ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Η ΝΔ υπόσχεται από 1-1-2013 να καταργήσει το χαράτσι της ΔΕΗ που … ισχύει μέχρι 31-12-2012!

image Μπορεί ακόμα να μην έχει ανακοινωθεί επίσημα η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, όμως είναι σίγουρο ότι έχουμε μπει για τα καλά στην προεκλογική περίοδο! Και αυτό μπορεί εύκολα να το συμπεράνει κανείς από τις υποσχέσεις που άρχισαν να δίνονται από τα κόμματα. Αλλά προσοχή, γιατί οι περισσότερες θα αποδειχτούν… τζούφιες!!!

Για παράδειγμα, σήμερα ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας κος Ιωάννης Βρούτσης , κατά την διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α (Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων) δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Η Ν.Δ., όπως έχει άλλωστε δεσμευτεί και στο πρόγραμμά της, προτίθεται να καταργήσει το επαχθέστατο «χαράτσι» της ΔΕΗ (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) και από 1/1/2013 θα αλλάξει ριζικά το φορολογικό πλαίσιο που διέπει την ακίνητη περιουσία.”

Μόνο που ξέχασε μια μικρή λεπτομέρεια: ότι το χαράτσι της ΔΕΗ είναι έκτακτος φόρος, και ισχύει για το 2011 και για το 2012 μόνο!Δηλαδή παύει να ισχύει στις 31-12-2012!!! Η ΝΔ υπόσχεται λοιπόν να καταργήσει ένα φόρο που…δε θα υπάρχει έτσι κι αλλιώς, αφού στο άρθρο 53 του Ν.4021/2011, αλλά και στις εγκυκλίους και τις οδηγίες που έχει εκδώσει το υπουργείο Οικονομικών σαφώς ορίζεται ότι το ΕΕΤΗΔΕ ισχύει για τα έτη 2011 και 2012 μόνο.

Η υπόσχεση αυτή λοιπόν της ΝΔ είναι τζούφια! Παρόλα αυτά, σε πάρα πολλές ιστοσελίδες (και αύριο εφημερίδες, είμαι σίγουρος)προβάλλεται ως βασικό θέμα το ότι “η ΝΔ θα καταργήσει το χαράτσι της ΔΕΗ”! Χρειάζεται λοιπόν προσοχή από εδώ και πέρα, γιατί έχουμε ν’ ακούσουμε και να διαβάσουμε πολλά τέτοια μέχρι τις εκλογές! Και να μην ξεχνάμε ότι η… γυμναστική εδάφους που περιλαμβάνει πολλές κυβισθήσεις  - κοινώς, κωλοτούμπες - έχει γίνει το αγαπημένο άθλημα των πολιτικών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου