ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Αρνείται η Δ/νση προστασίας νεώτερης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του ΥΠΟΤ να εισάγει στο ΚΑΣ προς επανεξέταση το θέμα του Ηρώου!

Αρνητική εξέλιξη είχε το θέμα χαρακτηρισμού του Ηρώου Ηρακλείου ως μνημείο, αφού η Διεύθυνση προστασίας της νεότερης  αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του ΥΠΠΟΤ, με ένα απλό έγγραφο, αρνήθηκε να εισαγάγει το θέμα στο κεντρικό συμβούλιο !

ακύρωση Αναπομπής, 30 Μάρτη 2012

Και αυτό παρά το αίτημα των φορέων της πόλης μετά από κινητοποιήσεις στα τέλη του 2010 και μετά από  θετική εισήγηση που συνοδεύονταν  από σοβαρή πολυσέλιδη τεκμηρίωση της Υπηρεσίας Νεοτέρων μνημείων Κρήτης τον Ιούλιο του 2011, αλλά και της θετική ανταπόκρισης της ίδιας της ΓΓ Πολιτισμού κας Μενδώνη μετά από αυτοψία στο χώρο του Ηρώου!

Φαίνεται πως οι φερόμενοι ιδιοκτήτες του οικοπέδου στο οποίο είναι χτισμένο το Ηρώο έχουν “δόντι”  και στο υπουργείο! Και αυτό προκύπτει και από το γεγονός ότι οι ίδιοι ενημέρωσαν την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων Κρήτης για την ύπαρξη του παραπάνω εγγράφου, πριν ακόμη το παραλάβει επίσημα !

Το θέμα όμως δε θα τελειώσει εδώ. Είμαι σίγουρος ότι οι φορείς της πόλης που απαρτίζουν το συντονιστικό για τη σωτηρία του Ηρώου θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να εισαχθεί ξανά το θέμα προς εξέταση στο Κεντρικό Συμβούλιο. Και σε αυτή τους την προσπάθεια, ο κόσμος του Ηρακλείου πρέπει να είναι συμπαραστάτης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου