ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Το δήθεν “έκτακτο” χαράτσι για τα ακίνητα θα γίνει μόνιμο μέσω του νέου, ενιαίου φόρου ακινήτων!

image Σήμερα δημοσιεύτηκε στη naftemporiki συνέντευξη του υφυπουργού οικονομικών κου Μαυραγάνη. Ο δημοσιογράφος λοιπόν τον ρώτησε: “Ο νέος ενιαίος φόρος των ακινήτων, ο οποίος θα αντικαταστήσει το τέλος που επιβάλλεται μέσω της ΔΕΗ, αλλά και το ΦΑΠ, να περιμένουμε ότι θα έχει το ίδιο δημοσιονομικά αποτέλεσμα με τους φόρους που θα καταργηθούν, με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αποκλίσεων; Θα επιβάλλεται σε όλα τα ακίνητα ανεξαρτήτως αξίας”;
Και η απάντηση του υφυπουργού: «Θα πρέπει να έχει τουλάχιστον το ίδιο αποτέλεσμα, με δικαιότερη κατανομή του βάρους, διεύρυνση της φορολογικής βάσης και κλιμάκωση της φορολογίας».
Δηλαδή όλοι οι φόροι που αφορούν την ακίνητη περιουσία, συμπεριλαμβανομένου και του ΕΚΤΑΚΤΟΥ Ενιαίου Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), θα αντικατασταθούν με έναν που θα έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ίδιο, δηλαδή ίσως και μεγαλύτερο φορολογικό και ταμειακό αποτέλεσμα με αυτούς! Άρα, ΕΜΕΣΑ, ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΟ!!!
Βέβαια, με αυτό τον τρόπο η ΝΔ...
κρατάει την προεκλογική της δέσμευση ότι θα καταργήσει το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. (χαράτσι), που έτσι κι αλλιώς ισχύει μέχρι το τέλος του 2012, και κρατάει και τη φορολογία στα ακίνητα στο ίδιο επίπεδο με φέτος, με τη νέα υπόσχεση ότι “θα είναι πιο δίκαια η κατανομή των βαρών” (Δηλαδή τι θα κάνετε κε Μαυραγάνη, θα φορολογήσετε και τους εφοπλιστές και τα εργοστάσια και τα ξενοδοχεία που σήμερα είτε εξαιρούνται από το χαράτσι, είτε πληρώνουν μειωμένο;)!!!
Έτσι, επιβεβαιώνεται άλλη μια φράση του σοφού λαού: Στην Ελλάδα, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου