ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Έρχεται και το ενοίκιο για το σπίτι μας!

Σε απόλυτη συνέχεια με την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία θέσπισε το “χαράτσι” της ΔΕΗ στις δομημένες ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες, η νέα κυβέρνηση προχωράει ακόμα ένα βήμα παραπέρα: ετοιμάζεται από το 2013 να μας… ζητήσει ενοίκιο για το σπίτι μας!
Ανάμεσα στις πολλές καταργήσεις φοροαπαλλαγών που συζητιούνται στα πλαίσια του νέου φορολογικού νομοσχεδίου ( πλήρη κατάργηση των εκπτώσεων από το φόρο εισοδήματος του ποσοστού 10% των δαπανών για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, δωρεές, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας κ.λπ. για τους φορολογούμενους που δηλώνουν «υψηλά» οικογενειακά εισοδήματα, πάνω από 40.000 ευρώ, ενώ θα μειωθούν στο μισό για οικογενειακά εισοδήματα από 25.000-40.000 ευρώ), βρίσκεται και η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΚΜΑΡΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΙΔΙΟΚΑΤΟΙΚΗΣΗ! Εφόσον καταργηθεί, όπως όλα δείχνουν, θα φορολογούνται επιπλέον όσοι διαμένουν σε δικά τους σπίτια.
Με την ισχύουσα σήμερα νομοθεσία...
το «τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοκατοίκηση» απαλλάσσεται του φόρου εισοδήματος, ανεξαρτήτως του εμβαδού της κατοικίας, αλλά από το 2013 με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που ιδιοκατοικούν θα πληρώνουν φόρο, με συντελεστές ανάλογους των εισοδημάτων τους (από 10-45%).
Δε φτάνει που οι Έλληνες στη μεγαλύτερη πλειοψηφία τους χρωστάνε τα σπίτια τους για μια ζωή, αφού τα έχουν αποκτήσει με δάνειο, δε φτάνει που πλέον δεν μπορούνε να πληρώσουν αυτό το δάνειο επειδή είτε έχουν χάσει το εισόδημά τους είτε έχει μειωθεί στο μισό, δε φτάνει που πληρώνουν για 2 χρόνια το απίστευτο χαράτσι, θα πρέπει τελικά να φορολογηθούν επιπλέον επειδή μένουν σε ιδιόκτητο (δήθεν) σπίτι!!! Θα πληρώνουν δηλαδή ενοίκιο στο κράτος, για το δικό τους σπίτι!!
Κι αν νομίζεται ότι εκεί τελειώνει το μαρτύριο των νοικοκυραίων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο απόκτησαν ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι τους, κάνετε λάθος!! Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι σχεδόν σίγουρο, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, ότι θα καταργηθούν οι απαλλαγές που ισχύουν σήμερα στις μεταβιβάσεις ακινήτων, όπως του αφορολόγητου ορίου των 150.000 ευρώ που ισχύει για γονικές παροχές και για κληρονομιές ή δωρεές ακινήτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων, μεταξύ συγγενών πρώτου βαθμού και του αφορολόγητου για την απόκτηση 1ης κατοικίας μέσω μεταβιβάσεων, γονικών παροχών, κληρονομιών και δωρεών!
Εαν και εφόσον εφαρμοστούν όλα τα παραπάνω,πέρα από τις αυξήσεις στους φόρους που θα κληθεί να πληρώσει ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού, θα δοθεί και το τελειωτικό χτύπημα σε όλα τα επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται γύρω από την οικοδομή. Αυτά όμως όπως φαίνεται είναι ψιλά γράμματα για τους κυβερνόντες, αφού θα έχουν επιτύχει αύξηση εσόδων, και θα έχουν ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των Γερμανών και λοιπών εταίρων μας, που δεν μπορούν να χωνέψουν ότι μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων μένουν σε ιδιόκτητη οικία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου