ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ούτε την άνοιξη του 2013 δε θα λειτουργήσει το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου!

imageΘα θυμάστε σαφώς την περίφημη δήλωση της Γ.Γ. Πολιτισμού κας Μενδώνη, κατά την επίσκεψή της στο Ηράκλειο το Σεπτέμβριο του 2010:  “το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου δεν θα είναι έτοιμο πριν από την άνοιξη του 2012 . Ε, λοιπόν , έπεσε μέσα!!! Η άνοιξη του 2012 ήρθε, και το μουσείο όχι απλά δεν είναι έτοιμο, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει η απαραίτητη προμήθεια των προθηκών για την επανέκθεση των συλλογών του μουσείου!
Για την επανέκθεση των συλλογών του μουσείου, απαιτούνται όπως είναι φυσικό κάποιες προθήκες. Για τις προθήκες αυτές λοιπόν, αλλά και για το φωτισμό τους που θα αναδείξει τα εκθέματα, έγινε διεθνής διαγωνισμός, το αποτέλεσμα του οποίου, αλλά και η σύμβαση με τη Βελγική ανάδοχο εταιρία εγκρίθηκε...
μόλις πριν από μερικές ημέρες, στις 2-3-2012!!!
image Και δεν είναι μόνο αυτό. Η εκτέλεση της συγκεκριμένης προμήθειας, που αφορά όχι μόνο στην προμήθεια αλλά και στην τοποθέτηση των προθηκών και του εξωτερικού φωτισμού τους, έχει προθεσμία 17 μήνες!!! Δηλαδή, αν πάρουμε το πιο αισιόδοξο σενάριο, και θεωρήσουμε ότι η σύμβαση θα υπογραφεί μέσα στο Μάρτιο του 2012, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν – αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις – τον Αύγουστο του 2013!!!
imageΚαι αυτό όσον αφορά στο χώρο που θα γίνει η επανέκθεση των συλλογών. Για τον περιβάλλοντα χώρο του μουσείου τώρα, η διαμόρφωση του οποίου έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 720.000 ευρώ και εκτελείται με αυτεπιστασία από τις υπηρεσίες του μουσείου, προβλέπεται να ολοκληρωθεί …στις 31-12-2013!!
imageΘα πει λοιπόν στους Ηρακλειώτες κάποιος αρμόδιος την αλήθεια για το πότε θα λειτουργήσει το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου; Θα τους ενημερώσει ότι άλλη μια τουριστική περίοδο, και μάλιστα υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, ο τουριστικός αυτός προορισμός δε θα είναι προσβάσιμος ; Ή θα περιμένουν να περάσουν οι εκλογές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου