ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Καροτσέρη, άσ’ το καμουτσίκι απ’ το χέρι, και μη με χτυπάς..

¶¶ Καροτσέρη, καροτσέρη, ασ’ το καμουτσίκι απ΄’ το χέρι και μη με χτυπάς,.. Είκοσι ευρώ τη βόλτα ,μα ποιος είμαι, ο Τζον Τραβόλτα; πως μου τα ζητάς; ¶¶
image
Είπα λίγο να το γυρίσω στο χαβαλέ και να παραφράσω το γνωστό τραγουδάκι του Μάνου Χατζιδάκι, γιατί είναι κωμικοτραγικό να σου ζητάνε 20 ευρώ για μια βόλτα της μισής περίπου ώρας με την άμαξα... Αναφέρομαι στους “καροτσέρηδες” της παλιάς πόλης των Χανίων, και στο αντίτιμο που ζητάνε από τον κόσμο για μια βόλτα με την άμαξα.
Αντιλαμβάνομαι ότι τα άλογα...
θέλουν την περιποίησή τους. Αντιλαμβάνομαι ακόμα και ότι το χειμώνα πρέπει να τα συντηρήσουν χωρίς να έχουν δουλειά. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι το καλοκαίρι πρέπει να … αρπάξουν το καμουτσίκι και να χτυπάνε αλύπητα τον κόσμο, ζητώντας του ένα ολόκληρο μεροκάματο (20 ευρώ πλέον είναι το μέσο μεροκάματο) για μια βόλτα της μισής ώρας!
Θα πρέπει να το δουν σοβαρά το ζήτημα οι καροτσέρηδες, και να μειώσουν δραστικά την τιμή τους. Αλλιώς τους βλέπω του χρόνου να κάνουν βόλτες ο ένας τον άλλο για να περνά η ώρα.. Γιατί ωραίος ο ρομαντισμός και το γραφικό της υπόθεσης, αλλά κοστίζει λίγο ακριβά.
Και με αυτή την τιμή, εγώ τουλάχιστον προτιμώ να είμαι “πεζός”…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου