ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Αθώοι οι πρώτοι κατηγορούμενοι για τη “δίκη της παρέλασης” στη Θεσσαλονίκη

image Αθώοι κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έξι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου 2011 που προκάλεσαν τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης, αναγκάζοντας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να αποχωρήσει. Μαζί τους, αθωόθηκε και ο αστυνομικός που κατηγορήθηκε ότι , παρότι βρισκόταν σε  διατεταγμένη υπηρεσία εκείνη την ημέρα δεν προχώρησε σε καμία σύλληψη.
Οι έξι βασικοί κατηγορούμενοι (μεταξύ των οποίων και φίλαθλοι του Ηρακλή) παραδέχτηκαν ότι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στα μέτρα του Μνημονίου (και οι φίλαθλοι για τον υποβιβασμό της ομάδας τους), όμως αρνήθηκαν ότι...
φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του προέδρου της Δημοκρατίας κι ότι εμπόδισαν τη διέλευση του τμήματος των έφεδρων αξιωματικών που αποπειράθηκε να παρελάσει. Το δικαστήριο δέχθηκε τελικά τους ισχυρισμούς τους και τους αθώωσε για όλες τις πράξεις, ενώ για τον αστυνομικό έκρινε ότι «ήταν ανέφικτο να πράξει αυτό για το οποίο κατηγορείται ότι δεν έκανε».
Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ, καθώς για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλα 11 άτομα, κυρίως συνδικαλιστές, για το αδίκημα της παράνομης βίας οι οποίοι ακόμη δεν γνωρίζουν αν θα οδηγηθούν σε δίκη ή η υπόθεση θα καταλήξει στο αρχείο.
Δικηγόροι, αλλά και φορείς, αποδίδουν εξαιρετική σημασία στη δίκη, καθώς όπως υποστηρίζουν σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης ανοίγει ο ασκός του Aιόλου και πλέον το δικαίωμα στη διαμαρτυρία τίθεται υπό αμφισβήτηση. Και, μπορεί η αθώωση των 6 να είναι μια πρώτη νίκη της ελευθερίας στην έκφραση και τη διαμαρτυρία, αλλά όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει έντονη προσπάθεια από την κυβέρνηση και να ποινικοποιηθούν κάθε είδους διαμαρτυρίες, αλλά και να αποτραπούν κάθε είδους συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. 
Στο πλευρό των κατηγορουμένων βρέθηκε το κίνημα “Ήμουν κι εγώ εκεί”, η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και η "Αυτόνομη Θύρα 10" των φιλάθλων του Ηρακλή, που με ανακοινώσεις τους μάζεψαν αρκετό κόσμο σήμερα το πρωί έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγονταν “η δίκη της παρέλασης”, όπως ονομάστηκε.
Σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι  για την αναγνώριση και ταυτοποίηση όλων των κατηγορουμένων χρησιμοποιήθηκε από τις διωκτικές αρχές αποκλειστικά οπτικοακουστικό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου