ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Κι όμως, υπάρχει χώρα που ο πρώην πρωθυπουργός παραπέμπεται σε ειδικό δικαστήριο επειδή δεν απέτρεψε την κρίση χρέους!

image Κι όμως, υπάρχει τέτοια χώρα. Όπου οι πολιτικοί της, πριν παραδώσουν τη χώρα στους στα Τρωκτικά του ΔΝΤ, εξαναγκάστηκαν από τους πολίτες να διεξάγουν δημοψήφισμα για να δουν τι πραγματικά θέλει ο λαός.
Υπάρχει αυτή η χώρα που προτίμησε να πτωχεύσει παρά να μεταφέρει τα χρέη των τραπεζών και των αδιέξοδων πολιτικών των κυβερνήσεών της στους πολίτες.
Υπάρχει αυτή η χώρα, που οι πολίτες έριξαν κυβερνήσεις, έκαναν νέο σύνταγμα γραμμένο από πολίτες, κρατικοποίησαν τράπεζες και έδιωξαν πολιτικούς και τραπεζίτες. Και σήμερα, 4 χρόνια μετά, έχει καταφέρει να σταθεί στα πόδια της!
Και όπως καλά γνωρίζετε, αυτή η χώρα, δεν είναι η Ελλάδα!
Υπάρχει λοιπόν αυτή η χώρα, και ονομάζεται...
ΙΣΛΑΝΔΙΑ. Και την ερχόμενη εβδομάδα, τη Δευτέρα 5 Μαρτίου συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός της Γκέιρ Χάαρντε οδηγείται ενώπιον ειδικού δικαστηρίου την Δευτέρα 5-3-2012 κατηγορούμενος ότι έθεσε σε κίνδυνο τα συμφέροντα της χώρας του αποτυγχάνοντας να αποτρέψει την κρίση στο τραπεζικό σύστημα το 2008!
Στην Ελλάδα πάλι, παίρνουμε δάνεια επί δανείων, δίνουμε χρήμα στις τράπεζες χωρίς να τις κρατικοποιούμε, όλα τα βάρη της κρίσης χρέους περνάνε στους πολίτες, ακόμα και  στα αγέννητα παιδιά μας, και οι πολιτικοί μας λογίζονται ως σωτήρες μας!
Αυτά για όσους υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Όλα είναι στο χέρι των πολιτών, αρκεί να το πιστέψουν και να το παλέψουν. Και το τρανταχτό παράδειγμα είναι η Ισλανδία, με τις όποιες διαφορές μπορεί να έχει η κρίση χρέους της με αυτή της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου