ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Διαμαρτύρονται…παρανομώντας οι έμποροι του Ηρακλείου!

Δε μου φαίνεται ότι το σκέφτηκαν καλά εκεί στον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου σχετικά με τη “διαμαρτυρία” που οργανώνουν το Σάββατο (15/9/12). Θα βγάλουν λέει το εμπόρευμά τους σε πάγκους στα πεζοδρόμια και δε θα κόβουν αποδείξεις, για να διαμαρτυρηθούν για το παρεμπόριο, το οποίο έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αλλά και για τη μη εγκατάσταση ταμειακών μηχανών και τη μη έκδοση αποδείξεων στις λαϊκές αγορές !
Έτσι λοιπόν αντιδρά, και μάλιστα μέσω του σωματείου του, ένας ολόκληρος επαγγελματικός κλάδος; Με παρανομία στην παρανομία; Επειδή κάποιοι....
δεν εκδίδουν αποδείξεις, θα σταματήσουν να εκδίδουν και αυτοί; Κι επειδή κάποιοι άλλοι στήνουν παραμάγαζα στα πεζοδρόμια, θα το κάνουν και αυτοί; Λυπάμαι που θα το πω, όσο σκληρό και αν είναι, αλλά αυτή είναι λογική ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!
Φανταστείτε τις επόμενες ημέρες όλοι οι φαρμακοποιοί της χώρας, επειδή δεν τους πληρώνει το κράτος, να μπαίνουν στα εμπορικά μαγαζιά, να ψωνίζουν και να μην πληρώνουν! Να αρπάζουν το εμπόρευμα και να φεύγουν επειδή κάνει το ίδιο και το κράτος! Ή όλοι όσοι έχουν υποστεί κλοπές το τελευταίο διάστημα, που είναι σε έξαρση η εγκληματικότητα, να αρχίσουν και αυτοί να κλέβουν για να βρουν το δίκιο τους!
Να επισημάνω στους έμπορους και καταστηματάρχες του Ηρακλείου, ότι με την πράξη τους αυτή τελούν το αδίκημα της φοροδιαφυγής, και επιπλέον καταλαμβάνουν αυθαίρετα και παράνομα δημόσιο χώρο. Και στους φίλους καταναλωτές που θα ψωνίσουν εκείνη τη μέρα, ότι θα γίνουν συνεργοί στο πρώτο αδίκημα. Αν ζούσαμε σ’ ένα κράτος που οι νόμοι τηρούνταν, θα έπρεπε το Σάββατο να επέμβει ο εισαγγελέας και η αστυνομία. Γιατί δεν είναι δυνατόν οι καταστηματάρχες να ζητάνε την επιβολή του νόμου παρανομώντας, όσο δίκιο και να έχουν! Είναι τόσο απλό! Θα πρέπει να κινηθούν μέσα ΣΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΠΛΑΙΣΙΑ! Αλλιώς όσο δίκιο και να έχουν, θα το χάσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου