ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για ελεύθερους πεζόδρομους. Στο Ηράκλειο απλά… πίνουμε καφέδες και παρκάρουμε!

Φαίνεται πως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι κάτοικοι νοιάζονται περισσότερο από εμάς τους Ηρακλειώτες για το πως χρησιμοποιούνται οι πεζόδρομοι!
image
Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι , την ίδια ημέρα και ώρα ( Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012, στις 12:00 το μεσημέρι)....
  σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται εκδηλώσεις από φορείς, για να διεκδικήσουν το δικαίωμα να να χρησιμοποιούν τους πεζόδρομους με άνεση και ηρεμία, χωρίς κίνδυνο. Την ίδια στιγμή, οι Ηρακλειώτες θα πίνουμε τα καφεδάκια μας στις αμέτρητες καφετέριες που έχουν καταλάβει – με την άδεια της δημοτικής αρχής, και με το αζημίωτο φυσικά- μεγάλο ποσοστό της επιφάνειας των πεζοδρόμων του κέντρου, ενώ κάποιοι από εμάς θα τους χρησιμοποιήσουμε και … για στάθμευση!! 
Για να μην είμαι και άδικος, υπάρχει το τελευταίο διάστημα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση πολιτών για τα δικαιώματα των πεζών και τη χρήση των πεζόδρομων και στο Ηράκλειο, και αυτό φαίνεται και μέσα από το διαδίκτυο. Όμως, για να αποκτήσουν οι πεζόδρομοι της πόλης μας το χαρακτήρα και τη χρήση που θα έπρεπε να έχουν, χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά, περισσότερη ευαισθητοποίηση από μεγαλύτερη μερίδα της τοπικής κοινωνίας  και πολύ περισσότερη πολιτική βούληση από τη δημοτική αρχή.
Για τις εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δείτε εδώ κι εδώ.
image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου