ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Κρίση (οικονομική). Με πιάνει κρίση (ψυχολογική).

image Έρευνα για την ψυχολογία των Ελλήνων, όπως αυτή διαμορφώνεται τους τελευταίους μήνες που η οικονομική κρίση βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, έκανε το εργαστήριο κοινωνικής και πειραματικής ψυχολογίας του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου πανεπιστημίου, σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, και της Ιρλανδίας.  Το δείγμα ξεπερνούσε τους 1050 ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες, άνω των 18 ετών .
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, το 88,9%, των Ελλήνων έχει συναισθήματα οργής, θυμού, και αγανάκτησης. Το 67,7% νιώθει ταπείνωση, φόβο, άγχος για το αύριο, κατάθλιψη, αλλά και απογοήτευση. Θετική ή τουλάχιστον αισιόδοξη ψυχολογία, έχει ένα ποσοστό που αγγίζει το 35,6%, το οποίο νιώθει ακόμη αισιόδοξο ότι «θα τα καταφέρουμε», και ότι «μπορούμε ακόμη να αγωνιστούμε».
Σημαντικό εύρημα της έρευνας είναι ότι μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων υιοθετούν πλέον πράξεις βίας.  Το 30,4% θα έκανε επίθεση....
κατά πολιτικού, με αυγά και γιαούρτια (ακούς Πάγκαλε;). Το 21% θα χειροδικούσε κατά ενός πολιτικού, και το 17,1% θα έκαιγε το αυτοκίνητο του πολιτικού. Το 14,6%  θα έκανε επίθεση κατά της αστυνομίας, το 7,9% ότι θα έβαζε φωτιά σε δημόσιες υπηρεσίες και το 6,2%, ότι θα κατέστρεφε δημόσια κτίρια.
Και όλα τα παραπάνω, είναι κατόρθωμα των πολιτικών μας! Κατάφεραν μέσα σε 2 χρόνια να μετατρέψουν τον “έξω καρδιά” Έλληνα σε άνθρωπο με βίαιες τάσεις και ψυχολογικά προβλήματα! Τα συγχαρητήριά μου! 
Η παραπάνω έρευνα έρχεται να “δέσει” περίφημα με τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, οι οποίες μιλούν για αύξηση της προσέλευσης των ασθενών με ψυχικές παθήσεις στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων ενώ συσχετίζουν άμεσα την οικονομική δυσπραγία με την κατάθλιψη αλλά και την αύξηση των αυτοκτονιών. Μάλιστα οι επιστήμονες αναφέρουν ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ του ποσοστού ανεργίας και των επισκέψεων στα εξωτερικά ιατρεία.
Άλλωστε όπως εξηγούν το ποσοστό ανεργίας βρέθηκε να συσχετίζεται θετικά με ανθρωποκτονίες, διαζύγια αλλά και αυτοκτονίες.
Σύμφωνα με έρευνα σε 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης , σε κάθε αύξηση κατά 1% της ανεργίας αντιστοιχεί αύξηση κατά 0,79% στις αυτοκτονίες και κατά 0,79%  στις ανθρωποκτονίες.
Και το κερασάκι στην τούρτα; Ενώ οι επιστήμονες της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας εξηγούν πως τα προγράμματα κοινωνικής στήριξης μπορούν να προφυλάξουν από την αυτοκαταστροφή, η κυβέρνηση παρόλα αυτά δε διστάζει να προχωρήσει σε δραματική περικοπή των δαπανών για την ψυχική υγεία που σε πολλές περιπτώσεις φθάνει το 50% !
Περαστικά μας!!!
Με πληροφορίες από το iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου