ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Οδηγίες αποτροπής κοψίματος ρεύματος από τη Συνέλευση Πολιτών Μασταμπά-Ατσαλένιου-Θερίσσου

clip_image002
Οδηγίες αποτροπής του κοψίματος:
Αντιστεκόμαστε συλλογικά και αλληλέγγυα στις γειτονιές αποτρέποντας τα συνεργεία της ΔΕΗ και τους εργολάβους από το να κόψουν το ρεύμα. Δεν ασκούμε βία, εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την ισχύ μας με τη μαζική μας παρουσία.
Δεν αφήνουμε κανένα συνεργείο να μπει σε ιδιωτικό χώρο για να κόψει το ρεύμα, παρά μόνο παρουσία εισαγγελέα.
Αν ο μετρητής ρεύματος βρίσκεται σε προαύλιο χώρο...
κλειδώνουμε την εξώπορτα, ώστε η πρόσβαση σε αυτόν να είναι δυνατή μόνο με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη.
Σε μονοκατοικίες όπου ο μετρητής βρίσκεται στο πεζοδρόμιο φροντίζουμε να τον κλείσουμε με ένα ξύλινο ή μεταλλικό ερμάριο (κουτί - ντουλάπι) ή, αν υπάρχει ήδη αυτό, φροντίζουμε να βάλουμε ένα γερό λουκέτο.
Στις πολυκατοικίες-διαμερίσματα όπου όλοι οι μετρητές είναι σε ένα κοινό ντουλάπι βάζουμε ένα γερό λουκέτο και το κλειδί το κρατάει ο διαχειριστής ή ο αντικαταστάτης του.
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις φροντίζουμε ώστε το ρολόι να είναι προσβάσιμο μόνο την προβλεπόμενη ημερομηνία της ένδειξης του μετρητή (αναγράφεται στον λογαριασμό) ή διαβάζουμε μόνοι μας την ένδειξη και τηλεφωνούμε στο 10500 της ΔΕΗ.
Μαζευόμαστε πολλοί αν τα συνεργεία προσπαθήσουν να κόψουν την παροχή του ρεύματος από την κολώνα.
Αν μας κόψουν το ρεύμα, επικοινωνούμε με τις συλλογικότητες που αναπτύσσονται στις γειτονιές μας και το επανασυνδέουν.
Όταν ένα 4μηνο μετά τη λήξη του λογαριασμού η παράνομη οφειλή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. διαγραφεί από τη ΔΕΗ και μεταβιβαστεί στις Εφορίες, αντιστεκόμαστε μαζικά κατά της ενεργοποίησης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης επί του μισθού μας, των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων μας.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ:
- Δεν θέλουμε να πληρώσουμε και δεν χρωστάμε έναν καταφανώς άδικο και αντισυνταγματικό φόρο.
- Δεν έχουμε να πληρώσουμε. Ακόμη και αν έχουμε σήμερα, με μαθηματική ακρίβεια δεν θα έχουμε τον επόμενο ή τον μεθεπόμενο χρόνο ή απλώς σε μερικούς μήνες.
- Δεν είμαστε μόνοι, αδύναμοι, έρμαια της φορομπηχτικής πολιτικής. Στις γειτονιές ο κόσμος ξεφοβάται και δυναμώνει την αλληλεγγύη.
- Δεν φοβόμαστε ούτε υποκύπτουμε στην τρομοκρατία που καλλιεργείται από κυβέρνηση, ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους.
και ΓΙΑΤΙ:
- Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να συνδεθεί εκβιαστικά με ληστρικά φορολογικά μέτρα.
- Το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. συνιστά ευθεία, ανέντιμη επίθεση στα εισοδήματά μας και επιβλήθηκε χωρίς να συνυπολογιστούν επί της ουσίας εισοδηματικά κριτήρια. Δεν είναι ένας μηχανισμός αναδιανομής ή δίκαιης φορολόγησης, αλλά το αντίθετο. Κάνει τους πλούσιους πιο πλούσιους και τους φτωχούς πιο φτωχούς.
- Η ιδιοκτησία των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων φορολογείται ήδη καταχρηστικά. Αντιθέτως, αυτοί που δεν πληρώνουν ποτέ είναι οι έχοντες μεγάλη ακίνητη και κινητή περιουσία.
- Γιατί πληρώνουν ξανά αυτοί που πλήρωναν πάντα, τα γνωστά υποζύγια δηλαδή, ενώ αυτοί που έφτιαξαν αμύθητες περιουσίες με τις λαμογιές και τις κρατικές επιχορηγήσεις απαλλάσσονται ή πληρώνουν μειωμένο Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.
- Γιατί το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. είναι η αρχή μιας διαδικασίας υπερχρέωσης των νοικοκυριών ώστε η μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού να χάσει τα περιουσιακά της στοιχεία, τα οποία θα συγκεντρωθούν σε χέρια λίγων. Γιατί είναι σαν να πληρώνουμε ενοίκιο στα σπίτια μας.
Συνέλευση Πολιτών Μασταμπά-Ατσαλένιου-Θερίσσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου