ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Τι θα ψηφίσω στις 17 Ιούνη

Η μεγάλη μέρα πλησιάζει. Την 17η Ιουνίου ο Ελληνικός λαός θα κληθεί να επιλέξει τι είδους κυβέρνηση θα έχει η χώρα. Ποια είναι τα δεδομένα κατά τη δική μου άποψη και εκτίμηση μέχρι αυτή τη στιγμή;
  • Οι δανειστές λένε ότι θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση μόνο με την τήρηση των δεσμεύσεων. Όποτε οποιαδήποτε πρόταση για δήθεν αναδιαπραγμάτευση, τροποποίηση, απαγκίστρωση  είναι το ίδιο αναξιόπιστη με την πρόταση για κατάργηση του μνημονίου, αφού εμπεριέχει τον ίδιο βαθμό αβεβαιότητας ως προς την εφαρμογή της .
  • Οι πόλοι που έχουν δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή είναι αυτός της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ έχει ...
    δείξει δείγματα κυβερνητικής συμπεριφοράς. Γνωρίζουμε με ποια συμφέροντα συντάχθηκε κατά το πρόσφατο παρελθόν . Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κυβερνήσει ποτέ, έχει τις ευθύνες που του αναλογούν ως αντιπολίτευση, αλλά έχει έντιμο πρότερο κυβερνητικό βίο.
  • Εκ’ των πραγμάτων θα σχηματιστεί είτε κυβέρνηση με κεντρικό άξονα τη ΝΔ ή κυβέρνηση με κεντρικό άξονα το ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε σημαντικό ρόλο θα παίξει πιο από τα δύο αυτά κόμματα θα είναι πρώτο, για να αποκτήσει το πλεονέκτημα των επιπλέον 50 εδρών.
  • Η πρόταση για ψήφο κάποιου άλλου κόμματος που πιθανότατα με εκφράζει καλύτερα θα είχε μεγάλη βάση αν το εκλογικό σύστημα ήταν η απλή αναλογική. Τότε οι 50 επιπλέον έδρες θα μοιράζονταν σε όλα τα “μικρά” κόμματα, τα οποία θα είχαν σοβαρότερο ρόλο και λόγο σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.
  • Είτε με τη μία είτε με την άλλη κυβέρνηση τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Οι προτεραιότητες όμως θα είναι διαφορετικές, όπως και η δεξαμενή αναζήτησης φόρων.
Σταθμίζοντας τα παραπάνω, κι επειδή δεν μπορώ να έχω το επιθυμητό που είναι μια κυβέρνηση με συμμετοχή ΟΛΩΝ και επιμερισμό των ευθυνών, επιθυμώ για το άμεσο μέλλον μου μια κυβέρνηση με άξονα τον ΣΥΡΙΖΑ. Έστω και αν δεν έχει κοστολογημένο πρόγραμμα, πράγμα που θεωρώ σοβαρότατη έλλειψη εκ μέρους του (ούτε η ΝΔ έχει). Έστω και αν τελικά υποχρεωθεί να εφαρμόσει ένα άλλο μνημόνιο για να πάρει κάποιου είδους χρηματοδότηση. Έστω και αν σφίξω κι άλλο το ζωνάρι για να εμφανίσει η χώρα πρωτογενή πλεονάσματα. Έστω και αν κάνει λάθη – πράγμα που θεωρώ δεδομένο.
Γιατί, όπως τουλάχιστον φαίνεται, μια κυβέρνηση με άξονα το ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει προτεραιότητα στον άνθρωπο και όχι στις τράπεζες και τις αγορές. Επειδή στον πραγματικό κόσμο δεν υπάρχουν μόνο αριθμοί και χρέη αλλά και ανθρώπινες ψυχές. Επειδή επιτέλους πρέπει να φύγουν από τα πράγματα αυτοί που λυμαίνονταν την Ελλάδα τόσα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου