ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Αποζημίωση από το δήμο ζητάει οδηγός που έπεσε σε χαντάκι στη Λ. Δημοκρατίας!

Πολλοί αναγνώστες του ιστολογίου έχετε στείλει κατά καιρούς μηνύματα σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε διερχόμενοι από τη Λ. Δημοκρατίας, μια κεντρική, συλλεκτήρια οδό της πόλης του Ηρακλείου.

Οι Αντίπαλοι έχουν δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σχετικά με τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στο έργο, που έχουν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία οδηγών, πεζών αλλά και κατοίκων της περιοχής. Καθυστερήσεις που οφείλονται από τη μια στην πολύ κακή οργάνωση του εργολάβου, και από την άλλη στη μη αποπληρωμή από μεριάς του δήμου για ένα μεγάλο διάστημα των δεδουλευμένων του εργολάβου. Το τελευταίο διάστημα πάντως δεν τίθεται θέμα πληρωμών, καθώς ο δήμος έχει εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του προς τον εργολάβο, χωρίς όμως δυστυχώς να υπάρχει ιδιαίτερη ανταπόκριση από τον τελευταίο όσον αφορά στην εκτέλεση των εργασιών.

Τα ατυχήματα που έχουν συμβεί στη Λ. Δημοκρατίας, και που οφείλονται σε αμέλεια είτε του εργολάβου της ΔΕΗ είτε του εργολάβου που εκτελεί το έργο της ανάπλασης της οδού, είναι πολλά. Μόνο στους “Αντίπαλους” μέχρι σήμερα έχουν δημοσιοποιηθεί δύο περιπτώσεις : μια πτώση πολίτη σε χαντάκι και μια πτώση παιδιού σε ανοιχτό φτεάτιο!

Σήμερα, δημοσιοποιείται και μια τρίτη περίπτωση: στις 29 Δεκεμβρίου 2011, οδηγός που διέρχονταν από τη Λ. Δημοκρατίας, έπεσε με το όχημά του σε ανοικτό χαντάκι (έξω από το 3ο Λύκειο) του οδοστρώματος , με αποτέλεσμα να πάθει ζημιά που αποτιμάται στα 800 ευρώ! Αφού κάλεσε την Τροχαία και κατεγράφη το συμβάν, κατέθεσε αίτηση στο δήμο Ηρακλείου για αποζημίωση!

dimokratias22

dimokratias11

Και οι περιπτώσεις αυτές είναι αυτές που είτε υπέπεσαν στην αντίληψη πολιτών (και μου μεταφέρθηκαν) , είτε δημοσιοποίησαν οι ίδιοι οι παθόντες! Είμαι σίγουρος όμως ότι, με την κατάσταση που επικρατεί εδώ και τόσους μήνες στη Λ. Δημοκρατίας, έχουν γίνει και πολλά άλλα ατυχήματα που δεν έχουν καν δημοσιοποιηθεί!

Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια πολύ ευνοϊκή μεταχείριση από πλευράς δήμου στο συγκεκριμένο εργολάβο. Ακούγονται πολλά για τους λόγους, αλλά δεν μπορώ να τα δημοσιοποιήσω καθώς δεν είναι διασταυρωμένα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι, με τόσες πολλές κακοτεχνίες και χωρίς να λαμβάνονται μέτρα ασφαλείας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και με τόσες καθυστερήσεις στο έργο, ο εργολάβος θα μπορούσε να είχε υποστεί σημαντικές κυρώσεις!

Αντίθετα όμως, λαμβάνει συνεχώς παρατάσεις, παρατείνοντας έτσι και την ταλαιπωρία των δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου