ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Νά ‘τη και η παρέλαση επισήμων στο Μουσείο Ηρακλείου! Αντί να ζητάνε συγνώμη, πανηγυρίζουν που… θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2013!

image Άνοιξαν σήμερα όπως πληροφορούμαστε από τον τύπο 2 αίθουσες στο νέο κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου. Και, όπως ήταν φυσικό, ξεκίνησε και η παρέλαση επισήμων για να φωτογραφηθούν και να … καμαρώσουν! Μάλιστα, ο δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε ότι “θα παρακολουθεί από κοντά να τηρηθούν όλα τα χρονοδιαγράμματα”!!! Αυτό κι αν είναι δούλεμα!! Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Περιφερειάρχης κος Αρναουτάκης:   “Παρακολουθούσαμε και παρακολουθούμε το έργο από κοντά και παρά τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το σημερινό άνοιγμα, που είναι μεγάλη υπόθεση και για το Ηράκλειο και για την Κρήτη”.
Ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι...
η κατασκευή του Μουσείου δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου Ηρακλείου, δηλαδή δεν είναι ευθύνη του κου Κουράκη η καθυστέρηση ετών στην κατασκευή του. Ούτε του κου Αρναουτάκη και της Περιφέρειας. Έχουν όμως και οι δύο μεγάλη ευθύνη, όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί παράγοντες του Ηρακλείου (όπως π.χ. ο κος Μανώλης Κεφαλογιάννης που θα επισκεφτεί κι αυτός το απόγευμα τις νέες αίθουσες),  που δεν άσκησαν την κατάλληλη πίεση στις δύο προηγούμενες κυβερνήσεις, ώστε να αποφευχθούν οι απαράδεχτα μεγάλες καθυστερήσεις σ’ ένα έργο πνοής για την πόλη του Ηρακλείου. Και κυρίως, γιατί δεν ενημέρωναν σωστά τον κόσμο, αλλά συνεχώς τον παραπλανούσαν με εξαγγελίες και δήθεν “ανοίγματα” του μουσείου από το 2011!
Κι αν τώρα πανηγυρίζουν για το άνοιγμα 2 μόλις αιθουσών, τότε λυπάμαι πολύ για λογαριασμό τους! Λυπάμαι που το άνοιγμα 2 αιθουσών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου την παραμονή του 15αυγουστου (στο τέλος δηλαδή της τουριστικής σαιζόν) μετά από 6 χρόνια που παραμένει κλειστό, κι έχει απολέσει 600.000 επισκέπτες καθένα από αυτά τα 6 χρόνια, αποτελεί απλά μέρος της προβολής τους!
Αν ήμουν στη θέση τους, η πρώτη δήλωση που θα έκανα θα ήταν να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο του Ηρακλείου που δεν κατάφερα να επηρεάσω ή να ελέγξω τις κυβερνήσεις, ώστε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου να ανοίξει την Άνοιξη του 2011, όπως είχαν αρχικά εξαγγείλει!!
Όμως γι΄ αυτό δεν είμαι στη θέση τους και είμαι εδώ, πίσω από  ένα μικρό ιστολόγιο. Επειδή έχω επιλέξει να μιλάω και να γράφω με ντοκουμέντα κι αποδείξεις. Και έγκαιρα σας έχω ενημερώσει ότι το μουσείο του Ηρακλείου δεν πρόκειται να λειτουργήσει πλήρως ούτε την άνοιξη του 2013. Με έγγραφα και συμβάσεις.
moyseio cretalive 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου