ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Έκοψαν το 1δις από τους Έλληνες, αλλά δίνουν τα 18δις στις τράπεζες!

Την προηγούμενη βδομάδα, και ενώ ήταν να εκταμιευτεί στο σύνολό της η τελευταία δόση των 5,2 δις ευρώ της πρώτης δανειακής σύμβασης, με απαίτηση Γερμανίας, Ολλανδίας και Φιλανδίας παρακρατήθηκε το 1 δις ευρώ που πήγαινε στο Ελληνικό κράτος για τις ανάγκες του, ενώ αποδεσμεύτηκαν τα 4,2 δις που πήγαν κατευθείαν στον ειδικό λογαριασμό για την εξυπηρέτηση και μόνο του εξωτερικού χρέους. Να σημειωθεί ότι η εκταμίευση της δόσης αυτής ήταν εγκεκριμένη από το Eurogroup και το ΔΝΤ!
Σήμερα μαθαίνουμε  ότι ο κος Παπαδήμος, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, δηλαδή τον κο Προβόπουλο, έχει ήδη υπογράψει την εκταμίευση των 18 δις ευρώ από τη δεύτερη δανειακή σύμβαση, και ετοιμάζονται να τα δώσουν μέχρι την Παρασκευή στις τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους!! Και όλα αυτά...
όταν δεν υπάρχει κυβέρνηση, ενώ εντός της ημέρας ή αύριο θα προκηρυχθούν νέες εκλογές, από τις οποίες υπάρχει σοβαρή πιθανότητα - με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου -  να προκύψει κυβέρνηση που έχει δηλώσει ότι θα καταγγείλε τη 2η δανειακή σύμβαση!!! 
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός δηλαδή, ο δορισμένος από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τραπεζίτης κος Παπαδήμος, φορτώνει με το έτσι θέλω στον Ελληνικό λαό 18 δις ευρώ χρέος, για να επωφεληθούν οι τράπεζες!!!  Με εντολή φυσικά των δανεστών και "εταίρων" μας, οι οποίοι μερικές μέρες πριν έκοψαν το 1 δις που θα πήγαινε να εξυπηρετήσε τις ανάγκες του κράτους! 
Μα καλά, δεν έχουμε ακυβερνησία; Δεν καταρρέουν τα πάντα γύρω μας; Δε φταίει για όλα τα κακά του κόσμου ο Τσίπρας; Πως γίνεται οι τράπεζες μόνο να διασώνονται σε αυτή τη χώρα;
Μα καλά, η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είχε αποκλειστικό σκοπό να ολοκληρώσει το PSI και να πάει τη χώρα σε εκλογές; Δεν έκανε το καθήκον του και μάλιστα με ... μεγάλη επιτυχία;  Γιατί τώρα υπερέβη τα καθήκοντά του, και με ποιου άραγε εντολή;
Περιμένω την επίσημη άποψη του ΣΥΡΙΖΑ επ' αυτού, αλλά και του κου Σαμαρά που τον όρισε πρωθυπουργό για συγκεκριμένο και μόνο σκοπό....
Υ.Γ.: Καταλάβατε τώρα ποιους σκοπούς εξυπηρετούν τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις (ή να κάνω και κακά);

10 σχόλια:

  1. Tα 18 δις δεν ειναι από τον Ελληνικό λαό και είναι για να μπορεί ο Ελληνικός λαός να πηγαίνει στα ΑΤΜ και να βρίσκει χρήματα. Για όσο το επιθυμεί ακομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, δεν το πιστεύω αυτό που γράφεις! Τα 18 δις είναι μέρος του νέου δανείου, της 2ης δανειακής σύμβασης δηλαδή με τους "εταίρους" μας. Φυσικά και τα πληρώνει ο ελληνικός λαός, και μάλιστα με τόκο!! Όσο για τα ΑΤΜ και γι' αυτά που λές, δε χρειάζετε να αναπαράγεις την τρομοκρατία των τραπεζιτών, υπάρχουν τα κανάλια και οι πολιτικοί γι' αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tα 18 δις αποπληρώνονται από τον Ελληνικό λαό και μπαίνουν για να τηρούν οι τράπεζες τους ΔΙΕΘΝΗΣ κανονες κεφαλαιακής επάρκειας ώστε να είναι ανοιχτές να πηγαίνει ο κόσμος να παίρνει τα λεφτά του [1,5δις σε 8 μέρες αναλήφθηκαν] και να μπορεί η ΕΚΤ να δανείζει τις τράπεζες [σταμάτησε να το κάνει σε 4 από χτες]. Και δεν τρομοκρατώ κανεναν τα γεγονότνα βάζω κάτω, όπως πχ οτι στην Ιταλία υπάρχει μεγιστο όριο ανάληψης 1000ε/φορά.
    Οποιος καταλαβαίνει το παιχνίδι δεν φοβάται γιατί βγάζει σωστά συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρα ήταν ψευδές ότι τα 18 δις δεν τα πληρώνει ο Ελληνικός λαός. Και γιατί να χρεώνεται ο κόσμος, για να μπορεί μετά να κάνει αναλήψεις από τα λεφτά που θα χρωστάει για μια ζωή; Αυτό είναι το τραπεζικό σύστημα φίλε μου. Βάζω τα δικά μου λεφτά στις τράπεζες, αυτές κερδοσκοπουν με αυτά, δανειζοντας πολλαπλάσια χρήματα που δεν έχουν, και για να μπορώ να πάρω πίσω τα δικά μου χρήματα, πρέπει να χρεωθω και να τους χαρίσω κι αλλά, για να υπάρχει ρευστότητα! Ε όχι λοιπόν, δεν το θέλω αυτό! Αυτοί που έδωσαν εγγυήσεις γί αυτές τις τράπεζες, ας πληρώσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Ελληνικές τράπεζες δεν έχουν σχέση με κερδοσκοπίες γιατί το πρόβλημά τους το δημιούργησε το Ελληνικό κράτος και κατ' επέκταση οι πολίτες (έμμεσα βέβεαια) με τον εξής τρόπο:

    - Οταν το κράτος έχει έλλειμα δανείζεται για να το καλύψει
    - Οι Ελληνικές τράπεζες αγόραζαν τα Ελληνικά ομόλογα (δάνειζαν το κράτος) για τον παραπάνω λόγο
    - Ολα ηταν καλά μέχρι την κρίση του 08 (οπου όντως υπήρχαν τράπεζες με μεγάλα ανοίγματα) και άλλαξε η εξής σταθερά, ότι τα [δυτικα] κράτη δεν χρεωκοπούν και πλέον οι όποιες αδυναμίες φανερώθηκαν
    - Τα Ελληνικά ομόλογα έχασαν μεγάλο μέρος της αξίας τους (40-60%) και μετά ήρθε και το κούρεμα 75% κατά μ.ο. οπότε οι κάτοχοί τους (Ελληνικές τράπεζες) μείωσαν ανάλογα τους ισολογισμούς τους και χρειάζονται κεφάλαια για να τηρουν τους διεθνής κανόνες
    - Οι επιλογες τότε είναι 2 ή βρίσκεις κεφάλαια ή χρεοκοπείς (με ότι αυτό συνεπάγεται όχι τόσο για τους μετόχους αλλά για την Ελλάδα)
    - Ετσι συνεπάγεται ότι τα 18 δις χρειάστηκαν εξ' αιτίας του έλλειματικου κράτους (για να συντηρεί το όποιο δημόσιο, δεν εξετάζω δίκαιο ή αδικο) αποπληρώνονται από τον λαό που "επωφελείται" από το έλλειμα...

    ή έστω μέχρι τώρα.

    Τώρα για διακοποδάνεια κάρτες κτλ είναι στην κρίση του καθενός. Και ναρκωτικά πουλανε αλλά δεν κάνουμε όλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι, αλλά αυτοί που πουλάνε ναρκωτικά είναι εγκληματίες και πάνε φυλακή όταν τους βρίσκουνε... Τα goldenboys απλά πήραν αυξήσεις και μπόνους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επί της ουσίας όμως, δε νομίζω ότι οι τράπεζες πήραν ομόλογα του Ελληνικού κράτους για να "βοηθήσουν", αλλά για να επενδύσουν σε υψηλότοκα ομόλογα. Οι επενδύσεις έχουν ρίσκο. Έπαιξαν κι έχασαν λοιπόν. Γιατί πρέπει να πληρώνει ο λαός για τις κακές τους επενδύσεις; Μέτοχοι είμαστε; Αν εγώ που έχω μια επιχείρηση κάνω μια κακή επένδυση, δε νομίζω ότι θα έρθουν οι άλλοι να μου αναπληρώσουν το κεφάλαιο που έχασα.
    Τελικά όμως, είναι θέμα ιδεολογίας, και όχι οικονομιας. Εχώ θέλω ένα κράτος με κοινωνικές ευαισθησίες και προσανατολισμό, κι εσύ ένα κράτος φιλελευθερο που υπακούει στις αγορές. Εγώ θέλω οι φόροι που πληρώνω και οι περικοπές που έχω υποστεί να μένουν εντός της χώρας, κι εσύ θες να πηγαίνουν σε τράπεζες που έπαιξαν κι έχασαν και σε κερδοσκόπους.Ότι και να μου λες κι ότι και να σου λέω αυτό δεν αλλάζει, οπότε άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τις Ελληνικές τράπεζες που μιλάμε δεν υπαρχουν golden boys, το επιτόκιο που έδιναν τα ομόλογα της Ελλάδας προ-κρίσης ήταν πολύ χαμηλό όπως και των υπολοίπων χωρών [οπότε δεν υπήρχε κερδοσκοπία όπως λες] και ένα καλά οργανωμένο και δίκαιο κράτος που προσέχει για να έχει όχι μόνο δεν έχει αναγκη τις αγορές αλλά μπορεί και να βγάλει κερδος από αυτες [όπως έγινε πρόσφατα με ομόλογα χωρών που οι επενδυτές* ΠΛΗΡΩΝΑΝ για να τα αποκτήσουν, είχαν δηλ. αρνητικό επιτόκιο].
    Και όχι ο λαός δεν πρέπει να πληρώνει για τις κακές επενδύσεις και όπως σου εξήγησα στην Ελλάδα δεν συμβαίνει αυτό σε αντίθεση βέβαια με την Αμερική. Εδώ μιλάμε για την Ελλάδα όμως.
    Επαναλαμβάνω, ενα σωστό και δίκαιο κράτος με νόμους κανόνες και ενημερωμενους πολίτες δεν αφήνει περιθώριο σε κανέναν να δράσει εις βάρους του όποιος κι αν είναι αυτός.

    * μεγάλο μέρος των επενδυτών στα κρατικά ομόλογα αποτελουν και τα ασφαλιστίκά ταμεία για να έχουν έσοδα να πληρώνουν τις συντάξεις κι αυτοι κερδοσκόποι; Τα έχεις λίγο μπλεγμένα, και η Σουηδία μια χαρα κοινωνικό κράτος έχει και μια χαρά τα παει στις αγορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και τα ασφαλιστικά ταμεία αποσκοπουσαν σε κέρδος από τη μια, από την άλλη βέβαια όταν ο πρόεδρος και αλλά μέλη διορίζονται από την κάθε κυβέρνηση, δανείσουν στο κράτος σχεδόν υποχρεωτικά.Για τη διαχείρηση τώρα του δημοσίου χρηματος , δε θα διαφωνησω καθόλου ότι έγινε εντελώς χάλια. Αυτό όμως που λέω στην τελική είναι να πληρώσουν αυτοί που έχουν ευθύνη, και να υπάρξει σε κάθε περίπτωση δίκαιη και με κοινωνικά κριτήρια κατανομή βαρων.
    ΥΓ: ο Παπαδήμος και ο Προβοπουλος δεν είναι goldenboys;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και εγώ συμφωνώ με τα παραπάνω αλλά σχέση με τα 18 δις δεν έχουν άμεση. Η κυβέρνηση πρέπει να κρίνεται όχι μονο καθε 4 χρόνια αλλά ποιος κρίνεται στην Ελλάδα για να κριθει κι αυτη; Να πληρώσουν αυτοι που έχουν την ευθύνη βέβαια [οπως πχ στις παρανομες συντάξεις να έχουν κυρώσεις από τον παραλήπτη μέχρι και τον εκδότη].
    Golden boys δεν είναι, ούτε νεοι είναι ούτε πέτυχαν πολλά σε μικρή ηλικία, αυτός ειναι ο ορισμος πάνω κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή