του επαίσχυντου μνημονίου. Με 20 και 70 ευρώ καλούνται να καταβάλουν τα χαράτσια της εφορίας και του τέλους ακινήτου, να πληρώσουν το νοίκι, το ρεύμα και να πάρουν γάλα στα παιδιά τους.

Αποσιωπούν τις συνολικές μειώσεις μισθών που φθάνουν έως και το 40% για τους υπαλλήλους Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αντιθέτως, με ευκολία τα συγκεκριμένα ΜΜΕ έχουν αναλάβει να παίξουν το ρόλο του «δούρειου ίππου» για την προώθηση της εφεδρείας και των απολύσεων στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α.

Θυμήθηκαν πώς τα σκουπίδια θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Εμείς εξ αρχής δηλώσαμε πώς θα γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών από ευαίσθητα σημεία όπως, τα νοσοκομεία και τα σχολεία. Μήπως όμως αυτοί που νοιάζονται για τη δημόσια υγεία τυχαίνει να είναι οι ίδιοι που επιχειρούν να προωθήσουν την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και την ανάθεση της σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα; Εξέλιξη, που θα επιβαρύνει για μία ακόμη φορά τους πολίτες.

Στο πόλεμο λάσπης που δεχόμαστε, απαντάμε πώς θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση, ενωτικά, μαζικά τις κινητοποιήσεις μας έως ότου διασφαλίσουμε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Κανείς δεν πρόκειται να μας κάμψει. Ζητούμε την κατανόηση του κόσμου και τη συστράτευση του σε έναν αγώνα που δεν αφορά μόνο εμάς, τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά όλους τους Έλληνες.

Παλεύουμε να σταθεί η Ελλάδα όρθια, να μην υποκύψει στους δανειστές που απαιτούν μισθούς και συντάξεις Κίνας, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, «θανάσιμες» περικοπές στη νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. .

Στόχος μας είναι να εκφραστεί η αντίθεση των εργαζομένων απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική, η οποία πρέπει να ανατραπεί από τη λαϊκή κατακραυγή και τον αγώνα των εργαζομένων.

Είναι πλέον πρόδηλο ότι μόνο οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι αυτοαπασχολούμενοι είναι αυτοί που μπορούν να δείξουν ευαισθησία και να υπερασπίσουν τη χώρα από το γενικό ξεπούλημα που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. βρίσκονται αντιμέτωποι με μία πρωτοφανούς βαρβαρότητας πολιτική. Καλούμε σε ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ και ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ, όλους τους εργαζόμενους, από όλους τους χώρους σε ένα ΠΛΑΤΥ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ενάντια στο ξεπούλημα της ζωής μας. Απέναντι στην ισοπέδωση των πάντων, ο μόνος δρόμος είναι η μαζική και σθεναρή αντίδρασή μας..”

Τα Δ.Σ των Συλλόγων

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Kάλεσμα - ανακοίνωση του συλλόγου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων Ηρακλείου

Την πέμπτη 13/10/11 στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί το ανοιχτό Δ.Σ του συλλόγου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων στην αίθουσα διοικητικών συμβουλίων ( πάνω αίθουσα -μικρή) ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη, για να συζητήσουμε τις τρέχουσες πολιτικές - κοινωνικές εξελίξεις, να δούμε την οργάνωση και συμμετοχή του συλλόγου μας στις 15/10 (παγκόσμιο κάλεσμα πλατειών) και στις 19/10 γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, επίσης θα γίνει ενημέρωση για το στήσιμο επιτροπών αλληλεγγύης- προστασίας στις γειτονίες τις πόλης μας και σε χωριά, ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανένα συνεργείο της ΔΕΗ ή εργολάβο να μας κόψει το ρεύμα, επειδή λέμε όχι στην ληστροσυμμορία, κυβέρνησης - τρόικα και δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους
Επισυνάπτεται και η καινούργια προκήρυξη του συλλόγου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων

image

image

image

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

15 Οκτώβρη – Ενωμένοι για μια Παγκόσμια Αλλαγή

Στις 15 Οκτωβρίου, άτομα από όλο τον κόσμο θα βγουν στους δρόμους και τις πλατείες. Από την Αμερική ως την Ασία, από την Αφρική ως την Ευρώπη, ο κόσμος ξεσηκώνεται για να διεκδικήσει τα δικαιώματα του και να απαιτήσει μια αληθινή δημοκρατία. Τώρα ήρθε η ώρα να ενωθούμε όλοι σε μια παγκόσμια, ειρηνική διαμαρτυρία.

Οι κυβερνήσεις λειτουργούν για το όφελος των λίγων, αγνοώντας τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας και το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος που πληρώνουμε όλοι. Αυτή η ανυπόφορη κατάσταση πρέπει να σταματήσει.

Ενωμένοι σε μια φωνή, θα δείξουμε στους πολιτικούς και την οικονομική ελίτ που υπηρετούν, ότι εμείς, ο λαός, θα αποφασίσουμε για το μέλλον μας. Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια των πολιτικών και τραπεζιτών που δεν μας αντιπροσωπεύουν.

Στις 15 Οκτωβρίου, θα συναντηθούμε στους δρόμους για να ξεκινήσουμε την παγκόσμια αλλαγή που θέλουμε. Θα διαδηλώσουμε ειρηνικά, θα μιλήσουμε και θα οργανωθούμε, μέχρι να το καταφέρουμε.

Ήρθε η ώρα να ενωθούμε. Ήρθε η ώρα να μας ακούσουν.

Λαοί του κόσμου, ξεσηκωθείτε στις 15 Οκτωβρίου!

http://15october.net/gr/

Για το Ηράκλειο, συνάντηση στις 6:30 μ.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!

Δ.Τ: Κινητοποιήσεις στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου την Πέμπτη 13/10/11

Τo ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου συνεδρίασε στις 11/10/2011 με θέμα το σχέδιο κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ.
Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε την Πέμπτη 13/10/11 να πραγματοποιηθούν:

  • Στάση εργασίας 07:00 – 11:00. Το Νοσοκομείο τις ώρες αυτές θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας.
          Τις ίδιες ώρες (07.00 –11.00) θα πραγματοποιηθούν
  • Κατάληψη στο ταμείο είσπραξης της συμμετοχής των 5ευρώ και κατάληψη στο γραφείο διοίκησης Νοσοκομείου
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου.

       Τα αιτήματα μας είναι:
1.   ΑΜΕΣΗ καταβολή δεδουλευμένων (υπερωρίες, νυχτερινά, εξαιρέσιμα, εφημερίες) που μας οφείλονται.
2.   ΌΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
3.   ΌΧΙ στις Περικοπές των Συντάξεων. Κύριων, Επικουρικών και Εφάπαξ
4.   ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ του Αναγκαίου Μόνιμου Προσωπικού. Όχι στην ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ.
5.   Όχι στη συρρίκνωση του οργανισμού του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου
6.   ΝΕΟ πραγματικά ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών που θα υπερκαλύπτουν τις μισθολογικές απώλειες.
7.   ΕΝΤΑΞΗ στα ΒΑΕ με Συνταξιοδοτικά οφέλη, μειωμένο ωράριο, και διατήρηση του Νοσοκομειακού Επιδόματος πριν τις περικοπές.

Νομικά μέτρα, ομάδα αλληλεγγύης και κοινή δράση από τους Πολίτες κατά του Χρέους

image Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συνδιάσκεψη φορέων που οργάνωσαν οι Πολίτες κατά του Χρέους με στόχο το συντονισμό των δράσεων όλων των συλλόγων και μαζικών φορέων του Ηρακλείου εναντίον των σκληρών μέτρων της κυβέρνησης. Από όλους τους ομιλητές εκφράστηκε η αγωνία για την αναποτελεσματική πολιτική των μέτρων που δεν έχουν τέλος, για τις αιματηρές περικοπές μισθών και συντάξεων, για τα βαριά χαράτσια, για την εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις.
Νομικά μέτρα
Οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Γιώργος Βαθιανάκης  και Γιάννης Λεβέντης παρουσίασαν το πλαίσιο δράσεων που θα αναλάβει ο σύλλογος:
  • Ο ΔΣΗ θα ασκήσει πρόσθετη παρέμβαση στην αίτηση ακύρωσης του τέλους επιτηδεύματος, η οποία εκδικάζεται στις 4 Νοεμβρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Υπέρ της ίδιας αιτήσεως θα ασκήσει παρέμβαση και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. (Την αίτηση έχει ήδη καταθέσει ο Δικηγορικός σύλλογος της Αθήνας)
  • Θα οργανώσει την υποβολή μαζικών προσφυγών κατά της έκτακτης εισφοράς. Γίνεται προσπάθεια για τον περιορισμό του κόστους ανά προσφεύγοντα που συνυπογράφει αλλά και για να ξεπεραστούν κάποια νομικά κωλύματα, ώστε να γίνει καταρχήν δεκτή από τα δικαστήρια η ομαδική προσφυγή. Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν ονόματα μελών του ΔΣΗ που θα συλλέγουν τις υπογραφές για τις προσφυγές.  
  • Για το χαράτσι επί του λογαριασμού της ΔΕΗ, επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο προσφυγών αλλά εφόσον εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση η οποία και στη συνέχεια θα προσβληθεί στο δικαστήριο. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο ΔΣΗ θα είναι σε εγρήγορση ειδικά για την προστασία των πολιτών που αποδεδειγμένα θα αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων.

Μεγάλη πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου από τους εργαζόμενους στο δήμο (βίντεο)

Τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στην ιστορία του κλάδου τους πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του δήμου Ηρακλείου Κρήτης, αντιδρώντας στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και τα νέα χαράτσια στο εισόδημά τους.

DSC04529Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στη Λότζια στις 11 το πρωί, ενώ την ίδια ώρα ξεκινούσε από το αμαξοστάσιο του δήμου μηχανοκίνητη πορεία οχημάτων (απορριμματοφόρα, φορτηγά, τζιπ, μηχανάκια). Λίγο αργότερα, συναντήθηκαν στο  Μειντάνι, απ’ όπου και συνέχισαν την πορεία μέσω των οδών καλοκαιρινού- Αγίου Μηνά-Αβέρωφ- Ανώνυμη και κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας.

DSC04536

Κατά τη διάρκεια της πορείας έπεφτε δυνατή βροχή, η οποία δεν πτόησε καθόλου τους εργαζόμενους.

DSC04542 

DSC04545

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων αναζήτησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης στο περιφερειακό μέγαρο (πρώην Νομαρχία), για να του επιδώσει ψήφισμα. Ενημερώθηκαν όμως ότι ο κος Αρναουτάκης βρίσκεται στις Βρυξέλες. Έψαξαν στη συνέχεια για τον Αντιπεριφερειάρχη κο Κουκιαδάκη, ο οποίος όμως βρίσκονταν… στο δικαστήριο!! Έτσι, κατέληξαν στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κο Πιτσούλη, στον οποίο επέδωσαν το ψήφισμα, με την προτροπή και απαίτηση από την μεριά των εργαζομένων να συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο. Ο πρόεδρος τους υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει το ψήφισμα και το αίτημα στον Περιφερειάρχη, και μάλιστα παρέδωσε ο ίδιος το κείμενο στη γραμματεία για να λάβει αριθμό πρωτοκόλλου.

proedros

Η συγκέντρωση έληξε με την έξοδο της αντιπροσωπείας από το κτίριο της Περιφέρειας. Προηγουμένως,στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας αποφασίστηκε από κοινού και από τους 3 συλλόγους εργαζομένων η καθημερινή κατάληψη εκ περιτροπής ενός κτιρίου που στεγάζει υπηρεσίες του δήμου. Αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο δήμο θα είναι η συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ στις 19 Οκτωβρίου 2011, ενώ προτάθηκε και η συμμετοχή στη συγκέντρωση της Πλατείας Ελευθερίας το ερχόμενο Σάββατο στις 6.30 το απόγευμα, στα πλαίσια της παγκόσμιας κινητοποίησης των “Αγανακτισμένων”.

Σε μηχανοκίνητη πορεία και κατάληψη του δημαρχείου Ηρακλείου προχωρούν οι εργαζόμενοι

image Σε κατάληψη του δημαρχείου Ηρακλείου και σε μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης θα προχωρήσουν σήμερα Τρίτη 11-10-2011 στις 11:00 το πρωί οι εργαζόμενοι στο δήμο Ηρακλείου, αλλά και στους υπόλοιπους περιφερειακούς δήμους του νομού, συμμετέχοντας στην Πανελλήνια στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στόχος της κινητοποίησης είναι να εκφραστεί η αντίθεση των εργαζομένων απέναντι στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, η οποία πρέπει να ανατραπεί από τη λαϊκή κατακραυγή και τον αγώνα των εργαζομένων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξεδόθη, “Η κυβέρνηση με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για το μισθολόγιο (φτωχολόγιο) – βαθμολόγιο και την «εργασιακή εφεδρεία – απολύσεις», προκαλεί κατάφορα τους εργαζόμενους και την Ελληνική κοινωνία. Αν περάσουν αυτά τα μέτρα, οι εργαζόμενοι επιστρέφουν σε συνθήκες μεταπολέμου.

Το Νοέμβριο οι εργαζόμενοι με τη μείωση κατά 40%-50% των αποδοχών τους δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις καθημερινές τους ανάγκες. Η φτώχεια και η εξαθλίωση έχει προ πολλού χτυπήσει τον άνεργο. Τώρα πλήττει έντονα και τους εργαζόμενους.

Για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο συντονισμός για την κλιμάκωση του αγώνα είναι μονόδρομος.”

image

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Η δικαίωση του απόντα αυγοβολημένου

image Πέντε (5) μήνες “έφαγε” η Μαρίνα Δημητριάδου για την επίθεση με αυγό στον υφυπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. Μανώλη Όθωνα. Ο υφυπουργός πάλι, έφαγε το αυγό στο σβέρκο…

Δικαστικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η νεαρή κοπέλα τη γλύτωσε φτηνά, επειδή το αυγό ήταν ωμό. Σε περίπτωση που το αυγό ήταν σφιχτό, η κατηγορία θα μετατρέπονταν αυτόματα σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, και θα της επιβάλλονταν η θανατική ποινή. Βέβαια στις σύγχρονες δημοκρατίες αυτή η ποινή δεν υπάρχει, αλλά στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα όλοι αναζητούμε αυτή τη ριμάδα τη δημοκρατία…

Ο αυγοβολημένος πάλι δεν εμφανίστηκε για δεύτερη φορά στο δικαστήριο. Ενημέρωσε εγγράφως ότι είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις. Δεν μπορούσε να αναβάλλει το ραντεβού με τον μπαρμπέρη. Εξάλλου, το “κούρεμα” στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό πράγμα..

Με τη λήξη της δικαστικής διαδικασίας, όλοι οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα του δικαστηρίου αναφώνησαν: “Πιασ' τ' αυγό και κούρευ' το”, ενώ αναπάντητο έμεινε για μια ακόμα φορά το ερώτημα : “η κότα έκανε το αυγό, ή το αυγό την κότα”;

Η ποινή είναι με 3ετή αναστολή. Άντε πάλι Μαρίνα, ΣΥΡΙΖΑ τη γλύτωσες τη φυλακή!

Έφτασε στην Τιφλίδα η Εθνική. Αποκλειστικό βίντεο από την αναχώρηση.

Στην Τιφλίδα βρίσκεται ήδη από τις 13:30 το μεσημέρι η αποστολή της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου, για τον κρίσιμο αγώνα με τη Γεωργία. Οι διεθνείς θέλουν να παραμείνουν αήττητοι έτσι ώστε να σφραγίσουν το εισιτήριο της πρόκρισης για την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το ταξίδι της Εθνικής διήρκησε 3,5 ώρες και ολοκληρώθηκε δίχως προβλήματα.

Ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε κατά την αναχώρηση της Εθνικής για την Γεωργία πως οι διεθνείς είναι έτοιμοι για να πάρουν το αποτέλεσμα που χρειάζονται. «Θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες. Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες είναι έτοιμοι να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Το παιχνίδι είναι αρκετά δύσκολο», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Δείτε αποκλειστικό βίντεο με τους διεθνείς κατά την αναχώρησή τους από το Ελ. Βενιζέλος. Καλή επιτυχία στην Εθνική μας!!

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

K. Καμπιτάκης :"Να αφαιρέσουμε την ίδια την βουλευτική ιδιότητα όλων όσων ψήφισαν τα μέτρα"

Ωραίο το σχόλιό σας, της Παρασκευής, για το χαμάμ των βουλευτών. Όμως εγώ προτείνω να μην τους κόψουμε τίποτα, αλλά να αφαιρέσουμε την ίδια την βουλευτική ιδιότητα όλων όσων ψήφισαν, όσα ψήφισαν. Να τους αναγκάσουμε γι' αυτό. Γιατί κάποιοι απ' αυτούς (και δυο δικοί μας) δέχονται αυτές τις περικοπές που προτείνετε στο σχόλιο σας, μόνο και μόνο για να εξιλεωθούν, να παραμείνουν στη Βουλή, να ψηφίσουν και τα επόμενα μέτρα χωρίς ντροπή και με μπόλικο κυνισμό, μέχρι να διαλύσουν τελικά την ελληνική κοινωνία αλλά οι ίδιοι να διατηρούν τον τίτλο του βουλευτή για όσο θα μπορούν.

Σε ό,τι αφορά τους δυο δικούς μας, έχω να τους πω πολύ φιλικά μέσα από το δικό σας μπλοκ, πως η γενναιότητα του βουλευτή δεν εκδηλώνεται κατόπιν εορτής και κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, αλλά στην κατάλληλη στιγμή και στις ψηφοφορίες κρίσιμων ζητημάτων. Και εκεί έδειξαν αν και πόση γενναιότητα διαθέτουν.

Κι ένα τελευταίο ερώτημα, πάλι για τους δικούς μας: τι θα κάμουν όταν τεθεί και στο Ηράκλειο σε εφαρμογή η εργασιακή εφεδρεία; θα παίρνουν τηλέφωνο για να μην απολυθεί ο δικός τους; ή μήπως το κάνουν ήδη;   

Κ. Καμπιτάκης

Γιατί έγιναν τα επεισόδια στο Καραϊσκάκη στον αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με την Κροατία

Θα γνωρίζεται βέβαια ότι στον αγώνα της περασμένης Παρασκευής στο Καραϊσκάκη μεταξύ των Εθνικών ομάδων Ελλάδας και Κροατίας, και λίγο μετά την έναρξή του, έγιναν σοβαρά επεισόδια. Κουκουλοφόροι εισέβαλαν ανενόχλητοι στις εξέδρες και επιτέθηκαν με βεγγαλικά και μία βόμβα μολότοφ στους Κροάτες οπαδούς, οι οποίοι απάντησαν εκτοξεύοντας καθίσματα προς την πλευρά των Ελλήνων φιλάθλων και των αστυνομικών δυνάμεων που έσπευσαν στο σημείο για να ελέγξουν την κατάσταση. Το παιχνίδι διακόπηκε για 7 περίπου λεπτά, μέχρι που ηρέμησαν κάπως τα πνεύματα. Η συνέχεια είναι γνωστή, στον αγωνιστικό τομέα τουλάχιστον, με την Ελλάδα να επικρατεί με 2-0. 
Γιατί όμως έγιναν αυτά τα επεισόδια, και μάλιστα για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην ιστορία της Εθνικής;
 Οι πληροφορίες που έχω από άτομα που ζουν στον Πειραιά, αλλά και από άλλα που βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη, λένε τα εξής:
Το απόγευμα, μια ομάδα Κροατών φιλάθλων έκαναν βόλτα στον Πειραιά, και έπιναν τα ποτάκια τους σε καφετέριες. Εκεί, όταν ήταν να φύγουν , αρνήθηκαν να πληρώσουν, και άρχισαν να κάνουν επεισόδια. Έγιναν ζημιές σε 2-3 μαγαζιά. Αυτό οι Πειραιώτες δεν το άφησαν αναπάντητο. Έπεσαν μερικά τηλέφωνα, οργανώθηκαν, και έδωσαν ραντεβού στο Καραϊσκάκη. Μάλιστα, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, μια ομάδα περίπου 100 άτομα βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα ακριβώς έξω από το στάδιο, και προφανώς περίμεναν το σύνθημα... 
Μόλις ξεκίνησε ο αγώνας, έκαναν το "ντου"... Μάλιστα η πληροφορία που έχω, και που δεν είναι πλήρως επιβεβαιωμένη, είναι ότι μπήκαν κανονικά από μια θύρα, απ' όπου τους άνοιξε να μπουν ο ... υπεύθυνος ασφαλείας (security)! Τώρα, αν τον απείλησαν για να μπουν , δε μου είπαν, αλλα΄το θεωρώ πολύ πιθανό... Τα υπόλοιπα είναι γνωστά, τα είδαμε όλοι στην τηλεόραση και τα διαβάσαμε σε εφημερίδες και sites...
Προς θεού, δε θέλω να δικαιολογήσω τίποτα, απλά να δώσω μια εξήγηση. Ασφαλώς και είναι κατακριτέα τα επεισόδια, και δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να γίνουν. Και σίγουρα οι όποιες διαφορές κάποιων Πειραιωτών με κάποιους Κροάτες, δεν έπρεπε να μεταφερθούν μέσα στο γήπεδο. Απλά όταν κάποια πράγματα γίνονται για πρώτη φορά, καλό είναι να γνωρίζουμε τις αιτίες, για να μη βγάζουμε λάθος συμπεράσματα και να γενικεύουμε καταστάσεις. Γιατί, αν θεωρήσουμε ότι η κατάσταση που επικρατεί στη super league θα ισχύει και στα ματς της Εθνικής, δε θα ξαναπατήσει κανένας σοβαρός άνθρωπος στο γήπεδο σε αγώνα της Ελλάδας. Και αυτό δεν το θέλουμε σε καμία περίπτωση...