ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Δ.Τ: Απών ο Δήμαρχος - Ραντεβού στο Δημοτικό Συμβούλιο

imageΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν οι Πολίτες κατά του Χρέους, σήμερα Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Χερσονήσου, όπου παρέδωσαν ψήφισμα στους αντιδημάρχους κ.κ. Μαστοράκη Γιάννη και Χειρακάκη Γιώργο, λόγω απουσίας του δημάρχου.

 image

Οι συγκεντρωθέντες δήλωσαν ότι τόσο ο κ. Φούχτελ, όσο και οι εκπρόσωποι της τρόικας, είναι ανεπιθύμητοι στο νησί. Οι αντιδήμαρχοι υποστήριξαν ότι η  αίτηση του δημάρχου στον κ. Φούχτελ αφορούσε την παροχή τεχνικής βοήθειας σε τομείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

image Οι Πολίτες κατά του Χρέους απορρίπτουν την άποψη αυτή, εκτιμώντας ότι ο κ.Φούχτελ ως υφυπουργός της κ Μέρκελ, είναι τοποτηρητής και υπερασπιστής των γερμανικών συμφερόντων. Η συγκέντρωση των Πολιτών κατά του Χρέους έληξε, με τη δέσμευση, ότι θα παρευρεθούν στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το νέο έτος και θα ζητήσουν να συζητηθεί από το Σώμα η επιστολή του δημάρχου στον κ. Φούχτελ.

Ακολουθεί το ψήφισμα που παραδόθηκε από τους Πολίτες Κατά του Χρέους στους αντιδημάρχους Χερσονήσου:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

Ανεπιθύμητος ο Φούχτελ - Όχι στην Υποτέλεια

Αξιότιμε κ. Δοξαστάκη,

εμείς, οι Πολίτες κατά του Χρέους, δηλώνουμε την έκπληξη και την αγανάκτησή μας μετά την κίνησή σας να ζητήσετε «τεχνική βοήθεια» από τον γερμανό τοποτηρητή της Μέρκελ στην Ελλάδα Χάνς Γιόαχιμ Φούχτελ. Με την επιστολή σας αυτή ανοίγετε εν γνώσει σας την κερκόπορτα των «επενδύσεων» στις γερμανικές εταιρίες που έρχονται να κατασπαράξουν το κρητικό τοπίο, με άξιο εκπρόσωπό τους τον κ. Φούχτελ.

Κύριε δήμαρχε, παραγκωνίζετε όλο το ελληνικό επιστημονικό προσωπικό και ζητάτε γερμανική «βοήθεια» για να υλοποιήσετε μελέτες, να εξασφαλίσετε επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις. Με το αζημίωτο όμως για αυτούς…

Γερμανικά συμφέροντα βρίσκονται πίσω από τα σχέδια για τεράστιες εγκαταστάσεις Αιολικών και Φωτοβολταϊκών Πάρκων στην Κρήτη, πίσω από την πρόταση για εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων αλλά και πίσω από τις επενδυτικές προτάσεις που κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί για την πρώην Αμερικανική Βάση στις Γούρνες. Κατά περίεργη σύμπτωση η αίτησή σας αφορά τεχνική βοήθεια σε αυτούς ακριβώς τους τομείς («διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων», «χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός» κτλ).

Κύριε δήμαρχε, σας δηλώνουμε πως τόσο ο κ. Φούχτελ όσο και οι εκπρόσωποι της Τρόικας είναι ανεπιθύμητοι από τον κρητικό λαό και σας καλούμε να εγκαταλείψετε κάθε σκέψη οργάνωσης επίσκεψης του Φούχτελ στην Κρήτη και κυρίως να μην προχωρήσετε σε κανενός είδους συμφωνία μαζί του.

Βρεθήκαμε σήμερα εδώ για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην υποτέλεια και την κατοχή της Ελλάδας από τους γερμανούς τοποτηρητές και την Τρόικα, επιδίδοντας το παρόν ψήφισμα σε εσάς προσωπικά.

Χερσόνησος, 12.01.2012

1 σχόλιο:

  1. Είναι κρίμα οι Γερμανοί να εκμεταλλευτούν και τα αιολικά και φωτοβολταικα πάρκα. Απ' αυτά η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει σημαντικά έσοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή