ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Έφυγε και ο Ιούλιος, και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου παραμένει κλειστό!

Θα θυμάστε στις αρχές Ιούνη του 2012, που η τότε ΓΓ Πολιτισμού και Τουρισμού κα Μενδώνη, ο δήμαρχος Ηρακλείου κος Κουράκης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κος Αρναουτάκης είχαν δηλώσει ότι μέσα στον Ιούλιο του 2012 θα ξεκινήσουν να παραδίδονται νέες αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου ! Ο Ιούλιος μας τελείωσε, και το μουσείο παραμένει κλειστό! Ούτε μία αίθουσα δεν παραδόθηκε ακόμα!
Και στο Ηράκλειο απλώνεται μια υπέροχη σιωπή! Τι κι αν οι επισκέπτες του μουσείου, ή καλύτερα της περιοδικής έκθεσης (αφού μόνο αυτή λειτουργεί) είχαν μειωθεί στους 119.000 πέρσι από 700.000 που ήταν το 2007 πριν κλείσει το μουσείο! Καμία ενημέρωση από το υπουργείο γιατί δεν έχει παραδοθεί η αίθουσα των αγαλμάτων...
, όπως μας έλεγαν τότε , ή οποιαδήποτε άλλη αίθουσα. Καμία ερώτηση όμως και από τον εμπορικό κόσμο του Ηρακλείου, που σίγουρα έχει υποστεί μεγάλη ζημιά από την υπολειτουργία του μουσείου! Κανένα μεγάλο άρθρο ή πρωτοσέλιδο από τις τοπικές εφημερίδες, κανένα ρεπορτάζ από τα τοπικά κανάλια!
Και το Σεπτέμβρη, αν καταφέρουν τελικά να ανοίξουν καμία αίθουσα, θα τους δείτε όλους εκεί! Χαμογελαστούς, έτοιμους να σπρώξουν ο ένας τον άλλο για να ακουμπήσουν το ψαλίδι που θα κόψει την κορδέλα! Και το χειρότερο απ’ όλα: κάποιοι θα τους χειροκροτούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου