ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Μέσα από τα έξι μάτια κάποιων εξωγήινων

Τοποθεσία: Ηλιακό σύστημα  0000012569
Πλανήτης: 3ος
Συντεταγμένες: Lat:  35°20'14.97"N Long:  25°11'2.74"E
ΗΜΜ: Aυγ. 12
Σκοπός: Εξερεύνηση – διακοπές
Σύμφωνα με έκθεση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Διαστημικής Δραστηριότητας στις αρχές Αυγούστου πραγματοποιήθηκε προσγείωση διαπλανητικού οχήματος από το οποίο και αποβιβάστηκαν 3 εξωγήινοι οι οποίοι κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι στην νήσο Κρήτη προσομοιώνοντας την εξωτερική εμφάνιση των κατοίκων. Αφού εντοπίστηκαν και εξακριβώθηκαν οι φιλικές τους προθέσεις τους ζητήθηκε να αναφέρουν τι τους έκανε εντύπωση κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους. Τα πρακτικά λοιπόν αναφέρουν :
  • To αεροδρόμιο που χρησιμοποίησαν για την προσγείωση τους τους φάνηκε  απαρχαιωμένο αλλά πολύ cult έτσι με τις τέντες και τα παραπήγματα εδώ κι εκεί, την ανυπαρξία πινακίδων και τις ουρές τουριστών να εμποδίζουν την όποια κίνηση.
  • Επισκέφθηκαν το παλάτι της Κνωσού με κόστος 6ευρώ βρήκαν τον χώρο αρκετά προσεγμένο με φιλικό προσωπικό έχοντας όμως ελάχιστο ενημερωτικό υλικό, απουσία καταστήματος για γνήσια αναμνηστικά και ξανά ελλειπή σήμανση.
  • Επισκέφθηκαν το μουσείο Ηρακλείου και αναρωτήθηκαν γιατί ένα τόσο μεγάλο κτήριο έχει ανοικτή μια μόνο αίθουσα η οποία τα τελευταία 5 χρόνια ονομάζεται “προσωρινή έκθεση” και απασχολεί 5-6 άτομα προσωπικό/ βάρδια το οποίο όταν δεν ενοχλεί τους επισκέπτες με την γκρίνια ότι εργάζεται μόνο για 600 ευρώ κοιμάται πάνω στις καρέκλες που του προσφέρει η υπηρεσία. Είσοδος 4 ευρώ, τιμολόγηση απαράδεκτη που προφανώς και έχει γίνει από κάποιο αρμόδιο και εξειδικευμένο  φορέα αποφοίτων της σχολής “mpatzanakis”. Προτείνεται η μείωση του προσωπικού κατά 50% και η δωρεάν είσοδος στο μουσείο και η προσκόμιση εσόδων από εμπορικές δραστηριότητες του μουσείου.
  • Εξαιρετική ποιότητα τροφής η οποία όταν και παρέχεται από τις ταβέρνες/ εστιατόρια δεν συνοδεύεται από την “απόδειξη” εκτός και αν ο πελάτης ευαισθητοποιηθεί και επιμένει να του δώσουν. Σε μεγάλο χωρίο του Ν. Ηρακλείου υπολογίστηκε από το ειδικό μαραφέτι που διαθέτουν ότι σε τζίρο ταβέρνας σε ημέρα πανηγυριού -> 8000 ευρώ οι αποδείξεις ήταν περί τα 600 ευρώ δηλ. Φοροδιαφυγή περίπου 1600Ε/ 5.000.000 = 0,00032Ε εκλάπηκαν από κάθε φορολογούμενο
  • Αψεγάδιαστη βρήκαν την φιλοξενία σε ξενοδοχείο του Ρεθύμνου με προσωπικό ορισμό του επαγγελματισμού και ίσως παράδειγμα προς μίμηση για τους υπολοίπους.
  • Στο νομό Χανίων απόλαυσαν και εκεί τις τοπικές ομορφιές, πλήρωσαν είσοδο στο φαράγγι της Σαμαριάς 5Ε που το θεώρησαν λογικό ως ποσό την στιγμή που μιλάμε για ένα δρυμό που απαιτεί και είναι προστατευμένος, καθαρός και καλοδιατηρημένος. Βέβαια στην έξοδο τα εντευκτήρια που προσφέρουν τα προϊόντα τους στους κουρασμένους πεζοπόρους χρίζουν ελέγχου ενώ εντύπωση προκάλεσε το επιχειρηματικό δαιμόνιο ντόπιου ο οποίος έναντι 1,5 Ε προσφέρει μεταφορά με βανάκι για τα τελευταία 300μ προς την παραλία!
  • Μετά την υπέροχη παραλία του Φραγκοκάστελου επισκέφτηκαν και την τρέντυ Αγία Μαρίνα όπου και συνάντησαν τα είδη athineous, taka toukas και psonarious τα οποία εκτός από την βαζελίνη για το γυαλισμένο κορμί προφανώς είναι και πολύ ΛΑΡΤΖ για να τους απασχολήσει το υψηλό και άνευ απόδειξης τίμημα που καταβάλουν για τις υπηρεσίες παραλιακών μαγαζιών.
Τέλος οι εξωγήινοι έφυγαν ειρηνικά αφήνοντας πίσω τους έναν πολύ όμορφο τόπο γεμάτο αντιδράσεις και αντιφάσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου