ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Λέτε ο Άκης ν’ αποκτήσει επιτέλους συγκάτοικους ;

“Άνετοι” και πρόθυμοι σε κάθε έλεγχο δηλώνουν οι περισσότεροι από τους πολιτικούς που εμφανίζονται σε λίστες ονομάτων που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό. Κάποιοι εκνευρίστηκαν, κάποιοι γέλασαν, αλλά όλοι μα όλοι δήλωσαν ότι “στο τέλος θα λάμψει η αλήθεια” και θα αποδειχτεί ότι είναι καθόλα νόμιμοι.
Είναι αλήθεια όλοι τόσο “αθώοι” όσο δηλώνουν; Αλήθεια, η Ελλάδα έφτασε στο σημείο που έφτασε χωρίς να έχει επωφεληθεί οικονομικά ούτε ένας πολιτικός;
Σίγουρα όχι. Σίγουρα έχουν "φάει" πολλοί από αυτούς που τα τελευταία 30 χρόνια διαχειρίζονται τις τύχες αυτού του τόπου, είτε βρίσκονται σε οποιαδήποτε λίστα είτε όχι, είτε τα φάγανε μόνοι τους είτε “μαζί” με κάποιους από εμάς.
Το να αποδειχτεί όμως αυτό, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Γιατί υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να καλύψουν τα ίχνη του “μαύρου χρήματος”. Μερικές Offshore εταιρίες, ένας καλός και έμπιστος λογιστής και κάνα-δυο κουμπάροι ή μακρινοί συγγενείς είναι αρκετά για να γίνει πολύ δύσκολη έως απίθανη η ανίχνευσή του. Και ο αποδεκατισμένος ελεγκτικός μηχανισμός του κράτους, χωρίς ηλεκτρονικά εργαλεία και χωρίς τη συμβολή π.χ. των τραπεζών της Ελβετίας (πρόσφατα αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία για λογαριασμούς βουλευτών) δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα…
Γι’ αυτό τους βλέπετε όλους να είναι σίγουροι ότι “θα λάμψει η αλήθεια”. Όπως έχει λάμψει άλλωστε τόσες φορές στο παρελθόν για όλα τα μεγάλα σκάνδαλα. Βέβαια, το ίδιο έλεγε και ο Άκης, μόνο που γι’ αυτόν δεν υπήρχε η βούληση του τωρινού πολιτικού συστήματος να τον καλύψει, καθώς εξυπηρετούσε η ύπαρξη ενός αποδιοπομπαίου τράγου.  
Είναι λοιπόν σχεδόν βέβαια ότι αν ο έλεγχος για τα πρόσωπα αυτά, αλλά και για όλα τα πρόσωπα που έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης τα τελευταία 30 χρόνια, περιοριστεί μόνο σε ότι έχουν δηλώσει στα Πόθεν Έσχες τους, δε θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Αν δεν υπάρχουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ που να τους εμπλέκουν με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, δε θα υπάρξει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο. Και η έρευνα θα καταλήξει να είναι ένα μεγάλο ανέκδοτο, που μεταξύ τους θα το λένε και θα γελούν εις βάρος των κορόιδων, δηλαδή εμάς! Προβλέπω δε να τυπώνουν και μπλουζάκια που θα γράφουν “ήμουν κι εγώ στη λίστα”!
Επειδή όμως πλέον ο κόσμος “δε μασάει” και έχει μπουχτίσει από την κοροϊδία που δέχεται από δαύτους, ότι δήθεν μετά από 20 χρόνια στην πολιτική δεν έχουν αποκτήσει τίποτα, κι επειδή υπάρχουν και κάποιοι δικαστικοί που έχουν δείξει ότι “δεν κωλώνουν”,  ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ. Γιατί αν γίνει μια καταγγελία, σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλες. Και θα ξεδιπλωθεί το κουβάρι έστω για κάποιους από αυτούς. Και ίσως, λέω ίσως, κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον ο Άκης ν’ αποκτήσει και συγκάτοικους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου