ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ξοδεύει 83.000 ευρώ για… facebook,twitter,youtube και google+!

Πολλές επιχειρήσεις, ακόμα και κρατικοί φορείς χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook,twitter) και τις ψηφιακές υπηρεσίες της google και του youtube για να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.  Φαίνεται όμως ότι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Π.Δ.Ε.)  έχουν βρει ένα φοβερό κόλπο και να προωθήσουν τον τουρισμό τους, και να βάλουν και στα ταμεία Επιχείρησης της  Π.Δ.Ε. 83.000 ευρώ για υπηρεσίες που παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από τις προαναφερόμενες ιστοσελίδες!!
image
Το κόλπο είναι απλό: Όπως αναφέρεται στην Απόφαση 55/2012 της Επιτροπής Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής  Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας (δείτε την εδώ)…
η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Π.Δ.Ε.) συνάπτει Προγραμματική Σύμβαση με θυγατρική της επιχείρηση, την Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης (Ν.Ε.Α.) της Π.Δ.Ε, για την υλοποίηση του υποέργου 1 με τίτλο «Ηλεκτρονικές Υποδομές και Μέσα Προώθησης του Τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα» και το υποέργο 3: με τίτλο «Συμμετοχή σε Διεθνείς και Εθνικές Τουριστικές Εκθέσεις» του προγράμματος «Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
image
Έτσι, η Ν.Ε.Α. εισπράττει από την ΕΕ το ποσό των 83.000 ευρώ του πρώτου υποέργου, για να φτιάξει λογαριασμό στο facebook, το twitter, το google+ και κανάλι στο youtube για λογαριασμό της Περιφέρειας!!! Μόνο που οι παραπάνω υπηρεσίες παρέχονται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ από τις παραπάνω ιστοσελίδες!!! Όσο για το κόστος διαχείρισης των παραπάνω λογαριασμών, είναι φυσικά αμελητέο, και σε καμία περίπτωση δεν ανέρχεται στο ποσό των 15.000 ευρώ ανά λογαριασμό!!! Ένας απλός υπάλληλος με ειδικότητα πληροφορικής μπορεί να τους χειριστεί όλους μαζί, και να κάνει ταυτόχρονα και πολλές άλλες εργασίες!!!
Παρόμοια περίπτωση υπερκοστολόγησης ηλεκτρονικών υπηρεσιών είχε αποκαλυφτεί πρόσφατα, όταν η Περιφέρεια Κρήτης  προκήρυξε διαγωνισμό για τη δημιουργία ιστοσελίδας με κόστος 460.000 ευρώ για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων.
Ακόμα και τώρα που όλοι οι Έλληνες πληρώνουμε την κακοδιαχείρηση δεκαετιών, κάποιοι δε λένε να βάλουν μυαλό. Πολύ φοβάμαι όμως ότι, επειδή μας έχουν πάρει χαμπάρι πια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάποια στιγμή σε έναν από τους συχνούς πια ελέγχους, θα καταλάβουν αυτού του είδους τα κολπάκια, και θα μας ζητάνε πίσω τα “φαγωμένα”. Μόνο που τότε θα τα πληρώσει ο Ελληνικός λαός, και όχι το ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου