ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Οι Σύλλογοι Ξενοδόχων Ηρακλείου και Λασιθίου προχώρησαν σε καταγγελία της διμερούς σύμβασης που είχε υπογραφεί το 2010, ενώ υπήρχε αύξηση τουρισμού κατά 13,5%!!!

image Είναι απίστευτο ! Οι Ξενοδόχοι Ηρακλείου και Λασιθίου, μέσω των συλλόγων τους, προχώρησαν σε καταγγελία της διμερούς σύμβασης με τους Ξενοδοχοϋπαλλήλους τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, ζητώντας αναπροσαρμογή των μισθών! Και αυτό τη στιγμή που ο κατώτατος μισθός κυμαίνεται στα 880 ευρώ μεικτά!

Βέβαια δεν είναι μόνο αυτό. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που εργάζονται όλο το χρόνο σε ξενοδοχεία και δηλώνονται μόνο για ένα εξάμηνο, και ότι τα τελευταία χρόνια πάρα πολλοί εργαζόμενοι έχουν αντικατασταθεί από “μαθητές” άλλων χωρών.

Το προκλητικό είναι ότι μονομερής αυτή καταγγελία της σύμβασης έγινε από τους ξενοδόχους μετά το τέλος μιας επιτυχημένης τουριστικής σαιζόν, που ο αλλοδαπός τουρισμός της Κρήτης παρουσίασε αύξηση 13,5% το πρώτο οκτάμηνο του 2011!

Δεν αμφιβάλει κανείς ότι και αυτός ο κλάδος ενδέχεται να περνά δύσκολες ώρες. Και ποιος δεν περνάει άλλωστε… Όμως τα όποια προβλήματα ρευστότητας δεν οφείλονται σίγουρα στην τουριστική κίνηση, και ως εκ τούτου δεν πρέπει να μειωθούν σε καμιά περίπτωση η ήδη πενιχρές αποδοχές των εργαζομένων, που στην πλειοψηφία τους εργάζονται για 6-8 μήνες και πρέπει να συντηρήσουν την οικογένειά τους για 12! Αν τους χρωστάει το κράτος από επιχορηγήσεις, ή δεν χορηγούν δάνεια οι τράπεζες, ή έχουν φάει “φέσι” ή “τάπα”  από κάποιο τουριστικό γραφείο, δε φταίει ο εργαζόμενος!!! Αλλού πρέπει να ψάξουν για τη λύση στο πρόβλημά τους!!!

Και αν μη τι άλλο, αν θέλουν αυτοί οι κύριοι να λέγονται “άντρες” και “επιχειρηματίες, ας τηρήσουν την υπογραφή που οι ίδιοι έβαλαν! Αλλά μου φαίνεται ότι και σε αυτό τον κλάδο ισχύει “βρήκαμε τον παπά, ας θάψουμε και το διάκο”!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου