ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Σας πήρανε χαμπάρι και οι Γερμανοί εφοριακοί, “κυρίες και κύριοι” πολιτικοί!

eforiakoi1 “Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα γνώσης σχετικά με την εκτέλεση της φορολογικής νομοθεσίας, αλλά υστερεί σε ότι αφορά την πολιτική βούληση για αποτελεσματικές μεταρρυθμίσεις φορολογικών νόμων, για εισπράξεις φόρων, και προπάντων για κατακρατήσεις φόρων και αποτροπή και πάταξη της της φοροδιαφυγής”.
Όχι φίλοι μου, δεν το λέω εγώ αυτό ετούτη τη φορά, παρόλο που το έχω γράψει άπειρες φορές (δείτε ενδεικτικά εδώ κι εδώ )  και το είχε πει επίσημα και ο Φλωρίδης κατά την παραίτησή του. Αυτή τη φορά το λέει το Συνδικάτο Γερμανών Εφοριακών σε ανακοίνωσή του, απαντώντας αρνητικά στην πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για αποστολή 160 Γερμανών Εφοριακών στην Ελλάδα.
Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στο www.dstg.de, και βλέπετε παρακάτω τη μετάφρασή της:

eforiakoi1
Τους έχουν καταλάβει πλέον όλοι τους πολιτικούς μας! Ακόμα και οι Γερμανοί Εφοριακοί, που απλά παρακολουθούν από απόσταση τι γίνεται στη χώρα μας!
Και καλά, οι δικοί μας πολιτικοί δεν θέλουν να κάνουν τίποτα, γιατί ευνοούνται από την υπάρχουσα κατάσταση. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, που συνεχώς πιέζουν τη χώρα μας για περισσότερες περικοπές μισθών και συντάξεων και μεγαλύτερη φορολογία , γιατί άραγε δεν πιέζουν την κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, μέτρα που έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία στις χώρες τους; Μα, γιατί θέλουν να υπάρχουν μισθοί πείνας στην Ελλάδα, ώστε οι δικοί τους επενδυτές να μπορέσουν να αγοράσουν φτηνά εργατικά χέρια αλλά και εκτάσεις.
Νομίζω ότι όλα αυτά έχουν πλέον χιλιοειπωθεί και χιλιογραφτεί. Και δεν ξέρω πραγματικά, αν ποτέ γίνει κάτι προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής, και όχι της  “για τα μάτια του κόσμου”, πάταξης της φοροδιαφυγής. Αυτό που ξέρω όμως σίγουρα είναι ότι έχουν πέσει οι μάσκες. Και κάθε κίνηση των κομμάτων που συγκυβερνούν δείχνει από τη μια το πόσο σκληρά μέτρα για το μέσο Έλληνα ψηφίζουν προκειμένου να μην αγγίξουν τους φοροφυγάδες, και από την άλλη ότι δεν τους ενδιαφέρει πλέον ούτε τα προσχήματα να κρατούν, αφού όλοι τους έχουν πάρει χαμπάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου