ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του, και ο Έλληνας από τη Χρυσή Αυγή!


Σε πολλά sites και εφημερίδες κυριαρχεί σήμερα η δημοσκόπηση που δημοσιεύει το Ποντίκι, που δείχνει άνοδο της Χρυσής Αυγής, κατατάσσοντάς την τρίτο κόμμα. Και όλοι μα όλοι, πλην των οπαδών της που ζουν σε νιρβάνα, μοιάζουν έκπληκτοι! Δεν το περίμεναν με τίποτα! Κι όμως, ήταν αναμενόμενο…
Όταν η ανεργία ανεβαίνει με γοργούς ρυθμούς ακόμα και την τουριστική περίοδο φτάνοντας το 24,4% τον Ιούνιο, όταν 1 στα 4 παιδιά στην Ελλάδα υποσιτίζονται,....
όταν η δωρεάν παιδεία αποτελεί παρελθόν, όταν πληρώνεις το 1/4 του εισοδήματός σου σε φόρους ενώ άλλοι φοροδιαφεύγοντας δεν πληρώνουν μία, όταν η σύνταξή σου συνεχώς συρρικνώνεται, όταν πρέπει να μη φας για να πληρώσεις τα φάρμακά σου, όταν η βουλή συμβιβάζεται με τη Ζίμενς για 280.000 ευρώ  και όταν κανένας σε αυτή τη χώρα δε φταίει για τίποτα, ο Έλληνας παλαβώνει… Δεν ξέρει που να στραφεί. Κι εκεί βρίσκεται η Χρυσή Αυγή! Να του προσφέρει τρόφιμα, να τον πάει στην τράπεζα, να του υποσχεθεί ότι θα βάλει φυλακή τους κλέφτες, να δείρει το μετανάστη που του παίρνει τη δουλειά, να φτιάξει το περιπολικό της αστυνομίας!
Με μια φράση: Ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του και ο Έλληνας από τη Χρυσή Αυγή!
Και θέλετε και μια πρόβλεψη; Όσο συνεχίζεται η πολιτική της εξαθλίωσης και όσο η Χρυσή Αυγή κινείται με πυροτεχνήματα τύπου “φτιάχνω με δικά μου έξοδα το σκάφος του λιμενικού” δηλαδή με ενέργειες που απευθύνονται σε άτομα με χαμηλή παιδεία (όχι εκπαίδευση, παιδεία) και ευφυΐα, τόσο το ακραίο αυτό κόμμα ή ομάδα ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το θα ενισχύεται.
Μοναδική λύση για τον περιορισμό και την επιστροφή της ακροδεξιάς και νεοναζιστικής οργάνωσης εκτός βουλής και στα έγκατα της κοινωνίας – εκεί που ανήκει δηλαδή - είναι η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΒΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και η βελτίωση της καθημερινότητάς του. Όσο το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα, αλλά και η κοινωνία γενικότερα, δεν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, τόσο η Χρυσή Αυγή θα ανεβαίνει.
Ας κλείσουμε λοιπόν το στόμα από την έκπληξη και ας δουλέψουμε όσο μπορούμε προς αυτή την κατεύθυνση, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας μας.

1 σχόλιο:

  1. Προσυπογράφω αντίπαλε.

    Το φαινόμενο είναι σε έξαρση λόγω των συνθηκών διαβίωσης, αδιαμφισβήτητα. Όμως, η καλλιέργεια του είναι κάτι που γίνεται από τα χρόνια της ''ευημερίας''. Δεν υπήρξε παρθονέγεννεση των φασιστών.

    Η παιδεία που αναφέρεις παίζει μεγάλο ρόλο και κατά τη γνώμη μου συνδέεται με την εκπαίδευση. Ο τρόπος για παράδειγμα με τον οποίο διδάσκεται η ιστορία. Μόνο πληροφορίες και κανένα περιθώριο κρίσης. Η προπαγάνδα των αιώνιων εχθρών και πολλά άλλα.

    Για να το αντιμετωπίσουμε, θα πρέπει να ανατρέξουμε στο παρελθόν, για να διδαχτούμε πρώτα πρώτα. Φασιστικά καθεστώτα ζήσαμε και στην Ελλάδα και από ντόπιους και από ξένους.

    Ποιο ήταν το επίπεδο της οικονομίας τότε; Ποιοι πλούτιζαν και εις βάρος ποιων; Τι ζητούσαν αυτοί που πλούτιζαν από αυτούς που εργάζονταν και πως άνθησαν τα φασιστικά καθεστώτα; Αυτά τα ερωτήματα γεννιούνται και σήμερα.

    Καλώς η κακώς, το επίπεδο διαβίωσης παίζει το μεγαλύτερο ρόλο. Άρα, θα πρέπει πρώτα να δούμε πως αυτό μας στερείται. Εκεί νομίζω είναι μια καλή αρχή για να δούμε επιτέλους ποιοι είναι οι εχθροί μας και αν τελικά κάτω από το ίδιο έθνος είμαστε όλοι ίδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή