ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Η παραίτηση Νικολόπουλου ενόψει του σημερινού eurogroup

Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του Ν.Νικολόπουλου.Η παραίτηση του υφυπουργού εργασίας κου Νικολόπουλου από την κυβέρνηση αμέσως μετά την παροχή της ψήφου εμπιστοσύνης προς αυτή, αναμφισβήτητα είναι μεγάλο θέμα, όσο κι αν με δηλώσεις τύπου Αβραμόπουλου η ΝΔ προσπαθεί να το υποβαθμίσει.
Αν ο υπουργός εξωτερικών θεωρεί ότι μια παραίτηση υφυπουργού τις πρώτες μέρες ζωής μιας κυβέρνησης είναι “άνευ σημασίας”, τότε μάλλον βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου ή θεωρεί ότι απευθύνεται σε χαζούς. Ίσως να συμβαίνουν και τα δύο. Γιατί δεν μπορεί μια , ή μάλλον τρεις παρατάξεις, που σχημάτισαν κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό στοιχείο την αναδιαπραγμάτευση, να τη βάζουν σε τρίτη μοίρα. Θα περίμενε κανείς ...
τώρα που έχουν νωπή λαϊκή εντολή και ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία να το προβάλλουν ως πρώτο στοιχείο στις συζητήσεις με τους δανειστές μας (επιτρέψτε μου να χρησιμοποιώ αυτό τον όρο παρά το εταίρους, νομίζω είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα) . Και αυτό ακριβώς ουσιαστικά είπε με την επιστολή παραίτησής του ο κος Νικολόπουλος:
«Μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή».
Πολύ ξεκάθαρο, και δε χωράει άλλες ερμηνείες.
Και είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, ενόψει και του σημερινού eurogroup. Γιατί είναι σίγουρο πως, αν ο κος Στουρνάρας πάει στο πρώτο του eurogroup χωρίς να βάλει στο τραπέζι το ζήτημα της αναδιαπραγμάτευσης, τότε θα έχει σαφώς παραβεί την εντολή που του έδωσε ο Ελληνικός λαός στις πρόσφατες εκλογές. Και με το “αναδιαπραγμάτευση” δεν εννοώ “επιμήκυνση” (νομίζω ότι η ελληνική γλώσσα έχει μια λέξη για την κάθε έννοια, και την περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια). Πρέπει να πάει στο eurogroup και να απαιτήσει καλύτερους όρους δανεισμού, και όχι να προσφέρει γη και ύδωρ – ή μάλλον μισθούς πείνας και ξεπούλημα περιουσίας- στους δανειστές μας.
Για μένα είναι σχεδόν σίγουρο ότι αν ο κος Στουρνάρας πάει στο eurogroup σα δαρμένος σκύλος, το πιθανότερο είναι να γυρίσει σα βρεγμένη γάτα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου