ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Και από την κυβέρνηση Παπαδήμου δωράκι στα ΜΜΕ;

image

Η είδηση είναι μερικών ημερών, αλλά ένεκα εορτών μου διέφυγε και τη διάβασα σήμερα: στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο του έτους αποφασίστηκε μεταξύ άλλων (εξαίρεση δημοσιογράφων από το ενιαίο μισθολόγιο, μη εφαρμογή για τις ΔΕΚΟ του σχετικού νόμου του πλαφόν αμοιβής, αναστολή για τρεις μήνες της φορολόγησης της υπεραξίας των μετοχών με συντελεστή 45%, αύξηση του αριθμού των υπερωριών για τους υπαλλήλους των Τελωνείων και του ΣΔΟΕ,κλπ) η αναστολή για ένα χρόνο της φορολόγησης κατά 20% των εσόδων από διαφημίσεις.

Την ίδια στιγμή που το αφορολόγητο όριο πέφτει κάτω από το όριο της φτώχιας για τα φυσικά πρόσωπα (5.000 ευρώ), που τα τέλη κυκλοφορίας πληρώνονται με αύξηση 10%, που το ηλεκτρικό ρεύμα ακριβαίνει κατά 10%, η πολυκομματική κυβέρνηση Παπαδήμου επιλέγει να αναστείλει για ένα ακόμα έτος τη φορολόγηση των εσόδων από διαφημίσεις!

Ξέρω, περνάνε δύσκολες ώρες και τα ΜΜΕ. Δε νομίζω όμως ότι οι Έλληνες πολίτες περνάνε ευκολότερες. Και αυτή η ευνοϊκή μεταχείριση, και μάλιστα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου την τελευταία στιγμή πριν την έναρξη ισχύος της  διάταξης που προέβλεπε τη φορολόγηση των εσόδων από διαφημίσεις, είναι απλά άλλο ένα δωράκι προς τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας, που παρουσίασαν τον Παπαδήμο ως τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό προ διμήνου, και θα αρχίσουν να παπαγαλίζουν εντός των ημερών ότι η κυβέρνησή του κάνει εξαιρετική δουλειά, και πρέπει οι πολίτες να τη στηρίξουν με όλη τους τη δύναμη!

Με τις υγείες μας οι υπόλοιποι, που θα κληθούμε να πληρώσουμε “ισοδύναμα μέτρα” για το ποσό που προβλέπονταν από αυτό το φόρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου