ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Αποσύρεται η συνθήκη ACTA περί πνευματικής ιδιοκτησίας !

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Neelie Kroes, υπεύθυνη για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ένωσης, προανήγγειλε την απόσυρση της συνθήκης ACTA, μετά τις έντονες αντιδράσεις από πολίτες αλλά και πολλές διαδικτυακές εταιρείες και οργανώσεις όπως το Electronic Frontier Foundation, οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα και η Oxfam. Ψήφισμα κατά της ACTA έχει εκδώσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η κα Kroes είπε ότι η βιομηχανία του copyright πρέπει να αλλάξει και να προσαρμοστεί στους ανθρώπους και όχι το αντίθετο. Η Επίτροπος υπογράμμισε...
τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η ACTA στην Ευρώπη: "είναι μια δυνατή πολιτική φωνή και ως τέτοια την καλωσορίζω, αν και δε συμφωνώ με όλα όσα λέγονται στο συγκεκριμένο θέμα", είπε χαρακτηριστικά η Ολλανδή Επίτροπος.
Η ACTA είναι μια διεθνής συνθήκη που προέβλεπε τον εναρμονισμό της προστασίας του copyright και των στάνταρτ της πνευματικής ιδιοκτησίας. Κάλυπτε όχι μόνο τη διαδικτυακή πειρατεία αλλά και τα λεγόμενα προϊόντα μαϊμού -ακόμα και τα πλαστά φάρμακα- και είχει την υποστήριξη της βιομηχανίας μουσικής και κινηματογράφου, καθώς και των φαρμακοβιομηχανιών. Επίσης πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, την είχαν τυπογράψει.
Όπως και με τα SOPA και PIPA οι επικριτές του  ACTA πιστεύουν ότι
η συγκεκριμένη συνθήκη θα χρησιμοποιούνταν για να περιορίσει κάθε είδους συναλλαγές στο διαδίκτυο, και να επιβάλλει το ποινικό δίκαιο για αδικήματα που μέχρι τώρα άπτονταν μόνο του αστικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου