ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Με εξώδικο προσπαθούν να αποτρέψουν την ξενάγηση για το Ηρώο Ηρακλείου. Η παρουσία μας θα είναι η απάντηση.

ΕΞΩΔΙΚΟ11 Φαίνεται πως ενόχλησε τους φερόμενους ιδιοκτήτες της έκτασης όπου βρίσκεται το Ηρώο Ηρακλείου στην πλατεία Ελευθερίας η επικείμενη την προσεχή Κυριακή ξενάγηση που διοργανώνουν αρκετοί φορείς της πόλης, όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο- ΤΑΚ,ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων Κρήτης και οι Minoistas, και αποφάσισαν να.. εκφοβίσουν διοργανωτές και επισκέπτες με ένα εξώδικο!
Όπως θα δείτε , το εξώδικο στάλθηκε χτες στα δύο πρόσωπα που έχουν αναλάβει να ξεναγήσουν τους Ηρακλειώτες, όχι τόσο στο φυσικό χώρο του Ηρώου, όσο στην πορεία του μέσα στο χρόνο,  και να αναδείξουν το ρόλο που αυτό διαδραμάτισε από τη θεμελίωσή του το 1930 έως και την καταστροφή του από τους Γερμανούς το 1941. Σημειωτέον ότι και τα δύο πρόσωπα στα οποία απευθύνεται το εξώδικο είναι εκλεγμένοι εκπρόσωποι φορέων της πόλης του Ηρακλείου!
Δείτε το εξώδικο:
ΕΞΩΔΙΚΟ11
ΕΞΩΔΙΚΟ112
Στο εξώδικο λοιπόν αυτό, οι φερόμενοι ιδιοκτήτες με ένα απαράδεκτα ειρωνικό για τέτοιου είδους νομικό έγγραφο ύφος, εγκαλούν τους φορείς (δια των δύο προσώπων στα οποία απευθύνονται), επειδή ΔΗΘΕΝ έχουν σκοπό να καταπατήσουν την ιδιοκτησία τους!!! Μάλιστα, αναφέρουν ότι “το Κράτος με αυθαίρετο τρόπο ‘φύτεψε” το Ηρώο στην ιδιοκτησία τους”, και ότι οι διοργανωτές της ξενάγησης “προσβάλουν τα ιδιοκτησιακά τους διακιώματα”! Και για τους λόγους αυτούς, τους καλούν να απόσχουν από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία προσβάλλει την προσωπικότητά τους, και τους προκαλεί ηθική βλάβη!!
ΕΞΩΔΙΚΟ113
ΕΞΩΔΙΚΟ114
Βέβαια, όλη η ουσία του εξώδικου βρίσκεται στο κάλεσμά τους να μην πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Και το εξώδικο είναι απλά ένα μέσο εκφοβισμού και των διοργανωτών, αλλά πιθανότατα και του κόσμου που επιθυμεί να συμμετάσχει στην εκδήλωση. Και, στην προσπάθειά τους αυτή, ενώ επικαλούνται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ιδιοκτησίας, θέλουν να καταλύσουν ένα άλλο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα: αυτό της ελευθερίας του λόγου!
Θα ήθελα λοιπόν να καλέσω τους “φερόμενους” ιδιοκτήτες να διαβάσουν άλλη μια φορά την πρόσκληση των φορέων για την ξενάγηση. Αναφέρεται κάπου ότι ο κόσμος θα μπει μέσα στο κτήριο του Ηρώου; Η πρόσκληση χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “θα γίνει ξενάγηση για το κτήριο του Ηρώου” , και όχι μέσα στο κτήριο του Ηρώού… Με ποιο τρόπο λοιπόν προσβάλλεται η ιδιοκτησία τους; Μήπως δε θέλουν να μάθει περισσότερος κόσμος του Ηρακλείου την ιστορία του κτηρίου αυτού;
Το βασικό τους επιχείρημα λοιπόν δεν ισχύει. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία καταπάτηση της όποιας ιδιοκτησίας τους. Ο κόσμος θα μαζευτεί αρχικά στο άγαλμα του Ελ .Βενιζέλου, και από εκεί θα ξεκινήσει η εκδήλωση. Άλλωστε, το Ηρώο φαίνεται μια χαρά και από το πεζοδρόμιο, αλλά και από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ παρκινγκ που βρίσκεται ακριβώς δίπλα!!!
Ο εκφοβισμός είναι ένα μέσο χειραγώγησης των μαζών που χρησιμοποιείται πολύ στις μέρες μας. Πολύ λυπάμαι που οι φερόμενοι ιδιοκτήτες του οικοπέδου που βρίσκεται το Ηρώο Ηρακλείου, επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη μέθοδο για να πετύχουν τους ιδιοτελείς σκοπούς τους. Η απάντηση βέβαια θα έρθει την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 στις 12 το μεσημέρι από τους Ηρακλειώτες.
Γιατί, όπως έχουν αναφέρει οι φορείς που συγκροτούν την πρωτοβουλία για τη διάσωση του Ηρώου Ηρακλείου σε παλιότερη ανακοίνωσή τους, “ η πόλη μας δεν έχει την πολυτέλεια να γκρεμίζει τα μνημεία της και την ιστορική μνήμη”!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου