ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Προπαγάνδας συνέχεια

Και με τη νέα κυβέρνηση, η παλιά, “καλή” συνταγή  “για όλα τα κακά της χώρας φταίνε η δημόσιοι υπάλληλοι” συνεχίζεται. Και αυτή τη φορά μπροστάρης είναι  η εφημερίδα Το ΒΗΜΑ (με δ/ντη το μπαμπά  του βουλευτή πλέον της ΝΔ).
Αναλύοντας λοιπόν η εφημερίδα την έκθεση της μόνιμης αντιπροσωπείας της Τρόικα στην Αθήνα, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι … το μνημόνιο έπεσε έξω επειδή δεν εφαρμόστηκε ο κανόνας 1 προς 5 για τις προσλήψεις στο δημόσιο. Και παρουσιάζει και τον παρακάτω πίνακα (κάντε κλικ για μεγέθυνση) της έκθεσης, που φαίνονται οι αποχωρήσεις, οι προσλήψεις και οι ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ για κάθε τομέα.
http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/49202DF0C849D4388FBACBB6ACF1B314.jpg
Ας πάρουμε για παράδειγμα τους ΟΤΑ, που σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι ένας από τους κυριότερους φορείς που δεν ίσχυσε ο κανόνας αυτός. Τι λέει πίνακας; Ότι...
το τέλος του 2010 υπηρετούσαν στους ΟΤΑ 93.194 υπάλληλοι. Έφυγαν με σύνταξη 7.193 και με ΜΕΤΑΤΑΞΗ άλλοι 2.885, ενώ προσλήφθηκαν επίσημα 357 και ανεπίσημα (ούτε ξέρω τι σημαίνει “ανεπίσημη” πρόσληψη, αλλά πάμε παρακάτω) άλλοι 803, σύνολο δηλαδή προσλήψεων 1.160 άτομα. Από ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ όμως πήγαν στους ΟΤΑ 878 άτομα από υπουργεία και 12.634 άτομα από άλλους φορείς, με αποτέλεσμα  στο τέλος του 2011 να υπηρετούν στους ΟΤΑ 4.594 περισσότεροι υπάλληλοι από το 2010.
ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ 4.594 ΑΤΟΜΑ, ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΠΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ. Τα επιπλέον αυτά άτομα υπηρετούσαν και πριν το δημόσιο, πληρώνονταν από το κράτους, και το ίδιο κάνουν και σήμερα. Απλά π.χ. οι υπάλληλοι της ΤΥΔΚ που υπαγόντουσαν στην Περιφέρεια Κρήτης, με τον Καλλικράτη ΜΕΤΑΤΑΧΘΗΚΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στο δήμο της έδρας του νομού, δηλ στο δήμο Ηρακλείου, και ΧΡΕΌΝΟΝΤΑΙ πλέον στο δήμο Ηρακλείου και στους ΟΤΑ. Και το ίδιο συμβαίνει και με άλλους δήμους, αλλά και με άλλους φορείς.
ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΨΕΜΑ ότι έγιναν προσλήψεις και έπεσε έξω το μνημόνιο γι΄αυτό. Αυτό που ισχύει βέβαια είναι ότι οι μετατάξεις είχε συμφωνηθεί με την Τρόικα να λογαριάζονται για προσλήψεις (πλην του υπουργείου υγείας) και να συνυπολογίζονται για την τήρηση του κανόνα 1 προς 5. Σε καμία περίπτωση όμως δε στοίχισαν ούτε ένα ευρώ επιπλέον στο κράτος.
Η αλήθεια φαίνεται στην πρώτη γραμμή του πίνακα. Στο τέλος του 2010 υπηρετούσαν, ή ακριβέστερα, πληρωνόντουσαν από το δημόσιο 692.301 άτομα, ενώ στο τέλος του 2011, αν αφαιρέσεις τις συνταξιοδοτήσεις-αποχωρήσεις και προσθέσεις τις προσλήψεις, πληρωνόντουσαν 663.047 άτομα, δηλαδή 29.254 άτομα λιγότερα.
Το ψέμα αυτό λέγεται μόλις μερικές μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης Σαμαρά, και έχει διττό σκοπό: από τη μια να συνεχίσει το κλίμα που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη κυβέρνηση στην κοινωνία για τους δημοσίους υπαλλήλους, ώστε να μπορέσει με μεγαλύτερη ευκολία ΝΑ ΑΘΕΤΗΣΕΙ την προεκλογική – αλλά και προγραμματική πλέον – δέσμευση για μη απολύσεις και μη περεταίρω περικοπές στους μισθούς και από την άλλη για να ρίξει το φταίξιμο για την όποια αποτυχία του μνημονίου στο ΠΑΣΟΚ.
Καλή αρχή λοιπόν με τη “νέα” κυβέρνηση… Που, εκτός του ότι δεν είναι καθόλου νέα, αφού είναι η παλιά καλή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με ολίγη από ΔΗΜΑΡ, εφαρμόζει και τις ίδιες, παλιές, καλές μεθόδους της προηγούμενης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου