ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Και ο δήμος Μαλεβιζίου αναθέτει την καθαριότητα σε ιδιώτες

image
Δημοσιεύτηκε σήμερα στις εφημερίδες η προκήρυξη για τον ανοικτό διαγωνισμό ανάθεσης της «Αποκομιδή απορριμμάτων των Δημοτικών - Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Μαλεβιζίου». Το κόστος για την αποκομιδή απορριμμάτων από το δήμο Μαλεβιζίου προϋπολογίζεται σε 2.250.000 € , ενώ ο δήμος θα παραχωρήσει στον ιδιώτη που θα αναλάβει το έργο 4 απορριμματοφόρα και ένα απορριμματοφόρο ανακύκλωσης. Ο ανάδοχος δε θα χρησιμοποιεί 18 άτομα και τους τουριστικούς μήνες 24 άτομα, για τα οποία δεν υπάρχει καμία ρήτρα να είναι από το δήμο, αλλά απλά η προτροπή.
Άλλος ένας δήμος λοιπόν της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου  μετά το δήμο Χερσονήσου,  δείχνει το νεοφιλελεύθερο πρόσωπό του, και προχωρά στην ανάθεση υπηρεσιών σε ιδιώτες. Και μάλιστα με ένα καθόλου ευκαταφρόνητο αντίτιμο. Βέβαια, δε δημοσιεύεται πουθενά ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας, πως δηλαδή προέκυψε και με ποια ακριβώς ανάλυση το κόστος αυτό.  Αν κρίνω από το έντυπο προσφοράς...
στο οποίο ο υποψήφιος ανάδοχος έχει υποχρέωση να συμπληρώσει μόνο τρεις τιμές, μία για τις υπηρεσίες αστικής καθαριότητας,μία για τις υπηρεσίες ανακύκλωσης και μία για το πλύσιμο των κάδων, θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία ανάλυση.
Άραγε έχει γίνει κάποια οικονομοτεχνική μελέτη σκοπιμότητας, από την οποία προκύπτει ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων από το δήμο είναι ασύμφορη, και κοστίζει περισσότερο από 2.250.000 ευρώ για 36 μήνες, ή απλά άρεσε η ιδέα του κου Δοξαστάκη, και είπαν να την εφαρμόσουν; Η διακήρυξη δε είναι πανομοιότυπη με αυτή του δήμου Χερσονήσου...
Ξέρω ότι οι προσλήψεις στους δήμους γίνονται με το σταγονόμετρο, ακόμα και για εποχικούς υπαλλήλους, όμως πρέπει να αποφασίσουν κάποιοι αν οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πολλοί και πρέπει να μειωθούν, ή αν είναι λίγοι και δε φτάνουν για να εκτελέσουν τις υπηρεσίες που έχουν υποχρέωση να παράσχουν οι δήμοι στους δημότες τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου