ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Κουρευτήκαμε, και είμαστε έτοιμοι…να βάλουμε περούκα!!!

image Ιστορική στιγμή χαρακτηρίζουν σύσσωμοι τύπος, κανάλια και πολιτικοί το κούρεμα του χρέους με την εθελοντική συμμετοχή το PSI να έφτασε το 85,8%, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών. Το ποσοστό αυτό, ΕΦΟΣΟΝ ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης, θα φτάσει το 95,7 % των επενδυτών που κατέχουν Ελληνικά ομόλογα που διέπονται από Ελληνικό δίκαιο.
Τα πρωτοσέλιδα κάποιων εφημερίδων δε, έχουν τίτλους: “Με γεια το κούρεμα”, “Κουρευτήκαμε!” και άλλους τέτοιους τίτλους κομμωτηρίου. Σε όρους κομμωτηρίου λοιπόν θα σχολιάσω κι εγώ το αποτέλεσμα του PSI.

Κουρεύτηκε  ένα μέρος του χρέους, όχι του Ελληνικού λαού όπως προσπαθούν κάποιοι να το παρουσιάσουν, αλλά της Ελληνικής κυβέρνησης.  Και το κούρεμα δεν είναι με την ψιλή, όπως επίσης το παρουσιάζουν. Είναι ένα καλό καθάρισμα, για να φύγει η ψαλίδα! Όμως, αμέσως μετά το κούρεμα , ακολουθεί συνήθως η φάπα, δηλαδή τα μέτρα που το συνοδεύουν.
Από το κούρεμα δε, η ελληνική κυβέρνηση θα απαλλαγεί περίπου από χρέος ύψους 100 δις ευρώ. Όμως, αμέσως μετά, θα δανειστεί άλλα 140 δις ευρώ! Δηλαδή το κρατικός χρέος θα αυξηθεί σε απόλυτους αριθμούς κατά 40 δις ευρώ!! Δηλαδή, η έκφραση που υπάρχει “πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος”, στην περίπτωση της κυβέρνησης αντιστρέφεται. Η κυβέρνηση πήγε για κούρεμα, και βγήκε…με περούκα! Και μάλιστα αξίας 40 δις ευρώ!!
Και αυτό χαρακτηρίζεται ως ιστορική επιτυχία! Και εις ανώτερα λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου