ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Έτσι διαγράφονται νόμιμα τα πρόστιμα και τα τέλη των καταστηματαρχών στο δήμο Ηρακλείου! Γνωστή επιχείρηση στους τυχερούς που… βρήκαν κατανόηση!

Στη διαύγεια δημοσιεύτηκε η 419/2012 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, με την οποία γίνεται έγκριση των πρακτικών της επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης διαφορών μεταξύ Δήμου και δημοτών. Με την απόφαση αυτή διαγράφονται πρόστιμα, αλλά και τέλη χρήσης κοινόχρηστου χώρου από καταστηματάρχες του δήμου, ύψους συνολικά 30.000 ευρώ, αφού πρώτα εξετάστηκαν από την αρμόδια επιτροπή.
Μεταξύ των επιχειρήσεων των οποίων διαγράφονται κυρίως πρόστιμα από την επιτροπή αυτή, είναι η γνωστή εταιρία ΣΑΒΟΙΔΑΚΗΣ, το ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΛΑΣΙΘΙΟΥ Α.Ε. αλλά και η επιχείρηση που διατηρεί ο γιος του πρώην δημοτικού συμβούλου και αντιδημάρχου Ηρακλείου Γεωργίου Βασιλειάδη, Βασίλης.
image
image
Παρόλο που η επιτροπή αυτή έχει σκοπό την επίλυση οικονομικών διαφορών μεταξύ δημοτών και δήμου, όλοι οι προσφεύγοντες εντελώς τυχαία είναι...
καταστηματάρχες που τους έχουν επιβληθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του δήμου πρόστιμα για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου! Και μάλιστα όλοι όσοι προσήλθαν στην επιτροπή , πέτυχαν είτε μείωση του προστίμου (κάποιοι και του τέλους, όπως ο κος Βασιλειάδης) κατά 50% είτε εξολοκλήρου διαγραφή του!!!
Γιατί λοιπόν να σέβονται οι καταστηματάρχες τον κοινόχρηστο χώρο; Αφού ξέρουν ότι, στην απίθανη περίπτωση που τους βεβαιώσει πρόστιμο η δημοτική αστυνομία, είτε θα σβηστεί με την παλιά, καλή μέθοδο του “γνωστού”, είτε θα καταλήξει στην επιτροπή συμβιβαστικής επίλυσης διαφορών, όπου στη χειρότερη των περιπτώσεων θα διαγραφεί κατά 50%!!
Εξάλλου, το κέρδος από τη χρήση του κοινόχρηστου χώρου είναι σαφώς μεγαλύτερο από το μισό πρόστιμο, έτσι κα Σαβοιδάκη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου