ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει ο δήμος Ηρακλείου κατά του ΟΛΗ για τη χερσαία ζώνη του λιμένα

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας μεταφέρει ο δήμος Ηρακλείου την κόντρα με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου για τη Χερσαία Ζώνη  του λιμανιού, που κρατάει πάνω από μια δεκαετία.
image
Με απόφαση της οικονομικής Επιτροπής του δήμου εξουσιοδοτούνται οι δικηγόροι του να ασκήσουν αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της σιωπηρής απόρριψης από τον ΟΛΗ της αίτησης του δήμου για επανακαθορισμό – τροποποίηση της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ηρακλείου, όπως αυτός έχει καθοριστεί το έτος 2001 με την με αριθ. 3413. 17/01/01 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας (ΦΕΚ 1447/22-10-2001 τ.Β').
Βασικό επιχείρημα του δήμου Ηρακλείου είναι ότι...
σήμερα η Χερσαία Ζώνη Λιμένα Ηρακλείου εκτείνεται: α) σε οικοδομικά τετράγωνα ιδιοκτησίας πολιτών και σε κοινόχρηστους χώρους του εγκεκριμένου από το 1936 Σχεδίου πόλης Ηρακλείου, β) σε περιοχές που ανήκουν στο Δήμο Ηρακλείου (χωρίς προηγουμένως να έχει προηγηθεί απαλλοτρίωση τους), γ) σε μνημεία της Πόλης του Ηρακλείου (Νεώρια, Λαβύρινθος), τα οποία προστατεύονται από τον αρχαιολογικό νόμο 3028/2002 «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», δ) σε περιοχές που δεν έχουν σχέση με λιμενικές δραστηριότητες, όπως οι δραστηριότητες αυτές ορίζονται στο σχετικό άρθρο 18 του ν. 2971/2001. Οι περιοχές αυτές αποτελούν σημαντικά λειτουργικά τμήματα του Ηρακλείου όπως π.χ. ο παραλιακός δρόμος της πόλης, το θαλάσσιο εκτός περίφραξης λιμένα μέτωπο, ένα τμήμα της Παλιάς Πόλης στο Μπεντενάκι, η συνοικία Λαβύρινθος καθώς και χώροι με σημαντικά Ενετικά Μνημεία για τα οποία ο Δήμος Ηρακλείου έχει αναλάβει από το ΥΠΠΟ, την αρμοδιότητα ανάπλασης και διαχείρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου