ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Έλεγχος πόθεν έσχες πολιτικών από το 1974, αλλά από… βουλευτές και διορισμένους από τη βουλή!

image Την ίδια μέρα που η κυβέρνηση “έκλεισε” με εξωδικαστικό συμβιβασμό – αίσχος το σκάνδαλο της siemens, προχωρά η βουλή στη συγκρότηση επιτροπής που θα ελέγξει τα  ''πόθεν έσχες'' των βουλευτών που διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και των συζύγων και των παιδιών τους, από το 1974 μέχρι το 2012.
Σωστή κίνηση ως προς την ιδέα (το προτείνω από αυτό το blog από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του, βλέπε δεξιά στήλη, πρόταση νο1). Όμως πρέπει να γίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ, και όχι ότι γίνεται δήθεν κάθε χρόνο. Και δεν πιστεύω ότι αυτό θα γίνει… Ο λόγος; Μα, στην επιτροπή ελέγχου, η πλειοψηφία είναι πολιτικοί!!!
Στην επιτροπή λοιπόν...
τη Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει ο Θ. Μπούρας, τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Παπαδημούλης, το ΠΑΣΟΚ ο Γ. Μανιάτης, τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Κ. Γιοβανόπουλος, την Χρυσή Αυγή ο Α. Γρέγος, την Δημοκρατική Αριστερά ο Δ. Αναγνωστάκης και το ΚΚΕ ο Σ. Χαλβατζής. Θα μετέχουν και άλλα, εξωκοινοβουλευτικά μέλη, και συγκεκριμένα η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας, Αγγελική Θεοφιλοπούλου, η αρεοπαγίτης Δημητρούλα Υφαντή και ο σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νικόλαος Μηλιώνης, ενώ θα προσκληθούν και ο Γιώργος Γιαγλής, αντιπρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου, και ο Θεόδωρος Φορτσάκης, πρόεδρος του τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην καλύτερη περίπτωση δηλαδή, 7-5 υπέρ των πολιτικών.
Και μη μου πείτε τώρα ότι από τα κόμματα που δε συμμετείχαν ποτέ σε κυβέρνηση, θα υπάρχει μεγάλος ζήλος και αντικειμενικότητα, γιατί δεν το πιστεύω. Έτσι θα έπρεπε να είναι, αλλά το πολιτικό μας σύστημα τόσα χρόνια έχει μάθει να καλύπτεται, και τα μέλη του να αλληλοϋποστηρίζονται. Εξάλλου, ούτε για τα εξωκοινοβουλευτικά μέλη είμαι σίγουρος, αφού προτείνονται και πάλι από πολιτικούς…
Γιατί δεν ελέγχει τα πόθεν έσχες των πολιτικών η Εισαγγελία, η οποία είναι αρμόδια για τον έλεγχο των πόθεν έσχες των δημοσίων υπαλλήλων; Και ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, γιατί δεν κλήθηκε καν να συμμετάσχει στην επιτροπή, που έχει μεγάλη εμπειρία σε τέτοιους ελέγχους;
Πολύ φοβάμαι ότι και αυτή η κίνηση, ενώ θα μπορούσε και θα έπρεπε να φωτίσει μεγάλα σκάνδαλα του παρελθόντος, και να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα για απόδοση δικαιοσύνης, ή θα αθωώσει τους πάντες ή θα βρει ένα δεύτερο Τσοχατζόπουλο να του ρίξει όσα δεν μπόρεσε να φορτώσει στον πρώτο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου