ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Τεράστια έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

image Σε απόγνωση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα το προσωπικό του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού, που αναγκάζει τους εργαζόμενους  να μην παίρνουν κανονικές άδειες (υπάρχουν  τμήματα με οφειλόμενες άδειες από το 2010), να εργάζονται μόνο με ένα ή χωρίς καθόλου ρεπό, να εργάζονται με λιγότερα άτομα από τα απαιτούμενα σε κάθε βάρδια.
Οι προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων έχουν  σταματήσει πλήρως, ενώ και οι υποσχέσεις για πρόσληψη συμβασιούχων και επικουρικών έμειναν μόνο υποσχέσεις.
Παράλληλα το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου συνεχώς αποδυναμώνεται με αποσπάσεις εργαζομένων σε άλλα Νοσοκομεία και φορείς...
(σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 11 εργαζόμενοι από το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου  βρίσκονται  αυτή τη στιγμή αποσπασμένοι σε άλλους φορείς, ενώ μόλις 2 είναι αποσπασμένοι από αλλού στο Νοσοκομείο μας)
Πρέπει να ειπωθεί ότι μέσα στη διετία 2010 - 2012 το συνολικό προσωπικό του Νοσοκομείου (μαζί με τους αποσπασμένους) συρρικνώθηκε κατά 5%, ενώ ειδικά το διοικητικό προσωπικό μειώθηκε κατά 20% (από 78 μειώθηκε στους 63).
Ακόμη η πληρότητα νοσηλευτικού προσωπικού σε σχέση με τις οργανικές θέσεις του ισχύοντος οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας, βρίσκεται στο 46%, τη στιγμή που στα περισσότερα Νοσοκομεία της χώρας (και ειδικά της βόρειας Ελλάδας) ξεπερνά το 80%, ενώ στο νομό Ηρακλείου βρίσκεται στο 88,4%. Ακόμα και σε σχέση με τον προ του 2009 οργανισμό, ή σε σχέση με το νέο προτεινόμενο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας, η πληρότητα του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου σε νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται στο 73%, σε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά όλης της χώρας.
Η έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου είναι μεγάλη και δημιουργεί προβλήματα σε όλες τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου (Τεχνική,Διοικητική, Νοσηλευτική, Ιατρική) .
Καλούμε τόσο τη διοίκηση του Νοσοκομείου και της ΥΠΕ Κρήτης, όσο και όλους τους θεσμικούς φορείς που ενδιαφέρονται για την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, να πιέσουν και να λειτουργήσουν στην κατεύθυνση της άμεσης ενίσχυσης του Νοσοκομείου με εργαζόμενους όλων των υπηρεσιών, αφού αν συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η ασφάλεια των εργαζόμενων και των ασθενών.
Ακόμη καλούμε τη διοίκηση του Νοσοκομείου να αναλάβει τις ευθύνες τις σε σχέση με την καθημερινή λειτουργία του Νοσοκομείου και την ασφαλή εργασία των υπαλλήλων (τήρηση εργασιακής νομοθεσίας, ασφαλής στελέχωση τμημάτων).
Δεν φτάνουν μόνο τα λόγια και οι υποσχέσεις, απαιτούμε πράξεις.
Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου