ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Έξω από το μουσείο Ηρακλείου οι Αρχαιολόγοι – απεργούν και σήμερα

Συγκεντρωμένοι παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο οι αρχαιολόγοι του Ηρακλείου, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που έχει κηρυχθεί για σήμερα Τετάρτη 4-4-2012. Είχε προηγηθεί άλλη μια 24ωρη απεργία στις 27-3-2012.
DSC05821 Οι Έκτακτοι Αρχαιολόγοι της Κρήτης απεργούν και αντιστέκονται στο αρχαιοκτόνο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης (Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος … κ.ά. διατάξεις»), το οποίο επιπλέον θα δοκιμάζει καθημερινά τις αντιστάσεις και τις αντοχές των εργαζομένων στον πολιτισμό. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προβλέπει...
“απλοποίηση” των διαδικασιών εκτέλεσης δημοσίων έργων, παρακάμπτοντας ουσιαστικά τις αρχαιολογικές υπηρεσίες.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων θεωρεί ότι είναι απαράδεκτο η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας να παρουσιάζεται, για επικοινωνιακούς λόγους, ως ένα από τα "εμπόδια" για την επιχειρηματική δραστηριότητα και να τοποθετείται στον αντίποδα της ανάπτυξης».
Οι αρχαιολόγοι ζητούν να απαλειφθούν οι διατάξεις που παρακάμπτουν την Αρχαιολογική Υπηρεσία ή δυσχεραίνουν το έργο της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, που εκπορεύεται από το άρθρο 24 του Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου