ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Της Δημοκρατίας το ανάγνωσμα

Της Ρίκης Ματαλλιωτάκη
Αναρωτιέμαι από πού να αρχίσω το πλάνο, αλλά δεν βαριέσαι, ας το αρχίσω απ’ όπου να ‘ναι… ούτως ή άλλως τα σ……α απ’ όπου κι αν τα πιάσεις βρωμάνε!
Οπότε ας τολμήσουμε ένα γρήγορο ανάγνωσμα της Δημοκρατίας …και ναι, δεν μιλώ για το Ουζμπεκιστάν αλλά για τη χώρα τούτη που γέννησαν τα σπλάχνα της το Δημοκρατικό πολίτευμα και το κατάντησε φυλλάδα:
Πάμε λοιπόν!
Νόμος περί ευθύνης Υπουργών:
Ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά και νομικά εκτρώματα που έχουν ποτέ υπάρξει σε αυτό τον τόπο στον οποίο οφείλουμε μερικά από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έχουν γίνει ποτέ σε αυτή τη χώρα.
Για του λόγου το αληθές δείτε εδώ: http://www.opengov.gr/ministryofjustice/wp-content/uploads/downloads/2011/01/N_3126_2003.pdf
Βουλευτικά προνόμια:
Σε καιρούς χαλεπούς που άνθρωποι αυτοκτονούν από χρέη και παιδιά υποσιτίζονται, 300 κοπρόσκυλα αμείβονται με τρόπο σκανδαλώδη και μεγαλύτερο από κάθε άλλη βουλή στην Ευρώπη:

1)      Μηνιαίος μισθός ύψους 6.100 ευρώ-Ίσως τώρα πήγε κάτι τις ελάχιστο παρακάτω-
2)      Σύνταξη έπειτα από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Το ύψος αυτής αγγίζει τα 4.880 ευρώ μηνιαίως
3)      Το ποσό των 250 ευρώ την ώρα για συμμετοχή σε επιτροπές
4)      Ενοίκιο 1.000 ευρώ το μήνα για τους βουλευτές της επαρχίας
5)      Το ποσό των 1.500 άπαξ, σε όλους τους βουλευτές, για οργάνωση γραφείου καθώς και 1.000 τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους (!). Το δώρο των Χριστουγέννων, του Πάσχα καθώς και τα επιδόματα αδείας δίνονται ξεχωριστά στους βουλευτές
6)      104 αεροπορικά εισιτήρια δωρεάν κάθε χρόνο και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ
7)      Παρέχονται δωρεάν: πολυτελές αυτοκίνητο, 600 ευρώ το μήνα για καύσιμα, ένας χωροφύλακας για φρουρός, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας καθώς και ένα σταθερό τηλέφωνο
8)      Πλήρης ασυλία για οποιοδήποτε αδίκημα διαπραχθεί από βουλευτή στη διάρκεια της θητείας του
9)      Δεν αποδίδουν φόρο για μέρος του μισθού ή της σύνταξής τους
10)   Παραχώρηση 4 υπαλλήλων και ενός επιστημονικού συνεργάτη με έξοδα του Δημοσίου
11)   ‘Ατοκα δάνεια τα οποία λαμβάνουν και ως βουλευτές και ως επαγγελματίες
12)   Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα και νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους
13)   Τηλεφωνική ατέλεια
14)   Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς-καλλιτεχνικούς χώρους
15)   Δωρεάν διόδια
16)   Όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ παρέχονται δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία και γεύματα
Επιπλέον βουλευτικά προνόμια:
1. Απεριόριστος αριθμός θητειών. Ως γνωστόν η πλειονότητα των βουλευτών είναι ή απόγονοι μεγάλων επιχειρησιακών ή μεγάλων πολιτικών τζακιών, κάτι που αυτόματα εμποδίζει την είσοδο απλών ανθρώπων στη Βουλή μια κι οι ίδιοι με τους γνωστούς –άγνωστους τρόπους έχουν εξασφαλίσει τη θέση του βουλευτή για τα επόμενα 30 χρόνια
2.Δύο ή και τρεις συντάξεις. Οι περισσότεροι βουλευτές διατηρούν το βασικό επάγγελμά τους, του οποίου τα έσοδα προστίθενται στο μισθό. Φυσικά, η τιμητική θέση του βουλευτή και η «ειδική»σχέση τους με το κράτος, αυξάνει κατά πολύ την πελατεία στο ελεύθερο επάγγελμα που ασκούν.
Βουλευτική ασυλία:
Όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος, ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος.
-Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη νοημοσύνη για να καταλάβει κάποιος πως η Βουλή των Ελλήνων παγίως και συντεχνιακώς , ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΆ ΦΥΣΙΚΑ απορρίπτει, πλην σπανιοτάτων περιπτώσεων, τις αιτήσεις άρσεις της ασυλίας.
Κι αν δεν σας έφτασαν όλα αυτά και θέλετε να προσθέσετε κι άλλα στο περί ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ δεν έχετε παρά να κάνετε την δική σας, προσωπική έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου