ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Άλλοθι (βίντεο)

image Η νέα κυβέρνηση είναι θέμα ωρών, όπως όλα δείχνουν με συμμέτοχη ή στήριξη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Οι συνεργασίες είναι γενικά ένα καλό πράγμα, και ειδικά στη δημιουργία κυβέρνησης που θα χειριστεί πολύ σημαντικά θέματα, αφού ο ένας ή οι δύο θα τραβούν τα λουριά του πρώτου ή των δύο άλλων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, κρατώ μια επιφύλαξη.
Όπως ο κος Σαμαράς ξέχασε πολύ γρήγορα την αναδιαπραγμάτευση, κι έσπευσε στο πρώτο του διάγγελμα να διαβεβαιώσει ότι “θα τηρήσουμε τις υπογραφές μας”  , έτσι και ο κος Κουβέλης γρήγορα ξέχασε τη “σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο” και πέρασε στη “σταδιακή εξάλειψη δυσμενών όρων του μνημονίου”. Θα μου πείτε, 6ο κόμμα είναι , πρέπει να συμβιβαστεί. Συμφωνώ. Αυτό άλλωστε σημαίνει συνεργασία. Αλλά όχι και να αρνηθείς τη βασική σου θέση, την οποία είχες κάνει και σημαία!
Πάμε παρακάτω όμως. Εγώ δε θα πω ότι ο Μπαρμπα-Φώτης ...
βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε, και προσπαθεί να χωθεί στην κυβέρνηση. Και θεωρώ θετικό το ότι ζητάει γραπτή προγραμματική δέσμευση της νέας κυβέρνησης. Αλλά πρέπει να προσέξει που θα βάλει και ο ίδιος την υπογραφή του. Θα τη βάλει π.χ. στη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα; Στην κατάργηση πολυτεκνικών επιδομάτων; Στη διατήρηση των υψηλών κλιμακίων φόρου στους μισθωτούς; Στη δημιουργία οικονομικών ζωνών; Και αν όχι, δε θα τα ψηφίσει όταν αυτά (ξανα)περάσουν από τη βουλή ως αναθεωρημένο μεσοπρόθεσμο ή μνημόνιο; Αυτά όλα πρέπει να διευκρινιστούν εκ των προτέρων, γιατί αν στραβώσει κάτι στην πορεία και θελήσει να την κάνει, θα κατηγορηθεί –και όχι άδικα-ότι φεύγει μόλις δει τα δύσκολα.
Πάνω απ’ όλα όμως πρέπει να προσέξει να μην κάνει αυτό που ο ίδιος δήλωνε πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου: να μη δώσει το δημοκρατικό αριστερό άλλοθι σε μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ –Νέας Δημοκρατίας:

3 σχόλια:

  1. Εγώ, μάλιστα, φίλε αντίπαλε θα έλεγα ότι η ΔημΑρ έχει υποχρέωση να συμμετάσχει πολύ ενεργά και δυναμικά σε αυτή την κυβέρνηση, για να υπερασπιστεί την κόκκινη γραμμή της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κοινής λογικής. Δε θα πρέπει να λειτουργήσει με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπό αυτή την έννοια συμφωνώ, αλλά πρέπει να έχει εξασφαλίσει με κάθε τρόπο την επιβολή κοινωνικά δίκαιων μέτρων και την αποκατάση κοινωνικών αδικιών. Το πως και πότε θα γίνουν αυτά είναι το θέμα, όταν από τη μια υπάρχει γνωστή στάση της Ευρώπης και από την άλλη οι υπογραφές των άλλων 2, και σύντομα και η δική του...
    Πάντως εγώ το βλέπω θετικά, αρκεί να μη φτάσει από τις κωλοτούμπες μέχρι .. την Κρήτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ. Και να συμπληρώσω ότι η ΔημΑρ θα είχε την ίδια ακριβώς υποχρέωση (υπεράσπιση κοινής λογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης), αν ήταν πρώτο κόμμα ο ΣυΡιζΑ και έκανε κυβέρνηση μ'αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή