ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Όνειρο ήταν και πάει

Κυριακή μεσημέρι. Συνάντηση Στουρνάρα με την αντιπροσωπεία της Τρόικα. Ο Γιάννης μπαίνει στην αίθουσα φορώντας γυαλιά ηλίου.  Ο Τόμσεν του προτείνει το χέρι για να τον χαιρετήσει, αλλά ο Γιάννης τον προσπερνάει χωρίς να του ρίξει ούτε ένα βλέμμα. Προχωράει προς το τραπέζι. Χτυπάει τους φακέλους του με δύναμη σε αυτό, τραβάει την καρέκλα του με ορμή, και κάθεται. Οι υπόλοιποι τον κοιτάζουν σαστισμένοι.
- “Ως εδώ κύριοι, δεν πάει άλλο! Εμείς κυβερνάμε αυτή τη χώρα! Εμείς κάνουμε κουμάντο! Δε δεχόμαστε πια εντολές!”
Ο Τόμσεν και η παρέα του σάστισαν. Κούρνιασαν στη μια μεριά του τραπεζιού κοιτάζοντας ο ένας τον άλλο. “Τι έγινε”, σκέφτηκαν όλοι μαζί ταυτόχρονα....
“Ξύπνησαν οι Έλληνες; Κατάλαβαν ότι μπορούν να διαπραγματευτούν; Κατάλαβαν ότι αν τους αφήσουμε να χρεοκοπήσουν θα πάρουν μαζί τους και όλη την Ευρώπη;”
- “Μα, έχετε υπογράψει”, κατάφερε να ψελλίσει ο Τόμσεν. “Το μνημόνιο; Η δανειακή σύμβαση; Οι επιστολές δέσμευσης;”
- “Όταν τα υπογράφαμε, μας είχατε υποσχεθεί ανάπτυξη σε 2 χρόνια. Αναστροφή του κλίματος. Σταδιακή αποκλιμάκωση της ανεργίας. Τρία χρόνια μετά, τίποτα από αυτά δεν έχει συμβεί. Ο λαός μας πεινάει. Η ανεργία αυξάνεται. Κάθε μέρα έχουμε και μια αυτοκτονία. Και τα παιδιά μας φεύγουν μετανάστες.ΠΕΣΑΤΕ ΕΞΩ ΚΥΡΙΟΙ! ΚΑΝΑΤΕ ΛΑΘΟΣ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!”
-“Και τι θα πούμε στ’ αφεντικά μας; Τι θα πει η Λαγκάρντ και η Μέρκελ;”
-“Δε μας ενδιαφέρει πια. Προέχει το συμφέρον του λαού μας. Εκλεχτήκαμε για να αναδιαπραγματευτούμε το μνημόνιο, και όχι για να το εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα. Αυτό να τους πείτε”.
Ο Πωλ σκύβει το κεφάλι. Σηκώνεται από την καρέκλα και προχωράει προς το μέρος του Γιάννη. Φτάνει κοντά του, απλώνει το χέρι, και τον χαϊδεύει τρυφερά στα μαλλιά. Του δίνει ένα φιλί στο μάγουλο και του λέει:
- Γιάννη, ξύπνα αγάπη μου. Σε 2 ώρες έχεις συνάντηση με την Τρόικα για το πως θα πληρωθεί ο φετινός φόρος εισοδήματος”.
Ο Γιάννης ανοίγει τα μάτια και αντικρίζει τη γυναίκα του. Αφήνει ένα αναστεναγμό ανακούφισης και σκουπίζει τον ιδρώτα από το μέτωπό του. Άλλη μια μέρα ξεκινάει. Και το σχέδιο που έχει καταστρώσει για σήμερα είναι φοβερό! Για να δείξει στον ανόητο λαό που κυβερνά ότι διαπραγματεύεται, θα προτείνει ο φόρος να εξοφληθεί σε 7 μηνιαίες δόσεις αντί για 3 διμηνιαίες! Έτσι, και στο ίδιο διάστημα θα μαζέψει τα ίδια χρήματα, και θα φανεί ότι διαπραγματεύτηκε. Εξάλλου, ποιος θα το πάρει χαμπάρι; Έξω έχει καύσωνα και όλη η Ελλάδα είναι στις παραλίες…
Όνειρο ήταν και πάει. Πίσω στην πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου