ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Πανελλήνια έρευνα στους μαθητές εφηβικής ηλικίας για συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία (2010)

Η Πανελλήνια έρευνα στους μαθητές εφηβικής ηλικίας για συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία (Έρευνα HBSC/WHO) έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως μια έγκυρη πηγή πληροφοριών για τα θέματα της εφηβείας η οποία προσφέρει πολύτιμες κατευθύνσεις στον τομέα της πρόληψης σε επαγγελματίες, πολιτικούς, γονείς, ενώ βοηθά να κατανοηθούν καλύτερα οι αλλαγές στον τρόπο ζωής των νέων μέσα στο πλαίσιο του συνεχώς μεταβαλλόμενου κοινωνικοοικονομικού περιβάλλοντος στο οποίο ζουν.

Στόχοι της έρευνας

Η έρευνα μελετά τους σημαντικότερους τομείς της ζωής των εφήβων όπως την οικογένεια, το σχολείο, τις φιλικές σχέσεις, τις ασχολίες στον ελεύθερο χρόνο. Εξετάζει επίσης τις συνήθειες και συμπεριφορές που επηρεάζουν την υγεία όπως, τις συνήθειες διατροφής και σωματικής άσκησης, τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, τη βία στο σχολείο, τα ατυχήματα, την παχυσαρκία.

Μεθοδολογία

Στην έρευνα συμμετέχει αντιπροσωπευτικό δείγμα περίπου 4.500 μαθητών ηλικίας 11, 13 και 15 ετών. Η συλλογή των στοιχείων γίνεται με τη χρήση ανώνυμου, αυτοσυμπληρούμενου ερωτηματολογίου που χορηγείται μέσα στην τάξη, χωρίς την παρουσία εκπαιδευτικού. Η συμμετοχή των σχολείων και των μαθητών στην έρευνα είναι προαιρετική.

Παρακάτω βλέπετε τα κυριότερα ευρύματα των δύο πρώτων μερών της έρευνας, ενώ κάθε εβδομάδα θα παρουσιάζεται και ένα νέο τμήμα της έρευνας.

ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ

image

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

image

Η ταυτότητα της έρευνας

Η «Έρευνα για τις συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία των εφήβων μαθητών» διεξάγεται στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος «Health Behaviour in School-Aged Children» (HBSC, www.hbsc..org) υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στη χώρα μας τo πρόγραμμα πραγματοποιείται από το ΕΠΙΨΥ με την επιστημονική ευθύνη της Ομοτ. Καθηγήτριας Α. Κοκκέβη και την ερευνητική ομάδα των Φωτίου Α., Σταύρου Μ., Ξανθάκη Μ., Καναβού Ε.
Στην έρευνα του 2010 συμμετείχε πανελλήνιο αντιπροσωπευτικό δείγμα 4.944 μαθητών εφηβικής ηλικίας (ΣΤ΄ Δημοτικού, Β΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου) από 306 σχολικές μονάδες. Οι μαθητές απάντησαν σε ανώνυμο ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσαν μέσα στις τάξεις τους. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη μερική οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων.

Επιτελούς έχουμε κυβέρνηση… Ε, και;

image Μετά από το δεύτερο μέσα σε λίγες μέρες διεθνή διασυρμό της χώρας (ο πρώτος ήταν η Κάννες), που επί 6 ημέρες ήταν χωρίς πρωθυπουργό και 7 χωρίς υπουργικό συμβούλιο, από χτες η χώρα απέκτησε και πάλι επίσημα κυβέρνηση. Και τι κυβέρνηση! Με υπουργούς τον Άδωνι, τον Αστέριο κα το Μάκη! Ούτε στα πιο τρελά της όνειρα η Ευγενία δε φανταζόταν τέτοια εξέλιξη!

Έχουμε λοιπόν κυβέρνηση! Ε, και; Τι θα κάνει ΑΥΤΗ η κυβέρνηση, που δε θα έκανε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ; Θα υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση, θα δώσει χρήμα στις τράπεζες και θα πάρει νέα μέτρα. Αναμενόμενα όλα αυτά. Και να σας πω την αλήθεια, ΕΛΠΙΖΩ να κάνει μόνο αυτά, και να μην επεκταθεί σε περισσότερα, γιατί με τη σύνθεση που έχει φοβάμαι ότι δε θα είναι για καλό!

Ο αντίλογος που υπάρχει είναι ότι με τον Παπαδήμο πρωθυπουργό, θα αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό, και δε θα μας φέρονται τόσο απαξιωτικά. Μπορεί, αλλά η ουσία θα είναι η ίδια. Μπορεί να μη μας ρίχνουν και σκαμπίλια όταν μας ζητάνε νέα μέτρα, αλλά αν δεν πάρουμε τα μέτρα δε θα μας δώσουν τα δανεικά. Παπαδήμος ή όχι, αυτό είναι δεδομένο. Μπορεί ο Σαρκοζί να μην αποκαλεί πλέον τρελό το νυν πρωθυπουργό της Ελλάδας, αλλά δε θα του κάνει τη χάρη να τον αφήσει π.χ. να μειώσει το ΦΠΑ. Τέλος, μπορεί η Μέρκελ να υποδέχτηκε με ενθουσιασμό την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, αλλά δε θα κάνει βήμα πίσω στις απαιτήσεις που ήδη έχει θέσει για την περεταίρω δανειοδότηση της χώρας μας.

Θεωρώ λοιπόν ότι έγινε πολύ φασαρία αυτές τις μέρες, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος, τουλάχιστον για την πλειοψηφία των Ελλήνων. Ότι είναι να πάθουμε θα το πάθουμε, είτε είναι πρωθυπουργός ο Παπαδήμος, είτε ο Πατσάλνικος, είτε … ο Αντίπαλος (φτου φτου )!  Και όποιος νομίζει ότι στα επερχόμενα νομοσχέδια θα υπάρξουν αλλαγές στην εφαρμοζόμενη πολιτική επειδή στην κυβέρνηση συμμετέχει η Ν.Δ. και ο ΛΑ.Ο.Σ. , είναι πολύ γελασμένος. Όποιος νομίζει π.χ. ότι το αφορολόγητο δε θα κατέβει στις 5.000 ευρώ με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ή ότι δε θα περικοπούν στο μισό όλες οι υφιστάμενες φοροελαφρύνσεις, μάλλον είναι βαθιά νυχτωμένος…

Βέβαια, παρά το ότι (όπως κυκλοφορεί και ευρέως ως ανέκδοτο στο διαδίκτυο) τις μέρες που δεν είχαμε κυβέρνηση έγιναν και διάφορα καλά, δηλαδή συνελήφθη ο Ψωμιάδης, έπιασαν επίορκους υπαλλήλους, δεν έγινε καμία σύγκρουση στις διαδηλώσεις, και άλλα τέτοια, έπρεπε να έχουμε ΚΑΠΟΙΑ κυβέρνηση. Αλλά, αν τους πήρε 6 μέρες να συναποφασίσουν ποιο θα βάλλουν υπάλληλο της Μέρκελ και του Σαρκοζί, φαντάζεστε τι θα γίνεται σε κάθε υπουργικό συμβούλιο, που θα πρέπει να λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις;

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο τύπου ΚΟΕ για την νεοορκισθείσα κυβέρνηση

Κάτω οι εγκάθετοι των Μέρκελ, Σαρκοζί.

Να διώξουμε το σάπιο πολιτικό σύστημα των "συνεργατών"

Τα Μέσα Ενημέρωσης, ο επιχειρηματικός κόσμος, οι τράπεζες αγαλλιάζουν: Όλοι όσοι μας οδήγησαν ως εδώ τα τελευταία χρόνια, το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου και το ακροδεξιό ΛΑΟΣ που στήριζε το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου και ψήφισε το μνημόνιο, όλοι αυτοί μαζί φτιάχνουν μια κυβέρνηση δικής τους «εθνικής» ενότητας για να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο της Τρόικας, το έργο του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με μαθηματική βεβαιότητα θα συνεχίσουν να ξεπατώνουν ότι έχει απομείνει από δικαιώματα, κοινωνικές δαπάνες, δημόσια περιουσία και παραγωγική δραστηριότητα, προκειμένου να πάρουμε και τις επόμενες δόσεις και να εφαρμόσουμε του κατοχικούς όρους της νέας δανειακής σύμβασης. Το όραμα τόσων και τόσων πολιτικών και δημοσιογράφων, και πρώτα απ’ όλα του Καρατζαφέρη γίνεται πραγματικότητα: Η ερήμωση της χώρας θα διευθύνεται πλέον όχι από μια μονοκομματική κυβέρνηση αλλά μια κυβέρνηση «εθνικής» ενότητας, μια κυβέρνηση τεχνοκρατική.

Μέχρι χθες είχαμε κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς τυπικά εκλεγμένους από τον ελληνικό λαό, που τυπικά θα έπρεπε να εφαρμόζουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα, που όμως εφάρμοζαν τις εντολές και υποδείξεις του επιχειρηματικού κόσμου, των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον. Από σήμερα έχουμε για πρώτη φορά μια κυβέρνηση που επιβάλλεται και τυπικά απευθείας από τους ευρωπαίους επίτροπους και τραπεζίτες και έναν πρωθυπουργό που επιβάλλεται και τυπικά απευθείας από το Βερολίνο. Η οικονομική και πολιτική κατοχή της χώρας φαίνεται πια να μην έχει ανάγκη κανένα προσωπείο. Τελούμε πλέον σε ανοιχτή και ξετσίπωτη οικονομική και πολιτική κατοχή για το καλό μας όπως και επί Τσολάκογλου. «Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας»…

Η εξασφάλιση της έκτης δόσης και η αποδοχή της δανειακής σύμβασης, για την οποία «αναγκάστηκε» ο θεατρίνος Σαμαράς να πει το μεγάλο «ναι», δεν είναι για να σωθεί η Ελλάδα από τη χρεοκοπία στην οποία –είναι προφανές στον καθένα πια ότι- βουλιάζουμε έτσι κι αλλιώς αλλά για να μην προβούμε σε αναγκαστική στάση πληρωμών και καταρρεύσουν ευρωπαϊκές τράπεζες και πόσοι ακόμη: Δηλαδή ο σκοπός είναι να σωθούν οι ίδιοι που μας εκβιάζουν. Αν κάτι έδειξαν πέρα από κάθε αμφιβολία οι συνέπειες από την απειλή όχι για στάση πληρωμών αλλά για ένα απλό δημοψήφισμα, αυτό είναι ότι η δύναμη που στην πραγματικότητα κρατούσε η ελληνική κυβέρνηση τόσο καιρό στα χέρια της και ποτέ δεν χρησιμοποίησε ούτε κατ’ ελάχιστο, θα αρκούσε για να αποτρέψει και να αρνηθεί τη μέχρι σήμερα κατοχή και την τάχα αναγκαστική εφαρμογή μέτρων που καταρράκωσαν τον κόσμο της εργασίας και ερήμωσαν τη χώρα. Τώρα, με τη συνέργεια του εδώ επιχειρηματικού κόσμου και των τραπεζών, με τη συνέργεια του αστικού πολιτικού κόσμου και του κόσμου των ΜΜΕ, αυτοί που θέλουν να σωθούν οι ίδιοι με το να πάρουμε εμείς την έκτη δόση και να υπογράψουμε τη δανειακή σύμβαση, μας φοράνε καπέλο μια κυβέρνηση που ο πρωθυπουργός της είχε μέχρι χτες άμεσο προϊστάμενο τον Τρισέ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Για όλο τον κόσμο που θέλει να παλέψει ενάντια στον εφιάλτη που ζούμε τώρα 18 μήνες, για όλο τον κόσμο που ο αγώνας έχει ήδη γίνει ή θα μπορεί να γίνει και ζήτημα επιβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, για τα παιδιά ή για τους γονείς τους, ο αγώνας ενάντια στη σύγχρονη νέα κατοχή είναι μονόδρομος. Η οργάνωση και ο ξεσηκωμός του λαού είναι μονόδρομος. Για τις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να λέγονται αντιμνημονιακές, για την Αριστερά ειδικότερα, είναι μονόδρομος η μη αναγνώριση της νέας πραξικοπηματικής, αντισυνταγματικής κυβέρνησης, ο κάθετος διαχωρισμός από το σάπιο πολιτικό σύστημα που στηρίζει τη νέα κατοχή, μια σαπίλα που είναι πλέον αυταπόδεικτη. Είναι μονόδρομος η ενότητα στον αγώνα, στην οργάνωση και τον ξεσηκωμό του λαού.

Σε λίγες μέρες κλείνουν 38 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου που αποκτά φέτος ειδική επικαιρότητα. Ο λαός στους δρόμους σε όλη τη χώρα θα καταγγείλει τη νέα κατοχή, τη νέα πραξικοπηματική κυβέρνηση, θα απαιτήσει για μια ακόμα φορά Ανεξαρτησία και πραγματική Δημοκρατία. Για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, την μεταπολίτευση του λαού που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε προοδευτική πορεία του τόπου.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Η σύνθεση της νέας (μεταβατικής) κυβέρνησης

Πρωθυπουργός: Λουκάς Παπαδήμος

Αντιπρόεδροι Κυβέρνησης: Ευάγγελος Βενιζέλος - Θεόδωρος Πάγκαλος

Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος: Γεώργιος Σταυρόπουλος

Υπουργός Εσωτερικών: Τάσος Γιαννίτσης, Αναπληρώτρια Υπουργός: Φώφη Γεννηματά, Υφυπουργός: Πάρης Κουκουλόπουλος

Υπουργός Δοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Δημήτρης Ρέππας, Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας, Υφυπουργός: Παντελής Τζωρτζάκης

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Χρήστος Παπουτσής, Υφυπουργός: Μανώλης Όθωνας

Υπουργός Οικονομικών: Ευάγγελος Βενιζέλος, Αναπληρωτής υπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης, Αναπληρωτής υπουργός: Παντελής Οικονόμου, Υφυπουργός: Γιάννης Μουρμούρας

Υπουργός Εξωτερικών: Σταύρος Δήμας, Αναπληρώτρια Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Δημήτρης Αβραμόπουλος, Αναπληρωτής υπουργός: Γιάννης Ραγκούσης, Αναπληρωτής υπουργός: Γιώργος Γεωργίου , Υφυπουργός:Κώστας Σπηλιόπουλος

Υπουργός Ανάπτυξης, με καθήκοντα Ενέργειας και Ναυτιλίας: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Αναπληρωτής Υπουργός: Σωκράτης Ξυνίδης, Υφυπουργός: Θάνος Μωραΐτης, Υφυπουργός για θέματα Ναυτιλίας: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργός Περιβάλλοντος: Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης, Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης

Υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: Άννα Διαμαντοπούλου, Αναπληρωτής Υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Μάκης Βορίδης, Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης

Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Γιώργος Κουτρουμάνης, Υφυπουργός: Γιάννης Κουτσούκος

Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Ανδρέας Λοβέρδος, Υφυπουργός: Μιχάλης Τιμοσίδης, Υφυπουργός: Μάρκος Μπόλαρης, Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Κώστας Σκανδαλίδης, Υφυπουργός: Αστέριος Ροντούλης, Υφυπουργός: Γιάννης Δριβελέγκας

Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Υφυπουργός: Γιώργος Πεταλωτής

Υπουργός Πολιτισμού: Παύλος Γερουλάνος, Υφυπουργός Πολιτισμού για θέματα τουρισμού: Πέτρος Αλιβιζάτος, Υφυπουργός: Γιώργος Νικητιάδης

Έντεχνη η τοποθέτηση του δήμου Ηρακλείου για το χαράτσι της ΔΕΗ

Σας ενημέρωσα χτες για την ανακοίνωση του δήμου Ηρακλείου σχετικά με το Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένω Επιφανειών   (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.). Και αφού ξεκαθαρίσω ότι είναι καλό σε κάθε περίπτωση που υπάρχει έστω και αυτή η ανακοίνωση,  θα ήθελα να εκφράσω την άποψη ότι η θέση αυτή δεν είναι καθόλου καθαρή, ούτε καν είναι πολιτική θέση, όπως είχε πει ο δήμαρχος κος Κουράκης στο δημοτικό συμβούλιο. Και θα εξηγήσω γιατί.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι , αφού ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ο δημότης επιλέξει να μην πληρώσει το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., ο δήμος Ηρακλείου ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ κάθε πρόσφορο μέσο για να αποφευχθεί η διακοπή του Ηλεκτρικού Ρεύματος.

Πουθενά στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ότι ο δήμος Ηρακλείου είναι αντίθετος με αυτή την πρακτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, δηλαδή του εκβιασμού των πολιτών με τη στέρηση ενός κοινωνικού αγαθού, χωρίς να γίνεται εξαίρεση π.χ. στην πρώτη κατοικία, ή χωρίς κανένα άλλο εισοδηματικό κριτήριο. 

Εξάλλου, το τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ έχει ήδη αποστείλει το 40% των λογαριασμών, και η προθεσμία τρέχει. ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕΣΑ; ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ, για να πάρει αποφάσεις;

Κανένα από τα παραπάνω ζητήματα δε θίγονται με την παραπάνω ανακοίνωση.  Η ανακοίνωση αυτή είχε σκοπό να χαϊδέψει τα πολλά και πρόθυμα αυτά των Ηρακλειωτών, που αναζητούν συμπαράσταση σε κάθε τοπικό φορέα. Δεν έχει δε καμία πρακτική αξία, αφού δεν ανακοινώνεται κανένας τρόπος προστασίας αυτών που δε θα πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.

Η τοποθέτηση του δημάρχου στο δημοτικό Συμβούλιο ήταν όντως πολιτική, και πολύ πιο ξεκάθαρη.  Η έγγραφη ανακοίνωση όμως που εξέδωσε είναι τόσο έντεχνα διατυπωμένη και τόσο προσεγμένη σε κάθε λέξη, που αφενός δεν καλύπτει καθόλου τους πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν, αφετέρου στην ουσία ο δήμος δε λαμβάνει καμία επίσημη θέση στο θέμα του (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.).

Υπάρχουν άλλοι δήμοι της χώρας που ήθελαν και πήραν ξεκάθαρες θέσεις. Π.χ. ο δήμος Αμμαρουσίου έστειλε ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΗ ΔΕΗ, με το οποίο την “καλεί να απέχει από κάθε αντισυμβατική, αυθαίρετη και καταχρηστική ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης, ιδιαίτερα των ιδιοκτητών και χρηστών που αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλλουν το αντισυνταγματικό Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., μέχρι και την οριστική και τελεσίδικη απόφαση των Ανωτάτων Δικαστηρίων περί της συνταγματικότητας των διατάξεων του ν. 4021/2011”.

image

Αντίστοιχα, ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, πέρα από τις οδηγίες προς του πολίτες για τη μη πληρωμή του χαρατσιού, υποσχέθηκε πως, στην περίπτωση που κοπεί το ρεύμα σε όσους δεν πλήρωσαν, θα επιστατρευθούν τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας ώστε να επανασυνδέεται το ρεύμα άμεσα.

Έτσι στηρίζονται ουσιαστικά οι πολίτες. Με συγκεκριμένες ενέργειες και πράξεις, και όχι με αφηρημένες υποσχέσεις.

Θα ήθελα όμως να δω πραγματικά τι θα κάνει ο δήμος Ηρακλείου, όταν οι “Πολίτες κατά του Χρέους” και το Εργατικό Κέντρο σε μερικές μέρες καταθέσουν στο γραφείο δημάρχου μερικές εκατοντάδες λογαριασμούς από ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν. Πραγματικά θα ήθελα να είμαι εκεί κοντά, για να δω από πρώτο χέρι τι θα σκεφτεί το πανέξυπνο, και πραγματικά πολιτικό μυαλό του δημάρχου. Και τι “τρίπλα” θα κάνει τότε…

Ο 'Αγιος Μηνάς στον «Καπετάν Μιχάλη» του Καζαντζάκη

image

'Κι εκεί που πήγαινε και μονομιλούσε και βλαστημούσε τη μοίρα του, ακούει πίσω του πεταλιές αλόγου. Μα δεν ήταν ετούτο άλογο σαν εκείνα που κατέχουμε, που τρώνε κριθάρι, χλιμιντρούν και κάνουν καβαλίνες. Ο Μπαρμπαγιάννης το γνώρισε από τις πεταλιές, που ήταν μαλακές, σα να ΄ταν τυλιγμένα με μπαμπάκι τα πέταλα, κι από μιαν άγια μυρωδιά μοσκολίβανου που περεχύθηκε στον αγέρα... Κατάλαβε ο Μπαρμπαγιάννης, δεν ήταν η πρώτη φορά, κόλλησε στον τοίχο, έκαμε το σταυρό του και περίμενε. Το απάλαφρο ανάερο τριπόδι ζύγωνε, η μυρωδιά πλήθαινε. Μνήστητί μου Κύριε, μουρμούρισε, Άγιε Μηνά μου, καλησπερούδια σου !

Σήκωσε μ' ευλάβεια τα μάτια, είδε, από την άκρα του δρόμου φάνηκε, μέσα στο σκοτάδι, να φεγγοβολάει, καβάλα στο χρυσοχάμουρο ντορή του με το κόκκινο κοντάρι ακουμπισμένο στον ώμο, με τα ψαρά του κοντόσγουρα γένια, με τα ασημένια διχτάτα άρματα του, ο λεβεντόγερος προστάτης του Μεγάλου Κάστρου, ο Αι- Μηνάς. ΄Εκανε κι απόψε τη βόλτα του. Κάθε μεσάνυχτα, την ώρα που 'ναι χαμένη στον ύπνο η πολιτεία, ο Αι- Μηνάς κατεβαίνει αθόρυβα από το κόνισμά του, παίρνει σβάρνα τα μουράγια, διαβαίνει στις ρωμέικες γειτονιές, αν έχουν ξεχάσει καμιάν πόρτα ανοιχτή, τη σφαλνάει, αν κανείς χριστιανός είναι άρρωστος κι είναι φωτισμένο το παραθύρι του, στέκεται και παρακαλάει το Θεό να τον γιάνει. Μάτι ανθρώπου δεν έχει τη δύναμη να τον δει, μονάχα τα σκυλιά κουνούν τις ουρές τους, κι από τους ανθρώπους δυο μονάχα σε ολάκερη την πολιτεία: Ο Μπαρμπαγιάννης ετούτος κι η Εφεντίνα Καβαλίνα, ο παρακούζολος χότζας. Κι άμα τελέψει τη βόλτα του, χαράματα πια, γυρίζει πάλι στο κόνισμα του, και κανένας δε θα καταλάβαινε τι μυστήρια γίνουνται την πάσα νύχτα, αν δεν έβρισκε ο καντηλανάφτης ο Μούρτζουφλος, το πρωί που πάει να συγυρίσει την εκκλησία, το άλογο του Αι- Μηνά ιδρωμένο.

Ο Μπαρμπαγιάννης κοίταζε τον άγιο να αλαγαίρνει και να λιώνει μέσα στο σκοτάδι κι έκαμε το σταυρό του.

- Τον είδα πάλι απόψε, μεγάλη η χάρη του, καλά θα πάνε οι δουλειές μου, μουρμούρισε.»

..................................................................................

«Έκαμαν κορδόνι και του 'φραξαν το δρόμο. Η Εφεντίνα στάθηκε, ξεγλωσσισμένη απελπισμένος... θα 'χει φτάσει πια ο Αράπης, θα ΄χει σπάσει την πόρτα, θα 'χει σφάξει τον καπετάν Μιχάλη.

- Δεν έχετε, μωρέ, Θεό απάνω σας; κλαψούρισε. Αφήστε με να περάσω. Βιάζουμαι, μωρέ αδέρφια!

- Ποιος σε κυνηγάει, Εφεντίνα Καβαλίνα; Αυτό να μας πεις, να περάσεις!
Το μυαλό της Εφεντίνας άστραψε. Κοίταξε πίσω του, έσυρε φωνή:

-Ο Αι- Μηνάς!

Οι τουρκαλάδες ξέσπασαν στα γέλια.

- Τι γελάτε, μωρέ αθεόφοβοι; Δεν ακούτε τα πέταλα του αλόγου του; Τον είδα να βγαίνει από την εκκλησία, τον είδα! Και με πήρε ξοπίσω . Δεν ακούτε; Νάτος! ζυγώνει!

Οι τουρκαλάδες ένιωσαν να σηκώνεται η τρίχα τους. Σα ν΄άκουσαν, αλήθεια, πεταλιές αλόγου. Κάποιος καβαλάρης ζύγωνε!

- Νάτον! φώναξε πάλι η Εφεντίνα και τα μάτια της γούρλωσαν τρομαγμένα. Νάτος! Νάτος!

Μα οι τουρκαλάδες που να γυρίσουν να δουν! πήραν δρόμο κι αφανίστηκαν.

Ως τους είδε η Εφεντίνα να φεύγουν αλαφιασμένοι, κοκάλωσε. «Μωρέ, έχει το χάζι του να ΄ναι αλήθεια!» συλλογίστηκε με τρόμο. Κι άλλη φορά, στην άλλη Επανάσταση, δεν τον είχε δει να χιμάει καβαλάρης και να κυνηγάει τους Τούρκους που ήθελαν να πατήσουν την εκκλησία του; Κρύος σπυρωτός ιδρώτας τον έκοψε...πεντακάθαρα τώρα γρικούσε το άλογο που ζύγωνε.

- Αλλάχ! Αλλάχ! ξεφώνισε, ανασκουμπώθηκε πάλι και έβαλε τις φτέρνες στον ώμο.

Έτρεχε, έτρεχε αλαλιασμένος. Ως ξεπρόβαλε στου Ιδομενέα τη βρύση, ξέκρινε απόξω από του καπετάν Μιχάλη τον αράπακα και τους συντρόφους του να βαρούν την πόρτα, να τη σπάσουν. Χύθηκε καταπάνω τους.
- Βάρδα, παιδιά φώναξε, βάρδα και θα μας φάει! Έρχεται καβαλάρης!

- Ποιος, μωρέ κουζούλακα; ούρλιασε ο Αράπης.

- Ο γείτονας

- Ποιος γείτονας;

- Ο Αι- Μηνάς, νάτος!

Όλοι στράφηκαν. Τα μάτια τους πεταλούδιζαν, δε διάκριναν τίποτα.

- Νάτος! Νάτος! φώναζε η Εφεντίνα κι ακούμπησε στην πόρτα του καπετάν Μιχάλη αλλοπαρμένος

Κόλλησε πιτακώθηκε απάνω στην πόρτα, σα να 'θελε να κρυφτεί και να περάσει ο Αϊ Μηνάς, χωρίς να τον αρπάξει το μάτι του. Είχε προβάλει τώρα στου Ιδομενέα τη βρύση, τον έβλεπε καθαρά, ο ίδιος απαράλλαχτος όπως ήταν στο κόνισμα: ηλιοκαμένος, ψαροσγουρογένης, απάνω σε μούρτζινο άλογο και χρυσά σελοχάλινα. Όλος ο αέρας μπροστά από του Ιδομενέα τη βρύση γέμισε ψαρά γένια, μούρτζινο άλογο και σελοχάλινα.

- Νάτος! Νάτος! φάνηκε μουρμούριζε και το κατωσάγονό του καταχτυπούσε.

- Που 'ναι, μωρέ; τα μάτια μου θάμπωσαν!

- Δεν τον θωράς; νάτος! νάτος! μαύρος ψαρογένης, μ' ένα κόκκινο κοντάρι... Μας είδε, χύνεται καταπάνω μας!

Έδωσε ένα σάλτο, ξεκόλλησε από την πόρτα, πήρε κατά το λιμάνι. Πίσω του φυσομανώντας, έτρεχαν πιλάλα κι οι Τούρκοι άκουγαν τώρα κι αυτοί το άλογο που τους είχε πάρει του κυνήγου, κι ο Αράπης, που στράφηκε μια στιγμή, ξέκρινε από πάνω του, στον αέρα, έναν καβαλάρη:

- Γρήγορα πόδια, μωρέ πόδια! φώναξε κι είχε κυλήσει το κίτρινο μπουρνούζι του χάμω - μα που να σταθεί να το περιμαζώξει, πιλαλούσε τώρα ολόγυμνος,

Ξεπνεμένοι έφτασαν στο λιμάνι. Σφούγγιξαν τον ιδρώτα τους, κουκούβισαν στον ίσκιο, έβγαλαν έξω τις γλώσσες τους κι αναβόλιαζαν σα σκύλοι. Η Εφεντίνα είχε πέσει μπρούμυτα κάτω στις πέτρες και σπάραζε. Κάμποσην ώρα δεν μπορούσαν να μιλήσουν. Τέλος ο Αράπης άνοιξε το στόμα:

- Φτηνά τη γλιτώσαμε, είπε.»

Νίκος Καζαντζάκης, Καπετάν Μιχάλης

Απίστευτο! Κατάργησαν το επίδομα τοκετού στα δημόσια νοσοκομεία!

Είναι φοβερό αυτό που ψηφίστηκε με την έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ο οποίος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2546 τεύχος Β’ 3-11-2011) και αφορά στη μαιευτική περίθαλψη!

Από προχθές λοιπόν που δημοσιεύτηκε ο ΕΟΠΥΥ, οι ασφαλισμένες μητέρες του δημοσίου, του ΟΓΑ, του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ που θα γεννάνε σε δημόσια νοσοκομεία, ΔΕ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ!

image Στο άρθρο 13 του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται ότι στις ασφαλισμένες, σε περίπτωση τοκετού, αντί μαιευτικής περίθαλψης καταβάλλεται εφάπαξ χρηματικό βοήθημα ύψους 900 ευρώ, 1.200 ευρώ για δίδυμη κύηση και 1.600 ευρώ για τρίδυμη κύηση.

Αυτό όμως ισχύει μόνο για ιδιωτικές κλινικές, αφού παρακάτω αναφέρεται ότι “Τα παραπάνω  εφαρμόζονται σε περίπτωση τοκετού σε μονάδα που δεν εφαρμόζεται το Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο”, δηλαδή, στα Κρατικά Νοσοκομεία!

Είδατε πως θα μειώσει τις δαπάνες του το δημόσιο για να σωθεί η χώρα; Κόβει από την αγρότισσα και τη μισθωτή μητέρα που δεν έχει δυνατότητα να γεννήσει σε ιδιωτική κλινική, το επίδομα τοκετού που τη βοηθούσε να ανταπεξέλθει στα πρώτα έξοδα της ζωής του παιδιού της! Λες και αυτό φταίει για την οικονομική κατάντια της Ελλάδας!

Αλλά αυτοί που νομοθετούν, προφανώς δεν έχουν πάει στο ΙΚΑ την έγκυο γυναίκα τους για υπέρηχο! Προφανώς οι γυναίκες τους γεννάνε σε ιδιωτικά μαιευτήρια και κατόπιν νοσηλεύονται  σε μονόκλινα δωμάτια! Και προφανώς προωθούν τις γέννες σε ιδιωτικά μαιευτήρια, αφενός για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα και αφετέρου για να απαξιώσουν ακόμα περισσότερο τα δημόσια νοσοκομεία.

Το συγκεκριμένο νομοθέτημα – έκτρωμα είναι κατόρθωμα των Λοβέρδου, Κουτρουμάνη και Σαχινίδη και δημοσιεύτηκε στις 9-11-2011 στο ΦΕΚ, αλλά κυκλοφόρησε στις 9-11-2011. Για να μην λέτε ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαμε κενό εξουσίας!

Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ με την απόφαση έγκρισης του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) εδώ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση σωματείων και φορέων στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου

image Το απόγευμα της Τετάρτης 9/11/11 έγινε στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου σύσκεψη ανάμεσα σε σωματεία, τους φορείς και τους συλλόγους εργαζομένων της περιοχής με θέμα την αποτίμηση των μέχρι σήμερα κινητοποιήσεων και την οργάνωση των περεταίρω δράσεων.

Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα, κράτησε επί μακρόν και αποφασίστηκαν οι παρακάτω δράσεις:

1) Να ζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Νικολάου στην επόμενη συνεδρίαση να λάβει μέτρα συμπαράστασης νομικής κάλυψης(νομικής, υλικής) των συμπολιτών που δεν είναι σε θέση να πληρώσουν το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τα άλλα χαράτσια, όπως έχει γίνει στο Δήμο Ηρακλείου και σε άλλους δήμους

2) Να οργανωθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Αγ. Νικολάου και πορεία την ημέρα του Πολυτεχνείου 17/11 και ώρα 18.00

3) Να οργανωθεί έκθεση ζωγραφικής μαθητών με θέμα την επέτειο του Πολυτεχνείου

4) Να οργανωθεί ανοιχτή εκδήλωση με αφορμή της επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και σχετικά και με τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας στις 18/11 στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ

5) Να υπάρξει έγγραφη και έμπρακτη συμπαράσταση στους 2 συλληφθέντες της συγκέντρωσης στο Βαθύ που δικάζονται στα δικαστήρια της Νεάπολης την 1η Δεκεμβρίου 2011.

6) Να διερευνηθεί η δυνατότητα οργάνωσης μορφών αλληλεγγύης στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκες (κοινωνικό φαρμακείο - ιατρείο κλπ)

Τέλος, στη συνάντηση εκτιμήθηκε η συνεργασία των σωματείων και του Εργατικού Κέντρου και τα θετικά μέχρι σήμερα αποτελέσματα της και αποφασίστηκε να συνεχιστεί σε μόνιμη και θεσμική βάση.

Ο δήμος Ηρακλείου για το Χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ

Ο Δήμος Ηρακλείου, με σημερινή (10/11/11) ανακοίνωσή του, την οποία υπογράφει ο Αντιδήμαρχος κ. Περισυνάκης Μιχ., παρεμβαίνει στο ζήτημα του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών γνωστού και ως χαρατσιού της ΔΕΗ.

Στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρεται:

«Όσοι Δημότες Ηρακλείου, για αντικειμενικούς λόγους, επιλέγουν με δική τους ευθύνη να μην πληρώσουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτουμένων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), αλλά θα πληρώσουν το αντίτιμο της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, τα δημοτικά τέλη και το τέλος για την Ε.Ρ.Τ., μπορούν να ενημερώνουν το Δήμο Ηρακλείου προσκομίζοντας:

1. Αντίγραφο του λογαριασμού της Δ.Ε.Η.

2. Αντίγραφο της απόδειξης του μηχανήματος αυτόματης πληρωμής της Τράπεζας, από το οποίο να αποδεικνύεται η πληρωμή της Δ.Ε.Η. χωρίς το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.

Ο Δήμος Ηρακλείου θα εξετάσει κάθε πρόσφορο μέσο για να αποφευχθεί η διακοπή του Ηλεκτρικού Ρεύματος.

Τα παραπάνω δικαιολογητικά μπορούν να καταθέτουν οι δημότες:

(Α) Στο κιόσκι Πολιτών κατά του Χρέους στην Πλατεία Ελευθερίας (έναντι του Κινηματογράφου ΑΣΤΟΡΙΑ) και

(Β) Στη Γραμματεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Κ.Η.) (Λεωφ. Δημοκρατίας)»

Η παραπάνω ανακοίνωση προέκυψε μετά την παρέμβαση των Πολιτών κατά του Χρέους και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 4/11/2011 κατά την οποία ζητήθηκε από τη δημοτική αρχή να «μπει μπροστά», ακολουθώντας το παράδειγμα δεκάδων Δήμων της χώρας, για την προστασία των δημοτών που δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.

Στο εν λόγο συμβούλιο, ο Δήμαρχος Γ. Κουράκης, είχε δηλώσει ότι στηρίζει πολιτικά μια τέτοια προσπάθεια και δέχτηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες υπεράσπισης των πολιτών που δεν έχουν να πληρώσουν.

Δείτε το βίντεο από την εν λόγω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, όπως αυτό αναρτήθηκε στο ιστολόγιο των Πολιτών κατά του Χρέους:

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού κου Λουκά Παπαδήμου (βίντεο)

Go English for a week!

Θα έχετε δει ή διαβάσει για το νέο ριάλιτι που ξεκίνησε στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει τίτλο “Go Greek for a week” και στην ουσία τονίζει όλα τα κακώς κείμενα και τις παθογένειες της Ελληνικής κοινωνίας, τα οποία είχαν συνέπειες και στην οικονομία της χώρας μας.

Έτσι, π.χ. σε μια κομμώτρια της λένε ότι μπορεί να βγει στη σύνταξη παίρνοντας το 90% του μισθού της, και αυτή μένει έκπληκτη! Μάλιστα, τη ρωτάνε  γιατί είναι 53 χρονών, και δουλεύει ακόμα! Σε ένα οδηγό λεωφορείου λένε ότι θα κερδίζει επιπλέον χρήματα επειδή θα λαμβάνει επίδομα πρωινής προσέλευσης και σ’ ένα χειρούργο ότι δεν θα δίνει τίποτα στην εφορία, καθώς θα φοροδιαφεύγει!

Αυτή λοιπόν είναι η Ελλάδα για τους Βρετανούς. Και, το ριάλιτι αυτό, ήδη γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Έτσι, σκέφτηκα να κατοχυρώσω κι εγώ τα πνευματικά δικαιώματα για ένα νέο ριάλιτι που θα γυριστεί στη χώρα μας, και θα έχει τίτλο “GO ENGLISH FOR A WEEK”

Στο ριάλιτι αυτό θα συμμετάσχει ένας φοιτητής, μια νεαρή κομμώτρια και ένας γιατρός οικογενειάρχης.

Ο φοιτητής θα πρέπει να πληρώνει 7.000 Λίρες Αγγλίας (8.200 ευρώ) για κάθε έτος σπουδών. Επιπρόσθετα, θα πρέπει καθημερινά να κάνει χρήση ινδικής κάνναβης, δυο φορές την εβδομάδα ηρωίνης, ενώ κάθε βράδυ θα πρέπει να καταναλώνει τουλάχιστον 3 λίτρα μπύρας στις pub του soho.

image H κομμώτρια, αφού θα λαμβάνει για ημιεργασία 12.000 Λίρες Αγγλίας (14.000 ευρώ) το χρόνο, θα κάνει διακοπές το καλοκαίρι για 15 μέρες σε ξενοδοχείο all-inclusive 4 αστέρων με 400 Λίρες (470 ευρώ) συμπεριλαμβανομένων των εισιτηρίων. Επίσης θα πρέπει να πίνει κάθε μέρα στο ξενοδοχείο τα δωρεάν ποτά από το πρωί, το βράδυ να βγαίνει στους δρόμους μεθυσμένη και σχεδόν ξεβράκωτη, και να προσβάλει τους ντόπιους. Και, λίγο πριν τελειώσουν οι διακοπές της, να κάνει σεξ με κάποιον που θα έχει γνωρίσει το προηγούμενο βράδυ σ’ ένα μπαρ, και το πρωί να πάει να τον κατηγορήσει στην αστυνομία για βιασμό, για να πάρει τα λεφτά από την ταξιδιωτική ασφάλεια!

image

Τέλος, ο οικογενειάρχης γιατρός θα πηγαίνει στη δουλειά του με το άθλιο μετρό που σιχαίνεσαι να μπεις μέσα, αφού πάντα θα πηγαίνει από τη δεξιά μεριά της σκάλας ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, θα δουλεύει στο γραφείο του, θα πληρώνει όλους του τους φόρους,  αλλά στο τέλος της βραδιάς πριν γυρίσει στο σπίτι του θα πρέπει να βγαίνει ραντεβού με τον εραστή του, αφού στην πραγματικότητα είναι gay!

image

Νομίζω ότι το συγκεκριμένο ριάλιτι θα έχει μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας, αντίστοιχη με αυτού που προβάλλεται αυτή την εποχή στη Μεγάλη Βρετανία. Γιατί, όσο η Ελλάδα είναι μόνο αυτά που προβάλλουν αυτοί, άλλο τόσο είναι και η Αγγλία όλα τα παραπάνω που περιέγραψα!

1 Λίρα Αγγλίας = 1.17 ευρώ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Οι “Αντίπαλοι” σε Γερμανικό ντοκιμαντέρ για την Οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη;

Χτες έλαβα ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στη θυρίδα του καναλιού του ιστολογίου “αντίπαλοι” στο youtube.  Αποστολέας ήταν κάποια κυρία Caren Miesenberger, εκπρόσωπος της εταιρίας παραγωγής ντοκιμαντέρ “ECO Media TV Produktion” με έδρα το Αμβούργο.

Στο μήνυμα αυτό, ζητούσαν την άδειά μου για να χρησιμοποιήσουν υλικό από τα βίντεο που έχω ανεβάσει το ιστολόγιο “Αντίπαλοι” και αφορούν στις πορείες και τις συγκεντρώσεις του κόσμου σχετικά με τα μέτρα που εφαρμόζονται για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση.

image

Σήμερα το έψαξα λίγο, και η εταιρία αυτή είναι όντως σοβαρή, έχει κάνει πολλά ντοκιμαντέρ, και έχει λάβει και αρκετά βραβεία γι’ αυτά. Και πράγματι, στην ιστοσελίδα της έχει αναγγελθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη παραγωγή ενός 90λεπτου ντοκιμαντέρ με τίτλο “EURO IN CRISIS” και θέμα την κρίση στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Ένωση (Ευρωζώνη).

image Βέβαια τους έδωσα την άδεια να χρησιμοποιήσουν το υλικό, με τη σημείωση η αναφορά στον κόσμο που αντιδρά στα μέτρα λιτότητας να μην είναι προσβλητική ή υποτιμητική.

Το τελευταίο (;) αντίο του Παπανδρέου

Ολόκληρο το διάγγελμα Παπανδρέου προς τον Ελληνικό λαό, πριν προσέλθει στη συνάντηση πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πολλοί έσπευσαν να πουν ότι είναι το τελευταίο. Κι εγώ ελπίζω το ίδιο, αλλά επειδή δεν ανακοινώθηκε και πάλι πρωθυπουργός, και μετατέθηκε η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης για αύριο το πρωί, θα βάλω κι ένα ερωτηματικό.

Δείτε το διάγγελμα:

Έξαλλος ο Καρατζαφέρης αποχώρησε από τη συνάντηση πολιτικών αρχηγών (βίντεο)!

Έξαλλος αποχώρησε από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κος Καρατζαφέρης, αφού όταν πήγε στο προεδρικό Μέγαρο πληροφορήθηκε ότι ο κος Σαμαράς και ο κος Παπανδρέου ήταν ήδη στο γραφείο του κου Παπούλια και τα έλεγαν πριν την επίσημη συνάντηση!

Προφανώς ο κος Καρατζαφέρης ένιωσε ότι τον αφήνουν έξω από τις αποφάσεις, και αποχώρησε καταγγέλλοντας ότι ο κος Παπανδρέου και ο κος Σαμαράς παίζουν παιχνίδια τακτικής συμπαρασύροντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αποτελέσματα έρευνας για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και τη νέα δανειακή σύμβαση

imageimageimageimageimage image image image

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για περιοχές εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο λήφθηκε απόφαση για καθορισμό τιμής ζώνης, τιμής οικοπέδου, συντελεστή οικοπέδου, συντελεστή
αξιοποίησης οικοπέδου για τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού. Η απόφαση είναι η 736/2011 και τη βλέπετε παρακάτω:

ΤΙΜΕΣ ΖΩΝΗΣ Δ.Δ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Οι τιμές ζώνης και οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων βρίσκονται σε περιοχές του διευρυμένου πλέον δήμου Ηρακλείου εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού (οι εντός περιοχής αντικειμενικού προσδιορισμού καθορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών), διαμορφώνονται πλέον ως εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΛΙΑΝΗΣ ,ΤΕΜΕΝΟΥΣ ,ΓΟΡΓΟΛΑΪΝΗ
Α.1)Για τα κτίσματα που βρίσκονται σε περιοχές των δημοτικών Ενοτήτων Παλιανής ,Τεμένους και Γοργολαϊνη που είναι εντός των διοικητικών ορίων του Καλλικρατικού δήμου Ηρακλείου αλλά εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού
τον καθορισμό τιμής ζώνης σύμφωνα με τη χαμηλότερη τιμή που έχει οριστεί για τους οικισμούς των εν λόγω Δημοτικών Ενοτήτων , ήτοι 700,00 ευρώ ανά τ.μ .
Α.2 ) Για τα οικόπεδα που βρίσκονται στις δημοτικές Ενότητες Παλιανής ,Τεμένους και Γοργολαϊνη και είναι εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού, Συντελεστή Αξιοποίησης Οικοπέδου (ΣΑΟ) ίσο με τη μονάδα , Συντελεστή Οικοπέδου (ΣΟ) ίσο με τη μονάδα και τιμή οικοπέδου (ΤΟ) την χαμηλότερη τιμή που έχει οριστεί με βάσει την υπ’ αριθμόν 383/2007 προηγούμενη Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου για τα οικόπεδα που βρίσκονται στη δημοτική Ενότητα Ηρακλείου, ήτοι 50,00 ευρώ ανά τ.μ .
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ν. ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ
Β.1) Για τα κτίσματα που βρίσκονται σε περιοχές της δημοτικής Κοινότητας Αλικαρνασσού και είναι εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού
τον καθορισμό τιμής ζώνης σύμφωνα με την
χαμηλότερη τιμή που έχει οριστεί για την εν λόγω κοινότητα , ήτοι 900,00 ευρώ ανά τ.μ
Β.2) Για τα κτίσματα που βρίσκονται σε περιοχές της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέας και είναι εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού τον καθορισμό τιμής ζώνης σύμφωνα με την χαμηλότερη τιμή που έχει οριστεί για την εν λόγω κοινότητα , ήτοι 600,00 ευρώ ανά τ.μ
Β.3 ) Για τα οικόπεδα που βρίσκονται στη δημοτική Ενότητα Ν.Αλικαρνασσού και είναι εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού, Συντελεστή Αξιοποίησης Οικοπέδου (ΣΑΟ) ίσο με τη μονάδα , Συντελεστή Οικοπέδου (ΣΟ) ίσο με τη μονάδα και τιμή οικοπέδου (ΤΟ) την χαμηλότερη τιμή που έχει οριστεί με βάσει την υπ’ αριθμόν 383/2007 προηγούμενη Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ηρακλείου για τα οικόπεδα που βρίσκονται στη Δημοτική
Ενότητα Ηρακλείου, ήτοι 50,00 ευρώ ανά τ.μ .
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Γ.1) Για τα κτίσματα εκτός των ορίων των οικισμών των Τοπικών Κοινοτήτων Βουτών – Σταυρακίων –Δαφνών –Βασιλειών και εκτός των ορίων του οικισμού Σπήλια και του οικισμού Γουρνών
την χαμηλότερη τιμή ζώνης που έχει οριστεί για τις εν λόγω Κοινότητες ,ήτοι 800,00 ευρώ ανά τ.μ .
Γ.2 ) Για τα οικόπεδα που βρίσκονται στις Τοπικές Κοινότητες Βουτών,Σταυρακίων,Δαφνών,Βασιλειών και είναι εκτός  αντικειμενικού προσδιορισμού, Συντελεστή Αξιοποίησης Οικοπέδου (ΣΑΟ) ίσο με τη μονάδα , Συντελεστή Οικοπέδου (ΣΟ) ίσο με τη μονάδα και τιμή οικοπέδου (ΤΟ) την χαμηλότερη τιμή που έχει οριστεί με βάσει την υπ’ αριθμόν 383/2007 προηγούμενη Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ηρακλείου για τα οικόπεδα που
βρίσκονται στη δημοτική Ενότητα Ηρακλείου , ήτοι 50,00 ευρώ ανά τ.μ.

Επιπλέον, με την απόφαση αυτή συμπληρώνεται η 99/2011 απόφαση Δ.Σ. με την οποία εγκρίθηκε η υπ΄αριθ.53/2011 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής , ως εξής :
O συντελεστής του Τέλους, που σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ.2 του Ν.2130/93 καθορίζεται με Απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου και πρέπει να είναι ενιαίος για όλη τη διοικητική περιφέρεια του δήμου, να παραμείνει αμετάβλητος όπως είχε οριστεί για τον τέως δήμο Ηρακλείου ήτοι 0,35 ‰ και να ισχύει ενιαία για όλη τη διοικητική περιφέρεια του Καλλικρατικού Δήμου Ηρακλείου για το έτος 2012.

Κατά τα λοιπά να ισχύει η 383/2007 προηγούμενη Απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙΜΕΣ ΖΩΝΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), καθώς στην παρ. 8, του άρθρου 53 του ν.4021/11 αναφέρεται: «Η βεβαίωση του ειδικού τέλους συντελείται με την εγγραφή στις 17.9.2011 του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου στις μηχανογραφικές καταστάσεις της Δ.Ε.Η. και των λοιπών εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος και ο κατάλογος αυτός αποτελεί τον τίτλο βεβαίωσης για το Ελληνικό Δημόσιο και τον αντίστοιχο χρηματικό κατάλογο των αρμοδίων Δ.Ο.Υ.».

ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΕΤΗΔΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 17- 9 – 2011, και όχι μεταγενέστερες αποφάσεις.

O Αντωνάκης γαμπρός, η προίκα και… τα πεθερικά!

389187_10150359829068181_533658180_8477892_277566599_n Τρίτη μέρα σήμερα μετά την “ιστορική” όπως γράφτηκε συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων για τη δημιουργία “κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας”, και ακόμα να ανακοινωθεί η σύνθεσή της, και ο νέος πρωθυπουργός.

Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται, απ’ ότι τουλάχιστον έχει γραφτεί κυρίως χτες, στο γεγονός ότι η ΝΔ δε θέλει να συμμετάσχουν δικά της μέλη στην κυβέρνηση, προφανώς για να μην υποστεί φθορά ως κόμμα, αλλά και για να μην αναγκαστούν να υπογράψουν πράγματα τα οποία αργότερα ως αυτόνομη κυβέρνηση θέλει να αναδιαπραγματευτεί.

Δεν του βγήκε όμως του Αντωνάκη όπως το είχε υπολογίσει. Από τη μια ο “υπηρεσιακός” πρωθυπουργός δε θέλει απλά να βάζει υπογραφές, αλλά να έχει την πλήρη στήριξη και των δύο μεγάλων κομμάτων που θα διασφαλιστεί με τη συμμετοχή μελών τους στην κυβέρνηση. Από την άλλη οι δανειστές μας, οι οποίοι δεν τρώνε κουτόχορτο, ζήτησαν ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ της 26ης Οκτώβρη (δανειακής σύμβασης και όρων αποδοχής) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ, ακριβώς για να διασφαλίσουν ότι όποιο κόμμα και να προκύψει από τις επόμενες εκλογές, θα τηρήσει στο ακέραιο τη σύμβαση και τους όρους που θα τεθούν για την υπογραφή της, δηλαδή τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!

Η όλη ιστορία μου μοιάζει ότι ο Αντωνάκης ήθελε  να “στρίψει δια του αρραβώνος”!

Αναγκάστηκε να προχωρήσει τον αρραβώνα με το Γιωργάκη, γιατί δεν ήθελε να χάσει την προίκα, δηλαδή τα 130 δις ευρώ του νέου δανείου. Αφού έγινε ο αρραβώνας όμως, τα πεθερικά, δηλαδή Ο Σαρκοζί και η Μέρκελ, για να προχωρήσουν στο γάμο και να του δώσουν την προίκα, θέλουν να υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο!!

Μάλλον ο Αντωνάκης δεν είδε μέχρι το τέλος την ταινίας  “ο Ατσίδας” με τον Ντίνο Ηλιόπουλο, όπου ο τελευταίος για να καλμάρει τους συγγενείς της κοπέλας παίρνει συμβουλές από κάποιον άλλο να προτείνει αρραβώνα αντί για γάμο. Γιατί στο τέλος, και ο Ηλιόπουλος παντρεύεται την κοπέλα, αλλά και αυτός που του έδινε συμβουλές (Στέφανος Στρατηγός) παντρεύεται την αδερφή του Ηλιόπουλου (Ζωή Λάσκαρη) !

Μέχρι σήμερα το απόγευμα λοιπόν, θα έχει τελεστεί το ιερό μυστήριο! Αλλιώς το λόγο θα έχουν και τα πεθερικά (Μέρκελ, Σαρκοζί), αλλά και τα αδέρφια της νύφης (Τρόικα και ΔΝΤ) !

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Αρκετοί μετασεισμοί σήμερα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Ηρακλείου

image

Περισσότεροι από 7 μετασεισμοί έχουν σημειωθεί μέχρι αυτή την ώρα (12:45 μ.μ. 7-11-2011), στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης που χτες στις 22:56 έδωσε σεισμό 4.7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο μεγαλύτερος μετασεισμός σημειώθηκε στις 11:19 π.μ., είχε μέγεθος 3,5 βαθμούς της  κλίμακας Ρίχτερ  και έγινε αρκετά αισθητός στο Ηράκλειο. Οι υπόλοιποι μετασεισμοί μέχρι τώρα είχαν μέγεθος μέχρι 2,6 βαθμούς.

Παγκόσμιο forum για την ειρήνη και τη μη βία. Οι εκδηλώσεις στο Ηράκλειο

Παγκόσμιο Φόρουμ στην Αθήνα, στο Ηράκλειο, στη Θήβα, στην Κέρκυρα.

Το πρώτο πολυκεντρικό Παγκόσμιο Φόρουμ για την Ειρήνη και τη μη βία θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 13 Νοεμβρίου 2011 με τρεις κύριους στόχους:

1. Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για διάλογο μεταξύ των ατόμων, των οργανώσεων και των  συλλογικοτήτων πάνω σε διαφορετικά θέματα (εκπαίδευση, υγεία, διαφορετικές μορφές βίας, κ.λπ.) προωθώντας τη συνεργασία με βάση την μεθοδολογία της μη βίας.

2. Να οργανωθούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις όλων των ειδών που θα συμβάλουν στην καλλιέργεια μιας παγκόσμιας ευαισθητοποίησης για την ειρήνη και τη μη βία.

3. Να δοθεί ένα παγκόσμιο πνευματικό κάλεσμα για περισυλλογή  για την ειρήνη και τη μη βία τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο στις 11/11/11 για 11 δευτερόλεπτα. Η ιδέα πίσω από αυτή την πρωτοβουλία είναι ότι τα μεγάλα βήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας (το πέταγμα στους ουρανούς, η προσγείωση στη Σελήνη, η κατάργηση της δουλείας κ.λπ.) χρειάστηκαν λιγότερο από 11 δευτερόλεπτα για να τα φανταστεί κανείς. Η δύναμη που κρύβεται σε τέτοιες στιγμές έμπνευσης είναι πολύ ισχυρή και δεν πρέπει να την υποτιμούμε, αλλά να την ενισχύουμε τόσο στην προσωπική μας ζωή όσο και στον κοινωνικό τομέα.

Σε ορισμένα μέρη το Παγκόσμιο Φόρουμ μπορεί να διαρκέσει ολόκληρη την εβδομάδα ή μερικές ημέρες, ενώ σε κάποιες πόλεις μπορεί να διαρκέσει απλώς μία ημέρα. Η κοινή ημέρα, το σημείο συντονισμού για όλες τις εμπλεκόμενες ομάδες, είναι η Παρασκευή 11/11/2011.

"Είμαστε εμείς, οι καθημερινοί άνθρωποι, το 99% όπως ειπώθηκε στη Wall Street, που μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά ανεβάζοντας το επίπεδο του διαλόγου μας, των σχέσεων μας, της μεθοδολογίας μας για να κατευθυνθούμε με περισσότερη πίστη και αποφασιστικότητα.
Στις πλατείες έγινε η αρχή... Με εργαλείο την ενεργή μη βία παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Είναι η στιγμή να έρθουμε πιο κοντά με τον εαυτό μας και τους άλλους, να κουβεντιάσουμε, να οραματιστούμε και να κατασκευάσουμε ένα πιο ανθρώπινο κόσμο...
Το Παγκόσμιο Φόρουμ για την Ειρήνη & τη Μη βία πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά. Είναι ένα πολυκεντρικό φόρουμ που θα διεξαχθεί παράλληλα σε δεκάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο..."

image

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΟΡΟΥΜ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 Νοεμβρίου 2011

Προσέλευση -Εγγραφή: 17.30 – 18.00

Κήρυξη Έναρξης,Καλωσόρισμα

Θεματική: Εκπαίδευση και μη βία

Συντονισμός: Ζαχαράτου Αγγελική, Προϊστάμενη Σχ. Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου

17.30: Προσέλευση, Εγγραφές

18.00 1ος Εισηγητής: Νικολακάκης Γιώργος, Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης

«Η βία και ο νόμος»

18.30 2ος Εισηγητής:  Κλώκας Κώστας, Μέλος διεθνούς εκίπ ΚΧΠ

Δίκτυο Εκπαιδευτικών «Εκπαίδευση και μη βία»

19.00 Video: Μη βία, το διαβατήριο για το μέλλον

19.10-20.30 Τραπέζια Ανταλλαγής

20.45 – 21.30 Συνθέσεις Τραπεζιών

21.45 Κλείσιμο

ΠΕΜΠΤΗ 10 Νοεμβρίου 2011

Θεματική: Πνευματικότητα και μη βία

Προσέλευση -Εγγραφή: 17.30 – 18.00

Συντονισμός: Λιβανού Μαριλένα, Ιδρυτικό μέλος του Ανθρωπιστικού Κινήματος στην Ελλάδα

17.30: Προσέλευση, Εγγραφές

18.00 1ος Εισηγητής: Κλώκας Κώστας, Μέλος διεθνούς εκίπ ΚΧΠ

«Ακτιβισμός και μη βία»

18.30 2ος Εισηγητής:  Gozalo Eduardo, Ιδρυτικό μέλος του Parco Historico Estudio y Reflexion, Argentina

«Μια νέα πνευματικότητα γεννιέται, Πάρκα Μελέτης & Περισυλλογής»

19.00 Video: Μια νέα πνευματικότητα

19.10-20.30 Τραπέζια Ανταλλαγής

20.45 – 21.30 Συνθέσεις Τραπεζιών

21.45 Κλείσιμο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 Νοεμβρίου 2011

-      Θεματική: Τέχνη και μη βία

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΙΝ/ΦΟ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ, Μαλικούτη 18

18.00 – 20.50 : Zeitgeist Moving Forward

21.00 – 21.50 : Ο σοφός των Άνδεων

-      11.11.11 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

23.11: εμπειρία 11’’ ΣΤΗ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 Νοεμβρίου 2011

Προσέλευση -Εγγραφή: 17.30 – 18.00

Συντονισμός: Κλώκας Κώστας, Μέλος διεθνούς εκίπ ΚΧΠ

17.30: Προσέλευση, Εγγραφές

18.00 Παρουσίαση Power Point φτιαγμένου από γενικές συνελεύσεις των αγανακτισμένων ανά το κόσμο «Πως μαγειρεύεται μια μη βίαιη επανάσταση»

18.30 - 21.00 Συζήτηση και σχεδιασμός βασισμένος στην πρόταση

21.15 Κλείσιμο

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 Νοεμβρίου 2011

Θεματική: Οικονομία και μη βία

Προσέλευση -Εγγραφή: 17.30 – 18.00

Συντονισμός: Κλώκας Κώστας, Μέλος διεθνούς εκίπ ΚΧΠ

17.30: Προσέλευση, Εγγραφές

18.00 1ος Εισηγητής: Λαπατσιώρας Σπύρος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

«Προτάσεις εξόδου από την οικονομική κρίση»

18.30 2ος Εισηγητής:  Φασόλας Νίκος, Συνιδρυτής & Πρόεδρος της «Πανγαία» - Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρίας

«Οικονομία βασισμένη στους πόρους»

19.00-20.30 Τραπέζια Ανταλλαγής

20.45 – 21.30 Συνθέσεις Τραπεζιών

21.45 Αποφώνηση Φόρουμ, Απολογισμός 5νθημέρου

22.15 Κλείσιμο εργασιών Φόρουμ

Περισσότερες πληροφορίες: Κώστας Κλώκας, 6937 880733, klokas@kosmosxorispolemous.gr

Επίσημα trailer των ταινιών που θα προβληθούν:

Zeitgeist Moving Forward:

Ο Σοφός των Άνδεων:

Η κυβέρνηση “εθνικής σωτηρίας” θα είναι απλά κυβέρνηση διεκπεραίωσης

image Κατέληξαν χτες, μετά από θρίλερ ημερών, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε ένα κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο θα συμμετέχουν από κοινού. Ιστορική αναμφισβήτητα απόφαση. Και, αφού η κυβέρνηση που θα προκύψει θα έχει κύριο στόχο να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποφύγουμε την άτακτη χρεοκοπία, δικαίως αποκαλείται κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Αν έχω καταλάβει καλά όμως, αυτή την κυβέρνηση μας την επέβαλαν οι εταίροι μας. Και μάλλον έχω καταλάβει καλά, αφού μέχρι πριν 2 μέρες η ΝΔ δε σήκωνε κουβέντα για συμμετοχή σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και χτες μοναδικό όρο είχε να φύγει ο Παπανδρέου! Εκτός του ότι αυτά είναι γελοιότητες, αφού μπορεί ο Παπανδρέου να είναι ότι είναι αλλά, δεν είναι το κύριο πρόβλημα της χώρας, δείχνει και ότι η ΝΔ έκανε μέσα σε δύο μέρες μια μεγάλη στροφή στην μέχρι τώρα στάση της, που δεν εξηγείται διαφορετικά. Και αυτό θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι “στάση ευθύνης”, αν δε σήμαινε αυτόματα ότι 2 χρόνια τώρα η ΝΔ είναι ανεύθυνη. Και θα δικαίωνε πλήρως τον απερχόμενο ως αποτυχημένο πρωθυπουργό. 

Και μπορεί τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης να τα διαλέξουν σήμερα οι “δικοί μας”, αλλά πολύ φοβάμαι ότι λίγη σημασία έχει ποιοι θα είναι αυτοί, αφού θα έχουν να κάνουν πράγματα που όχι μόνο ήδη έχουν αποφασιστεί ήδη να γίνουν, αλλά και με ποιο τρόπο θα γίνουν ΑΚΡΙΒΩΣ! Και οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν από άλλους, με την Ελλάδα απλά να παρατηρεί.

Καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει να αποκαλείται κυβέρνηση διεκπεραίωσης. Γιατί αυτό ακριβώς θα κάνει. Θα διεκπεραιώσει 7 πράγματα, τα σημαντικότερα από τα οποία έχουν οριστεί από τους δανειστές μας, και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Και αυτό δε θα ήταν τόσο φοβερό, αν οι πράξεις της δε  δέσμευαν ολόκληρη τη χώρα για την επόμενη δεκαετία.

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Και μετασεισμός 2,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 23:22 (6-11-2011) μετά τον κύριο των 4,7 ρίχτερ

Μετασεισμός 2,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23: 22 μμ σήμερα, μετά τον όπως όλα δείχνουν κύριο σεισμό των 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ( 22:57, 6/11/2011) στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης.

Το εστιακό βάθος (14,2χλμ) και το επίκεντρο (68 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ηρακλείου) δείχνουν την ίδια περιοχή, γεγονός που πιθανότατα σημαίνει ομαλή εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας.

image

image

Σεισμός πριν λίγο (6-11-2011) στην Κρήτη!

Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:57 το βράδυ  της Κυριακής 6/11/2011 στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης.

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών το επίκεντρο εντοπίζεται 69 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ηρακλείου, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 12,7 χλμ.

Η διάρκεια του σεισμού ήταν σχετικά μεγάλη, και έγινε αισθητός στο Ηράκλειο και σε πολλές περιοχές του νομού Ηρακλείου.

image

image