ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Δύο κι ένα δεν κάνουν τρία για τη Ντόρα και τη Νέα Δημοκρατία!

image Όσο απλά και να είναι τα μαθηματικά, στις εκλογές δεν μπορούν να έχουν εφαρμογή. Και αναφέρομαι στη “σύμπραξη (;)”, “κοινό αγώνα (;)”, “προσχώρηση (;)” ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το της Ντόρας Μπακογιάννη και της Δημοκρατικής Συμμαχίας – που μόνο δημοκρατική δεν αποδείχτηκε, αφού η απόφαση δεν προήλθε μέσα από κομματικές διαδικασίες – στη Νέα Δημοκρατία.
Ήδη έχουν εκφραστεί πάρα πολλές διαφωνίες για την κίνηση αυτή...
(δείτε εδώ κι εδώ) . Πολύς κόσμος λοιπόν που στήριζε την Ανεξαρτητοποίηση της Ντόρας Μπακογιάννη από τη Νέα Δημποκρατία, δε θα την ακολουθήσει μετά από την … αλά Κομανέτσι κίνησή της να μπει στη Βουλή μέσω Νέας Δημοκρατίας! Αλλά και η Νέα Δημοκρατία θα χάσει αρκετούς ψηφοφόρους, κυρίως αυτούς που στήριξαν το Σαμαρά στη δήθεν προσπάθειά του να “αλλάξει το κόμμα”.
Επομένως, αν η Νέα Δημοκρατία είχε 19% στις προηγούμενες εκλογές και η ΔΗΣΥ 2,5%, από την ίδια ακριβώς δεξαμενή ψηφοφόρων εκτιμώ ότι δε θα λάβει 21,5%, αλλά λιγότερο! Κι αν οι δημοσκοπήσεις τη δίνουν με μεγαλύτερο ποσοστό (περιμένω βέβαια να δω και τις νέες μετά από αυτή την “ένωση”, και περιμένω εκπλήξεις ) αυτό οφείλεται σε προσχώρηση ψηφοφόρων από άλλους πολιτικούς σχηματισμούς που είτε δε μπήκαν στη βουλή είτε δεν καταφέρνουν να πείσουν για τις δυνατότητές τους.
Οι κυβισθήσεις λοιπόν, όσο περίτεχνες κι αν είναι, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα φέρουν το χρυσό μετάλλιο στη Νέα Δημοκρατία. Σίγουρα όμως εξασφαλίζουν  στη Ντόρα Μπακογιάννη μια θέση στη βασική ομάδα, με προοπτική να την οδηγήσει στο βάθρο στους επόμενους πολιτικούς αγώνες, εφόσον ο τωρινός αρχηγός αποτύχει να το κάνει σ’ ένα μήνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου