ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Η μείωση επιδόματος ανεργίας είχε προαποφασιστεί από το Μάιο του 2010! Θα ακολουθήσει και αποκλεισμός ανέργων από το επίδομα, με κριτήρια διαβίωσης!

image Μειωμένα κατά 22% θα είναι από τις 12 Μαρτίου, τα 14 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος ανεργίας, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, που υπογράφηκε χτες. Νομίζετε όμως ότι αυτό είναι ένα μέτρο που αποφασίστηκε πρόσφατα, για να πάρουμε το δεύτερο δάνειο; ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ!!!
Η μείωση της δαπάνης για τα επιδόματα ανεργίας του 2012 έχει αποφασιστεί από το Μάιο του 2010, και ψηφίστηκε από τη βουλή των Ελλήνων με την κύρωση του προϋπολογισμού του 2011 στις 4 Οκτωβρίου του 2010!!
Στον πίνακα 2.3 του προϋπολογισμού του 2011 με τα δημοσιονομικά μέτρα, στις δαπάνες, υπάρχει εξοικονόμηση ποσού 500 εκατομμυρίων ευρώ από τα επιδόματα ανεργίας για το έτος 2012! Δείτε τον πίνακα:

image
To blog “αντίπαλοι” είχε επισημάνει άμεσα το στοιχείο αυτό, με το που ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός (δείτε το άρθρο εδώ). Μάλιστα, έγραφα επί λέξει:
Πως θα το επιτύχουν αυτό, μήπως μπορεί να μου πει κανείς; Αυτή τη στιγμή η ανεργία είναι (πάντα με στοιχεία της κυβέρνησης) στο 11,8 % , δηλαδή 594.000 άτομα. Το επίδομα ανεργίας αυτή τη στιγμή είναι 454 ευρώ, όποτε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι για τα επιδόματα ανεργίας δαπανώνται περίπου 270 εκατομμύρια ευρώ το μήνα, ή 3,7 δις ευρώ το χρόνο .  Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, το 2012 η ανεργία θα φτάσει στο 15%, δηλαδή γύρω στα 755.000 άτομα!!! Αν διατηρούνταν το επίδομα στα 454 ευρώ, τότε θα έπρεπε το 2012 να δαπανηθούν περίπου 4,8 δις ευρώ για επιδόματα. Δηλαδή ΕΠΙΠΛΕΟΝ 1,1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!!! Αν’ αυτού, θα υπάρξει και περικοπή 500 εκατομμυρίων!! Αυτό τρία πράγματα μπορεί να σημαίνει: είτε ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, είτε ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ, είτε ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ !!!”
Βέβαια, η ανεργία δεν έφτασε το 15%, αλλά ξεπέρασε το 20%, δηλαδή το 1.000.000 άτομα! Εκεί έπεσαν έξω! Αλλά και πάλι, και με το 22% μείωση, δεν επιτυγχάνεται εξοικονόμηση 500 εκατομμυρίων ευρώ. Οπότε, είναι ξεκάθαρο ότι θα ακολουθήσει και ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ από το επίδομα ανεργίας κάποιων από τους σημερινούς δικαιούχους, ΜΕ ΒΑΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ!!
Οπότε, αν φίλε μου έχεις χάσει τη δουλειά σου, αλλά έχεις μεγάλο σπίτι ή ακριβό αυτοκίνητο επειδή σου το επέτρεπε η δουλεία που είχες πριν την κρίση ή επειδή τα κληρονόμησες βρε αδερφέ, δε θα λαμβάνεις επίδομα! Λες και θα σου δώσει το σπίτι και το αυτοκίνητο να φας!
Πάντως είναι αξιοθαύμαστη η μεθοδικότητα με την οποία εκτελείται το σχέδιο εξόντωσης του Ελληνικού λαού: αποφασίζουν ένα βήμα από το Μάιο του 2010, και το εκτελούν με απόλυτη ακρίβεια το Μάρτιο του 2012!!! Αν είχαν την ίδια μεθοδικότητα στα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει το κράτος, π.χ. στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, δε θα υπήρχε ανάγκη για καμία περικοπή επιδομάτων ανεργίας, μισθών και συντάξεων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου